fbpx

Nem is tudom, milyen címszó fejezné ki legjobban az októberi Yang Tűz Kutya hónap hatásait. Talán a “szenvedély és változékonyság”?! Merőben összetett energiákkal érkezik ez a hónap, az érzések palettáján a negatív megélésétől a kiemelkedő pozitívig bármi lehetséges, függően az egyén horoszkópjában lévő elemektől.

Lássuk részleteiben a várható hatásokat:

A hónap uralkodó elemei a tűz és a föld. A tűz alapvetően szenvedélyes elem, nagy érzéseket kelt, az erőteljességet, az akaratot és a szeretetet szimbolizálja. Használjuk a képzelőerőnket és gondoljunk egy tábortűzre, pattognak a fahasábok, ontja a forróságot magából. Köré ülünk, beszélgetünk, élvezzük a felénk áramló melegét. Mit jelent ez az októberi hétköznapokban? Azt, hogy az érzéseink fokozódnak, sokan kedvesebbek, szeretetteljesebbek lesznek. Fontosak lesznek a kapcsolataink, és azoknak az érzelmi minőségei. Másokból szenvedélyt, olykor türelmetlenséget és akár erős indulatukat váltanak ki. Ugyanakkor ez a tűz nem harapózik el, nem fog egekbe szökni a láng és éget le mindent körülöttünk. Így az érzéseket is uralni tudjuk, ha akarjuk. A horoszkóp további elemei arra utalnak, hogy kordában tartjuk az érzéseket és megéléseket is.

A változások ebben a hónapban is esélyesek, sőt, akár a változékonyság is, amin egyáltalán nincs mit csodálkozni ebben a vizes minőségű, alapvetően a változásra alapuló évben. Októberben minden saját magunkból indul ki. Az értékrendünk, a döntéseink, az elképzeléseink, az általunk elfogadható dolgok képezik mindennek az alapját. Ha nagyon belemerevedünk ezekbe, akkor majd jön valaki vagy valami, aki felnyitja a szemünket, hogy nem jó irányba haladunk. Ha érzékelni tudjuk, mikor merre kell fejlődnünk, miben kell változtatnunk, akkor megújulásként éljük meg a hónap energiát. Ne várjunk a külső nógatásra, figyeljünk inkább befelé, vegyük észre, ha valami lejárt és itt az ideje tovább lépni. A hárítással, a külvilágra mutogatással semmit, de tényleg semmit nem lehet most elkerülni. Ami változásnak meg kell történnie, az meg is fog. Az, hogy ez általunk irányított, fokozatos átmentet lesz vagy egy váratlan, kényszerítő erejű eseményként robban ránk, nos, ez többségében rajtunk fog múlni.

Azok, akinek jól működnek a megérzéseik, sokszor tapasztalhatják, hogy ez egy nagyon jó segítség a mindennapokban. A jó hír, hogy a Kutya hónapja a legtöbb ember intuíciós képességét magasabb szintre emeli. Kell hozzá egy kis tudatosság is, mert félre kell tenni az agyalást, ellenben jobban kell figyelni a bevillanó gondolatokra. Cserébe által olyan információkhoz fogunk jutni, melyek révén jobb és gyorsabb döntéseket tudunk hozni. Bónusz lesz az is, hogy értjük a környezetünkben zajló folyamatokat, hangulatokat anélkül, hogy akár egy szó elhangzana.

Az állandóság, kiszámíthatóság, a korlátok a hónap hangsúlyos üzenete. Szükségünk lesz valamiféle irányításra, de közben lehet, pont ez ellen ágálunk majd. Kellenek a korlátok, de még jobb, ha nincsenek. Minél inkább tartjuk magunkat a saját szabályainkhoz, minél inkább fogadjuk el az értelmes, követhető külső szabályozásokat, annál könnyebben éljük meg azokat, akár a privát, akár a szakmai életünkben. Sokaknak a munkával kapcsolatos ügyeikben fontos lesz az állandóság, kiszámíthatóság, de mégsem adatik meg majd ez mindenkinek. A kockázatok csökkentése érdekében, főként munkában, jó, ha csak annyit vállalunk fel, amiről biztosan tudjuk, hogy tudásunk és tapasztalatunk alkalmassá tesz a kivitelezésre. Ha valamit ránk akarnak kényszeríteni, most különösen fontos, hogy ne engedjünk a nyomásnak. Kisebb-nagyobb feszültségek, lappangó konfliktusok, és akár változások is lehetségesek. Összességében ez a külső-belső feszültség sokakra hatni fog, aki nem érti, miért van kötekedő, világvége hangulatban, az nyugodjon meg, csak a hónap erőteljes energiái hatnak rá nyomasztóan.

Az idősekhez szólnék különösen, illetve azokhoz, akiknek idősebb rokonaik, barátaik vannak, mert ez a hónap a vírus szempontjából negatívan hathat rájuk. Fokozott önfegyelem szükséges a következő napokban  a védekezés tekintetében. Nem kell túlaggódni, de ne is vegyük félvállról a betegséget. Az alapvető dolgokra érdemes most jobban odafigyelni. Probléma lehet az elmagányosodás is, így ne csak a fizikai szükségletekről gondoskodjunk, hanem a lelki támogatást is legyen meg.

A végén pedig egy jó hír, hiszen Erény Csillagos hónapunk van, ami azt üzeni, hogy lehet akármilyen nehézség, mindig jön majd valami megváltó ötlet, egy segítő kéz, támogató barát vagy családtag. Így, ha a fentiekre jobban odafigyelünk, akkor ez is csak egy átlagos, munkás, de azért kellemes hónap lesz.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a NYÚL szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Október 8., 12., 18., 20., 24., 30.

November 1., 5.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Október 9., 16., 17., 21., 28., 29.

November 2.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Tigris év: A változások, az új lehetőségek onnan várhatók, ahonnan nem számítasz rájuk.

Tigris hónap: Új tervek és célok megvalósulása jön, most sokkal több lehetőséged lesz, mint korábban, minden elképzelésed valóra válthatod, mert veled született erőd mellé támogatóként kapcsolódik a Kutya hónap mágikus ereje. Mindenféle olyan tevékenység, elképzelés támogatott ebben az időszakban, amihez belső tűz és lelkesedés szükségeltetik. Esélyes új munka, feladatok a jelenlegi munkádban.

Tigris nap: Számíthatsz rá, hogy napokban nagyon aktív leszel, ha akarsz valamit, akkor azt határozottan és igen vehemensen hozhatod a környezeted tudtára. Amennyiben alapvetően temperamentumosabb személyiség vagy, akkor figyelned kell arra, hogy ne válj túlzottan követelőzővé és ellentmondást nem tűrővé. A párkapcsolatot erősítő, a köztetek lévő szenvedélyt fokozó energiák érvényesülnek.

nyúl NYÚL

Nyúl év: Megismerhetsz valakit, jöhetnek új impulzusok az életedbe, kedvező időszak köszönt be.

Nyúl hónap: Hatást tudsz gyakorolni a környezetedre, mellyel kedvező lehetőségekhez is juthatsz. Érdemes most egy kicsit több energiát tenni a kapcsolatépítésbe, főként akkor, ha az ötleteidet szeretnéd megvalósítani és ehhez kellene személyi vagy anyagi támogatás. Ha munkát keresel, úgy a Kutya hónapja sokat segíthet. A jelenlegi helyeden többletmunkára, de egy kis feszültségekre is számíthatsz. Erre családi, baráti körben is van esély.

Nyúl nap: A következő napok akkor lesznek jelentőségteljesek, ha épp nincs társad, de szeretnél. Úgy most elég jó esélyekkel indulsz. Illetve, párkapcsolatban élve, a társad életében történhetnek fontos események. A jól működő kapcsolatot tovább erősíti a hónap energiája, akár összeköltözés, eljegyzés is lehetséges, ugyanakkor a konfliktussal telit tovább tudja nehezíteni. Javaslom, hogy gyakorolj türelmet, ha puskaporos lenne a hangulat.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: Zaklatott lehet a környezeted, kerüld a konfliktusos helyzeteket és embereket!

Sárkány hónap: Nagyobb változások lehetségesek akár a munkádban, akár a környezetedben. Ideális hónap, ha szeretnél új pozícióba kerülni, kevésbé az, ha nem, de mégis megtörténik, netán elbocsátanak. Ezeket, ha egy kicsit figyelsz, elég jól meg tudod érezni előre, de ne gondolkodj ezen folyamatosan. Ha váltani vagy megújulni szeretnél, akkor itt az idő a cselekvésre! Alacsony szinten konfliktusok lehetnek, harapósabb hangulatba kerülhetsz.

Sárkány nap: Elérkezhet az életedben egy komolyabb változás, akár költözhetsz, utazhatsz, vagy az életed egyéb területein alakulnak úgy a dolgaid, hogy változtatni leszel kénytelen. Ne aggódj, mert utólag visszanézve úgy értékeled majd, hogy szükséges volt megtenned azt. Az esetleges vitáknál, veszekedéseknél vissza kell fognod erődet, hagyatkozz inkább a megérzéseidre, azok irányításával helyesebben tudsz reagálni, mintha teret engednél a heves indulatoknak.

kígyó KÍGYÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kígyó által képviselt energiára nincs hatással.

ló LÓ

Ló év: Új kapcsolatokat tudsz kötni október hónap folyamán, ill. intenzív események szemlélője vagy átélője lehetsz.

Ló hónap: Többségében pozitív jelek mutatkoznak erre a hónapra, ami jól jöhet, főként, ha az év energiái már alaposan próbára tették türelmedet, felkavarták az életed. Munkakereséshez maximálisan jó ez a hónap, továbbá arra is, hogy a jelenlegiben tovább fejlődj. Köthetsz új kapcsolatokat, ill. mélyítheted a jelenlegieket. Sok kellemes esemény, baráti és családi összejövetel várható.

Ló nap: A higgadtság és a türelem nem igazán a te erősségeid, ebben a hónapban pedig kiváltképp ne is nagyon várj el ilyet magadtól. Túl is tenghet benned a tenni vágyás. Ha valamit el akarsz érni, akkor azért kimondottan vehemensen küzdhetsz, amivel olykor másoknak már sok lehetsz. Fektesd az feles energiákat otthon szépítésébe, sportba, társasági és szerelmi életed növelésébe. A jó kapcsolatot emeli a hónap, a rosszul működőben elmélyítheti a konfliktusokat.

kecske KECSKE

Kecske év: Feszültségekkel teli napok jöhetnek, illetve olyan hatások, melyek változtatásokra késztetnek.

Kecske hónap: Változékony, ingerlékeny energiák hatnak rád és a környezetre októberben, amire javasolt tudatosan figyelned. A munkahelyeden, családodban, barátaid körében kevésbé támogató légkör vehet körbe. Lehet ez nyíltan, de akár csak benned, belülről feszítő érzés. Úgy gondolhatod, senki nincs melletted, mindent neked kell egyedül megcsinálnod, nem figyelnek rád, stb. Esélyesek konfliktusok is, ha nem uralod az energiákat. Fel kell ismerni, hogy a feszültséget valójában nem valamilyen külső körülmény okozza, hanem az a helyzet, amit többé-kevésbé te alakítottál ki. Ezen kellene változtatni most. Akár magadban, akár a környezetedben. Lehetségesek munkahelyi változások, költözés, megújulás.

Kecske nap: Ez a hónap a jól működő párkapcsolatokat is meg tudja egy kicsit “ráncigálni”, elkél majd a türelem és a megfontoltság.  Ingerlékenyebbé válhatsz te és a párod is, jobban idegesíthetnek egymás azon negatív szokásai, amelyek felett korábban elsiklottatok. Szembesíthetitek egymást hibákkal vagy rossz cselekedeteitekkel. Nem ajánlatos ilyenkor elbújni a felelősség elől sem, hiszen nem is lesz nagyon hova.  Hiábavaló hárítani, most vállalni kell a felelőséget. Szinglikén elég jó esélyeid lesznek, hogy találsz hozzád illő társat. Várhatóak továbbá változások az otthon területén is, úgymint költözés, felújítás, stb.

majom MAJOM

Majom év: Túl nagy változások ezen a területen nem várhatók, inkább új kapcsolatok, kisebb események.

Majom hónap: Változások, új lehetőségek jöhetnek, melyek pillanatok alatt robbannak be. Növekszik a határozottságod, főként a környezeted felé lesz ez látható, belülről nem biztos, hogy tudatos leszel rá. Új kapcsolatokat köthetsz, kevésbé barátiakat, inkább valamilyen szempontból hasznosakat, a meglévőkért viszont nagy áldozatokra leszel képes. Ha szeretnél előre lépni valamiben, akkor mutasd meg vezetői képességeidet, rátermettségedet.

Majom nap: Hajlamosabb leszel fehérben és feketében láthatni a dolgokat, és még az érzelmeket is kíméletlenül félreteszed, ha a céljaid eléréséhez ez szükséges. A józan szerelem most sokkal esélyesebb, mint az eszeveszett szenvedély. Ha van kapcsolatod, úgy az kiegyensúlyozottan halad a maga útján. Ha nincs, akkor találkozhatsz valakivel, akivel jó párost tudtok alkotni.

Kakas KAKAS

Kakas év: Ne csodálkozz, ha ebben a hónapban több nehéz eset jelenik meg a környezetben. Kapsz erőt is, hogy lerendezd őket.

Kakas hónap: A munkában jól jönnek a Kutya hónap energiái. Hozhatnak új munkát, új feladatokat és növekedhet a kapcsolatrendszered is. Azonban negatív események sem teljesen kizártak. Lehet, túl határozott, kritikus voltál és ebből most adódhatnak konfliktusok, vagy olyan változások történnek a munkahelyeden, családi/baráti körödben, amelyek határozott döntéseket és cselekvést igényelnek. Ezek az események mindig váratlanul törnek be, de előzményeik korábbra vezethetők vissza. Tedd félre a büszkeséged, legyél nyitott a másik félre és kommunikáció révén meg fogod találni a helyes megoldást.

Kakas nap: Ha párkapcsolatban élsz és voltak az év során problémák, most ezek ismét előjöhetnek. Biztos lehetsz benne, hogy csak azért, mert mégsem sikerült megoldani őket. A párod életében is jelentőségteljes események történhetnek, szívesen osztjátok meg egymással a veletek történteket. Beszélgetés útján kiengedni a feszültséget jó megoldás lehet minden esetben a Kutya hónap folyamán. Ha nincs párod, most újra megjelenhet valaki a múltadból vagy egy jelentőségteljes személy és/vagy esemény felbukkanása is lehetséges.

KutyaKUTYA

Kutya év: A külvilág eseményei, a barátságok nagy hangsúlyt kapnak a hónap folyamán, hol azért, mert valami nehézség történik, hol azért, mert valami nagyon jó dolog.

Kutya hónap: A munka, család és barátok kerülnek fókuszba október folyamán. Alapvetően pozitív energiák támogatják előrelépésedet, fejlődésedet. Ellenben, ha valamelyik területen vannak gondok, akkor azok most még inkább jelentőségteljesek lesznek. Ha benne vagy egy méltatlan helyzetbe, de különböző okok miatt nem akarsz kilépni belőle (csak csendben szenvedsz), akkor az élet megoldja helyetted a problémát és vagy téged emel ki ebből az ártalmas környezetből vagy a környezetedben végez “nagytakarítást”. Ezek néha fájdalommal, nehézséggel járhatnak, de “minden jó, ha jó a vége” alapon biztos lehetsz benne, hogy hosszabb távon rendeződni fog a helyzeted.

Kutya nap: Vedd észre azokat az apróságokat, amelyekkel örömöt akarnak okozni neked az Égiek. Most figyelnek rád és körbevesznek szeretetükkel. Ha egy kicsit jobban odafigyelsz, szinte látni, hallani, de mindenképp érezni fogod, hogy a láthatatlan entitások árasztják feléd a szeretet energiát és rendezik az eseményeket a fejlődésed érdekében. Amennyiben problémamentes párkapcsolatban élsz, úgy ez a hónap lehet az év legjobbika, amikor a párod részéről is figyelmet és elismerést kapsz. Azonban a gondterhelt kapcsolatot nem támogatják az októberi energiák és mindent el fognak követni, hogy változásra/változtatásra kényszerítsenek. De csakis a te érdekedben!

DisznóDISZNÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő DISZNÓ által képviselt energiára nincs hatással.

patkany PATKÁNY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő PATKÁNY által képviselt energiára nincs hatással.

BivalybetuBIVALY

Bivaly év: Feszültséget érezhetsz a környezetedben, kerüld a nehéz embereket!

Bivaly hónap: Azt érzed, hogy egyedül kell megküzdened a nehézségekkel. Azonban semmi olyan nem fog történni, amelyre lelkiekben már nem vagy kész, még ha komoly próbatételekre kerülne is sor. Valójában nem vagy egyedül, csak így érzed magad, csak azért vonul vissza mindenki a háttérbe, hogy önállóan tudj fejlődni. Ezek a napok rávilágítanak arra, hogy segítség nélkül is boldogulsz a világban, még ha ez eleinte nehéznek is tűnik. Akkor, amikor már épp megszoknád, hogy felelősséget vállalj önmagadért, a tetteidért, pont mire ráébrednél, nem szorulsz senki másra, már vége is lesz a hónapnak, amelyből egy megerősödött önbizalommal kerülhetsz ki.

Bivaly nap: Bármilyen konfliktushelyzet nélkül is jobban vágyhatsz az elvonulásra, kellenek a feltöltő magadba vonulós napok, órák. A lelkiség is hangsúlyosabb szerepet, kapcsolódás máshoz, elengedés és akár átérzékelés a láthatatlan dimenziókba. A párkapcsolatot megviselheti a hónap energiája, törekedj az elfogadásra és beszéld meg a pároddal a problémákat. Ha nincs társad, akkor annyira most nem kell erőltetni a párkeresést. Ha jön magától valami, akkor örülünk, de ha nem, akkor az most nem véletlenül lesz így.