fbpx

Menjünk vissza egy picit a múltba. Nem messze, csak 2018-ig. Emélkszünk még, mi minden történt velünk ezelőtt három esztendővel? A Jang Föld Kutya hónap most ha nem is ugyanazt hozza, de visszacsenghetnek azok a dolgok, történések, amelyeket akkor nem sikerült lezárnunk, befejeznünk. Erőteljes földes energiák érvényesülnek, amelyek attól függően hatnak, hogy az olvasó horoszkópjában mit jelképez a Föld elem (ezt a kalkulátor mutatja meg).

Kalkulátor ITT

Ez az önszembesítés hónapja, amikor tetteink, illetve mi magunk megmérettetünk a mindennapok történései során – és mindezt úgy, hogy meg is mutatja, mi az, ami (még) nem úgy megy, ahogy szeretnénk, ahogy kellene. A hónap legfontosabb üzenete tehát az: ne söpörjük a szőnyeg alá azokat a belső problémáinkat, amelyeket meg kell oldanunk – a fejlődés ugyanis ezek felismeréséből és megoldásából következik, még akkor is, ha ez fájdalmas és nehéz.

Még azok is, akik kevésbé érzékenyek lelki tanítások, hatások irán, érezni fogják a Jang Föld Kutya hónap spirituális energiáit – hogy ki mennyire tud élni ezzel, az már az egyéntől függ, de észrevétlen nem marad, az biztos. Előfordulhat, hogy hiányosságainkat, hibáinkat az orrunk alá dörgölik, de ez nem az egónkat piszkálja majd, hanem a fejlődésünket segíti – ezért ne a mentegetőzésre, a magyarázkodásra fordítsuk a figyelmünket, hanem próbáljunk meg tanulni belőle, majd lépjünk tovább.

Sokan félelemmel indulnak neki ennek a hónapnak, de ezek nem külső, hanem belső aggályok, amelyek biztonságot, a megélhetést érintik (és főleg az előbbit). Ennek nem konkrét fenyegetés az oka, hanem az, hogy a biztonság iránti igényünk a Föld Kutya hónapban nagyon felerősödik, és akiben ezen a területen van némi bizonytalanság, azt az energiák még inkább előhozhatják. Az univerzális cél nem a rossz érzések elmélyítése, sőt: október üzenete, hogy győzzük le félelmeinket, és a hónap végére megerősödve kerüljünk ki a (főleg) mentális megpróbáltatásokból. Ez a hónap olyan dolgokat láttat meg velünk, melyek nyugalmat vagy ellenkező esetben, zaklatottságot eredményeznek. Nyugalom lehet, mert érezni fogjuk, hogy az Univerzum egy kicsi, de fontos pontjai vagyunk. A jelen pillanat csak egy átmeneti része halhatatlan lényünk idővonalán. Könnyebben kapcsolatot tudunk teremteni a látható és láthatatlan világgal, intuíciónk felerősödik. Önmagunk és mások “gyógyítói” lehetünk. Aggodalmat az érezhet, aki az anyagban ragad, az életet, mint egy rövid, egyszeri jelenlétnek éli meg. Ilyenkor jelenhet meg a félelem az elmúlástól, a biztonság elvesztéstől.

A Kutya az ókori mitológia szerint az alvilág kapujának őrzője. Az alvilágot értsük jelképesen – azaz nem a kint, hanem a bennünk mélyen rejtező alvilágról, tehát a titkainkról, magunknak sem bevallott vágyainkról van szó. A Kutya hónapjában a kapu kinyílhat, olyan dolgok is kiderülhetnek rólunk, amit nem szeretnénk.  Ugyanez természetesen a minket körülvelő világra is igaz: ott is találkozhatunk agresszióval, minket meghökkentő viselkedéssel, reakcióval, ahol nem is vártuk. Ezek nem kiszámítható, de nagyon erőteljes hatások.

Nagy hangsúly lesz az emberi kapcsolatokon, illetve azok minőségén – most emelni és rombolni is tudunk. Most felszínre kerül minden elhallgatott rossz, de ugyanez igaz ellenkező előjellel is: lesznek olyan kapcsolataink, amelyeknél pont arra döbbentünk rá, mennyire erősek, és kiállják az idő próbáját. Ezek a kötések szorosabbak lesznek, míg a rosszak tovább gyengülnek, vagy akár véget is érnek.

Ha ez utóbbi történik, ne ragaszkodjunk foggal-körömmel ahhoz, aki kifelé tart az életünkből. Ha elengedjük, átélhetjük, hogy az életünk (ha nem is azonnal, de a kezdeti fájdalom elmúlta után) sokkal jobb minőségű lesz, és a veszteség voltaképpen nyereség. Ha van önkritikánk, önbizalmunk, és hiszünk abban, hogy jóra fordulnak a dolgok, akkor ez a hónap energiát és erőt ad, és mintha az őrangyalunk segítene minket. Különösen igaz ez azokra, akik bizonytalanok, könnyen befolyásolhatók: ők most könnyebben tudnak dönteni, jobban tudnak ellenállni, és a külső-belső egyensúly megteremtésében is nagyon sokat tudnak előrelépni.

A föld elem nem a gyors tempóról szól, lépésről-lépésre tudunk haladni ebben a hónapban. Ne akarjunk előreszaladni, mert nehézkes lesz vagy elégedetlenek leszünk az eredménnyel. Helyette inkább a fokozatosság elvét használjuk. Tervezzük meg a feladatainkat, sőt, szabjunk magunknak határidőket is, mert ezek fogják segíteni azt, hogy végül mindent időre elvégezzünk. Akkor se legyünk fennakadva, ha nem olyan tempóban mennek a dolgok, ahogy szeretnénk, másokat se bántsunk emiatt, hiszen az energiák mindenkire hatnak. Sokkal többre megyünk, ha a meggyőzés erejét használjuk és érzelmi oldalról próbáljuk elérni, amit szeretnénk.

Nagy hangsúly lesz a személyes kapcsolatainkon. Nem azért, mert ez egy olyan laza, ismerkedős hónap. Sőt, sokkal inkább mondható zárkózottnak, így nem fogunk arra vágyni, hogy bárki behatoljon az intim szféránkba, még a szeretteink felé is egy leheletnyi távolságtartással lehetünk, mert szükségünk lesz a belső nyugalomra, elvonulásra. Ettől függetlenül nem válunk remetévé, meglehet, jóval több közösségi esemény részesei leszünk a hónap folyamán. Teremtsünk egyensúlyt a társasági élet és az elvonult időszakokban, szükség szerint biztosítsuk magunknak, amire szükségünk lesz, így egyik sem lesz teher, mindkettőben feltöltődést élünk majd meg.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a NYÚL szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Október 13., 15., 19., 25., 27., 31.,

November 6.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Október 11., 12., 16., 23., 24., 28.

November 4., 5.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Ha a Tigris jegyében születtél, igencsak eseménydús napokra számíthatsz. A Kutya és Tigris jegyek tűz energiagyűrűt alkotnak, melyek hatására erőteljes energiák szabadulhatnak fel benned, illetve körülötted. Eljött új céljaid, terveid kibontakozásának ideje, most szinte minden lehetséges, minden elképzelésed valóra válthatod, mert veled született erőd mellé támogatóként kapcsolódik be ez a lendületes erő. Mindenféle olyan tevékenység, elképzelés üdvös ebben az időszakban, amihez belső tűz és lelkesedés szükségeltetik. Számíthatsz rá, hogy a korábbiakhoz képest sokkal aktívabb leszel, ha akarsz valamit, akkor azt határozottan és igen vehemensen hozhatod a környezeted tudtára. Amennyiben alapvetően temperamentumosabb személyiség vagy, akkor figyelned kell arra, hogy ne válj túlzottan követelőzővé és ellentmondást nem tűrővé. Tigris hónapjában születve a munkádban számíthatsz fejlődésre, kisebb-nagyobb lehetőségekre. Tigris napján születve fókuszba kerül a párkapcsolat, többségében pozitív események okán.

nyúl NYÚL

Októberben feltűnő változásokat figyelhetsz meg viselkedésedben, illetve a környezeted reakcióiban. Bármit is teszel, annak hatása lesz, arra oda fognak figyelni az emberek, és még akkor is követni fognak, ha csak szimplán mesélsz egy ötletedről vagy valamiről, ami éppen felkeltette az érdeklődésedet. Ha energiát is fektetsz mások meggyőzésére, akkor szinte elsöprő erővel tudod magaddal ragadni a “közönséged”. Ez akkor lesz számodra is hangsúlyosabban érzékelhető, ha a Nyúl napján születtél, ugyanakkor ebben az esetben nemcsak te válhatsz inspirálóbbá, hanem a párod is. Ekkor erősebben odafigyelsz a társadra, és azt tapasztalhatod, hogy ő is jobban ragaszkodik hozzád. Aktív társkereső időszakodban ez a hónap egy hangsúlyosabb szerelem felbukkanását vagy kezdetét is jelentheti. Nyúl hónapjában születve valamilyen fontos eseményre számíthatsz a munkádban és/vagy családi, baráti körödben.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

A Sárkányok rendkívül fogékonyak a nem látható világ jelzései iránt, egyik lábukkal a materiális világban kapaszkodnak erősen, a másikkal szárnyalnak a fellegekben. Megérzik, milyen energiák veszik őket körül. A Sárkányok e képessége októberben erőteljesen aktivizálódik.  Kevésbé spirituális beállítottsággal is működni fog, olyan lesz, mintha egy időre kinyitnák számodra azt a képzeletbeli ajtót, amelynek a túloldalán mások gondolatai, érzései, avagy a jövődre vonatkozó események állnak. Ahogy a magasabb szférákra, úgyaz alacsonyabbakra is rálátsz, ezért olykor negatív gondolatok, és belső, megmagyarázhatatlan félelmek jelenhetnek meg benned.

Komolyabb változásokat is hozhat az október: költözhetsz, utazhatsz, vagy az életed egyéb területein alakulnak úgy a dolgaid, hogy változtatni leszel kénytelen, de ne aggódj, mert utólag visszanézve úgy értékeled majd, hogy erre szükséged volt. Az esetleges vitáknál, veszekedéseknél vissza kell fognod erődet, hagyatkozz inkább a megérzéseidre, azok irányításával jobban tudsz reagálni, mintha teret engednél a heves indulatoknak. Ha Sárkány hónapjában születtél, akkor legyél óvatos a munkahelyeden, mert feszült energiák lesznek jelen. Akár valamilyen komolyabb nézeteltérés vagy változás is lehetséges.

kígyó KÍGYÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kígyó által képviselt energiára nincs hatással.

ló LÓ

A Ló szimbólum az érzéseket jeleníti meg a horoszkópodba, azokat, melyek felkorbácsolják benned a szenvedélyt, melyek lelkesedést növelnek és aktívvá tesznek. A következő napokban ezek erősödhetnek benned és a környezetben is. Türelem, higgadtság kevésbé lesz jellemző, ezért ne is nagyon várj el ilyet magadtól. Ha Tigris szimbólum is van a horoszkópodban, úgy túl is tenghet benned a tenni vágyás. Ha valamit el akarsz érni, akkor azért kimondottan vehemensen küzdhetsz, amivel olykor mások idegeire is mehetsz. Ne juss el idáig, inkább vezesd le a feles energiákat valami másban, lehet ez akár valamilyen sport, vagy üzleti tevékenység, hiszen ezekhez igazán nem árt a plusz energia! Ló hónapjában születve tempós napokra számíthatsz a munkádban, akár jöhet egy új, kedvező lehetőség is.

Pénzügyi és szakmai szempontból kimondottan jó lehetőségeket tartogat számodra a Kutya hónapja, érdemes lesz valóban meghajtani azokat a lovakat és amit szeretnél, abba plusz energiát tenni. Ez vonatkozik a befektetéseidre is, ha szemfüles vagy, lesz lehetőséged némi plusz bevételre. Ló napján születve a párkapcsolati energiák is aktivizálódnak, sok élmény, szeretet, akár egy új szerelem is érkezhet az életedbe.

kecske KECSKE

Némi feszültség lóg a levegőben, amire nem árt majd figyelned. Ha Kecske hónapjában születtél, kevésbé támogató légkör vehet körbe a munkahelyeden, főként akkor, ha már amúgy is lóg a levegőben a változás. Sőt, ha megérett a helyzet a megújulásra, akkor esélyes, hogy olyasmi történik, ami határozott cselekvésre késztet, vagy ha nincs benned erő hozzá, majd megcselekszi helyetted az Univerzum. Amennyiben a Kecske napján születtél, a pároddal szemben válhatsz ingerlékenyebbé, jobban idegesíthetnek azok a negatív szokásai, amelyek felett korábban elsiklottál vagy nem tudatosítottál magadban. Könnyen meglehet az is, hogy pont ő lesz az, aki folyamatosan olyan helyzetekbe hoz, amikor kénytelen leszel szembenézni a hibáiddal vagy helytelen cselekedeteiddel. Októberben a társad tükröt tart eléd,  kíméletlenül szembesít a negatív szokásaiddal, viselkedéseddel, amin már jó ideje változtatnod kellene. Nem ajánlatos ilyenkor elbújni a felelősség elől sem, hiszen nem is lesz nagyon hova. Hiába is próbálnád hárítani, most vagy vállalod a felelősséget a tetteidért vagy majd valaki más fogja rád olvasni. Egyetlen esetben van menekvés, ha biztos vagy magadban, biztos abban, hogy helyes úton jársz, ilyenkor képes leszel kiállni magadért és még esetleges “támadások” kereszttüzében szálfaegyenesen megállni, mert tudod, hogy az igazság nálad van, a magadba vetett hited szilárdít meg. Kecske napon születve az otthonodban is lehetnek változások, lehet költözés, átalakítás, felújítás.

Összességében tudnod kell, hogy a most történő negatív események nem ellened vannak, hanem pont ellenkezőleg: érted! Rá fogsz jönni, hogy a változás nem ellenség, hanem a fejlődés, amire mindenkinek szüksége van.

majom MAJOM

Tudod miért születtél a Majom jegyében? Azért, hogy terhet és felelősséget vállalj. Akkor is, ha nem mindig érzel magadban erőt és tehetséget ahhoz, amihez épp kellene. Pedig biztos lehetsz benne, hogy megvan benned az a képesség, energia, ami által a legnagyobb nehézségeket is le tudod győzni, meg tudod mászni bármelyik “hegyet” és ha kell odébb is tudod tolni! Októberben esélyes, hogy felelősségteljes feladatok hárulnak rád, de ezekhez lesz energiád, mert te akkor is végzed a dolgod, amikor már mindenki más kidőlt mellőled. Mivel személyiséged keményebb, erőteljesebb oldala válik hangsúlyossá, hajlamos leszel arra, hogy embereket, eseményeket túlzottan keményen és egysíkúan értékelj. Feketében és fehérben látod a dolgokat, és még az érzelmeket is kíméletlenül félreteszed, ha a céljaid eléréséhez ez szükséges. Próbáld meg ezen tulajdonságaidat hasznos célokra fordítani és ne feledkezz meg az érzésekről, se másokat, se magadat illetően.

Szakmai szempontból a következő napok kedvező előrelépési lehetőségekkel kecsegtetnek, főként, ha a Majom hónapjában születtél. Ha szeretnél nagyobb elismerést és kihívást, ne habozz, mutasd meg a világnak, hogy mire vagy képes. Majom napján születve a párkapcsolatodban kiegyensúlyozott energiák érvényesülnek, valamilyen fejlődés mutatkozik, akár komolyabb változás is.

Kakas KAKAS

Ha az elmúlt hetekben, hónapokban sérelmek értek, akkor jó érzés lesz, ha valakivel átbeszélheted ezeket, elpanaszolhatod a veled történteket, ezáltal levezetve a felgyülemlett feszültséget is. Ez kifejezetten jó módszer lesz arra is, hogy rájöjj, valójában mi történt veled. Beszélgetés közben rájöhetsz,  hogy az egód talán től nagy szerepet játszott az eseményekben, olyan dolgokat vettél zokon, amiket te is mondtál, tettél már korábban mással, csak valahogy magaddal elnézőbb voltál. Az októberi Kutya energia a felismerésekben segít, és még a kölcsönös panaszkodás is előrébb visz ebben a folyamatban. Amennyiben veled semmi ilyesmi nem történik, akkor nézz körbe a környezetedben, mert nagy eséllyel lesznek olyan emberek, akiknek rád van szükségük és neked öntik ki a szívüket, panaszolják el bánatukat. Lehet, ezek a sorok nekik szólnak, és neked csak annyi a dolgod, hogy felnyisd a szemüket, vagy segítsd őket a “fáradt gőz” kiengedésében.

Mindemellett beköszönt egy igazán tevékeny időszak, új lehetőségek várhatóak, főként akkor, ha Kakas hónapjában születtél. Most van itt az ideje a kemény munkának, ami hamar gyümölcsözővé válhat, kiváltképp, ha gondoskodsz arról, hogy a környezeted értesüljön az új ötleteidről és eredményeidről. Kakas napján születve a párkapcsolatban lehetnek nehézségek, így fontos, hogy mindent átbeszéljetek, ami nyomasztóan hat rátok. Ha viszont nincs társad, most megérkezhet egy hangsúlyos szerelem.

KutyaKUTYA

Alapvetően hogy szuper hónapod lesz. Az események többsége azt szolgája majd, hogy valamilyen szempontból jó legyen neked. Még akkor is, ha elsőre nem indulnak jól a dolgok. Tudom, ez kicsit hihetetlenül hangzik, mert miért lenne jó valami, ha az rosszul kezdődik?! Azért, mert ezen keresztül vezet az út a “Kánaánba”, ez kell hozzá, hogy valamilyen szükséges változás beinduljon. Ugyanakkor azt javaslom, ne aggodalmaskodj, hogy mi jön, hanem foglalkozz a barátaiddal, hallgasd meg a panaszaikat, adj nekik jó tanácsokat, vagy arasd le azokat a gyümölcsöket, melyeket az év folyamán megtermeltél a befektetett munka, a másokkal való törődés, a kitartásod stb. területén. Hagyd, hogy egy kicsit kényeztessen az Univerzum, engedd, hogy olyan dolgok történjenek veled, amikre valójában nagyon vársz és a lelked mélyén szeretnéd, ha megtörténne veled. Ez nem önzőség, ettől senkinek nem lesz rosszabb, csak neked lesz egy kicsit jobb! Vedd észre azokat az apróságokat, amikkel mosolyt próbálnak csalni az arcodra az Égiek. Most figyelnek rád és körbevesznek szeretetükkel.

A munkán nagy hangsúly lesz, ha Kutya hónapjában születtél. Minden a felszínre jön, aminek kell, de azért, hogy a végén jól menjenek a dolgok. Ne hátrálj meg, engedd, hogy történjenek a dolgok, működj együtt az energiákkal, használd ki az érkező lehetőségeket. Ha Kutya napján születtél, akkor az otthon, párkapcsolat kerül fókuszba. Fontos események, nagy tisztázások, akár az új szerelem vagy tartós elköteleződés időszaka ez.

DisznóDISZNÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő DISZNÓ által képviselt energiára nincs hatással.

patkany PATKÁNY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő PATKÁNY által képviselt energiára nincs hatással.

BivalybetuBIVALY

Többször rád törhet a magányosság érzése, lehetnek olyan helyzetek, amikor elfogynak a támogatóid, és úgy érzed, hogy egyedül kell megküzdened a nehézségekkel. Azonban semmi olyan nem fog történni, amelyre lelkiekben nem vagy kész, még ha komoly próbatételekre kerülne is sor. Valójában nem vagy egyedül, csak úgy érzed magad – és csak azért vonul vissza mindenki a háttérbe, hogy önállóan tudj fejlődni. Ezek a napok rávilágítanak arra, hogy segítség nélkül is boldogulsz a világban, még ha ez eleinte nehéznek is tűnik. Akkor, amikor már épp megszoknád, hogy felelősséget vállalj önmagadért, a tetteidért, pont mire ráébrednél, nem szorulsz senki másra, már vége is lesz a hónapnak, amiből megerősödött önbizalommal kerülhetsz ki. Ha Bivaly hónapjában születtél, mindezeket többségében a munkádban és a személyes kapcsolataidban tapasztalhatod.

Bármilyen konfliktushelyzet nélkül is jobban vágyhatsz az elvonulásra, kellenek a feltöltő, magadba vonulós napok, órák. A lelkiség is hangsúlyosabb szerepet kap. Számíthatsz némi pletykálkodásra is, ezért jó, ha diszkréten hátrahúzódsz, a diplomácia és megfontoltság sok nehéz helyzeten átsegít. Ez különösen fontos, ha Bivaly napján születtél, mert a párkapcsolatodban most lehetnek feszültségek.