fbpx

A Nyúl év utolsó hónapját kezdjük, így napról napra közelebb vagyunk a JANG FA SÁRKÁNY évhez. Lassan minden porcikánkban, minden történésben érezni fogjuk az új év energiáit, amelyről hamarosan indul a cikksorozatom itt.

A Bivaly hónapok lassabbak, már-már unalmasak szoktak lenni, de ez a mostani a legtevékenyebb fajta lesz. Hiába a sok földes energia, akkor is buzogni fog bennünk a tettvágy, dönteni, cselekedni, intézkedni akarunk majd.

De lássuk részletesebben, mire is számíthatunk a következő napokban, mi a fő üzenete a JIN Fa Bivaly hónapnak! Az első és talán a legfontosabb az, ami általánosságban igaz lesz mindenkire és jó, ha ezt mint belső irányvezetőként elmentjük magunknak: Ne add fel menet közben, tarts ki!

Számtalan olyan helyzetbe futhatunk bele, amikor azt érezzük, hogy mi ehhez kevesek vagyunk, vagy a képességeink vagy az erőnk okán. Azt gondolhatjuk, hogy garantált a bukás, emiatt hajlamosak leszünk feladni a dolgokat. Jónéhányan elkényelmesednek és csak nagy erőfeszítések árán lesznek képesek folytatni, megterhelőnek érezve minden egyes újabb lépést. Ezen felül néha azt is tapasztalhatjuk, hogy bármit is csinálunk, valahogy nem csökkenek az akadályok, hanem szinte osztódással szaporodnak. Nem túl kecsegtető ezt így olvasni, de továbbra is azt javaslom, mindenki szedje össze magát, tegyen bele energiát a feladataiba, legyen kitartó és bízzon magában! Ez a hónap kicsiben megmutatja, hogy mit kell majd csinálnunk 2024-ben, ha sikeresek akarunk lenni. A januári hónapok sokszor az előszobái a következő kínai újévnek (a kínai Nap újév február 3-5 között kezdődik, ezt használjuk a sorselemzésnél) és most is ez a helyzet. Tehát amellett, hogy elkezdhetünk ráhangolódni a jövő évre, közben a Bivaly hónap kihívásait és könnyedén megugorhatjuk. Ehhez segítségünkre lesz, ha bízunk a magunkban, elhisszük, hogy képesek vagyunk megoldani a feladatokat, félretesszük a kétkedést és hagyunk időt magunknak arra, hogy megtaláljuk a szükséges segítséget és erőforrásokat. Kell majd az is, hogy saját magunkat ösztönözzük a folytatásra, mert enélkül nehezebb lesz megmozdulni. És mit fogunk tapasztalni, ha mindezt megtesszük? Azt, hogy végül minden sikerül, ráadásul nem is akárhogy. Sokan lesznek, akik majd elégedetten megveregethetik a vállukat és az egész helyzetből megerősödve jönnek ki.

Általában a Bivaly hónapja, de főként a mostani, arra ösztönöz, hogy keressük az együttműködést másokkal, fejlődjünk és kössünk kompromisszumokat, ha szükséges. Teljesen hiábavaló valamit erőltetni, ha láthatóan azon a módon nem megy, ahogy szeretnénk. Kell a kitartás, de kell hozzá átgondolás, azaz nem ész nélkül mindent erőltetni, ha megy, ha nem. Néha módosítani kell majd a megközelítésen, máskor segítségre lesz szükségünk, amit megtalálni és kérni kell. Lesz, amikor ki kell várni a megfelelő időt, alkalmat ahhoz, hogy elérjük, amit szeretnénk. Tehát az idei január valójában egy stratégiai játék az életünket tekintve és az lesz sikeres, aki tervez, módosít, ha az kell, egyébiránt halad rendületlenül a céljai felé.

A hónap energiáit sajnos negatív módon is meg lehet élni, ami főként az eredménytelenségben vagy külső/belső konfliktusokban jelenhet meg. Hajlamosak lehetünk másokban, avagy a környezetünkben keresni a hibát, ahelyett, hogy mi magunk próbálnánk meg változtatni saját magunkon, a hozzáállásunkon. Ami változás szükséges, az most úgyis meg fog történni. Egyrészt sokszor az év elején történnek jelentős események, hogy aztán “eldolgozgathassunk” rajuk a következő hónapban, másrészt ez is egy kiemelt jelentőségű üzenete a mostani Bivaly hónapnak. Sokan fognak saját magukon, az életükön, a körülményeiken változást tapasztalni, jobb esetben kezdeményezni vagy legalább megtervezni a következő időszakra. Nem jó megoldás a hárítás, az önsajnáltatás. A problémát nem fogja megoldani, ellenben jó kis feszültségekhez vezethet a panaszkodásunk, mert mások látni fogják, hogy nálunk van a megoldás kulcsa, csak épp nem használjuk.

Kreativitásban különösen gazdag muníciót kapunk a Bivaly hónapjábra, sőt még erőt is, így eszközrendszerben ellátottak leszünk. Sokat fogunk fejlődni ezekben a napokban és ez jót is fog tenni nekünk. Aki belelazul és görcsmentesen intézi a dolgait, kihasználja adódó lehetőségeket, annak könnyű és gyümölcsöző hónapja lesz, mind eredményeket tekintve, mind anyagilag. Eljött az idő, hogy megtervezzük, mit is szeretnék megvalósítani a következő hónapokban, sőt, akár az alapokat is letehetjük. Ez igaz a privát, de legalább annyira a szakmai vagy üzleti céljainkra. Természetesen a kreativitás más területen is megjelenhet, bármilyen kétkezi munkában, hobbiban, szépítésben, fejlesztésben. Minden olyan terület virágozni fog, amihez gazdag képzelet, ötletek és szépérzék szükséges.

Ugyancsak fontos tényező lesz a pénz, ami jelentkezhet hiányként, de szerencsére többeknél, mint plusz bevétel. Számos üzleti lehetőség jelentkezik, vagy sok olyan ötletünk lesz, ami megújulást hoz majd a jövőre nézve. Érdemes lesz ezért nyitott szemmel járni, és erre a hónapra időzíteni az új üzleti partnerek felkutatását, tárgyalások lebonyolítását, illetve a 2024-es változások vagy stratégia megtervezését. Aki negatív hatásként éli meg az anyagiakat, annak azt javaslom, hogy próbáljon meg más lehetőségek után nézni, nyüzsögni, keresni a kapcsolatokat!

A testi, lelki változások szezonja is most van, aki szeretne valamilyen megújulást, az bátran vágjon bele! Erre egyébként jeleket és érzéseket is fogunk kapni, ami különösen ösztönözni fog, hogy végre tegyünk valamit saját magunkért is. Nem baj, ha lassan indulunk el az új úton, a lényeg, hogy majd ütemesen haladjunk rajta előre. Jelezném, hogy erőteljes földes energiák is jelen lesznek, amelyek hajlamosíthatnak egyeseket a kényelmességre és akár a hízásra is!

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a PATKÁNY szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Január 10., 12., 16., 22., 24., 28.

Február: 3.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Január 8., 9., 13., 15., 20., 21., 25., 27.

Február 1., 2.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Tigris által képviselt energiára nincs hatással.

nyúl NYÚL

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Nyúl által képviselt energiára nincs hatással.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: Hamarosan nagyobb változások történhetnek az életedben vagy a környezetedben, mely események előszobája ez a hónap.

Sárkány hónap: Nagy felismerés, megvilágosodás várható ezekben a napokban, amely fel fogja hívni a figyelmed mindazon dolgokra, amelyekben ideje lenne változtatni valamit. Ez lehet a munkád, vagy a munkához való hozzáállásod. Lehet, hogy most fogsz ráébredni, hogy nem a helyeden vagy, nem azt csinálod, amit igazán szeretsz és aktuális lenne valamiféle megújulás. A környezetedben lévő emberek is lehetnek azok, akik figyelmeztetnek rá, valamit nem jól csinálsz, változtass, mert így nem akarnak veled lenni, dolgozni veled vagy alkalmazni. Nem érdemes homokba dugni a fejed, hárítani vagy másokat hibáztatni, nem erről szól ez az egész, hanem arról, hogy megtörténjen a kívánt változás.

Sárkány nap:  Ha az otthonoddal kapcsolatban tervezel módosításokat, akkor a lehető legjobb időszak erre a Bivaly hónapja. Segít kreatívan megtervezni, kitalálni, hogy mivel tudnád még hangulatosabbá tenni a házad/lakásod. Párkapcsolat vonatkozásában annyira nem jó ez a hónap, főként akkor, ha vannak gondok közted és a párod között. Előtérbe kerülnek azok a témák, amik a mélyben mérgezik a kapcsolatot. Nem a szakításon, hanem a változáson van a hangsúly. Hogy Neked vagy Neki kell változtatnia valamin, azt érezni fogjátok és minél őszintébben beszéltek róla, annál gyorsabban és gördülékenyebben fog megoldódni. Lehetnek változások a párod életében, nagyobb döntések ideje is most van. Ha nincs társad, akkor megismerhetsz valakit, aki megérinti a lelkedet.

kígyó KÍGYÓ

Kígyó év: Amennyiben figyelmes leszel, akkor észre fogod venni, hogy vannak új lehetőségek, amelyek rád várnak. Ehhez persze az kell, hogy ne rohanj át a mindennapokon, hanem fókuszáld a figyelmed.

Kígyó hónap: Szakmailag kecsegtető napok jönnek, mind a munkádban, mind a karrieredben kedvező eseményekre vagy lehetőségekre számíthatsz. Ne engedd, hogy az érzéseid elvigyék a figyelmed, hallgass a józan eszedre, hiszen az lesz a legjobb tanácsadód! Döntéseidben is legyél gyakorlatias és egyértelmű, ez a környezetednek is szimpatikus lesz és neked is segíteni fog a feladatok rendezésében. Ebben a hónapban téma lehet a felelősség és korrektség mind a te, mind a környezeted részéről. A karrieredben pozitív változás lehetséges.

Kígyó nap: Nem ez a hónap lesz a legromantikusabb, de azért unalmasnak sem mondanám. A meglévő párkapcsolatnak akkor kedvez, ha mindketten azonos célra fókuszáltok. Ha valamelyik fél szenvedélyre vágyik, az lehet, hogy csalódni fog, mert nem ennek van itt az ideje. Ha netán épp nincs társad, de szeretnél, akkor bátran ismerkedj, mert találkozhatsz valakivel, akivel komoly kapcsolatot tudsz kialakítani!

ló LÓ

Ló év: Ha valaki felbukkan, akivel összeköt a múlt, annak jelentősége van. Azért “jött el hozzád”, mert a hozzá tartozó események, helyzetek, érzések jelentősek a Te szempontodból.

Ló hónap: Amennyiben munkahelyi problémáid vannak vagy személyes kapcsolataidban elakadásaid vannak, akkor erre, mint megoldandó feladatra tekints, ne pedig, mint drámára! Meglehet, hogy olyan helyzetbe kerültél, ami komoly tanítást jelent a lélekfejlődésed szempontjából, avagy már nem először  tapasztalsz meg hasonlókat. Ezekben a napokban sokat tud neked segíteni – bármilyen nehézség esetén -, ha kicsit félreteszed a racionalitást és átfogóan próbálsz megoldást találni a helyzetre. Ehhez igénybe vehetsz bármilyen külső és belső segítséget. Használhatod a meditációt, kérheted mentor, kolléga, rokon vagy barát segítségét. Ezen felül bármilyen spirituális módszer – ami hozzád közel áll – szintén adhat jó tippet, választ az adott problémára. A Bivaly hónapja összegezni fogja a 2023-as évedet, így látni fogod, hogy az eddigi tevékenységeid milyen irányba mozdították el a fejlődésed.

Ló nap: A karmikus találkozások hónapja jött el, így aki most megjelenik az életedben, legyen az párkapcsolat vagy bármilyen ok miatt, fontos üzenetet hoz neked. Tedd félre a kétkedésed, engedd, hogy az élet megmutassa azt az oldalát, ami nem a kézzelfoghatóságról szól! A lélek hangját hallatod, csodás események vagy fejlődés megtapasztalója lehetsz. Párkapcsolatban annyit fogsz viszont kapni, amennyit beletettél: ha keveset, akkor lehet, most téged is elhanyagolnak, ha sokat, akkor a párod valamilyen módon viszonozni fogja a szereteted. Ha pedig nincs társad, úgy van rá esély, hogy korábbi kapcsolatod, vagy egy új szerelem érkezzen az életedbe.

kecske KECSKE

Kecske év: Lesznek meglepő helyzetek a hónap során. Lehet, hogy nem mindig kellemesek, de a lényeg, hogy ne hagyd, hogy olyan dolgot kényszerítsenek rád, amit nem szeretnél!

Kecske hónap: Változások indulnak a hónap során, nem mindenre lesz ráhatásod, vagy nem annyira, mint szeretnéd. Ne aggódj, semmi olyan nem fog történni, aminek ne lenne értelme vagy hasznos hozadéka a későbbiekben. Még akkor sem kell aggodalmaskodni, ha netán a munkahelyeden vagy a feladataidban jelentkeznének negatív események. Azok a változások, akár jók, akár rosszak, amelyek ebben a hónapban történnek veled, mind szükségszerűek. Valószínűleg időszerűek vagy kellenek a jelen fejlődési szakaszodban. Lehet, hogy feszültnek fogod érezni magad, mert nem tudod irányítani a dolgokat, vagy nem úgy, ahogy szeretnéd, de nem is kell. Kövesd a jeleket, mozogj együtt az energiákkal és rendben lesz minden! Családi, kollegiális kapcsolataidban feszültségek és/vagy változások lehetségesek.

Kecske nap: Legyél türelmesebb a hónap folyamán a pároddal és őt is bíztasd erre, mert enélkül lehetséges jónéhány komoly vita köztetek. Főként akkor, ha amúgy is vannak már súrlódások a kapcsolatban. Most még akkor is lehet feszültség, ha egyébként minden rendben köztetek. Esélyes változás akár a Te, akár a párod életében. Nem kizárt, hogy az otthonodat is érinteni fogják a Bivaly hónapjában meghozott döntéseid.

majom MAJOM

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Majom által képviselt energiára nincs hatással.

Kakas KAKAS

Kakas év: Végre elvonulnak a negatív fellegek és jönnek a lehetőségek. Akár több is.

Kakas hónap: Kisebb változások, megújulás, komoly döntések lehetségesek a Bivaly hónapjában. A változások, amelyek 2023-ban inkább nehézségeket görgettek az utadba, végre pozitív fordulatokat hoznak. Most sokkal több kedvező lehetőség esélyes, amelyek hatással lesznek a 2024-es évedre is. Lehet, hogy csak apró lépések, kisebb események történnek, mégis előrelépést jelentenek a jelenlegi helyzethez viszonyítva. Amennyiben munkát keresel, előrelépést a karrieredben, akkor már most kezd el keresi, küldd el az önéletrajzod minden olyan helyre, ahova szívesen mennél dolgozni és biztos lehetsz benne, hogy a hamarosan siker koronázza az erőfeszítéseid!

Kakas nap: Ha eddig problémák voltak a kapcsolatodban, ha a 2023-as év megcincálta a magánéleted, akkor az a jó hírem, hogy a viharfelhők távozóban vannak. Remélhetőleg az elmúlt év során sikerült rendezni a kapcsolatodban lévő problémákat és új alapról tudtok továbbfejlődni. Amennyiben az elmúlt hónapokban szingli lettél, akkor sem kell aggódni, mert hamarosan új párra találhatsz. Persze, ez rajtad is múlik, kell a nyitottság a részedről is!

KutyaKUTYA

Kutya év: Változások, kisebb-nagyobb feszültségek lehetnek a környezetedben. Lehet, hogy nem lesz senki, aki támogasson, sőt, inkább csak nyomasztanak a környezetedben lévő emberek.

Kutya hónap: Ebben a hónapban harapósabbá válhatsz, lehetnek nehézségek, kihívások. Úgy érezheted, hogy a nyakadba borul minden, senki nem segít, mindent egyedül kell megoldanod. Borongósabb kedved lehet, a környezetedben lévő emberek is feszültebbé válhatnak. Azt javaslom, ha sok a negatív érzés, akkor engedj el egy rövid időre mindent és kapcsolódj ki! Biztos, hogy megterhelő időszak lesz ez a hónap és mivel a 2024-es év is tartogat kihívásokat, érdemes lesz tudatosan megtervezni a pihenést és feltöltődést! Ne hagyd, hogy a félelmeid irányítsanak, ne engedd, hogy bárki elnyomjon! Ha változtatni szeretnél a munkádban, feladataidban vagy az üzletedben, akkor eljött az idő, hogy megtedd az első lépéseket!

Kutya nap: Ha valamikor, akkor most könnyen puskaporossá válhat a hangulat otthon. Te és/vagy a párod is ingerlékenyebbé válhattok. Érdemes mindent megbeszélnetek, ezzel is átsegítve egymást az épp aktuális nehézségeken. Együtt bármit meg tudtok oldani, így ne egymáson vezessétek le a feszültséget, hanem közösen keressetek megoldásokat! Nagyobb változások, döntések lehetségesek a hónap folyamán, melyek az életed alapjait is megváltoztathatják. Az otthonodban is lehetségesek változások. A hónap energiáit alacsony szinten megélve betegség is megjelenhet.

DisznóDISZNÓ

Disznó év: Továbbra is tart a tendencia, hogy mindig történik valami, ami felborítja a te vagy környezeted terveit, így a rugalmasság hasznos lesz a hónap folyamán.

Disznó hónap: Sok feladat, intézendő és akár változás esélyes a Bivaly hónapjában. Intellektuálisan mindenképp nagyon pörgős lesz, így ha fontos dologról van szó, akkor érdemes lesz nyugalmas környezetben átgondolni a döntéseidet. A munkában váratlan változások, események lehetségesek, amelyek áttervezésre kényszeríthetnek. Nem kizárt, hogy munka vagy a család miatt utazni fogsz vagy sok teendőd lesz miattuk.

Disznó nap: Nincs semmi gond, mindig erre gondolj, ha épp úgy érzed, hogy minden zűrzavaros. Te irányítod az életed, csak kerüld az impulzív döntéseket! Párkapcsolat szempontjából inkább pozitív események várhatók. Esélyes, hogy történnek változások a párod vagy mindkettőtök életében. Ha nincs párod, akkor érdemes lenne nyüzsögni egy kicsit, akár több potenciális párjelölt is felbukkanhat!

patkany PATKÁNY

Patkány év: Jó időszak köszönt be ezzel a hónappal, több lehetőség, program és akár új kapcsolatok is színesíthetik a mindennapjaidat.

Patkány hónap: Harmonikus, pozitív energiák hatnak Rád ebben a hónapban, és ez már a számodra kedvező 2024-es év előszobája is lesz. Ez nem azt jelenti, hogy elkerülnek a nehézségek, de mindenképp lesz körülötted olyan ember vagy eszköz, amivel bármit meg tudsz oldani. Már ez a hónap kecsegtethet kedvező lehetőségekkel, melyek főként a munkádban jelenthetnek előrelépést. Ha szeretnél változást a karrieredben, akkor bátran kezdje bele már a most, minden adott hozzá, hogy beinduljon a fejlődés. Ha meg vagy elégedve a jelenlegi helyeddel, akkor is jó eseményekre számíthatsz, de minimum arra, hogy lesz egy kis nyugi végre. A családoddal, barátaiddal szeretetteljes napok várhatók, most lehet elsimítani az esetleges problémákat is.

Patkány nap: Az összetartozás érzése csúcsosodik ki a Bivaly hónapjában, így különösen kedvező napok jönnek akkor is, ha nehézségek vannak a párkapcsolatodban és akkor is, ha nem. A társaddal együtt bármilyen problémát meg tudtok oldani, egymást erősítitek majd a mindennapi kihívások során. A párod életében lehetséges változások, de te magad is gyarapodni tudsz tudással, szeretettel, és akár súllyal is. 🙂 Ha nincs párod, úgy ez a hónap tartogat meglepetéseket, könnyen lehet, hogy valaki felkelti az érdeklődésed.

BivalybetuBIVALY

Bivaly év: Figyelj a jelekre, ne gondold, hogy ami történik most veled, az pusztán véletlen! Rajtad múlik, hogy egy-egy kedvező helyzetet felismersz-e és lépsz, amikor kell.

Bivaly hónap: Meghatározó eseménysorozat indulhat az elkövetkezendő napokban, melyek már a 2024-es év beharangozói lesznek. Nagy valószínűség szerint eljött az idő, hogy valami nagyot, fontosat tegyél meg vagy változtass a jelenlegi dolgaidon. Ezek többségében a munkádra vonatkozhatnak, de előfordulhat, hogy a családi, baráti vagy egyéb személyes kapcsolataid lesznek érintve. Amennyiben gondolkodsz egy ideje munkahelyváltáson vagy vannak problémák a jelenlegi helyeden, úgy esélyes, hogy lesznek meghatározó történések, amelyek elindítanak majd valamilyen irányba. Nem feltétlenül kell aggódnod, könnyen lehet, hogy egy negatív helyzet végre pozitívba fordul. Neked annyi a dolgod, hogy ne dugd a fejed a homokba! Ha érzed, belül tudod magadban, hogy szükséges a változás, akkor ne állj ellen, hanem haladj együtt az árammal! Ebben a hónapban esélyes változás a karrieredben, munkádban, feladataidban. Jöhetnek jó lehetőségek, segítő kapcsolatok.

Bivaly nap: A párodon és a kapcsolatotokon lesz a hangsúly a Bivaly hónapjában. Érdemes lesz nagyobb tudatossággal részt venned a kapcsolatban, ne vegyél mindent természetesnek, öröknek és biztosnak, mert bármelyik pillanatban változás történhet, amely alaposan felkavarja az álló vizet. Figyelj oda a párodra, tegyél meg neki olyan dolgokat, amiket szeret, legyél befogadó és elfogadó. Cserébe ugyanezt a törődést kaphatod vissza tőle. Ha pedig nincs párod, akkor kezdj el nyüzsögni, mert már ez a hónap is jó lehetőséget tartogat ismerkedés szempontjából.