fbpx

Április 4-én belépünk a Jang Víz Sárkány hónapjába. Ugye, mindenki ismeri ezt a népmesei alakot, amely a három, hét, vagy akár egy fejéből tüzet fúj, harcos, erős, ravasz, és csak a Hős tud kifogni rajta?

Ha tűzokádásról nem is lesz szó, a Sárkány vehemens, dinamikus, erőszakos energiái alaposan felrázzák majd az életünket. Ez jól jön a sodródó, döntésképtelen embereknek, mert segíti őket abban, hogy kilépjenek megszokásaikból, és elinduljanak azon az úton, amire már rég rá szerettek volna lépni, csak hiányzott hozzá az eltökéltségük, bátorságuk. Akik pedig eleve erősek voltak, most még nagyobb energiával haladhatnak céljuk felé. Ez a Sárkány mindenkiből kihozza a bátor Hőst.

A hónap elején a Jang Víz elem még erőteljesebben hat majd ránk, segítségével a józan eszünkre bízzuk majd magunkat. Ugyanakkor még így sem tudunk mindent elérni, amit szeretnénk: lehet, a stratégiánk nem jó, vagy a célunk olyan, amelynek megvalósítását most nem támogatják a körülmények, esetleg nincs még itt a rendelt ideje a vágyott dolognak. Az is előfordulhat, hogy teljesen le kell mondanunk róla – ha így lesz, tudjunk arról, hogy helyette kapunk más célt, ami reálisabb vagy boldogítóbb.

A Yang víz Sárkány hónap hatására aktívvá válunk, mennénk, sőt, szaladnánk, csakhogy e belső késztetést gyakran külső korlátok gátolják. Ne lázongjunk, ne rúgjuk fel a szabályokat, az most nem segít. Ami viszont igen, az az, ha felgyülemlett energiáinkat a munkába, sportba, bármilyen alkotó tevékenységre fordítjuk.

Akik hajlamosak az elégedetlenkedésre, azok ehhez elég sok tápot kapnak, úgyhogy jó lesz vigyázni, ne vigyük túlzásba, kerüljük a konfliktusokat! Helyette engedjük az áprilisi energiákat átjárni bensőket, mert ezek hatására növekszik a kitartásunk, és szinte bármilyen tervünket, álmunkat valóra tudjuk válatni. Ebben a nagyfokú kötelességtudat, mely szintén a hónap velejárója lesz a segítségünkre.

Ez a hónap változást hoz a munka területén: más, újszerű feladatok találhatnak meg minket. Sokan fognak új munka után nézni, megtalálni a megfelelő pozíciót vagy újra munkába állni. Sajnos lesznek olyanok is, akiknek ez a kényszerű végét jelenti az jelenlegi munkának, de elkeseredésre semmi ok, ami most történik, annak hosszabb távon lesz látható pozitív eredménye. Semmiképp ne zuhanjunk letargiába, se pedig a világ hibáztatásába, hanem mihamarabb nézzünk új lehetőségek után. Lesz, aki a személyiségfejlődés terén ugrik nagyot: fontos felismerések érhetik önmaga, illetve helyzete elemzése során. A felismerések és változások sokkal kellemesebb lefolyásúak lesznek, ha nem állunk az energiák útjába, hallgatunk a belső sugallatokra és együttműködünk a történésekkel.

Kreatív energiák is felszabadulnak ebben a hónapban: új megközelítésből tudunk alkotni, a szokványos megoldásokat most túlhaladjuk. Arra azért figyeljünk, hogy ötleteinknek milyen a fogadókészsége, lehet, egy-egy újításunkat nem nézik jó szemmel az érdekeltek, és jobb fokozatosan, lépésről lépésre haladni.

Régóta dédelgetett terveink, amelyekbe sok energiát fektettünk, most fordulóponthoz érkezhetnek, ugyanakkor előjöhetnek korábban már jelzett problémák, kellemetlen helyzetek.  Ami jó, hogy nagyon támogató energiák lesznek körülöttünk: ha megvan a belső késztetés, a külső erők is mögénk állnak, és sikerre tudjuk vinni terveinket. Ehhez persze az kell, hogy mi is megmozduljunk.

Több utalás van a hónap kezdőhoroszkópjában arra, hogy sokak mellé szegődik a szerencse a Sárkány hónapjában, ami az igazán nehéz helyzeteken átsegít. Ugyan még nem most van még az ideje a teljes szabadságnak, de lépésről-lépésre haladunk felé. Legyünk következetesek, kitartók, valamint gondosak tetteinket illetően. Ez fog kedvező változásokat előidézni a hónap folyamán.

A Sárkány szenvedélyt hoz az életünkbe, ami ugyan felráz minket a hosszú téli álomból, de ez azzal a veszéllyel is fenyeget, hogy elveszítjük a kontrollt. Legyünk tehát tudatosak, tartsuk kordában szenvedélyünket, hogy érzelmeink hullámverése ne merítse ki a lelkünket. A hölgyek életében a párkapcsolatok nagyobb hangsúlyt kapnak – kinek negatív, kinek pozitív előjellel.Ezekben jelentős eseményekre lehet számítani, nagyobb változások lehetségesek a meglévő kapcsolatokban, míg az, aki épp egyedülálló, elég jó eséllyel párra találhat.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a KAKAS szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Április: 4., 10., 12., 16., 22., 24., 28.

Május: 4.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Április: 8., 9., 13., 15., 20., 21., 25., 27.

Május: 2., 3.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Tigris év: Ne lepődj meg, ha pezsdülni kezd körülötted a világ, jönnek az új impulzusok, amelyek inspirálóan hatnak rád.

Tigris hónap: Áprilisban a munkáddal kapcsolatos változásokon lesz a hangsúly. Ez lehet új megbízatás, de akár megterhelő többletmunka is. Ne hátráltasson, ha vannak a környezetedben olyan emberek, akik kicsinyes hozzáállásukkal próbálnak sikereid útjába állni, te csak tedd a dolgod és figyelj a céljaidra.

Tigris nap: A párkapcsolatnak jót tesz a Sárkány hónapja, bár nem feltétlenül könnyíti meg azt. A közös tervek kivitelezésének napjai jönnek. Nincs most itt az ideje a széthúzásnak: minden problémára megoldás lehet a kompromisszum, de ha gond van a kapcsolatban, akkor erre tudatosabban kell fókuszálni. Ez segíthet a problémák elsimításában. Örvendetes hír, hogy a jól működő kapcsolatot tovább erősítik a hónap energiái.

nyúl NYÚL

Nyúl év: Rég nem látott ismerősök, barátok bukkanhatnak fel. A környezetben váratlan események történnek, amelyek azért – ha jól átgondolod – nem teljesen előzmény nélküliek.

Nyúl hónap: A tükörbe nézés hónapja jön, ami abban tud segíteni neked, hogy felmérd, jó úton jársz-e. Ha nem, akkor az események rá fognak világítani életed azon területeire, ahol fejlődésre van szükséged. A munka frontján történhetnek váratlan események, mint például korábbi ügyekhez kapcsolódó új fejlemények, hatósági, jogi ügyek, állásajánlat vagy elbocsátás, ha nem végezted megfelelően a munkád. Ezekben a napokban fordíts nagyobb gondot a “papíros” dolgaidra, mert ezek elhanyagolásából lehet később problémád.

Nyúl nap: Ha egyedül élsz, a Sárkány hónapja hozhat számodra olyan új társjelöltet, aki felkavarja szíved állóvizét. Ez most a karmikus találkozások ideje, így legyél nyitott a közeledésekre. Párkapcsolatban élve inkább a problémákra világít rá ez a hónap, és nem is annyira a kapcsolatodhoz köthetők az események, viszont a társaddal együtt élheted át őket. Minden negatív esemény egy tanulási folyamat számodra, a pozitívak pedig a jó döntéseidért elnyert jutalmak. 

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: A környezetedben lévő emberek egészsége/betegsége ebben a hónapban fontos téma lesz neked.

Sárkány hónap: A munkádban kedvező lehetőségek jöhetnek. Legyél szemfüles, mert ahogy jönnek, úgy mennek is pillanatok alatt. Munkából, feladatból lesz bőven a következő napokban, akár azért, mert újat munkahelyet pályázol meg vagy más feladatokat kapsz, akár azért, mert most hívja fel az élet a figyelmed arra, hogy a jelenlegi nem igazán a legjobb, itt az idő a váltásra.

Sárkány nap: E hónap egyik legfontosabb üzenete, hogy ne húzd az időt, hanem cselekedj, amikor kell. Ha nem szeretnél mindenről lemaradni, ha nem hiányzik a késésből vagy elmaradásokból adódó stressz, sokkal jobban jársz, ha erőt veszel magadon és inkább előre dolgozol. Ez különösen igaz, ha egészségügyi témáról van szó. Tedd, amit helyesnek érzel – inkább legyél túl óvatos, mint óvatlan. Párkapcsolat szempontjából felemás energiák hatnak, a jó kapcsolatban semmi különösre ne számíts – az előfordulhat, hogy a társaddal történnek olyan események, amelyek még jobban összekovácsolnak. A rosszul működő kapcsolatot viszont ez a hónap nagyon megviselheti, pláne úgy, hogy az idei Bivaly év is teszteli a kapcsolatod működőképességét. Ha nincs társad, most jöhet akár az igazi is!

kígyó KÍGYÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kígyó által képviselt energiára nincs hatással.

ló LÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő  által képviselt energiára nincs hatással.

kecske KECSKE

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kecske által képviselt energiára nincs hatással.

majom MAJOM

Majom év: Bármilyen új irányt vagy lehetőséget keresel, az biztos, hogy ezeket a komfortzónádon kívül találod most meg.

Majom hónap: Aktív, munkás hétköznapok jönnek. Tele leszel feladattal, intéznivalóval, de mégis egyfajta lassulást érezhetsz, akár magadban, akár a dolgok ütemében. Ne légy türelmetlen, végezd a feladataidat a legjobb tudásod szerint, időnként szusszanj egyet, aztán folytasd tovább. Ha munkát keresel, most több energiát tegyél bele, mert kellő kitartással elég jó esélyeid vannak.

Majom nap: A párkapcsolatodnak jót tesz ez a hónap: egyrészt felpezsdíti, több eseményre, szellemi és fizikai aktivitásra számíthatsz, másrész az érzelmek mélyebb megélésére is lehetőséget ad. Most esélyes, hogy a még laza kapcsolat szorosabbra fonódik, ha pedig nincs párod, akkor megismerkedsz valakivel, aki felkelti az érdeklődésed.

Kakas KAKAS

Kakas év: Olyan események történhetnek, amelyek miatt a figyelem középpontjába kerülsz. Új kapcsolatokra tehetsz szert, amelyek az életed adott területein fejlődést eredményeznek.

Kakas hónap: Lehetőségekben gazdag hónap következik, ha ügyes vagy, nagy eredményeket érhetsz el a Sárkány energiáinak köszönhetően. Felfigyelhetnek rád a feletteseid, kollégáid, ügyfeleid, meg tudod mutatni nekik, miben vagy ügyes, milyen előnyökkel jár, ha szövetkeznek veled. Könnyebb lesz a kapcsolatteremtés, hiszen még a szokásosnál is sokkal vonzóbbnak, érdekesebbnek látnak. Ha munkát keresel, most nagy eséllyel találsz is, ha nagyobb kihívásokra, pozícióra vágysz, akkor ebben is sikerélményed lehet.

Kakas nap: Ha párkapcsolatban élsz, komoly elköteleződés is létrejöhet köztetek. Nem feltétlenül azért, mert rózsaszín felhőben látsz mindent, inkább gyakorlatias döntés lesz ez, ami egy szilárd kapcsolat alapja lehet. Egyedülállóként nagy eséllyel talál rád a szerelem, persze csak akkor, ha te magad is teszel érte azzal hogy nyitsz a világra. Az otthonod vonatkozásában is előrelépés jöhet: új lakás/ház, költözés, szépítés.

KutyaKUTYA

Kutya év: Feszültséggel teli időszak ez, a környezetedben komoly események, váratlan változások történhetnek.

Kutya hónap: Munka tekintetében változások várhatók, méghozzá nagyok. Lehetnek nézeteltéréseid kollégákkal, üzletfelekkel. Ezeket jobban tudsz kezelni, ha uralod az érzéseidet, indulataidat. A baráti kapcsolataidban is történhetnek nagy események, avagy a családodban lehet felfordulás. A legmeghatározóbb mindegyik helyzetben te leszel, olyan erőt, tudás és “látást” kapsz erre a hónapra, ami át tud segíteni téged és szeretteidet is bármilyen nehézségen.

Kutya nap: Nagy tudatosságra és önkontrollra van szükséged, mert a jelenlegi bolygóállások melegágyai a komoly nézeteltéréseknek! Ha nem korlátozod a benned lévő hatalmas energiákat, veszélyes erőket engedsz szabadjára, holott ezeket pont azért kaptad, hogy te légy az, aki fékként működik a nehéz helyzetekben, másokat jobb belátásra bír, és őrzi a nyugalmat. A Bivaly év energiái a Sárkány hónapéval komolyan próbára tehetik a párkapcsolatodat, ha nem működőképes, akkor szét is robbanthatják. Ha összhang van köztetek, még akkor is lehetségesek feszültségek. Az április nagy változásokat hozhat az életedbe az otthonoddal kapcsolatban. Az intuitív képességeid felerősödnek, olyan dolgokat láthatsz, hallhatsz, melyek nem evilágiak és nem a jelen idősíkra vonatkoznak.

DisznóDISZNÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Disznó által képviselt energiára nincs hatással.

patkany PATKÁNY

Patkány év: Előremutató, megújulást és fejlődést tartogató hónap következik, ezért jól teszed, ha sem a felbukkanó lehetőségeket, sem az időt nem hagyod kicsúszni a kezedből, hanem megragadod és kihozod belőlük a legtöbbet.

Patkány hónap: A munkahelyeden vagy a feladataidban tapasztalhatsz változásokat, lehet ez új állás vagy olyan feladat, amely friss lendületet ad. Szakmai területen elismerésben lehet részed, mind az elvégzett feladatok tekintetében, mind anyagiakban. Az áprilisi napok különösen aktívnak ígérkeznek, nehezen tudsz és akarsz egy helyben megülni.

Patkány nap: Az áprilisi napok érzelmileg fogékonnyá és talán egy kicsit sérülékenyebbé is tesznek. Szívesen gondolkodsz el az élet jelentőségteljes dolgain. Aktívvá válsz, amit fizikai és szellemi téren is érzel majd. Párkapcsolatban élve akár a párod, akár az otthonod miatt több intézendőd adódhat. Esetleges konfliktusok esetén jobban jársz, ha az érzéseidet szavakba is öntöd, mivel ebben az időszakban a társad is érzelmesebb, megértőbb oldalát mutatja feléd. Ha nincs párod, bátran ismerkedj, mert a Sárkány hónap kedvez a szerelemnek.

BivalybetuBIVALY

Bivaly év: Erős hatások érkeznek az életedbe, akár a vihar, ami felfrissíti a levegőt és kisepri a port. A környezetedben is intenzíven zajlanak majd az események.

Bivaly hónap:  Meghatározó és nagy változásokra számíthatsz. Az életedben nem jól működő dolgok most felfedik magukat. Nem kérdés, hogy aminek mennie kell, az menni is fog. Bivaly hónapban születve ezt leginkább a munkádban, feladataidban tapasztalhatod, avagy a személyes kapcsolataidban. A változás, elengedés napjai jönnek, és ez így jó – még ha most nehéznek is tűnik, később hasznosnak ítéled majd.  A változás elől kitérni nem lehet, de az energiákkal együttműködve pozitívan élheted meg. A cél az, hogy rátalálj az utadra és elindulj a fejlődés útján.

Bivaly nap: A párkapcsolatodban ráébredhetsz, hogy már jó ideje olyan helyzetbe hoztad magad, amit egyáltalán nem szeretsz, sőt, akár komoly feszültség forrása. Szabadulj meg minden olyan szokásodtól, hozzáállásodtól, ami láthatóan a legtöbb problémádat okozza, szembesítsd magad a tényekkel. Meglehet, ez az időszak a megtisztulás olyan fokára emel, hogy a kapcsolatod minősége alapjaiban változik meg. A kiegyensúlyozott kapcsolat ebben a hónapban beteljesedik, a nem működő pedig változásra kényszerül. Ha ti nem változtattok, akkor majd cselekszik helyettetek az élet. A Sárkány hónapja nagyobb változást hozhat az otthonod vonatkozásában. Ha még nincs társad, akkor egy jelentőségteljes kapcsolat érkezhet az életedbe.

Képek forrása: pixabay.com