fbpx

A Jang Tűz Sárkány hónapjában kettős hatások érvényesülnek. Mintha kettős fronthatás hatása alatt lennénk, mert időnként teljes erővel vetjük bele magunkat valamibe, aztán jön egy másik nap és pont az ellenkezője érvényesül, ami miatt egész nap csak heverésznénk.

Valójában, ha nincs kellő motiváció vagy kötelezettség, akkor inkább meg sem mozdulunk. De ha határidő jön vagy valami nagyon felkelti az érdeklődésünket, akkor nincs megállás, csináljuk a dolgunkat. Sőt még lelkesek is tudunk lenni, szívesen és örömmel vetjük bele magunkat az adott dologba. Lelkesedés vagy külső késztetés hiányában a másik végletbe eshetünk át, ami miatt nagyon kényelmesek, akár lusták is lehetünk. Ezzel pedig gondokat okozhatunk magunknak rövid- és hosszú távon is. Azok a helyzetek, amelyeket elodázunk vagy nem kellő gondossággal végzünk a későbbiekben visszaüthetnek, ezért mindenképp azt javaslom, hogy a fontos dolgokban legyük körültekintők. Ne húzzuk az időt, essünk mihamarabb túl a kötelezettségeinken és figyeljünk a munkában, illetve a magánéletben is a részletekre, mert ezeken könnyű elcsúszni. Ha a hónap folyamán nehézségekbe futnánk bele, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a gyökérokot a múltban fogjuk megtalálni. Az is lehetséges, hogy a Sárkány hónapja felszínre hoz helyzeteket, melyekkel már egyszer-kétszer meggyűlt a bajunk és itt az idő, helyre tegyük vagy lehetőséget kapunk a javításra. Mindenképp hasznunkra fog válni, ha az előttünk álló időszakban nagyobb tudatossággal intézzük a munkánkat és feladatainkat.

A hónap fő üzente mindannyiunk számára, hogy a tetteinknek következménye van. És itt nem kell, hogy összeugorjon a gyomrunk, mert természetesen a pozitív események is várhatók, hiszen rengeteg jó döntésünk és cselekedetünk volt, van és lesz az életünkbn, amelyeknek kellemes utóhatásai lesznek. Igen, történhetnek rossz dolgok is, de ezekből most tanulni kell és nem beletemetkezni a keserűségbe.

Meglehetősen változékony lesz a hangulatunk, akár a jelenlegi időjárás, és ami ebben az évben különösen jellemző, de a Jang Tűz Sárkány hónapban felettébb igaz lesz. Könnyebben veszítjük el a türelmünk, gyakrabban változtatjuk meg a szándékainkat. Még saját magunk számára is kiszámíthatatlanok leszünk. Az hagyján, hogy türelmetlenebbek leszünk, de lesznek olyanok is, akik felettébb temperamentumosak is lesznek, sőt az agressziónak is nagyobb az esélye. Ne húzogassuk az oroszlán bajszát, mert ha támad, akkor komoly sebeket kaphatunk, azaz érdemes megválogatni a szavainkat és figyelni a kommunikációnkra.

Sokan lesznek visszahúzódóbbak, kevésbé vágyunk majd a társaságra, szívesen teszünk-veszünk otthon. Ez részben a kényelmességből is fakadhat, de az eddigi felfokozott hónapokat is most tudjuk kipihenni. Ne erőltessük se a magunkra, se másokra a közösségi eseményeket, csak amennyire jól esik. A szoros kapcsolataink, a lelki kötődések nagy hangsúlyt kapnak, melyeket érdemes lesz ápolni, időt és energiát szánva rájuk.

Spirituális energiáink teljében leszünk, sok megérzésünk lesz és megmagyarázhatatlan események történhetnek. Olyan dolgokra érzékelhetünk rá, ami intenzíven érint meg és nagy hatással lehet ránk és a környezetünkre is. Mindezek nagy érzelmeket válthatnak ki belőlünk, és mi magunk is nagy hatással lehetünk másokra. Megvan az esély rá, hogy valami annyira megérint, hogy teljes elánnal vetjük majd bele magunkat.

Aki romantikára éhezik, az jól fog lakni, mert ez a hónap bővelkedik a szerelmi lehetőségekben. Ugyanakkor a Sárkány szeszélyes jegy, így aki ma felkeltette az érdeklődésünket, az holnap már lehet, hogy egyáltalán nem lesz fontos. Nem is kell minden egyes találkozásba és fellelkesedésbe teljesen beleélnünk magunkat, csak élvezzük ki a flörtöt, azt a pozitív löketet, amit az az alkalom, az adott partner ad nekünk.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a KAKAS szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Április 6., 12., 14., 18., 24., 26., 30.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Április 10., 11., 15., 17., 22., 23., 27., 29.

Május 4., 5.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Tigris év: Ha fejlődni szeretnél, akkor lépj ki a komfortzónádból, mert most nem a megszokott területekről jönnek az ötletek, inspirációk.

Tigris hónap: Az idei év kedvező hatásait gyarapítja a Sárkány hónap, amely a lépésről-lépésre való fejlődést biztosítja. Habár arra is van esélyed, hogy új munkát, feladatokat vagy üzletfeleket találj, sokkal inkább azon lesz a hangsúly, hogy a már működő, meglévő területeket tökéletesítsd vagy fejleszd. Ez a hónap különösen ideális lesz számodra, ha kreatív területen dolgozol vagy a jelenlegi helyzet megkívánja az új ötleteket és irányokat. Ebből most nem lesz hiány. A családi kapcsolataid szorosabbá válnak, így ha van konfliktus, lesz lehetőség azok elsimítására. Arra viszont ügyelj, hogy meglehetősen impulzív energiák lesznek jelen, így szükség lesz az önkontrollra, ennek hiányában nemhogy javulnak a kapcsolatok, de egy-egy beszólás vagy hirtelenség miatt még el is fajulhatnak. A pénzügyekben legyél sokkal tudatosabb, mert itt jöhetnek a kihívások, sőt olyan emberek, üzleti partnerek, akik csak a saját hasznukat nézik.

Tigris nap: A jól működő párkapcsolatot még tovább emeli a Sárkány hónapja, de ezt nem adja ingyen, meg is kell majd dolgozni érte. Tenni kell azért, hogy az esetleges viták elsimuljanak, foglalkozni kell a pároddal, időnként kitalálni valami jó programot és időt, energiát kell áldozni a kapcsolatra. Ha ez megvan, akkor mindenképp előremutató változások indulnak meg és még szorosabbá válhat a kötelék. Amennyiben jelenleg nincs társad, de szeretnél magad mellé valakit, akkor tegyél is érte, mert a befektetett energia meghálálja magát, most találhatsz olyan partnert, akivel jól fogod érezni magad és akivel komolyabb kapcsolat is kialakulhat. Az otthonod vonatkozásában lehetnek kisebb-nagyobb változások, akár megoldandó problémák is. Az anyagiakra érdemes odafigyelned majd, mert ezekben tapasztalhatsz némi nehézséget.

nyúl NYÚL

Nyúl év: Váratlan, meglepő események szemtanúja vagy átélője lehetsz. Lehet, hogy nem hat rád annyira, de mégis nagy benyomást tesz rád.

Nyúl hónap: A Sárkány hónapjában semmi nem történik véletlenül. A pozitív események az eddig befektetett munkád megtérülései, míg a negatívak annak lesznek köszönhetők, hogy korábban felületes voltál, nem törődtél a részletekkel vagy szándékosan cselekedtél helytelenül. Ezeknek a következményeivel lesz szükséges a hónap folyamán szembenézni és okulni belőlük. Ha az érkező esemény nem kedvező számodra, akkor sincs minden veszve, mert ha odateszed magad, alaposan utánajársz a dolgoknak, úgy van rá esély, hogy megfordítsd a dolgokat. Megjelenhetnek jogi-, hatósági ügyek és általában érdemes ilyen ügyekben precíznek lenni.

Nyúl nap: Az idei év és a Sárkány hónapja is nagy eseményeket tartogathat a számodra. Ha nincs párod, akkor a következő napokban “véletlenül” találkozhatsz valakivel, aki alaposan felzavarja az állóvizet nálad. Az is lehetséges, hogy már korábbi társak bukkannak fel újra. Akkor is meghatározó lehet ez a hónap, ha már párkapcsolatban élsz. Azok a feladatok és problémák válnak aktuálissá, melyeknek gyökerei már korábban is megvoltak és eljött az idő, hogy foglalkozzatok vele. Bármilyen a kapcsolattal vagy az otthonoddal kapcsolatos jogi ügylet is lehetséges.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: A környezetedben történő események valamiért fontossá válhatnak neked, még akkor is, ha közvetlenül nem hatnak rád. Bármilyen kedvező, új lehetőség is olyan helyről jöhet most, ahonnan nem is vártad volna.

Sárkány hónap:  A munkád és családi események kerülnek fókuszba. Ami lehet több munka, új megbízások, új állás, munkahelyi problémák, melyeket meg kell oldani. Ha meg vagy elégedve a jelenlegi munkahelyeddel, akkor nagy eséllyel inkább további kedvező eseményekre számíthatsz, de ha vannak problémák vele, akkor azok a felszínre kerülnek és kénytelen leszel megoldást találni rájuk. Kicsit talán nehézkesebben indulnak a dolgok, de mégsem ajánlott húzni az időt, mert abból csak gondod lesz később. Családi, baráti vonatkozásban a betegség is megjelenhet.

Sárkány nap: A jól működő kapcsolatokat ez a hónap az egekbe emeli, mert a társad önkéntelenül is mindenben a kedvedre tesz. A problémás kapcsolatokat nem kíméli a Sárkány energiája, akár szakításra is sor kerülhet, ha már menthetetlen. Ha menthető, akkor rákényszerít az élet, hogy tedd meg azokat a változásokat, ami szükségesek. Az otthonod és az egészséged is fontosabbá válhat, a belső sugallatok segítenek abban, hogy mely témában muszáj cselekedned, mert a halogatásnak nem lesz jó vége.

kígyó KÍGYÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kígyó által képviselt energiára nincs hatással.

ló LÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő  által képviselt energiára nincs hatással.

kecske KECSKE

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kecske által képviselt energiára nincs hatással.

majom MAJOM

Majom év: Nyüzsgős napok jönnek, lesz bőven intézendő és ha minden jól megy, akkor társasági/közösségi esemény is, ahol új élmények és új kapcsolatok várnak rád. Ha a munkád miatt fontos a kommunikáció, úgy ebben ügyes leszel, jó ötleteid lesznek, így könnyebben meg tudod szólítani az embereket.

Majom hónap: Új lehetőségekre számíthatsz a hónap folyamán, ami lehet a karrieredben való előremozdulás, új feladatok, új ügyfelek. A most történő események a körülményekhez képest aktívabb időszakot hoznak neked akár szellemileg, akár konkrét munkákat tekintve. Fontos, felelősségteljes időszak ez neked, rengeteg teendővel. Nagy hangsúly lesz a munkádon, kollégáidon, családodon és barátaidon a velük történő események okán. Az érzelmeknek érdemes lesz teret engedni, nem baj, ha áll egy kicsit a munka, miközben meghallgatjátok egymás nyűgeit, mert ezzel annyi pozitív löketet kaphattok, hogy utána nagyobb lelkesedéssel és elégedettebben végzi mindenki a feladatait. Persze, ne engedd, hogy mindent az érzelmek befolyásoljanak, csak amennyire szükséges.

Majom nap: Összességében jó időszaknak nézel elébe, ha van párkapcsolatod, ha nincs. A jól működő kapcsolatokat erősíti a Sárkány hónap, de még a döcögősekbe is új életet lehel. Ha pedig nincs társad, akkor most van esélyed új szerelemre.

Kakas KAKAS

Kakas év: Ha eddig sok bosszúság ért a környezetedben lévő emberek és helyzetek miatt, akkor ez a hónap hozhat egy kis megnyugvást, mert úgy fogod látni, hogy mégsem annyira tehetetlenek a körülötted lévők, képesek valamilyen fejlődést felmutatni.

Kakas hónap: Ebben az évben a Sárkány hónapja hozhat nagyobb lendületet és pozitív változást a munkádban és a személyes kapcsolataidban. Ha váltásban gondolkozol, sőt, már tettél is érte, úgy jó eséllyel találni fogsz új munkát vagy más lehetőséget, ami hosszú távon is kedvező lesz. A karrieredben és az üzlet életben is sikeres és termékeny napok várnak rád. Arra viszont számíts, hogy az év változékonysága továbbra is jelen lesz, így a kedvező energiák ellenére is szükség lesz a kreatív gondolkodásra és az alkalmazkodásra. Ha az utóbbi hetekben több volt a konfliktus, folyamatosan feszültnek érezted magad, mert például akadályoznak vagy egyszerűen csak bénáznak körülötted az emberek, akkor ugyan nagyot nem fog változni a helyzet, de mégis azt érzed majd, hogy legalább a saját dolgaidban tudsz haladni.

Kakas nap: Kedvező napok jönnek párkapcsolat vonatkozásában, ha van, ha nincs társad, de még akkor is, ha épp fasírtban vagytok. Az ellaposodott kapcsolatba újult energiát visz a Sárkány energiája, testileg és lelkileg is jobban összehangol a pároddal. Ha minden rendben köztetek, akkor most nagyobb hangsúly lesz a közös célokon, esetleg a párodnak alakulnak jól a dolgai szakmailag vagy üzletileg. Változások lehetnek az otthonotokat illetően, lehetséges felújítás, költözés, stb. Párkeresőként jó eséllyel találkozol valakivel, akivel hosszú távú kapcsolatot tudsz kialakítani.

KutyaKUTYA

Kutya év: Jó nagy felbolydulás várható a környezetedben, melyek rád közvetlenül kevésbé hatnak, de azért nem hagynak teljesen érintetlenül. Költözés vagy nagy utazás is lehetséges. A barátaiddal és úgy általában az emberekkel legyél kicsit elnézőbb, ne húzd magad fel apróságokon, pláne ne menj bele konfliktusba, inkább normálisan beszéljétek meg az esetleges problémákat!

Kutya hónap: Ha már jóideje úgy érzed, hogy kellene valami változás vagy lóg a levegőben valami, akkor nagy eséllyel történni is fog. Ez lehet munkádban megújulás, új pozíció, feladatok, de akár munkahelyváltás is esélyes. A hónap energiái alacsony szinten konfliktusokat okozhatnak, mert hamar felhúzhatod magad bármin és bárkin. Sőt, akár nagyon csúnyán  össze lehet veszni bárkivel, ha nincs önkontroll, ami aztán csak további problémákat szülhet. Ezek az események a családi kapcsolataidban is jelentkezhetnek, nagyobb és váratlan változások kívánják meg tőled, hogy alkalmazd az év által szorgalmazott alkalmazkodást és kompromisszum kötést.

Kutya nap: Az intuíció csúcsidőszaka jön, mindent előbb fogsz érezni, mint látni. Ne csodálkozz rajta, ha megállíthatatlanul jönnek az érzések, gondolatok, amelyekkel belelátsz az emberekbe és akár a jövőbe is. Alacsony szinten a rosszul működő párkapcsolat felett nehéz fellegek gyűlnek, mert a Sárkány hónapja agresszív, kemény vitákat, veszekedéseket, akár szakítást is tud generálni. A jól működő párkapcsolatban is lehet egy-egy felvillanó nézeteltérés, de kellő józansággal, önkontrollal mindez jól kezelhető. Szinglikén van rá esélyed, hogy megismersz valakit, de nem biztos, hogy tartós lesz a kapcsolat. Esélyes ebben a hónapban az otthonnal kapcsolatos nagyobb változás is.

DisznóDISZNÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Disznó által képviselt energiára nincs hatással.

patkany PATKÁNY

Patkány év: Meglehetősen mozgalmas napok jönnek, így nem fogsz unatkozni, mert mindig lesz mit intézni és jönni-menni is sokat kell. Akár utazás is lehetséges és új kapcsolatokat is tudsz kötni.

Patkány hónap: Az idei év alaposan felkavarhatja az álló vizet a munkádban és a családi/baráti kapcsolataidban, de az a jó hír, hogy a Sárkány hónapja többségében pozitív eseményeket tartogat. Álláskeresőként jók a kilátások, ilyenkor érdemes elküldeni az önéletrajzodat azokra a pozíciókra, amelyek felkeltették az érdeklődésed, mert nagyobb az esély, hogy meghívnak személyes bemutatkozásra. Ott meg már csak rajtad múlik, hogy miként sikerül “eladnod” magad. Ebben is segítségedre lesz a hónap energiája, mert javítja a kommunikációs képességeid. Ha nem gondolkodsz váltásban, úgy sok munkára, változatosságra számíthatsz. A családoddal pedig javulhat vagy szorosabbá válhat a kapcsolatod.

Patkány nap: Márciusban volt valamilyen párkapcsolati eseményed? Esetleg megismertél valakit, aki komolyan kezd érdekelni? Ha kölcsönös, azt abból fogod látni, hogy ez a hónap még szorosabbá köti a kapcsolatot. Ha nem az, akkor Sárkány hónap kedvező energiája sem tud rajta segíteni és így esélyes, hogy többet látsz bele, mint ami. Ha negatív események voltak eddig, akkor viszont most jöhet a megbékélés és újra egymásra találhattok a pároddal. Az érzelmek nagyobb szerepet kapnak, bújósabb és lelkizősebb lehet majd. Ha nincs párod, akkor van rá esély, hogy találkozz valakivel, aki fontossá válhat. Párkapcsolatot félretéve pedig alapvetően érzelmesebb, érzékenyebb lehetsz a következő napokban.

BivalybetuBIVALY

Bivaly év: Valamiféle vibrálás lehet a levegőben, azt érezheted, hogy minden és mindenki változik és velük együtt neked is kell. Meglehet, mégsem tudod majd, hogy miért érzel így és mit kellene tenned, de ne aggódj, mert fogsz jeleket kapni, ha szükséges a változás.

Bivaly hónap: Megjelenhet a munkádban vagy a munkahelyeden a feszültség. Esélyes, hogy most derül ki valami probléma, amit meg kell odanod, de nem kizárt, hogy már korábban is meggyűlt ezzel vagy valami hasonlóval a dolgod. Fontos, hogy koncentrálj a feladataidra, mert felelősségteljesebbé vagy megterhelőbbé válhat, ezért nagyobb lehet a hibázás lehetősége is. Csak annyit vállalj, amennyit biztosan teljesíteni tudsz. Ez most az önállóság időszaka, lehet, nem kapsz majd kellő segítséget, de nem is lesz rá szükséged, rá fogsz jönni, hogy több dolgot tudsz tenni, mint hitted volna. A Sárkány energiája hozhat munkahelyváltást, feladatokban megújulást, változást a munkahelyi és/vagy családi környezetedben. A családi és baráti kapcsolataidban lehetségesek konfliktusok vagy olyan helyzetek, amelyek arra kényszerítenek, hogy megvédd magad, kiállj a véleményed/döntésed mellett.

Bivaly nap: A párkapcsolati konfliktusok hónapja ez, főként, ha amúgy is van már ok rá. Most nem megoldás besöpörni a problémát a szőnyeg alá, a legjobb, ha beleállsz és arra törekedsz, hogy az adott problémát mihamarabb rendezzétek. Ha valami zavar a társaddal kapcsolatban, azt most duplán idegesíthet, mert tisztábban fogod látni a hibáit. Ugyanakkor a párod is pont ugyanígy lehet veled, így ne lepődj meg, ha kevésbé visel el tőled dolgokat. Egyedülállóként jó esélyed van rá, hogy megismerkedj valakivel, aki nagy változásokat hoz majd az életedbe vagy esetleg egy korábbi párod próbálkozik nálad újra. Az otthon területén nagyobb változtatások lehetségesek, úgymint átalakítás, felújítás, költözés, stb.