fbpx

Október 8-án kezdjük a JANG VÍZ KUTYA hónapot, amely az év egyik legintenzívebb hónapja lesz, mind a megéléseket, mind az eseményeket tekintve. Nézve a hónap kezdőhoroszkópját, egyből az tűnt fel, hogy milyen nagy energiák mozdulnak meg. A Kutya szimbólum az Alvilág kapujának őrzője, így ebben a hónapban a mély érzések, indulatok és motivációk nyilvánulnak meg. Mind a víz energiája, mint a Kutya szimbólum akarattal, bátorsággal, sőt akár vakmerőséggel ruházza fel az embereket. A végeredmény már többségében attól függ, hogy ki milyen szinten éli meg a hatásokat, ki mit hoz ki ennek a plusz energiának a hatására.

Ami változás történik, az már egészen az alapokra lesz hatással és hosszabb távra szól. Többen lesznek, akiknek most lesz elegük a jelenlegi helyzetükből vagy pont ellenkezőleg, másoknak lesz elegük belőle és mondhatni kiborul a bili. Ezeknek a belső és külső fesztültségeknek a hatására indulnak el a változások, akár bennünk, akár az életünkben. Mindez a jang víz elemnek köszönhetően megállíthatatlanul sodor el mindent és mindenkit. Tudom, ilyenkor mindenki egyből negatív dolgokra gondol, pedig nem kellene, hiszen mindez jelenthet például teljes megújulást is. Sokaknak hoznak majd előrelépést a következő napok, akár a személyes életükben, akár munkában vagy pénzügyekben.

A Kutya hónapja erőt ad, hogy meglépjük a nehéz lépéseket, hogy végre kimozduljunk egy méltatlan helyzetből is. Ha kell, akkor az Égiek megteszik nekünk ezt a szívességet és elindítják az lavinát, de én mindig amondó vagyok, hogy a legjobb a saját cselekvés, mert ilyenkor legalább van esély rá, hogy arra mennek a dolgok, amerre mi szeretnénk. Tehát, ha valaki érzi magában azt, hogy meg kellene tennie valamit, de eddig ilyen-olyan okok és kifogások miatt nem tette meg, akkor ezen most felül tud emelkedni és képes lesz cselekedni. Nem kell ehhez semmi nagyon extrát tenni vagy várni a jeleket, ha valakinél ez aktuális lesz, az úgyis érezni fogja az adott helyzet hatására. Akinek pedig minden rendben az életében, annak csak az tűnhet fel, hogy magához képest jobban észreveszi, ha valami nem olyan, mint amilyennek lennie kellene vagy nem az elvárásoknak megfelelően mennek az ügyek és mint egy jó terelőjuhász, megpróbálja majd a helyes irányba kormányozni a folyamatokat.

Bár ez az év a kompromisszum révén való érvényesülést segíti, de ez a hónap kivétel lesz. Túl erősek a jegyek és hatások, túl intenzív és akarattal teli minden, ezért az elnyomottak most tudnak kitörni, fellázadni vagy változtatni. De ahogy írtam, az Alvilágból is jönnek a hatások, így a mögöttes szándékok, manipulálás, és az egyéni érdekek miatti erőfitogtatás ideje is van. A legtöbb esemény mögött az fog húzódni, hogy valakik megelégelnek valamit és ez ellen tenni fognak. Ezt tehetjük mi is: ha nem jó valami az életünkben, úgy itt az idő a változtatásra. Most kell beleállni a konfliktusba, most kell kiállni önmagunkért!

Az idei október a lehetőségek és az eddig befektetett munka eredményeinek learatásának időszaka is. Ennek köszönhetően köttetik több együttműködés és kapcsolódás a hónap folyamán. Különösen kedvezőek az energiák a gazdasági tevékenységeknek, üzletkötéseknek, kapcsolatok kialakításának, kommunikációnak. Hatással tudunk lenni másokra, meg tudjuk szólítani környezetünket, jobban érvényesíteni tudjuk akaratunkat. A Kutya hónap energiáját azok tudják leginkább jól hasznosítani, akik nem erővel, hanem ésszel valósítják meg a terveiket. Bár belső feszültséget többen érezhetnek, de aki kiegyensúlyozott, az képes lesz ezt uralni és a maga hasznára felhasználni ezt az energiaforrást. Az erőt mindenki megkapja, kérdés, ki mire használja.

Minden évben a Kutya hónapja az, amikor könnyebben kapcsolódni tudunk a láthatatlan dimenziókban élő lelkekkel. Megérzések, megmagyarázhatatlan történések, látomások sokaknál előfordulhatnak, amitől nem kell megijedni. Magához képes mindenki nyitottabbá válik, könnyebben veszi a jeleket, jobban rá tud hangolódni a környezetére és az energiákra. Álmainkban üzeneteket kaphatunk eltávozott szeretteinktől vagy védelmezőinktől, amelyeket érdemes lesz feljegyezni, mert a későbbiekben hasznunkra válhatnak. Vonzódást érezhetünk a spirituális tanok és tevékenységek iránt. Többször lehet igényünk az elvonulásra, arra, hogy a dolgokat ne csak felszínesen, hanem mélyen éljünk vagy vizsgáljunk meg. A lelki kapcsolódás nagyobb hangsúlyt kap az életünkben, lehetőségünk lesz személyes kapcsolatainkon javítani, mélyebb szeretet megélni családunkkal, barátainkkal. Nagyobb késztetést érezhetünk arra, hogy megvédjük az elesetteket, és hűségesek legyünk az elveinkhez és szeretteinkhez.

A pénzügyeken nagy hangsúly lesz, észnél kell majd lenni a döntéseinknél, mert nagy bukások is lehetnek, ha elhamarkodottan döntünk. Aki viszont ügyes, okos és beletesz anyait-apait a munkájába, üzletébe, annak anyagilag igencsak megtérülő lesz a Kutya hónapja.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a KAKAS szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Október 9.,15., 17., 21., 27., 29.

November 2.,

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Október 8., 13., 14., 18., 20., 25., 26., 30.

November 1., 6., 7.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Tigris év: Változások jöhetnek a hónap folyamán, főként olyanok, amelyek új utakat nyitnak vagy különösen felkeltik az érdeklődésed. A környezetedben, a külvilágban forrongó események, hangulatok lehetségesek.

Tigris hónap: Lendületes napok jönnek, mind a munkában, mind a magánéletedben. Személyiséged erőteljesebb jellemzői dominálnak a hónap folyamán. Irányító és kezdeményező leszel. Nehezen tűröd majd a stagnálást, ellenállást, illetve bármit, ami a céljaid elérésében fékez vagy akadályoz. Az egyik pillanatban még békés leszel, de bármikor jöhet valaki, vagy valami, ami gyors reagálásra késztet vagy amely komoly érzelmeket/érzéseket vált ki belőled. Amennyiben amúgy is temperamentumosabb személyiség vagy, akkor tudatosan kell majd időnként visszafognod magad, mert enélkül számos feszültség és konfliktus részese, sőt olyankor kirobbantója leszel. A Kutya hónap segítségedre lesz a munkádban való fejlődésben, ami lehet a meglévőben pozitív változás vagy akár új pozíció, munkahelyváltás is. Ha ügyfeleid vannak és eddig nyűglődött az üzlet, úgy most keresd fel őket vagy indíts bármi újat, mert nagyobb hatást tudsz kiváltani.

Tigris nap: Alapvetően jó ez a hónap párkapcsolat szempontjából. Jó a meglévőnek és jó az ismerkedésnek is. Ha van társad, és ti egy amolyan olaszos, intenzíven élő pár vagytok, akkor a következő napok hozhatnak feszültségeket, de nagyon megviselt kell legyen már a kapcsolat ahhoz, hogy pont most menjetek szét. Figyelj arra, hogy ne legyél türelmetlen, fogd vissza magad, ha ingerült vagy és így túl lehet élni majd a feszült napokat. Ha pedig nincs párod, akkor ismerkedj bátran, mert jók az esélyeid!

 

nyúl NYÚL

Nyúl év: Új szelek fújnak, új hatásokat és embereket hoznak. A változások és a lehetőségek hónapja jön, amit kár lenne kihagyni. A tágabb környezetedben is nagyobb események lehetségesek, melyek így vagy úgy, de mégis nagy hatással lesznek rád.

Nyúl hónap: Meghatározó lesz ez a hónap a számodra, mert vagy veled vagy a családi/baráti körödben történnek fontos dolgok. A Nyúl hónap szülöttjeinek többségénél ez inkább pozitív hatásokat eredményez, elenyészőbb mértékben negatívat, ugyanakkor ebben az esetben szükséges változást hoz a Kutya hónap energiája. Hatást tudsz gyakorolni a kollégáidra, üzleti ügyfeleidre, családodra, melynek köszönhetően jobb eredményeket tudsz érni. Érdemes valamivel több energiát tenni a kapcsolatépítésbe, főként akkor, ha az ötleteidet szeretnéd megvalósítani és ehhez kellene személyi vagy anyagi támogatás. Jók az esélyeid, ha pozíciót vagy munkahelyet váltanál, bármelyikbe belevághatsz, ha megérett benned a döntés. A jelenlegi helyeden új feladatokra, több kihívásra, de egy kis feszültségre is számíthatsz, amire családi, baráti körben is van esély.

Nyúl nap: Párkapcsolatot erősítő, emelő energiák mutatkoznak. Ideje van az elköteleződésnek, összeköltözésnek, vagy a közös tervek megvalósításának. Változások lehetnek az otthonod területén, avagy a párod életében történnek meghatározó események. Ha van társad, de voltak nézeteltérések, azokat most lehet tisztázni és elsimítani. Szingliként pedig van rá esélyed, hogy valakit megismerj, aki fontossá válhat.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: Erőteljes, zűrzavaros lehet a környezeted, kerüld a konfliktusos helyzeteket és embereket! Olyan változások történnek, amelyek erőteljesen hatnak rád. Ez lehet például költözés vagy nagy utazás.

Sárkány hónap: Meghatározó, komoly változások lehetségesek akár a munkádban, akár a környezetedben, amelyek eredhetnek korábbi döntéseidből, de váratlanul is meglephetnek. Ha a te döntésed volt, akkor élvezni fogod minden percét, ha külső hatások eredményeképpen kell megélned a változást, az már jobban megviselhet. A munkahelyeden, kollégákkal, de akár családtagokkal is kialakulhatnak viták, veszekedések, amelyben minden eddigi sérelmet egymás fejéhez vágtok. Ha tehát változásra vágysz, akkor kezdj bele, ne húzd az időt! Amennyiben kívülről jön a fordulat, akkor se ess kétségbe, tudd, hogy ez egy szükséges megújulás!

Sárkány nap: Ebben a hónapban lesznek a legintenzívebb spirituális megéléseid. Hihetetlen megérzéseid, álmaid lesznek, amire azt gondolhatod, hogy csak pusztán az álomvilág játékai vagy a képzeleted csalóka meséi, holott nem. Most nyílnak meg számodra a kapuk: mindent és mindenkit érezhetsz, mindegy, melyik dimenzióban létezik. Sok dolog, amit most érzel, “látsz”, meg is fog a későbbiekben valósulni. Mindezek mellett nagyobb változások is lehetségesek, akár a személyiségedben, a környezetedben, az otthonodban, de akár a párkapcsolatodban is. Az esetleges vitáknál, veszekedéseknél vissza kell fognod erődet, hagyatkozz inkább a megérzéseidre, azok irányításával helyesebben tudsz reagálni, mintha teret engednél a heves indulatoknak.

kígyó KÍGYÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kígyó által képviselt energiára nincs hatással.

ló LÓ

Ló év: Nálad mindig zajlik az élet, miért pont most állna le? Nem is fog, sőt! Számtalan társasági esemény, program részese lehetsz, igazán pörgős napok várnak rád.

Ló hónap:  Pont úgy zajlik majd ez az október, ahogy valószínűleg szereted vagy megszoktad: zajosan/aktívan. A munkádban is lesznek új feladatok, némi mozgolódás, de akár új kihívások. A türelemmel időnként hadilábon állhatsz és hát ez a hónap sem kedvez neki, de akarattal kordában tudod tartani a megvadult “lovakat”. Ha változásokra vágysz a munkádban vagy az üzleti életben, akkor ez megint olyan időszak, ami kedvez neked, úgyhogy érdemes lesz jobban aktivizálni magad. Mindezek mellett a családi és baráti körödben sok esemény, program és érdekes történés lehetséges.

Ló nap: A higgadtság és a türelem nem igazán a te erősségeid, ebben a hónapban pedig kiváltképp ne is nagyon várj el ilyet magadtól. Túl is tenghet benned a tenni vágyás. Ha valamit el akarsz érni, akkor azért kimondottan vehemensen küzdhetsz, amivel olykor másoknak már sok lehetsz. Fektesd az feles energiákat otthon szépítésébe, sportba, társasági és szerelmi életed növelésébe. A jó kapcsolatot emeli a hónap, a rosszul működőben elmélyítheti a konfliktusokat.

kecske KECSKE

Kecske év: A barátságaidat teheti próbára ez a hónap, szembesülhetsz néhány olyan dologgal, amiről eddig nem vettél tudomást. A környezetedben pedig több feszültség lehet, amely erősen hat rád is.

Kecske hónap: Ha megfigyeled, az októberi napok többször hoznak meghatározó változásokat az életedbe. Avagy ilyenkor kicsit feszültebbé, ingerlékenyebbé válsz, esetleg a környezeteddel gyűlik meg a bajod, mert ők ilyenek. Úgy érezheted, hogy magadra maradtál a gondjaiddal, se a kollégáid, se a családod vagy a barátaid nem állnak melléd úgy, ahogy szeretnéd. Azt gondolhatod, senki nincs melletted, mindent neked kell egyedül megcsinálnod, nem figyelnek rád, stb. Nagy valószínűség szerint, ebbe te lavíroztad bele magad, mert olyat vállaltál, amit meghaladja az erőd vagy képességeid. De semmi gond, nem mérnek rád többet, mint, amit elbírnál, úgyhogy hidd el, hogy bármilyen nehézség is jön, meg fogod oldani! Ami pedig már nem a te kompetenciád, azt tudatosítsd és ne vedd magadra! Változás lehet a munkádban, feladataidban és az üzletedben is. Indíthatod te (ez a jobb) és rá is kényszerülhetsz, de biztos lehetsz benne, hogy szükségszerű a változás. Úgyhogy hajrá!

Kecske nap: Bizony-bizony, a Kutya hónapja a jól működő párkapcsolatot is próbának vetheti alá, az amúgy is rosszul működőnek meg nem ad túl sok esélyt. Tudatosság híján a problémák egymásra hányása lesz, holott a cél az, hogy javítsatok a kapcsolatotokon. Semmi értelme kifogásokat keresni vagy besöpörni ezeket a problémákat a szőnyeg alá. Jobb lesz mindenkinek, ha megtörténnek a szükséges változások és így halad tovább a kapcsolat. Ha nincs társad, akkor viszont különösen jól jön neked ez a hónap, mert segítségedre lesz a társkeresésben. Változások lehetnek továbbá az otthonodban, lehetséges költözés, felújítás, stb. A társad életében is nagyobb események várhatók.

majom MAJOM

Majom év: Talán nem ez lesz a legmozgalmasabb hónapod, de azért eseménytelennek sem mondanám. Inkább lehetőségek terén kínál most többet, amelyeket érdemes lesz kihasználni.

Majom hónap: Az október folyamán napról-napra keményebbé, határozottabbá válhatsz. Kevésbé hatnak rád az érzelmek, mert a felelősség és a tennivalók előrébb sorolódnak. Ez a hónap szakmailag abban támogat, hogy az erődre, kitartásodra támaszkodva érj el eredményeket. Meglehet, lesznek nehezebb helyzetek, melyek okoznak majd némi fejtörést, de ezekre meg fogod találni a megoldást, ha a józan eszedre hallgatsz. Ha munkahelyi változásra számítasz, akkor tedd meg a szükséges lépéseket, hiszen ebben támogató energiák vesznek körbe! A családoddal pedig ne legyél túl kemény!

Majom nap: Hajlamosabb leszel fehérben és feketében láthatni a dolgokat, és még az érzelmeket is kíméletlenül félreteszed, ha a céljaid eléréséhez ez szükséges. A józan szerelem most sokkal esélyesebb, mint az eszeveszett szenvedély. Ha van kapcsolatod, úgy az kiegyensúlyozottan halad a maga útján. Ha nincs, akkor találkozhatsz valakivel, akivel jó párost tudtok alkotni.

Kakas KAKAS

Kakas év: Feszültséggel teli környezetben találhatod magad, ahol pillanatok alatt alakulnak ki parázs viták. Ugyanakkor rég nem látott ismerősök és barátok is felbukkanhatnak.

Kakas hónap: Kicsit kiszámíthatlan, mit is hoz most neked ez a hónap. Alapvetően az egész év rejt némi feszültséget és kiszámítatlanságot, akár a munkádban, vállalkozásodban, de a személyes kapcsolataidban. Ha ezek olyan helyzetekből fakadnak, amelyeket nem sikerült még jól megoldanod vagy további fejlődési lehetőséget kínálnak neked, akkor könnyen előfordulhat, hogy ismét aktuálissá válnak. Ebben az hónapban azokkal a helyzetekkel és emberekkel fogsz találkozni, akik az életed meghatározó szereplői, akár csupán egy kis időre, de most mégis fontos üzenetet vagy tanítást hoznak neked. A hónap energiáit alacsony szinten megélve veszekedések, csipkelődések, pletykák lehetségesek. Mindenképpen azt javaslom, hogy az ilyenektől tartsd távol magad, még akkor is, ha netán érintett vagy bennük! Munka szempontjából az lehet a segítségedre, ha megbeszéled a problémákat, illetve visszanyúlsz korábbi kapcsolatokhoz, módszerekhez. Lehetséges a karrieredben vagy személyes kapcsolataidban változás, meghatározó események.

Kakas nap: Ha párkapcsolatban élsz és voltak az év során problémák, most ezek ismét előjöhetnek. Biztos lehetsz benne, hogy csak azért, mert mégsem sikerült megoldani őket. A párod életében is jelentőségteljes események történhetnek, szívesen osztjátok meg egymással a veletek történteket. Beszélgetés útján kiengedni a feszültséget jó megoldás lehet minden esetben a Kutya hónap folyamán. Ha nincs párod, most újra megjelenhet valaki a múltadból vagy egy jelentőségteljes személy és/vagy esemény felbukkanása is lehetséges.

KutyaKUTYA

Kutya év: Figyelj a környezetedre, a külvilágra, mert fontos információk, hatások és lehetőségek jöhetnek!

Kutya hónap: Ez most a Te hónapod, nagyon sok dolog alakulhat az elképzeléseidnek megfelelően és lesznek is hangsúlyos, fontos események, akár olyanok is, amelyek sorsfordítók. Egy új szakasz kezdődik el az életedben, akár kicsiben, akár nagyban. Változások jöhetnek, amelyek kilendítenek a jelenlegi helyzetedből. Ez ideális, ha a te kezed is benne van, azaz saját kezdeményezés révén történnek, de nehéz is lehet, ha külső események kényszerítenek rá a változtatásra. Ez utóbbinál tudd, hogy a helyzet megérett, ideje van a megújulásnak, mert amiben most vagy – és ezt valószínűleg tudod/érzed is – már nem folytatható. Ha kell, az Univerzum felborít mindent azért, hogy cselekvésre kényszerítsen. De aggodalomra nincs ok, mert a rombolás után építkezés jön és nagy eséllyel, ha nem is rögtön ebben a hónapban, de fejlődést fogsz megtapasztalni azokon a területeken, ahol a változások történtek. Az események fókuszában a munkád, karriered, családi és baráti kapcsolataid lesznek.

Kutya nap: Vedd észre azokat az apróságokat, amelyekkel örömöt akarnak okozni neked az Égiek. Kis apróságokkal, figyelmességekkel próbálnak a kedvedben járni, neked épp csak tudatosítani és elfogadni kell ezeket az Élet adta ajándékokat. Amennyiben problémamentes párkapcsolatban élsz, úgy ez a hónap lehet az év legjobbika, amikor a párod részéről is figyelmet és elismerést kapsz. Azonban a gondterhelt kapcsolatot nem támogatják az októberi energiák és mindent el fognak követni, hogy változásra/változtatásra kényszerítsenek. De csakis a te érdekedben! Szingliként pedig esélyes, hogy párra találsz a napokban. Az otthonoddal kapcsolatban is lehetségesek változások.

DisznóDISZNÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő DISZNÓ által képviselt energiára nincs hatással.

patkany PATKÁNY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő PATKÁNY által képviselt energiára nincs hatással.

BivalybetuBIVALY

Bivaly év: Nem biztos, hogy ez lesz a legjobb hónapod, mert meglehetősen feszült energiák mutatkoznak a következő hetekben. Azt javaslom, került a problémás embereket, de ha mindenképp belekerülsz a viharzónába, akkor ne hagyd magad!

Bivaly hónap: Mondhatni, most egy önbizalom edző időszak következik. Többször érezheted úgy, hogy magadra vagy hagyva a nehézségekkel és nem igazán számíthatsz másra. Lehet, hogy ez így is van. És tudod miért? Mert nincs szükséged senkire, meg tudsz birkózni az adott feladattal, csak a kishitűséged fog vissza. Nem kizárt, hogy lesznek konfliktusok, talán stresszesebb napok jönnek. Sokat aggodalmaskodhatsz a saját és szeretteid miatt, akár indokolatlan félelmek is megjelenhetnek. Szembesíthetnek a hibáiddal, rád lőcsölhetnek feladatokat, amelyekhez se időd, se energiád, de akár még tudásod sincs. Ha ilyen történik, ne vállalj be mindent, mert ezzel garantálod magadnak a feszült időszakot. Lehetnek változások a munkádban, feladataidban, az üzleti ügyeidben. Akár nagyobbak is, mint szeretnéd.

Bivaly nap: Bármilyen konfliktushelyzet nélkül is jobban vágyhatsz az elvonulásra, kellenek a feltöltő magadba vonulós napok, órák. A lelkiség is hangsúlyosabb szerepet, kapcsolódás máshoz, elengedés és akár átérzékelés a láthatatlan dimenziókba. A párkapcsolatot megviselheti a hónap energiája, törekedj az elfogadásra és beszéld meg a pároddal a problémákat. Ha nincs társad, akkor annyira most nem kell erőltetni a párkeresést. Ha jön magától valami, akkor örülünk, de ha nem, akkor az most nem véletlenül lesz így. Az egészség/betegség témája jelen lehet akár a te, akár a párod okán.