fbpx

Nagy változásokat tervezek a Sárkány évében. Te is? Gyere, tarts velem!

A kínai asztrológia JANG FA SÁRKÁNY éve hazánkban február 4-én a reggeli órákban kezdődik. Az év energiáiból – ahogy a januári előrejelzésben olvashattátok – már kaptunk ízelítőt.

Sokan összezavarodnak, hogy akkor most mikor is kezdődik a kínai újév, hiszen tavaly januárra mondták, most meg február 10-re – akkor hogy is van ez? A kínai asztrológiában kétféle számítást használnak, az egyik a Hold fázisait, míg a másik a Nap pályáját veszi alapul. A BAZI asztrológia avagy más néven a 4 oszlopos sorselemzés a Nap pozíciója alapján számolt Szolár kalendáriumot használja, így az évkezdetet is eszerint nézi. Február 10-én kezdődik Holdújév, azaz a  Tavasz Fesztivál, amely a kínaiak számára a legnagyobb ünnep, körülbelül olyan, mint nálunk a karácsonyi és szilveszteri ünnepek.

Visszatekintés a Nyúl évére

Úgy gondolom, a Nyúl éve többé-kevésbé hozta, amit vártunk tőle. Sok területen megjelent a kiszámíthatatlanság, a változékonyság, a váratlanul, semmiből megjelenő események. A visszajelzések alapján az emberekre és a történéseikre is jellemző volt a szeszélyesség. Sok-sok előre nem látott esemény történt, és számos előre meg nem tervezett, főképp impulzív döntést hoztunk az év folyamán. Aki alkalmazkodott a változékony körülményekhez, könnyebben lépett túl az esetleges nehézségeken és gyorsabban tudott reagálni az adódó lehetőségekre.

Mire számíthatunk a JANG FA SÁRKÁNY évében?

Erőteljes energiák lesznek jelen, amelyek koncentrációt igényelnek, de egyúttal növelik akaraterőnket. Ahogy a tavalyi évben, úgy most is a fejlődésen lesz a hangsúly, hiszen a fa is folyamatosan növekszik, erősödik. Ugyanakkor a környezet kevésbé lesz támogató, így csak arra tudunk támaszkodni, ami bennünk van, amit a saját erőnkből tudunk elérni. Számos helyzetben tapasztalhatjuk, hogy nehezen vagy sehogy nem haladunk a dolgainkkal, esetleg azt, hogy jobban elfáradunk, mint amúgy szoktunk. Nem kizárt, hogy páran menet közben fel is adják és inkább nem valósítják meg idei céljaikat. A kínai asztrológia alapvetően szerencsés jegynek tartja a Sárkányt, de ebből nem érdemes levonni azt a következtetést, hogy akkor biztosan jó évünk lesz. Véleményem szerint mindenki annyit fog kivenni az évből, amennyit beletett. Aki sokat, az nagy nyertes lesz, de aki keveset, azt nem sok jóval tudom kecsegtetni.

Több hangsúlyos üzenete van az évnek, melyekből a teljesség igénye nélkül, kiemelném a legfontosabbakat:

A fenti sorokban már benne volt tulajdonképpen a lényeg: ez az év embert próbáló lesz. Az erős, magabiztos és lehetetlent nem ismerő embereknek szinte meg sem kottyan, mert nekik nem életidegen, hogy a céljaik eléréséért anyait-apait beleadjanak. De azoknak, akik hamar elbizonytalanodnak, akik a könnyebb végét szeretik megfogni a dolgoknak, azoknak sok fejtörést fog okozni az idei év energiája.

A jang fára jellemző az elvekhez való merev ragaszkodás, egyfajta makacsság, a kitartó előrehaladás. Vezető egyéniség és minden adottsága megvan, hogy célokat tűzzön ki, amelyek megvalósításáért mindent megtesz. Erős akarattal megáldott jegy, és ellentétben a jin fával, kevésbé hajlandó kompromisszumot kötni. Sőt inkább felveszi a kesztyűt és megharcol azokért a dolgokért, ami fontos neki. Mit jelent ez az évünkre nézve? Azt, hogy most sokkal kisebb lesz a belső késztetés a megegyezésre, nem fogunk engedni abból, amit elterveztünk és tűzön-vízen keresztül visszük az akartunkat. A környezetünkben, a világ eseményeiben is ezt a harciasságot tapasztalhatjuk.

A Sárkány jegyben a jang föld elem van, amelyet a sziklás, kemény talaj szimbolizál a legjobban. Ebben a szikár, kemény földben kellene növekednie az idei jang fának. Ugye nem nehéz elképzelni, hogy ez azért nem olyan egyszerű?! Nem esélytelen, hiszen a Sárkány jegyben víz elem is van, amely tudja táplálni a fát, de mindenképpen sokkal több energiát követel a fától a növekedés. A hétköznapi életünkre lefordítva ez azt jelenti, hogy ha el akarunk valamit érni, akkor a látszólag nem támogató környezet és körülmények ellenére is lesz rá lehetőségünk. De ha megrettenünk vagy nem teszünk bele energiát, akkor ne számítsunk sok sikerre. Az sem megoldás, hogy szétforgácsoljuk erőnket és ész nélkül mindenbe száz százalékkal vetjük bele magunkat, mert ez nem fog menni. Akkor járunk a legjobban, ha előre megtervezzük, hogy ebben az évben mit szeretnénk megvalósítani. Átgondoljuk a hogyant, a lehetőségeinket és azt is, hogy mikor lenne ideális belevágnunk. Ami nem fontos, azt nem is kell erőltetni. Idén a nagy változásoknak kedveznek az energiák, ne aprózzuk el magunkat. Ne várjunk azonnali, látványos eredményeket. Tervezzünk hosszabb távra és eszerint osszuk be erőnket, forrásainkat. Ha kell engedjük, módosítsunk, avagy fogjuk össze másokkal, hogy erősebbek legyünk.

A Sárkány jegy alapvetően változékony. Személy szerint én inkább nőiesnek, lágynak tartom, amivel néhány férj biztos vitatkozna. Sok helyen hallani, hogy szerencsét hozó jegynek is tartják, de ez is relatív, mert ami valakinek jó, az lehet, hogy másnak pont nem. De nézzük inkább azt a pozitív oldalát: a Sárkány egy magas szellemi szintű, érzékeny, empatikus jegy. Alapvetően a biztonságra és stabilitásra törekszik, ezért ebben az évben fontos lesz, hogy az életünk alapjai rendben legyenek. Sokak életében aktuálissá válhat az otthonteremtés, elköteleződés. Előfordulhat, hogy többször meggondoljuk magunkat, nehezebb lesz dönteni, mert hol így, hol úgy gondoljuk, ráadásul a külső körülmények is erőteljesen befolyásolhatnak, hogy végül merre induljunk el.

A jang fa és a Sárkányban lévő jang föld egymással ellentétes kapcsolatban áll, ez is arra utal, hogy ez az év várhatóan változásokban gazdag lesz. Alacsony szinten a konfliktus is megjelenik, sokan harapósabbá, vitatkozósabbá válhatnak, de nem kötelező csatlakozni hozzájuk. Aki inkább a fejlődésre koncentrál, az nem máson fogja levezetni a feszültségét. Tudni fogja, hogy a problémák most egy magasabb szintű megmérettetés részei, amely nagyobb koncentrációt és felkészültséget igényel. Aki alacsony szinten éli meg az év energiáit, annak inkább mindig félig üres lesz a pohár, és másokban fogja keresni a hibát, adott helyzetekben megmerevedik és csak azért is ellenáll vagy ellenkezik.

Nem összetévesztendő a határozottság és az erőfitogtatással. Ugyanis többen azt fogják magukon észrevenni, hogy kevésbé engedik magukat elnyomni. Hamarabb hangot adnak elégedettlenségüknek és jobban képviselik érdekeiket. Ezzel semmi gond, mert bár lehet belőle feszültség, de egyúttal lehetőséget is teremt arra, hogy előrébb vagy kilépjünk egy negatív helyzetből. Az idei év energiái plusz erőt adnak ahhoz, hogy megvalósíthassuk a terveinket és a lehető legnagyobbat fejlődjünk. Sajnos, lesznek olyan embertársaink, akik mindenben a problémát látják majd és mindenre ugranak, mert a konfliktusból merítik az erejüket. Lehetőleg ne menjünk bele az ilyen helyzetekbe, hiszen ezek előre nem visznek, ellenben lelkileg és testileg is kimerítenek.

A Sárkány éve teret ad a kreativitásnak. Bátran vessük bele magunkat mindenbe, ahol tervezni, alkotni, teremteni kell. Sokan éreznek majd kedvet ahhoz, hogy a környezetüket szépítgessék, az otthonukat átalakítsák vagy felújítsák. A munkánkban is igényesebbé, alaposabbá válunk (magunkoz képest), mivel most nem annyira a gyors, összecsapott kivitelezésnek kedveznek az energiák, hanem az elmélyült, aprólékos munkának. Ennek köszönhetően minden olyan terület sikeres lehet, ahol szükség van a képzeletre, tervezésre, szépérzékre. Jó hatással lehet az év energiája a művészeti, építészeti  és tudományos területekre. Ugyanakkor vigyázni kell arra is, hogy ne forduljuk túlságosan bele a dolgainkba, ne zárjuk ki az életet, hanem adjunk teret a társas kapcsolatoknak és a szórakozásnak is. Ha tehetjük, akkor tervezzünk hosszabb-rövidebb utazásokat, kirándulásokat. Ne sajnáljuk a pénzt, energiát, időt saját magunkra és testi/lelki kényeztetésünkre.

Várható, hogy többekben akár már az első hónapokban a költözés gondolata is megfogalmazódik és az év során jónéhányan meg is fogják tenni, akár várost, sőt, országot is váltva. Nehéz lesz a váltás, megviselhet a megszokott környezet elengedése, ezért ezt is csak annak javaslom, aki kellően határozott és kitart akkor is, ha nem könnyű a változtatás. A munkánkban, karrierünkben is tapasztalhatunk nagyobb változást. A stabilitás és az anyagiak ebben az évben kiemelt jelentőséget kapnak, és akár pont ezek miatt kényszerülhetünk rá, hogy nagyobbat változtassunk. Ne szegje senki kedvét, ha nem minden megy, mint a karikacsapás vagy ahogy elsőre elterveztük, mert ha változtatunk a hozzáállásunkon és/vagy kellő kitartással haladunk, végül sikert fogunk elérni.

Ez az év a pénzt, pénzügyeket, irányítást, vezetést is hangsúlyos témává teszi sokak életében. Ez jelenthet nagyobb pénzmozgást, bevételeket, kiadásokat, komolyabb befektetéseket. Most lehetőség adódik rá, hogy kemény munkával számottevő jövedelemre tegyünk szert, így nem lesz hiábavaló a sok-sok befektetett energia és fáradtság. Másoknak anyagi veszteséget hozhat a Sárkány éve, ami leginkább a meggondolatlan döntések, pazarlás miatt lesz, illetve a kényelmesség is lehet az oka.

Az idei változások nemcsak az anyagi világunkban jelentenek megújulást, hanem lelki fejlődésünk szempontjából is. A belső munka is megjelenik. Többen fogékonyabbá válnak a láthatatlan világ rezgéseire. Ráébredhetünk spirituális erőnkre, növekvő érdeklődést, tudásvágyat érezhetünk a magunk és mások részéről is. Több olyan esemény gazdagíthatja az évünket, amelyek távol állnak a racionális világ megszokott történéseitől. Sőt, nagy segítségünkre lesz, ha nyitottabbá válunk a természetfeletti tapasztalásokra, hallgatunk a megérzéseinkre, mert ezek révén hasznos információkat kapunk.

Egészség szempontjából fontos kiemelni, hogy a föld típusú évek nem kedveznek a fogyókúrának. Sőt, aki hajlamos a hízásra, problémája van az emésztőrendszerével, annak most még tudatosabban kell figyelnie az egészséges táplálkozásra.

Összefoglalva, ez az év teret enged annak, hogy az életünket új alapokra helyezve megújuljunk. Ha nem is lesz mindig a legkönnyebb, sőt néha úgy is érezhetjük, a világ magunkra hagyott a küzdelemben, akkor is lesz honnan erőt merítenünk. Ez pedig az a belső tartalék lesz, amiről talán most még fogalmunk sincs, de bízzunk magunkban, mert nem kétség, hogy rendelkezünk ilyennel.

Lesznek olyanok, akiknek a Sárkány év több nehézséget hoz, nekik azt javaslom, hogy viseljenek Kakast ábrázoló medált vagy jelet, mert ez energetikailag segít csökkenteni a Sárkány év káros hatásait. A problémáinkat egy az egyben nem fogja megoldani, de kapunk egy kis lélegzetvételnyi időt, hogy összeszedjük magunkat és kitaláljuk, mit is tehetünk, hogy jobb legyen.

ELŐREJELZÉS A 12 ÁLLATJEGYRE

A TIGRIS

Kattints ide és olvasd el, mire számíthat a Tigris jegy szülöttje 2024-ben!

A KÍGYÓ JEGY

Kattints ide és olvasd el, mire számíthat a Kígyó jegy szülöttje 2024-ben!

A MAJOM JEGY

Kattints ide és olvasd el, mire számíthat a Majom jegy szülöttje 2024-ben!

A DISZNÓ JEGY

Kattints ide és olvasd el, mire számíthat a Disznó jegy szülöttje 2024-ben!

A NYÚL

Kattints ide és olvasd el, mire számíthat a Nyúl jegy szülöttje 2024-ben!

A LÓ JEGY

Kattints ide és olvasd el, mire számíthat a Ló jegy szülöttje 2024-ben!

A KAKAS JEGY

Kattints ide és olvasd el, mire számíthat a Kakas jegy szülöttje 2024-ben!

A PATKÁNY JEGY

Kattints ide és olvasd el, mire számíthat a Patkány jegy szülöttje 2024-ben!

A SÁRKÁNY JEGY

Kattints ide és olvasd el, mire számíthat a Sárkány jegy szülöttje 2024-ben!

A KECSKE JEGY

Kattints ide és olvasd el, mire számíthat a Kecske jegy szülöttje 2024-ben!

A KUTYA JEGY

Kattints ide és olvasd el, mire számíthat a Kutya jegy szülöttje 2024-ben!

A BIVALY JEGY

Kattints ide és olvasd el, mire számíthat a Bivaly jegy szülöttje 2024-ben!