fbpx

2016. október – Kutya hónap – kínai asztrológiai előrejelzés

dark-mountain-1280x853Nehéz fellegek közelegnek!

Jó lenne azt írni, hogy végre egy könnyed, kellemes hónap következik, de sajnos a legkevésbé sem számíthatunk erre. Legyen vigasztaló egy kicsit a tudat, hogy a 2016-os év energiái amúgy is olyan erőteljesek, annyira felkavaróak, hogy egy-egy napsütéses hónap érdemben úgysem tudna változtatni rajta.

Az október a kínai asztrológia szerint a yang földet rejtő Kutya hónapja, amit leginkább a hegyek, óriás sziklák szimbolizálnak legjobban. Erre az elemre a változékonyság és rugalmasság nem igazán jellemző, sokkal inkább a stagnálás, mozdíthatatlanság és keménység. Az októberi energiák olyanfajta akaratot hoznak ki belőlünk, amely masszív, tántoríthatatlan, némelykor kíméletlen, máskor pedig felettébb kitartó. Segít abban, hogy a legnehezebb döntéseket is felvállaljuk, véghezvigyünk már-már lehetetlennek tűnő dolgokat is. Ad egy leheletnyi spirituális erőt is a küzdéshez, míg az arra érzékenyeknek némi misztikus étereken való átlátási képességet is. Mert akinek van rá antennája, az most jobban tud ráérzékelni a körülöttünk lévő világra – és itt rugaszkodjunk el csak a földi léttől -, ennek köszönhetően esetleg lát, hall mások számára érthetetlen dolgokat, megérzi, hogy mikor mit kell tenni, kinek mi a problémája, ki szorul segítségre, stb. Mások csak azt fogják érezni, hogy minden olyan energiával átitatott, a gyengék erőre kapnak, míg az erősek eltiporhatatlanná válnak. Lesz bőven lázadás is a levegőben, jó adag keménységgel megfűszerezve. Nem lesz jellemző, hogy könnyen beadjuk a derekunkat, kizárólag akkor, ha egyetértünk azzal az adott dologgal vagy ha erőteljes érzelmeket vált ki belőlünk, de hogy kinek hol van a küszöbe, ki hol hajlik meg, nos az teljesen egyéni.  Azonban mindaddig, amíg ez nem történik meg, addig csak a jól bevált, szokásos és/vagy kötelező dolgok elvégzése történik. Ezért, ha azt akarjuk, hogy sikerüljön valami, ha hatással akarunk lenni másokra, akkor tessék élni ezzel a gigászi energiával, lépjük át a komfortzónát, az esetleges lustaságot, onnantól, amikor ez megtörténik, már semmi nem lesz lehetetlen!

Sok területen jelenik meg majd az erő, főként olyan témákban, melyek az életünk alapjait jelentik, lehet ez a haza, otthon, egy közösség, ezekért kell küzdenünk vagy ezek miatt küzdenek velünk. A maradandó, eddig megszokott, konzervatív értékek igazán fontossá válnak októberben és ha ezeket fenyegeti valami, na az tud igazán indulatokat generálni. Ugyanakkor most kellenek az intenzíven ható események, csak ezek tudják felrázni az állóvizet. A cselekmények során az erős még erősebb és akaratosabb lesz, a gyenge pedig képtelen lesz ellenállni ennek a mérhetetlen energiának. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy ez erő mindenki számára elérhető, ezért mi döntjük el, hogy melyik oldalra állunk, nincs olyan, hogy csak a kiváltságosok férnek hozzá! Ha AKARUNK, de úgy tényleg, olyan szívből jövően, akkor bármilyen nehézséget le tudunk győzni és sikert tudunk elérni!

A YIN FÖLD  Yin föld napon született emberek néznek a legnagyobb kihívás elé, ők számíthatnak kifejezetten eseménydús napokra. Sokan anyagilag lesznek érintettek, ezért érdemes úgy tervezni, hogy amire így is, úgy is költeni kell (pl. karácsonyi ajándékvásárlás) erre az időszakra essen. Jó időszak különböző vállalkozásra, új projektekre is, de ha valami sehogy nem jön össze, azt nem kell siratni, valószínűleg hosszú távon úgysem hozott volna semmi jót. A párkapcsolatokban is okozhat némi zűrt ez a hónap, sőt lesz akiknek alapjaiban változik meg a kapcsolata.

A hónap másik erősen érintettjei azok, akiknek a horoszkópjában ott van a YANG FÖLD KUTYAYang földKutya szimbólumok, az ő életükben az a terület, amelyet képvisel, kiemelkedő figyelmet kap. Általában kellemes eseményeket jelent, de sokszor rázós utakon jutnak el a pozitív végeredményig.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Október 11., 13., 14., 23., 25., 26.,

November 4., 6.

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Október 9., 15., 17., 21., 27., 29.,

November 2.


KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Születés éve (év oszlop): tágabb környezeted, nagyszülők, külföld, olyan emberek, akikkel felületes kapcsolatban vagy

Születés hónapja (hónap oszlop): család, szülők, testvérek, munkahely, kollégák, barátok

Születés napja (nap oszlop): Te magad, párod, otthonod

Születés órája (óra oszlop): gondolataid, vágyaid, gyermekeid, bárki, akiről gondoskodsz, hivatásod (nem összekeverendő a munkáddal)

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!


A 2016. október 8-án kezdődő kínai asztrológia szerinti Kutya hónapban ilyen érzések, események jelenhetnek meg az életedben:


TigrisTIGRIS

A 2016-os év erős, energikus eseményeket hoz a számodra, mindent felfokozottan és intenzíven hat rád. Az októberi Kutya hónap erre a már amúgy is izzó katlanra lapátol rá jó adagnyi tüzelőanyagot, ami egyrészt segít, hogy ismét lendületbe hozd magad, vagy pedig lankadatlan erőt ad folyamatban lévő ügyeidhez. Most találkozhatsz igazán azokkal a lehetőségekkel, melyek kiváltják belőled a lelkesedést. Munkádban ezt leginkább akkor tud érvényesülni, ha Tigris hónapjában születtél. Ebben az esetben a kreativitás látványosan tör fel belőled, avagy a munkád révén kerülsz vele kapcsolatba. Ráadásul – ha ügyes vagy – mindezt a magad hasznára is tudod fordítani, lelkes követőkre és támogatókra lelsz terveid kivitelezéséhez.

Negatív szempontból ez a hónap főként azokra a Tigris jegy szülöttjeire nézve “veszélyes”, akik híján vannak az önuralomnak, mert 2 frontról is támadás éri a türelmüket, emiatt könnyebben veszítik el azt és sodródnak bele konfliktushelyzetekbe. Ha úgy érzed, hogy elvonulásra lenne most inkább szükséged, akkor ne erőltesd a társasági életet, add meg magadnak azt a minőségi időt, amiben fel tudsz töltődni, ezáltal pedig az energiák belőled is a pozitív inspirációt és aktív pezsgést tudják majd kihozni.

Ha Yang Fa Tigris napon születtél, akkor nem lesz elég a sikerhez a puszta lelkesedés, ahhoz, hogy az elképzeléseid valóra is tudjanak válni, kemény munka és állhatatosság is szükségeltetik.


nyúlNYÚL

Magadhoz képest kifejezetten tüzes leszel, ha alapvetően konfliktus kerülő alkat vagy, a következendő napokban te is fel tudod hergelni magad bármin, főként azon, ha az utadba állnak. Az októberi energiák abban segítenek, hogy az alapjáraton pöfögő belső motorodat felpörgessék és ki tudd magadból hozni a teljes kapacitásodat. Megnő a teherbírásod, de ez nem jelenti egy az egyben azt is, hogy bármit képes vagy elviselni. Van olyan helyzet, amikor fel tud forrni az a “motor”, ezért nem szabad kienged az irányítást a kezedből, mivel annak egy-egy elementáris robbanás lesz a vége. Ne lovald bele hát magad felesleges vitákba, a belső feszültséget pedig vezesd le akár sporttal, a mentális stresszt pedig az erre megfelelő oldási technikákkal, mint relaxáció, meditáció, stb.

Ez a hónap kiemelkedő sikert hozhat a szakmai életedben, részben azáltal, hogy segít felismerni a problémákat, részben pedig azzal, hogy megadja a kellő bölcsességet a megoldásukhoz és erőforrást a kivitelezéshez. Ez különösen igaz a Yin Föld Nyúl napon született emberekre, nekik lesz igazán szemük a kínálkozó lehetőségek észrevételére.


SárkánybetuSÁRKÁNY

Felettébb erős és olykor nehéz érzések uralkodhatnak rajtad a következő napokban. Ha spirituális beállítottságú vagy, ha nem, akkor is belopja magát ez a téma bevillanó sugallatok, megmagyarázhatatlan látomások és érzések formájában. Légy tudatos és hagyd, hogy kinyissák neked az Univerzum titkos kapuját, amelyen keresztül betekintést kapsz a létezés mélyebb szféráiba. Hogyan jelenik ez meg a materiális életben? Mire tudod használni? Például Sárkány napján születtél, akkor az otthonoddal kapcsolatban, ha párkapcsolatban élsz, akkor a pároddal is minden nyitott könyvvé válik. Érezni és ezáltal jobban érteni tudod a társad minden rezdülését, szavak nélkül is tudni fogod mi van a fejében, mi nyomasztja. Ebben az időszakban érzékenyebbé válnak spirituális csatornáid, ne lepődj meg hát, ha előre megérzel dolgokat, vagy amikor gondolsz valakire, az egyszer csak rád csörög. Hallgass erre a különleges belső hangra, mert az életed minden területén segítségedre lehet.

Negatívabb hozadéka az októberi energiáknak az, hogy a feszültségeket kiélezi benned és a környezetedben lévő emberekkel is. Mivel számodra nincs ebben a hónapban “titok”, így erőteljesebben reagálhatsz mindenre, mert tudod, érzed, ha valaki sumákol. A legbájosabb mosoly mögött is meglátod a való szándékot és arra fogsz válaszolni, nem a mézédes szavakra. És mint köztudott, sokan nem szeretik, ha beléjük látnak és ismerik valós gondolataikat, így ha megérzik, hogy te képes vagy erre, meglehet kevésbé leszel népszerű. Ezért hát vigyáznod kell, hogy ne zúzd meg éleslátásoddal kapcsolataid, kerüld a heves reagálásokat.

Praktikusság szempontjából pedig érdemes lesz ebben a hónapban jobban odafigyelni a pénzügyeidre, a csábítás nagy lesz, te pedig hajlamos leszel engedni neki!


kígyóKÍGYÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kígyó által képviselt energiára nincs hatással.


lóLÓ

Energiával maximális szintre leszel feltöltve októberben. Eddig sem kellett félteni, mert amikor igazán el akarsz érni valamit, azt vagy erővel vagy személyes vonzerőddel szinte mindig sikerül. Ez a hónap sok lehetőséget kínál attól függően, hogy életed mely területét uralja a szimbólum. Ha havában születtél, úgy a munkádban esélyesek a változások, melyek erőt és szívósságot igényelnek. Itt jöhetnek olyan új ötletek, melyek igazán dinamikussá tudnak tenni. Ha még nincs állásod vagy változtatni szeretnél, akkor ez a Kutya hónap segítségedre lesz. Még eredményesebb lehetsz, ha a spirituálist is segítségül hívod, legyen ez ima, meditáció, asztrológia, kártya, stb. Ugyanakkor problémát jelenthetnek azok a nem túl jóakaró emberek a környezetedben, akik ilyen-olyan okok miatt a szájukra vesznek. Ne légy meglepődve, ha esetleg meredek dolgokat hallasz magadról vissza, próbáld ezeket is egy magasztosabb nézőpontból megítélni és kerüld a heves válaszreakciókat.


kecskeKECSKE

Hahó! Ébresztő!! Itt az idő, hogy észrevedd, nem az Univerzum szórakozik veled, minden problémád forrása Te magad vagy! Bizony, hiába is mutogatsz is másra, hogy az ilyen, meg olyan, meg ezt és azt mondta, ha fájó érzéseid vannak, akkor biztos lehetsz benne, hogy te is ludas vagy benne. Jobban jársz, ha szembesíted magad azokkal a dolgokkal, melyekben korábban rossz döntéseket hoztál, esetlegesen nem volt igazad és korrigálsz rajta. Csak így tudod a feszültséget csökkenteni, jó esetben pedig meg is szüntetni. Ellenben, ha valamiben tudod, érzed, hogy helyes úton jártál, ugyan már ne hagyd, hogy elnyomjanak, állj ki magadért és meglátod, hamar ki fog derülni, hogy

1. tényleg neked volt igazad, te cselekedtél jól

2. valójában nem vagy rászorulva senkire, egyedül is kiválóan boldogulsz, nincs szükséged olyan szintű támogatásra, mint gondoltad!

A legnagyobb tudatosságra a yin föld Kecske napon született embereknek lesz ebben a hónapban, így ha ilyen napon születtél, próbálj meg ügyesen lavírozni az adok/kapok helyzetek között. Fogadd örömmel, ami érkezik hozzád és engedd, hogy menjen, aminek mennie kell.


majomMAJOM

Továbbra is tart a kemény, határozott időszakod. Elképzelhető, hogy már neked is feltűnt, milyen érzelemmentesen és józanul tudod megítélni a saját és a világ dolgait. Ez a hónap is abban segít, hogy felvállald a kemény, embert próbáló helyzeteket, mivel hiába tudja a lelked, hogy erős és terhelhető vagy, némi plusz erő neked is jól jön válságos időszakokban. Azokon a területeken, ahol a Majom megjelenik a horoszkópodban, most kiváltképp letisztult érzéseket és cselekvést fogsz tapasztalni magad és a környezeted részéről is. Ha Majom napján születtél, akkor a párkapcsolatodban inkább a hidegség és racionalitás fog uralkodni. Nincs helye a nagy szenvedélynek, a gyakorlatias megoldások sokkal közelebb állnak majd hozzád. Ha Majom hónapjában születtél, úgy kiváltképp jól kamatoztatható az októberi energia, hiszen a feladatokkal, mint egy gép, folyamatról folyamatra haladsz, nincs az a fáradtság, ami hosszabb időn keresztül képes lenne hátráltatni kötelességeid teljesítésében. Ez a hónap ezért kiváltképp megnöveli az esélyét, hogy szakmailag nagyobb sikereket érj el, avagy bevállalj nehezebbnek tűnő feladatokat és ezáltal lépj előrébb a munkádban.


KakasKAKAS

Mindaz a jó vagy rossz, amit az elmúlt időszakban tettél termőre fordul, mondhatni eljött az aratás időszaka, viszont láthatod a befektetett munkád eredményét. Ráadásul ez a végkifejlet jó látványosan is képes megmutatni magát. Onnan tudhatod, hogy valamit nem igazán sikerült jól megoldanod korábban, hogy ez a “gyümölcsöd” nem a legszebb példány, konfliktussal, veszekedéssel teli időszakot hoz, ráadásul talán pont olyanokkal, akikkel erre egyáltalán nem számítottál. Késztetést érezhetsz magad is hogy a  felháborodásod, mérgelődésed megoszd másokkal, jól jön ilyenkor egy figyelmesen hallgató barát, vagy egy ráérő szomszéd, akinek kipanaszkodhatod magad. Azonban mindenképp ügyelj arra, hogy kinek mit mondasz, került a pletykálkodást, hiszen könnyen magad is áldozatává válhatsz neki! Ráadásul, ha igazán masszív konfliktus helyzetbe kerülsz, ott nem kizárt, hogy addig fajulnak a dolgok, míg zeng a ház és mindenki az ingyencirkuszt figyeli. Na ezt jó lenne elkerülni!

Természetesen, amikor valamilyen pozitív élményt élsz át, vagy ha örülsz valaminek, vágyod majd, hogy mások is részesei legyenek örömödnek és veled mulassanak. Ha akarod, ha nem, az a terület, amit a Kakas a horoszkópodban képvisel mindenki számára nyitottá válik. Amennyiben Kakas hónapjában születtél, úgy a munkahelyed lesz aktívabb, de akár megjelenhet egy olyan barát is, aki teljesen felforgatja az életed és látványos felpezsdülést hoz a mindennapjaidba.


KutyaKUTYA

Ez a hónap a Kutya jegyben születettekké, az ő életük kavarodik fel vagy épp ellenkezőleg különösen nyugodttá válik. Amennyiben Kutya napon születtél, az események főként az otthonoddal és pároddal lesznek kapcsolatosak. Esélyes, hogy minden valahogy az elképzeléseid szerint alakul, már-már a sült galamb is a szádba repül, ugyanakkor, ha probléma van a kapcsolatban, akkor biztos lehetsz benne, hogy most az is ki fog éleződni. Az univerzum célja ekkor is a “minden jó, ha jó a vége” állapot, ezért bármi ami történik, még ha fájdalmas is, csak azt szolgálja, hogy hosszú távon boldogabb lehess.

Ha Kutya hónapban születtél, a munkádra és/vagy családodra kiemelt figyelem irányul. Segít a munkahely változtatásban, ha nem vagy elégedett a jelenlegivel, vagy ha jelenleg nincs munkád, akkor érdemes a következő napokban nagyobb energiát fektetni a keresésbe, mert egy láthatatlan segítő kéz egyengeti utadat. Ha a családodra fókuszálnak az energiák, akkor a velük való kapcsolat minősége és mennyisége változhat, tehát amennyiben van köztetek probléma, akkor az is fokozódhat, de egyúttal rendezni is lesz esélyetek a vitákat. Amennyiben Yang Fa Kutya napon születtél, az egyébként most “alanyi jogon járó” kellemes dolgokért is jobban meg kell küzdened, míg a gondok megoldása is nagyobb kitartást igényelnek majd.


DisznóDISZNÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Disznó által képviselt energiára nincs hatással.


patkany PATKÁNY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Patkány által képviselt energiára nincs hatással.


BivalybetuBIVALY

Az e havi jó tanács számodra csak annyi, hogy legyél őszinte magadhoz és másokhoz is. Hidd el, látni és érezni fogod, hogy hol a probléma az életedben, a köd eloszlik és nyilvánvalóvá válik, mi működőképes az életedben és mi az amit rendbe kell tenned végre. Lehet, hogy ezekhez a felismerésekhez szükség lesz fájdalomra, békétlenségre is és olykor magányra is. Néha azt fogod érezni, hogy ellened fordultak az emberek vagy épp magadra hagytak a nehéz helyzetben, de ha ez történik, biztos lehetsz benne, fel akarják hívni a figyelmed arra, hogy valamit tényleg nem jól csinálsz. Ne háríts, ne hadoválj, most nincs menekvés! Eljött a cselekvés hónapja, de nyugalom, ott van mögötted az Univerzum, Isten, Őrangyal, nevezd, ahogy akarod, az a segítő energia is, ami érted, sőt a fejlődésed érdekében mozgatja a szálakat!


Ha tetszett az előrejelzés és úgy gondolod, másnak is hasznára válna, kérlek oszd meg ezt a cikket! Köszönöm!