fbpx

A Jin Víz Bivaly hónappal zárjuk a sok változást, erőteljes eseményeket hozó Tigris évet.

A következő év sem a kiszámíthatóságot fogja hozni az életünkbe és sajnos ezt a vizes Bivaly hónapot is az illékonyság, kiszámíthatatlanság, változékonyság jellemzi. Hiába tűnik valami pillanatnyilag biztosnak, az már másnap teljesen más irányt vehet. Hatásai leginkább a munkában érvényesülnek, míg a nők esetén erőteljesen a párkapcsolatban is.

Ez a hónap az előszobája a 2023 évi Jin Víz Nyúl évnek – amelynek szintén fő jellemzője lesz a változékonyság. Most tehát ebből kapunk ízelítőt, így jó, ha hozzászokunk…

Mielőtt mindenki egy fájdalmasat sóhajtva engedné el a reményeit, hogy valami jót is ki lehet hozni ebből a hónapból, lássuk milyen kedvező hozadékai is lesznek: a változékonyság pozitív hatással lesz az egyébként merev, kemény személyiségekre, ők oldódnak, lazulnak, játékosabbá válnak. Ugyanígy a jelenleg rossz helyzetek egyik pillanatról jöhetnek rendbe, anélkül, hogy különösebben kellene tennünk érte bármit is. Sőt, a változások olykor meglepően kedvező helyzeteket teremtenek, így a rugalmasságunkkal lecsaphatunk ezekre az adódó lehetőségekre.

A Jin Víz Bivaly energiái fogékonnyá, érzékennyé, empatikussá tesznek – ez sokat segít a munka, illetve (nőknél) a párkapcsolat területén. Az is rádöbben majd erre, aki egyébként nem tartja sem intuitív, sem érzékeny személyiségnek magát. Még a legracionálisabban gondolkodók életében is lesz egy-egy pillanat, amikor erős megérzéseik, intuícióik lesznek – és pont a legjobbkor. Minden filozófiai, ezoterikus téma jobban felkelti az érdeklődésünk, avagy hirtelen ötlettől vezérelve vágunk bele ilyen irányú új tanulmányokba. Ezeket nem is kell keresnünk, ha aktuális lesz az életünkben, akkor maguktól fognak megjelenni. Ezek a dolgok rendkívüli módon bővítik majd ismereteinket és a későbbiekben hálásak leszünk a hasznos tudásért.

Az ötletek, sugallatok, érzelmi intelligencia területén is nagyon sok gyümölcsöt hoz majd ez a hónap. Felerősödik az a nem hétköznapi kreativitás, ami a nagyobb projektek, tervek megvalósítására sarkall – vagyis itt nem a kézműves praktikákra gondolunk, hanem mondjuk egy üzlet berendezésére, vagy egy új termék megszületésére. A 2023-as év is kreativitás jegyében telik, így ez abszolút jó indulás erre az évre, ha valakinek a tervei között szerepel a megújulás.

Nőies energiák hatnak ránk, a párkapcsolati terület sok hölgy esetében aktivizálódhat, mivel a női intuíciók kiélesedése segíti a pártalálást, a problémák megoldását, és azt, hogy Nőnek érezzék magukat – amit persze a férfiak is észrevesznek és elismernek. Miért is maradnánk egyedül, ha nem  érezzük komfortosan benne magunkat?! A 2023-as Nyúl éve ebben nagy segítségünkre lesz, persze nem csak a hölgyeknek, hanem az uraknak is, így mondhatjuk, hogy ez a hónap amolyan szemnyitogató lesz. Rájövünk, hogy mégiscsak kellene valaki, akivel kellemesen tölthetnénk az időnket, aki érzelmileg is hatással lenne ránk. Az idei Bivaly hónap hatványozottan szól az érzelmekről, így ne lepődjünk meg, ha egyik nap azzal a késztetéssel ébredünk, hogy elég volt az egyedüllétből. Tárjuk ki a szívünk kapuját, hadd jöjjön valaki, akivel maximálisan jól érezhetjük magunkat!

Az intellektusnak is jót tesznek a hónap eneriái, könnyebben megjegyzünk, megtanulunk dolgokat, javulnak a tanulmányi eredmények. Főleg a komótosabb, lassabb emberek érezhetik ezt a tendenciát. Azok, akik eleve nehezebben koncentrálnak, a figyelmük könnyen elterelődik, inkább a Jin Víz párás, ködös hatását érzékelhetik – még szétszórtabbak, dekoncentráltabbak lesznek. Erre mindenképp érdemes figyelni, mert ebből sok kalamajka lehet, főként a munkánk vonatkozásában.

A hónap fő üzenete, a változékonyság együtt jár a változással is, ami lehet pozitív vagy negatív előjelű. Fontos, hogy ne ragaszkodjunk mindenáron az elképzeléseinkhez, ahhoz, ami volt, hanem alkalmazkodjunk rugalmasan ahhoz, ami van – mint a falevél, ami az áramlattal haladva megy előre a vízen. Ahogy az említett falevél, úgy mi sem tudjuk, mit hoz a holnap, néha azt érezhetjük, hogy nehezen haladunk előre. De a Bivaly masszív állat, jól terhelhető és ha nehezebben is indulnak el a dolgok, akkor is lesz bennünk elég kötelességtudat és kitartás, hogy végigvigyük a dolgokat.

Érzelmeink csúcsra járatódnak – szeretetteljes, támogató, együttérző energiák hatnak át minket, de lehet, hogy túlérzékenyek, kiszámíthatatlanok leszünk, és a saját reakcióinkat sem értjük majd. Ez néha erőteljesebb vagy agresszív energiákat mozgathat meg bennünk. Más esetben pedig sértődékenyek lehetünk, és ebből az alapállásból dacosan reagálhatunk. Van, akinél ez a dac abban jelenik meg, hogy meg akarja mutatni a világnak (a főnökének, a párjának, a barátainak vagy a kollégáinak), hogy ő csakazértis képes egy bizonyos dologra – és addig megy, amíg ezt be nem bizonyítja.

Sok ember életében váratlan változás következhet be a munka frontján – ez lehet jó is, rossz is, mindenesetre hosszú távon szükséges dolog. Ez azonban rövid távon még nem látszik, mivel egy kezdődő folyamatról van szó, remélhetőleg a hónap végére érve azonban már megmutatkozik a pozitív oldala is.

A kapcsolatépítésen nagy hangsúly lesz, sok ember lesz körülöttünk, társasági események követik egymást, és barátok bukkannak fel. Ugyanakkor lesznek olyan napjaink is, amikor csendre, egyedüllétre van szükségünk – mégis, ez a nyüzsgés már a jövő esztendő kapcsolati tarkaságát vetíti elő.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Ebben a hónapban a PATKÁNY szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Január 9., 15., 17., 21., 27., 29.

Február 2.

Az alábbi napokon lehetőleg NE hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Január 8., 13., 14., 18., 20., 25., 26., 30.

Február 1.,

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Tigris által képviselt energiára nincs hatással.

nyúl NYÚL

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Nyúl által képviselt energiára nincs hatással.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: Erős transzformáló hatások érvényesülnek most a környezetedben. Figyeld a jeleket, mert kapsz égi útmutatást, hogy merre kell haladnod, mit kell tenned!

Sárkány hónap: A nagy változások kapujában állsz, melyet ez a januári hónap már egyszerűen berobbanthat. Az, hogy ez pozitív vagy negatív változás lesz nagyrészt attól függ, hogy eddig mit tettél le az “asztalra”. A Bivaly energiája most elsősorban a munkával kapcsolatos területre tud hatással lenni. Ha váltásban gondolkodsz, akkor itt az idő, hogy megtedd a kezdeti lépéseket, előkészítsd a “terepet”, hogy a 2023-as évben beérjen a projekt. Mondják, hogy a nem döntés is döntés, így ha az életed valamely területe megérett a változásra, de te képtelen vagy tenni érte, akkor  megteszi majd helyetted az Univerzum. De ebben az esetben “vállalod”, hogy nem az lesz, amit szerettél, elfogadod, hogy az élet arra terel, amerre tud. Ez jó esetben összecseng azzal, ami a te elképzelésed volt, de lehetséges, hogy fájdalmasabb úton juttat el a fejlődésedhez. Ezért érdemes ebben a hónapban a kezedbe venni az irányítást, hallgatni a belső hangodra és tenni, amit a szíved diktál.

Sárkány nap:  A Bivaly hónapja felnyitja a szemed és látatni fogja veled az életed “porcicáit”, amit ideje lenne kitakarítani. Ez vonatkozhat önmagadra, a párkapcsolatodra, az otthonodra, de valójában bármire. A lényeg, hogy vedd észre, mi az ami már megreformálásra vagy végleges elengedésre érett meg az életedben, mert a fejlődésnek nem lehet ellenállni, nem is kell, hiszen ez a létünk értelme. A jó párkapcsolatot a Bivaly energiái nem bántják, sőt még harmonikusabbá teszik azt, de a hanyatlóknak nem kegyelmez, kíméletlenül a felszínre hozza a problémákat, hogy egyszer és mindenkorra eltűnjenek. A 2023-as év nagy változásokat hozhat az életed számos területére, így érdemes kihasználni ezeket a tisztító napokat.

kígyó KÍGYÓ

Kígyó év: Meghatározó, nagyszabású események kevésbé várhatók a következő napokban, legalábbis a horoszkópodban lévő Kígyó szimbólum miatt nem. Ugyanakkor a jó lehetőségek megjelenhetnek, így érdemes lesz nyitott szemmel járni és kihasználni a kínálkozó alkalmakat a fejlődésre.

Kígyó hónap: Magadhoz képest visszafogottabb, türelmesebb és szervezettebb leszel a Bivaly hónapjában. A döntéseidben kevésbé érvényesülnek az érzelmek, előtérbe kerül viszont a tudatosság és a megfontoltság. Rajtad áll, hogy ezt mire és milyen mértékben használod fel. Ez a hónap hozhat új munkahelyet, pozíciót, számtalan komoly feladatot, amelyek kellő elfoglaltságot biztosítanak majd. Mind a szakmai, mind a privát életedben megjelenik a döntéshozatal és korrektség fontossága, valamilyen szempontból nagyobb vagy felelősségteljesebb kihívások várnak rád.

Kígyó nap: A párkapcsolatodban az érzelmek helyét a gyakorlatiasság veszi át. Ez nem azt jelenti, hogy kevésbé fogod szeretni a párod, de nem tud majd akkor érzelmi fenteket és lenteket kiváltani belőled a párod vagy a cselekedetei, mint máskor. Talán emiatt türelmesebb is leszel vele. Viszont kevésbé leszel irányítható, sőt nagyobb késztetést érzel majd rá, hogy te dönts mindenben. Ha nincs társad, akkor van rá esély, hogy találkozol valakivel, de ez inkább amolyan racionális szerelem lehet, a szenvedély kevésbé dominálhat. Sőt, az is esélyes, hogy egyáltalán nem is fog most a párkeresés érdekelni, mert céltudatos napjaidba nem is tudsz ennek helyet szorítani.

ló LÓ

Ló év: Nézz körbe a világban, figyeld az eseményeket, mert bár úgy tűnhet, hogy nincsenek közvetlen hatással rád a folyamatok, de aztán hamar kiderül, hogy de mégis!

Ló hónap: Ez a hónap beérleli a korábbi erőfeszítéseid gyümölcsét, mindaz, amin egész évben dolgoztál, annak az eredményét láthatod a Bivaly hónapjában. Kell egy kicsit másfajta gondolkodás most, kell, hogy kiszakadj a mindennapi dolgokból. Bármivel is foglalkozol, jót tesz, ha az életet és a veled történő eseményeket egy tágabb perspektívából szemléled. Bármi is történik a hónap folyamán, nézz az események mélyére és keresd a tanítást! Most tényleg semmi sem véletlenül történik. Ami jön, az azért, mert benne volt a sorskönyvedben és az egész 2023-as évedre hatással lesz.

Ló nap: Párkapcsolat szempontjából meghatározó események részese lehetsz a Bivaly hónapjában. Minden, ami korábban szerepelt az életedbe, annak az eszenciáját most fogod megérteni. Olyan felismeréseid lehetnek, amelyek új irányba terelnek. Ez lehet egy új kapcsolat vagy egy személy, akivel még nem is tudod hogyan állsz, de érzed, hogy hatással van rád. A 2023-as év előkészületei zajlanak a következő napokban, talán még csak annyira, hogy most érkeznek meg az életedbe a következő tanításhoz szükséges emberek és helyzetek.

kecske KECSKE

Kecske év: Úgy érezheted, hogy minden változik vagy kiszámíthatatlan körülötted. Az emberek mennek, csinálják a dolgukat, de láthatóan nem tudják merre tartanak. Ez könnyen átragadhat rád is, ami belső feszültséget okozhat.

Kecske hónap: Nem kell most görcsösen ragaszkodni a teljes körű irányításhoz. Valószínűleg nem is fog menni és ha ezt nem ismered fel vagy nem fogadod el, akkor csak egy nyüglődés lesz az egész hónap. Mert bizony lehetnek majd olyan helyzetek, amikor az árral együtt kell haladni és hagyni, hogy az áramlás oda vigyen, ahol az új kaland vár rád. Még akkor is, ha nem így tervezted, de a végén rá fogsz jönni, így is jó, vagy még jobb. Lehetnek változások a munkádban, a karrieredben, a környezetedben lévő emberekkel való kapcsolatodban. Lehetséges konfliktus, külső vagy belső feszültség, kiszámíthatatlan események, megújulás. Szóval érdekes napok várnak rád.

Kecske nap: A Bivaly hónap energiái okozhatnak nehéz perceket a párkapcsolatodban. Leginkább azért, mert nem tudsz számítani a társadra vagy olyan módon változnak a körülmények, hogy kapkodni kezdesz, hibákat vétesz és sikertelennek érzed magad. Azt javaslom, ha ilyet tapasztalsz, akkor vonulj vissza a megfigyelő pozícióba és figyeled, miket küld neked az Univerzum. Lehet, nem azt, amire számítottál, de mégis jó lehet az irány. Lazulj le, hagyd, hogy a szeretetteljes energiák terelgessék gondolataid, és a irányítsanak az utadon. Lehetséges bármilyen változás az otthonodban is, de legyél rugalmas ebben, mert ami ma meghatározott útján halad, lehet, holnap teljesen más irányt vesz.

majom MAJOM

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Majom által képviselt energiára nincs hatással.

Kakas KAKAS

Kakas év: Új kapuk nyílnak a Bivaly hónapjában, ezért érdemes lesz kilépni a komfortzónádból és nyitni az új lehetőségekre.

Kakas hónap: Tudatos, feladatokban és célokban bővelkedő napok jönnek. Amit most elhatároztál, azt lépésről-lépésre véghez is viszed. Félreteszed az érzelmeidet – akár magadra, akár másokra vonatkozóan – és kemény döntéseket is meghozol a kívánt cél elérése érdekében. Nagy lehetőségek jöhetnek, melyek szakmai sikerek felé irányítanak, neked csak annyi a dolgod, hogy megragadd a kínálkozó alkalmakat. A személyes és szakmai kapcsolataid bővülnek, értékes ismeretségekre és új szövetségesekre tehetsz szert a Bivaly hónapjában.

Kakas nap: A párkapcsolatodban kevésbé érvényesülnek az érzelmek, de sebaj, mert a közös célok most sokkal jobban összekovácsolnak. Képes leszel nehéz döntéseket meghozni, ha szükséges. Arra viszont vigyázz, hogy ne legyél túl kemény és makacs, mert ezzel eltaszítod magadtól a társad! Ha nincs párod, akkor adódhat lehetőség az ismerkedésre, de az ambíciód miatt esélyes, hogy ezeknek nem adsz majd igazán teret.

KutyaKUTYA

Kutya év: Zűrzavar, borús energiák jelenhetnek meg a környezetedben, melyek hatással lehetnek rád is, de azt javaslom, ne engedj át mindent magadon.

Kutya hónap: A Bivaly hónapja megágyazza a helyét azoknak az eseményeknek, melyek 2023-ban várnak rád. Bár ez most sok feszültséggel járhat, de ezek fognak arrafelé terelni, hogy felismered a saját határaidat. A következő napokban központi téma lesz: felvállalni magad, azt amit tudsz és azt is, amit nem. Képessé válni nemet mondani akkor is, ha a belső késztetésed az lenne, hogy mindent megtegyél másokért, a munkádért, a családért. Lesznek olyan helyzetek, amelyek kényelmetlenséget, akár konfliktust is okozhatnak. A lényeg, hogy ne hagyd magad, vedd fel a kesztyűt, ha szükséges! Tudatosítsd, hogy mire vagy képes és csak olyan dologért vállalj felelősséget, ami valóban a te hatásköröd alá tartozik!

Kutya nap: Most lehetnek megmagyarázhatatlan feszültségek a párod és közted, melyeknek érdemes lesz a mélyére ásni. Lehet, hogy belső félelmek jelennek meg benned vagy a társadban. Ellentétek, akár veszekedés is előfordulhat, melyet kezelnetek kell majd. Ha nincs társad, akkor nem ezt a hónapot javaslom az ismerkedésre, sokkal inkább a belső munkára. Az intuitív képességed felerősödik, meghatározó spirituális események átélője lehetsz. Most nagyon sokat tanulhatsz a világról és magadról is. Alacsony szinten megélve a hónap energiáit megjelenhet a betegség vagy depresszív hangulat.

DisznóDISZNÓ

Disznó év: Sok változás, meghatározó esemény után továbbra se vár rád a pihenés. Ez a hónap épp olyan aktív lehet, mint a korábbiak.

Disznó hónap: Mozgalmas napok jönnek és a környezetedben élők is erre számíthatnak. Számtalan intézendő, váratlan esemény, családi és munkahelyi programok teszik színessé a Bivaly hónapját. Szakmai lehetőségek is esélyesek, de valószínűbb, hogy inkább a meglévő munkád sokasodik. Ez a sok-sok program, esemény könnyen össze is csúszhat és hamar káosz alakulhat ki, ezért érdemes lesz nagyobb kontrollt gyakorolni úgy általában minden felett. Most mindenképp vezesd a naptáradban a napi programokat, mert annyi minden összejöhet, amit már nehéz lesz fejben tartani. Lehetséges utazás munka miatt vagy barátokkal, kirándulás, bármilyen változás. Kreatív energiák hatnak rád, így váratlanul pattannak majd ki a fejedből a jobbnál jobb ötletek.

Disznó nap: Ha párkapcsolatban élsz, akkor a társaddal együtt igen változatos, sőt akár kiszámíthatatlan napokra számíthatsz. Ami biztos, hogy sok feladat vár rátok, amit időnként nehéz lesz összeegyeztetni. Érzelmekben is gazdag lesz ez az időszak, nagy hullámzások várhatók, melyeket az adott helyzet vált ki belőletek. Erősítő energiák hatnak, melyek csak a menthetetlen kapcsolatra nem hatnak pozitívan. De azokat az idei év energiái nagy valószínűséggel már amúgy is szétfeszítettek. Szingliként nyiss az ismerkedésre, mert jók az esélyeid ebben a hónapban!

patkany PATKÁNY

Patkány év: A bensőséges kapcsolódásokon lesz a fókusz a Bivaly hónapjában. Ez hozhat neked új ismeretségeket, barátságokat, amelyek érzelmileg erőteljesen hatnak rád.

Patkány hónap: Többségében pozitív eseményekre számíthatsz a következő napokban, az energiák támogatják a céljaidat, így érdemes saját erőfeszítéseket is tenned azért, hogy elérd őket, mert a kettő együtt csodákat eredményezhet. A fókusz ebben a hónapban a munkádon, a feladataidon lesz, melyben előrelépést, új kihívásokat és fejlődést élhetsz meg. Aktív személyiséged pihenésre vágyik majd, szükséged lesz a nyugalomra. Ezt a környezetedben is megtalálhatod, ami által javul a hatékonyságod és sikeresebb lehetsz bármilyen területen.

Patkány nap: Magadhoz képes egész visszafogott és békés leszel és a társad is ezt érzi majd. Természetesen ez jó hatással lehet a párkapcsolatodra is, főként akkor, ha amúgy nem igazán jól működik. Most el tudjátok simítani a problémákat, sőt azt érezheted, mintha az eddigi feszült hónapok tovatűnnének. Szeretett és egységérzet lép az elégedetlenség helyére. Ha erre ráérzel, akkor hagyd, hogy ez kiteljesedjen benned és áthassa a kapcsolatodat is. Ha pedig nincs társad, úgy reménykedhetsz, mert a Bivaly hónapja hozhat érzelmekben gazdag párkapcsolatot. Az otthonodon is nagyobb hangsúly lesz, bármilyen előremutató változásra számíthatsz.

BivalybetuBIVALY

Bivaly év: Figyelj most egy kicsit jobban a barátaidra és környezetedre, mert szükségük lehet rád!

Bivaly hónap: Eleged van már a munkádból, a feladataidból, meg úgy mindenből? Szeretnél egy kis nyugit vagy pont ellenkezőleg, nagyobb nyüzsgésre vágysz? Mind a kettő lehetséges a Bivaly hónapjában, és hogy melyik lesz, az leginkább attól függ, hogy mi szolgálja inkább az érdeked. Ha az életed bármely területe megérett a változásra, akkor esélyes, hogy történni fog valami, ami ezt elősegíti. Ez lehet negatív vagy pozitív esemény is. Amennyiben az előbbi, akkor sem kell kétségbe esni, mert a végén jól fogsz járni, még akkor is, ha kezdetben egyáltalán nem úgy tűnik. Nem feltétlenül ebben a napokban, de hosszabb távon biztosan. Ez a hónap bővelkedik a kreatív energiákban, ami tökéletes bármilyen szépítésre, újításra, változtatásra.

Bivaly nap: Itt az idő, hogy több minőségi időt szentelj a párodnak és úgy általában a párkapcsolatodnak. Amennyiben vannak közöttetek súrlódások, úgy a következő napokban javulhat a helyzet köztetek. Te is türelmesebb, elfogadóbb leszel és valahogy a párod is olyan lesz, mintha kicserélték volna. Ha kölcsönösen beletesztek többet a kapcsolatba, akkor minőségi javulást tapasztalhattok. Ha nincs társad, akkor ez a hónap hozhat új ismeretséget, amiből a későbbiekben komolyra is fordulhat.