fbpx

Ahogy az egész évet, úgy a decembert is a víz és fa elem uralja. A víz garantálja, hogy mindig történjen valami, amire nem vagyunk felkészülve, ami izgalmat és változatosságot hoz a mindennapjainkba. Sokaknak ezzel semmi problémájuk nincs, jól bírják és vágyják is ezt, míg másokat bizonytalanná tesz. Aki a biztosra menne, azt sajnos le fogom lombozni kissé, mert jelenleg is az ingatag energiák érvényesülnek. Aki viszont változásokra, megújulásra vágyik, az örülhet, mert ez garantált lesz a Patkány hónapjában. A fa elem a kreativitásunkat és kitartásunkat erősíti. Hatására számtalan újabbnál újabb ötlet születik, amit képesek leszünk az elképzelés szintjéről tovább emelni és megvalósítani terveinket.

A legnagyobb hangsúly a kapcsolatokon lesz. Nagyjából mindegy is, hogy milyen szempontból nézzük ezeket a kapcsolatokat, a lényeg azon a szálon lesz, ami összeköt minket azzal az adott emberrel vagy csoporttal. Az információ nemhogy áramlani, hanem száguldani fog, amit különösen jól lehet hasznosítani az üzleti életben és természetesen a mindennapi munkák során. Talán időnként túl sok is lesz, mert emellett még a növekvő akarat és elszántság is többekben felerősödik. Minden gyorsan, lehetőleg már tegnapra szeretnénk elintézni. Nem kétséges, hogy ezt magunkon kívül másoktól is elvárjuk, de legalább is reméljük, hogy így lesz. A türelem kevésbé lesz jelen, mert a pillanatnyi célok és szándékok eredményt sürgetnek. A figyelem és a részletek iránti fogékonyság viszont csökken. Ez sok területen okozhat kalamajkát, és ezt nem csak a munkahelyi ügyeinkre értem, hanem a családi és baráti kapcsolatainkra. Vajon oda tudunk figyelni szeretteinkre? Amikor beszélgetünk valakivel, akkor képesek leszünk érteni is, amit mond, nem csak hallani? Szerintem, ez többünknek nehezebben fog menni, pedig – ahogy mindig is mondom – ebben a Földi létben, ha valami számít valamit, akkor az az emberi kapcsolataink. Ezen belül is a szeretet, ami a legerősebb kötelék, ami téren és időn átnyúlik, soha nem múlik el, történjen bármi is.

A víz elemhez tartoznak az érzelmek is, ezért is lesz nagy hangsúly a személyes kapcsolatainkon. Lehet, hogy ebben is túlcsordulunk ebben a hónapban. Nehezebb lesz kontroll alatt tartani a pozitív és negatív érzéseket is. Ahogy pár sorral feljebb írtam, a türelemmel megyűlhet a bajunk december folyamán, így a szeretet és szerelem tekintetében is követelőzőbbé válhatunk. Ez lehet a negatív hatás, míg a pozitív megnyilvánulás a maximális elfogadás, az érzéseink kimutatásának képessége. Ne csodálkozzunk hát, ha olykor elkap az érzés, hogy úgy megölelgetnénk ezt vagy azt, vagy  magunkhoz képest hamarabb elérzékenyünk.

A szerelem, flört, szexuálitás is komoly szerepet kap a Patkány hónapjában, így többen kerülhetnek olyan helyzetbe, amely vagy az életük ezen részét teszik próbára vagy egy lehetséges új kapcsolat forgatja fel teljesen az életüket. A szingliknek lejt most a pálya, ki kell használni minden olyan lehetőséget, amely teret ad az ismerkedésnek. Esélyes, hogy több társasági esemény, baráti, üzleti összejövetel színesíti majd a szürke decemberi napokat. Érdemes lesz most családi, baráti eseményeket tartani, szinte garantált a jó hangulat. Persze a tönkrement kapcsolatokat nem ez a hónap fogja helyrehozni, de a kiegyensúlyozottaknak igencsak jót tesz, mert összekovácsolja a feleket.

Azt a tanácsot adom erre a hónapra, hogy jöjjön bárki vagy bármi, de azért legyünk észnél! Olyan energiák hatnak ránk, amelyek elfedik a valóságot és túl nagy teret adnak a képzeletnek. Könnyen előfordulhat emiatt, hogy egy helyzetet lényegesen kedvezőbbnek, egy személyt sokkal vonzóbbnak, egy kapcsolatot pedig kecsegtetőbbnek érzünk/látunk, mint valójában. Szükséges a lehiggadás, a megfontoltság és a józan ész, hogy reálisan lássunk. Jó, ha az adott helyzettől, embertől egy kis távolságot tartunk majd, mert csak így fogjuk igazán jól felmérni. Jó dolog a fantázia, de mint tudjuk el is tud rugaszkodni, ami a végén merőben más eredményt produkál, mint szerettük volna. Egyszóval, aki meg akarja spórolni a csalódást, az maradjon két lábbal a földön!

Sok múlik majd a kapcsolatépítésen. Határozottan könnyű lesz ismerkedni, barátkozni a hónap folyamán, akár személyes, akár üzleti szempontból. Esélyes, hogy nem azonnali lesz hatása, de látva a 2024-es energiákat, higgyétek el, hogy jól fog jönni! Sok erőt, energiát kell majd befektetni az eredmények elérésébe, ezért nem mindegy, hogy milyen alapokról indulunk. Ha szükségünk van új üzletfelekre, gyümölcsőző kapcsolatokra, akkor ajánlott a Patkány hónap energiáját felhasználni arra, hogy jó benyomást tegyünk másokra. A kommunikációnk lesz ebben a segítségünkre, mert most még a legvisszahúzódóbb ember is – magához képest – nyitottabbá és beszédesebbé válik.

Figyelmünk központjába kerülhet a pénz is. Vagy azért is mert van, vagy mert kellene, de nincs elég. A most aktuálissá váló üzleti és befektetési lehetőség vonatkozásában különösen ajánlom az elővigyázatosságot! Nagy bukta lehet abból, ha valaki csak a csillogó felszínt nézi és nem kapargatja meg az alsóbb rétegeket. Döntéseinkben hajlamosak leszünk impulzívabbá válni. Ahogy az egész év, úgy ez a hónap is a gyorsaságnak kedvez. Lesznek olyanok, akik túlpörögnek és felületessé válnak. Ellenben a túl sokat hezitálóknak pont jól jön ez a gyorsító energia, mert könnyebben haladnak majd, kevesebb tévovázással. Mindenesetre, az ajándékvásárlás során legyünk visszafogottabbak, mert egy kicsit nem figyelünk oda és a dupláját költjük, mint terveztük…akár felesleges dolgokra.

Az érzéseink sokszor öntenek el a Patkány hónapjában. Igényünk lesz az összetartozásra, az egységérzetre, a jóízű beszélgetésékre. Persze nem fogunk akárkinek megnyílni, a legjobb barát/barátnő nagy kincs lesz az ilyen napokon. Ennek ellenére pillanatok alatt válthatunk át önmagunk számára is meglepő higgatságba és tárgyilagosságba, amikor is képesek leszünk félretenni bármilyen érzelmet és csak a célunkra koncentrálni. Aztán ez ugyanolyan gyorsan, ahogy jött, ismét megváltozhat és megint csak egy kiszámíthatlan érzelemgombóccá válunk. A külső hatások erőteljesen befolyásolhatnak akár bennünket, akkár a környezetünket is.

Sok segítő energia áll rendelkezésre ebben a hónapban, ami mentőövet dob a nehéz helyzetek megoldásában. Ha úgy érezzük, hogy szükségünk van támogatásra, bátran kérjünk és ne gondoljuk azt, hogy nekünk kell mindenkit megmentenünk!

Patkány hónap folyamán többen útnak indulnak majd, főként családi és baráti események miatt. Aki teheti, utazzon, szervezzen aktív kikapcsolódást, még akkor is, ha ez a pénztárcát valamennyire megterheli! Jót fog tenni a jövés-menés, a sport, szükségünk lesz a fizikai és szellemi aktivitásra!

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a BIVALY szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

December 10., 16., 18., 22., 28., 30.

Január 3.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

December 7., 9., 14., 15., 19., 21., 26., 27., 31.

Január: 2.,

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Tigris által képviselt energiára nincs hatással.

nyúl NYÚL

Nyúl év: Légy fenntartásokkal azokkal az emberekkel vagy helyzetekkel, amelyek feltűnően jónak tűnnek, mert néhány esetben az egész nem más, mint ámítás!

Nyúl hónap: Könnyen lehet, hogy a következő napok teremtenek olyan helyzetet, lehetőséget, amelyek nagyon felelkesítenek. Vonatkozhatnak, akár a privát, akár a szakmai életedre. Ugyanakkor javaslom, legyél megfontolt, mert enélkül szinte garantált, hogy a hónap végére elégedetlen leszel, mert nem az történik, amit vártál volna! Ha most jön egy jó ajánlat vagy egy kihagyhatatlan, szuper lehetőség, akkor is érdemes a helyén kezelni és nem túlságosan elkábulni tőle. Mozgalmas, társasági eseményekben gazdag időszak jön. Akár egy kis romantika is bekopogtathat, ami izgalmat és némi bonyodalmat is hozhat a szürke hétköznapokba.

Nyúl nap: A Patkány hónap életet lehel a szerelmi életedbe. Különösen kedvező napok ezek, ha aktív párkereső vagy, mert az energiák segítenek az ismerkedésben. Viszont ebben a helyzetben is érvényesek a fentebb leírtak: ne színezd ki a valóságot, hanem lásd annak, ami, és így elkerülheted a csalódást. A meglévő párkapcsolatodba újra fellobbanhat a láng, romantikus, érzelmes hangulat várható. Hangsúlyosabbá válnak az érzelmek, felfokozottan élheted meg a vágyaidat is. Az egészség szintén téma lehet a hónap folyamán, így szükség lesz a tudatosságra és az önmagadra való figyelésre.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: A kapcsolatok hónapja a december, ezért leginkább ezen a téren számíthatsz némi mozgolódásra. Jöhetnek új lehetőségek, utazás, aktívabb napok is.

Sárkány hónap: Sok kihívás és még több feladat vár rád decemberben. A munkában a személyes kapcsolatok nagyobb hangsúlyt kapnak, többen fordulhatnak hozzád egy jó beszélgetés miatt és te is könnyebben, sőt talán mélyebben is megnyílhatsz másoknak. Bár az álláspiac ebben az időszakban elcsendesül kissé, de neked mégis adódhat jó lehetőség, ha váltani szeretnél. Érdemes nézelődni, esetleg a kapcsolatrendszeredet is megmozgatni, hátha ezen keresztül adódik valami.

Sárkány nap:  Érzelmes, bújós és az egymásra hangolódást segítő napok jönnek. Ha van társad, akkor erősebb, meghittebb kötelékre vágysz majd és az energiák segítenek, hogy ez az érzés kölcsönös legyen. Ha van párod, ha nincs, akkor is jöhet valaki, aki nagy hatást tesz rád és felkavarja az érzéseid. Az otthon melege, a családi/baráti összejövetelek időszaka ez, és ebben most nem a felületességet keresed, hanem a valódi összetartozás érzését. Változékonyabb hangulatba kerülhetsz, könnyebben megérint minden, erőteljesebben reagálhatsz bizonyos helyzetekre.

kígyó KÍGYÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kígyó által képviselt energiára nincs hatással.

ló LÓ

Ló év: Változékony napok jönnek, kiszámíthatatlannak tűnnek az emberek körülötted, és te is meglehetősen azzá válhatsz.

Ló hónap: Ha nagyon biztonságkereső ember vagy, akkor nehezebb napok köszöntenek rád, mert minden illékony és változékony lesz. Ez a munkádban és a személyes kapcsolataidban is megtapasztalhatod. Amit ma sziklaszilárnak gondoltál, az holnapra akár meg is szűnhet. Ennek fényében, akkor jársz a legjobban, ha folyamatosan alkalmazkodsz és rugalmasan reagálsz a történésekre. Ez a hónap hozhat a munkádban, munkahelyeden is változásokat, a családi és bármilyen személyes kapcsolatodban pedig feszült időszakot. Fontos döntések előtt hagyj időt magadnak, ne a pillanatnyi érzések alapján határozz!

Ló nap: A Patkány hónapja a kiegyensúlyozott kapcsolatba is hozhat némi feszültséget. Az amúgy is problémást viszont komolyan megterhelheti, sőt szét is robbanthatja a hónap energiája.  Nehezebb lesz kordában tartani az érzéseket és érzelmeket, amelyek bármilyen külső hatásra vagy gondolatra azonnal megváltozhatnak. Amennyiben kihívásnak éled meg a következő napokat, próbálj meg kiszámítható dolgokkal foglalkozni, meditálj, relaxálj és koncentrálj mindig a feladataidra, mert a túl sok agyalás nem lesz hasznodra! Az otthonoddal kapcsolatban váratlan változások, utazás, költözés lehetséges.

kecske KECSKE

Kecske év: Itt az idő, hogy újra felvedd a kapcsolatot régi ismerőseiddel, barátaiddal! Van rá esély, hogy váratlanul felbukkan valaki a múltból.

Kecske hónap: Ez a hónap bármit hozhat, jót is, rosszat is. Nem tudsz és valójában nem is lehet felkészülni az eseményekre, melyek hatással lehetnek a munkádra, a feladataidra, üzletedre és személyes kapcsolataidra. A ok valahol a korábbi cselekedeteidben keresendő: mit tettél meg egy adott dolog sikeréért és mit nem. Amibe energiát fektettél, az most hozhat eredményt, amit elhanyagoltál, az abból eredő problémákkal most szembesülhetsz. Megjelenhetnek feladatok, helyzetek, emberek, akikkel korábban már volt dolgod, de ismét fel kell venned velük a kapcsolatot. A negatív események erős érzelmi felindulást, hatást válthatnak ki belőled.

Kecske nap: A nagy karmikus találkozások időszaka ez, így nem meglepő, ha felbukkan valaki az életedben, aki komoly hatással lesz rád. Ha pedig párkapcsolatban élsz és jó társa voltál eddig a párodnak, akkor ezt a kedvességet, támogatást kaphatod viszont tőle. Ugyanakor nagy érezelmi fentek és lentek esélyesek. Olyan meghatározó események történhetnek veled, melyek a sorsod könyvébe “pirossal” voltak bejegyezve.

majom MAJOM

Majom év: Ha nagy a baráti köröd, akkor bátran, szervezz velük programot, akár közös utazást is, mert nagyon fogod élvezni! Új kapcsolatok, sőt barátságok jöhetnek a hónap folyamán.

Majom hónap: Bár nagyon aktív napok várhatók, és ezt nem fogod bánni, az események mégis egy fokkal kiszámíthatóbbak és jobban követhetők lesznek. A személyes kapcsolataidban pozitív változásokat tapasztalhatsz meg. Munka terén jönnek a lehetőségek, ugyanakkor a feladatok is, így unatkozni biztosan nem fogsz. Új feladatokat, akár új munka- vagy üzleti lehetőséget is hozhat a Patkány hónapja, amely alapvetően a kapcsolatépítést segíti.

Majom nap: Lehet, azt fogod érezni, hogy a párod sokkal erősebben kötődik hozzád, mint máskor. Ragaszkodóbbá válhat, de esélyes, hogy te is jobban vágysz a mélyebb érzelmekre. Jót tesz ez a hónap a problémás párkapcsolatnak, mert megértőbbé és elfogadóbbá teszi mindkét felet. Azok a problémákra, amelyek az év során jelentkeztek, akár a párkacsolatban, akár a párod vonatkozásában végre megoldást tudtok találni és együttes erővel le tudjátok küzdeni őket. Sokat segíthetnek a mély beszélgetések, a tartalmas közös programok. Kisebb-nagyobb utazások is lehetségesek.

Kakas KAKAS

Kakas év: Ez az év a kapcsolatokról szól. Ez a hónap pedig egyrész rákényszerít, hogy felismerd, milyen kapcsolódásaid vannak, másrészt lehetőséget biztosít, hogy elengedd a hozzád nem méltókat.

Kakas hónap: A Patkány hónapja próbára teszi kapcsolataidat, mind minőségi, mind mennyiségi szempontból. A felismerések időszaka ez, amikor tisztábban látod a saját érzéseidet és a környezetedben lévő embereket és helyzeteket. Ráébredhetsz, hogy vannak dolgok, amelyek már nem jók neked, illetve vannak kapcsolataid, amelyekért muszáj tenned, változtatnod valamit, hogy továbbra is működőképesek maradjanak. A változásokat mint kívülről történő, olykor nehéz, de mégis szükséges eseményként élheted meg. Változhat a munkád, a feladataid, a kollégáiddal való kapcsolatod. Lehetnek helyzetek, melyek arra ösztönöznek, hogy vállald fel önmagad, képviseld az érdekeidet. Mindemellett igazán vidám, eseményekben és programokban gazdag napok is jönnek, akár egy kis munkahelyi flört is lehetséges.

Kakas nap: Ez az év alaposan próbára teszi a nem működőképes kapcsolatokat és a Patkány hónapja még rá is tesz erre egy lapáttal. Ha eddig voltak feszültségek, akkor most aztán tényleg robbanhat a “bomba”. Nem lesz tovább lehetőség a problémák elkerülésére, mert olyan mértékben zavaróvá válnak, hogy vagy teszel-tesztek ellene valamit vagy akár zátonyra is futhat a kapcsolat. Tenni ebben az esetben a változtatást jelenti. Változtatni magadon, a szokásaidon, a hozzáállásodon vagy a párodnak kell majd ezt megtennie. Nagy felismeréseid lehetnek önmagaddal is kapcsolatban, változhat az otthonod, költözhetsz vagy megszületik benned az elhatározás, hogy máshol élj a továbbiakban.

KutyaKUTYA

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kutya által képviselt energiára nincs hatással.

DisznóDISZNÓ

Disznó év: Ahogy a november, úgy ez a hónap is felettébb aktív lesz a számodra, de egy fokkal már kiszámíthatóbb.

Disznó hónap: Nagyon mozgalmas, eseményekben és akár érzésekben is bővelkedő napokra számíthatsz. Szinte mindegy, hogy munkáról vagy magánéletről van szó, mert mindenhol felfokozódnak az érzések, indulatok és sokasodnak a teendők. Fokozottan kell figyelned a kommunikációdra, illetve a gondolkodásodban próbálj meg minél inkább strukturált lenni, mert ez segíteni fog a napi teendőid megszervezésében és ütemezésében.

Disznó nap: Jó időszak ez a párkapcsolatot és úgy általában önmagadat tekintve. Ha van társad, akkor vele együtt élhetsz meg intenzív napokat, sok nyüzsgést, mozgalmas programokat. Amennyiben egyedülálló vagy, jó esélyek mutatkoznak komoly párkapcsolatra. Amennyiben van rá lehetőséged, utazz el vagy csinálj sok programot, élevezni fogod a nyüzsgést!

patkany PATKÁNY

Patkány év: Furcsa volt ez az idei év? Sebaj, ez a hónap sem lesz unalmas! Extra aktívvá válhat a szociális életed és még új szerelem is rád találhat!

Patkány hónap: Kétesélyes ez a hónap: vagy minden a lehető legnagyobb rendben lesz és szinten minden a reményeid szerint alakul, vagy jöhet a teljes káosz, avagy a problémahegyek. Ha semmi extra nem történik a következő napokban sem a munkádban, sem a személyes kapcsolataidban, akkor valószínűleg a “helyeden” vagy, jó működteted a dolgaid. Ezért még meg is jutalmazhat az élet és még jobb lehetőségeket és helyzeteket kínál fel, melyekről szabadon dönthetsz, hogy élsz-e velük vagy sem. Ha viszont komoly problémával szembesülsz az életed valamely területén, akkor tudnod kell, hogy az nem most lett működésképtelen, hanem már régóta húzódó, megoldatlan helyzetről van szó. Ebben az esetben nincs más lehetőséged, csakis a cselekvés. Minél nagyobbat mersz változtatni, annál nagyobb az esélye, hogy az új, ami jön, már sokkal jobb lesz.

Patkány nap: Bónusz napok jönnek, sok-sok aktivitással, pont az igényeidhez passzoló programokkal. Harmonikus kapcsolban élve ez még inkább élvezetes lesz, szinte olyan érzés lesz, mintha az Élet a tenyérén hordozna. Lehetséges, hogy a párod alkalmazkodóbb lesz vagy valahogy minden úgy történik, hogy az neked kedvezzen. Ellenben a problémás kapcsolatokat alaposan megviseli a hónap energiája és akár komoly feszültségeket vagy nagy változásokat is hozhat. Mindezek mellett a fókusz az otthonodon is lehet: nagyobb változtatások, költözés, esetleges problémák lehetségesek.

BivalybetuBIVALY

Bivaly év: Valamennyire kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb lehet a környezeted, ami jól is jön majd az egész éves változékonyság után.

Bivaly hónap: Amennyiben új munkát, feladatokat vagy ügyfeleket szeretnél, úgy dönts és fektess annyi energiát a célodba, amennyit csak tudsz! Használd ki a Patkány hónap kedvező energiáit! Lehetőséged lesz biztonságot és kiszámíthatóságot teremteni, ha élsz az érkező lehetőségekkel. Sokat segíthetnek a kapcsolataid, akár a meglévők, akár azok, amelyeket újonnan kötsz. Aktív, de mégis harmonikus napokra számíthatsz mind a munkában, mind a magánéletedben.

Bivaly nap: Kedvező időszak ez a párkapcsolatnak, mert ha van, akkor azt erősíti, ha nincs, akkor lehetőséget ad arra, hogy megismerj valakit, aki megdobbantja a szívedet. Még a feszültséggel terhes kapcsolatoknak is jót tesz a Patkány hónap energiája, hiszen te és a párod is megértőbbek, nyugodtabbak lesztek, így lehetőségetek lesz a problémák megbeszélésre. Az otthonodban fejlesztések, átalakítások történhetnek.