fbpx

A Bivaly hónappal az utolsó napjai jönnek a Disznó évnek…

 

…és kezdődik a Yang fém Patkány év. Erről a Bivaly hónapról felemás érzéseim vannak, nézve a kezdőhoroszkópot, látok benne sok jót, de legalább annyi ingatag konstellációt is, így elmondható, hogy ismét egy olyan hónap, amire nem nagyon lehet ráhúzni egyértelműen a pozitív vagy negatív jelzőt.

Felettébb érzékeny napok várhatóak, amik hihetetlen mértékben növelik az intuíciót, de nem csak spirituális értelemben, hanem a mindennapi életünkre is vonatkozóan. Ennek köszönhetően egyszerűbben felmérhetőek a körülöttünk zajló események, az emberek lelkiállapota, hangulata, így egy kis segítséggel, értem ez alatt a tudatosságot, jobban rá tudunk érzékelni az energetikai folyamatokra. Hamarabb észlelni fogjuk, ha valahol feszültség van, és legalább ilyen gyorsan azt is fel tudjuk mérni, hogy hol vannak a nyitott kapuk, hol érdemes több energiát befektetni, mert várhatóan jobb eredményeket érhetünk el. Az érzékenység viszont belső feszültség, ingerlékenység és változékonyság formájában is megjelenik. Aki amúgy is hajlamos erre, annak most különösen ajánlanám, hogy dolgozzon a belső egyensúly megteremtésén.

A kreativitás mutatkozik igazán erősen még ebben a hónapban, aki rendelkezik ilyen vénával, most valószínűleg szárnyalni fog. Jobbnál jobb ötletek ideje van, mindamellett ugye, hogy február 4-től kezdjük a Patkány évet is, így ha új utakra szeretne valaki lépni, akkor valóban kiváló időszak ez arra, hogy megszülessen az alapgondolat vagy ötlet hozzá. Két dolog hátráltathatja a sikerhez vezető utat. Az egyik a sok föld elem miatti kényelmesség. Sokan leszenek vele úgy, hogy még kigondolni csak-csak, na, de hogy én is csináljam meg?! Na, ahhoz már kevesebb erő, kitartás és sajnos önbizalom is adatik a Bivaly hónapjában. Pedig a Bivaly egy masszív, teherbíró állat, ezt a minőséget kölcsönzi most mindenkinek, de belső elhatározás és koncentráció nélkül nem sokra megyünk vele. Szóval hajrá, ha van ötlet, akkor lesz hozzá cselekvőerő is csak a beinduláshoz kell némi ösztönző. A másik, ami viszont rajtunk kívül álló ok, az a Bivaly-Kecske oppozícióból fakadó bizonytalanság, ami nem mutatja meg egyértelműen, hogy mik a szándékok, tervek, hanem csak irányítgat. Ez leginkább azoknak lesz frusztráló, akik szeretik a gyeplőt a kezükben tartani. De ez van, kár ezen bosszankodni, mert ebben a hónapban az Égiek átveszik az irányítást, oda terelgetnek, olyan helyzeteket teremtenek, amelyek valójában segítenek nekünk. Kénytelenek leszünk ráhangolódni erre az energiaáramlásra, és együtt mozogni vele, nem pedig saját elhatározásainkat erőnek erejével hajtani. Amennyiben ez utóbbit tesszük, akkor nagy eséllyel több akadályt görgetünk vele az utunkba, mint amúgy lenne.

És ami tényleg nagyon jó ebben a hónapban, hogy eljött az ideje a nagyobb változásoknak, amelyek végre az átalakulás irányba terelik a mindennapjainkat. Szinte mindenki tapasztalhatja majd, hogy kisebb-nagyobb mértékben változni kezdenek a dolgok. Meglehet, ezek váratlanul jelennek meg és olykor el is bizonytalanítanak, de ha már megérkeztek, akkor sokkal jobb stratégia megnézni, hogy merrefelé irányítanak, mit kezdeményeznek, minthogy befeszüljünk és makacsul tartsunk a jelenlegi pozíciónkat. És ami végképp nem jó, ha elkedünk másokra, a külvilágra mutogatni saját tehetetlenségünk vagy az esetleges problémák okán, mert a Bivaly hónapja nem erről szól. Hanem arról, hogy lépjünk végre új útra, cselekedjünk, hiszen jön az új év, ideje van a változásnak.

A spiritualitás nagyobb figyelmet kap ebben a hónapban, nem kizárt, hogy ezzel kapcsolatosan is sok esemény, rendezvény lesz vagy tanfolyam indul. A vallások, a belső megélés és tapasztalás, közelebb kerülni a láthatatlan világhoz, maga az elmúlás is fontos témaként jelentkezhet, így aki nyitott erre, biztosan el lesz látva kellő információval.

Továbbá az egészség is sokak figyelmének fókuszába kerül. Annak van most esélye a gyógyulásra, aki koncentrált, eltökélt, hallgat a belső hangra is, ami segít abban, hogy rátaláljon a megfelelő terápiára, a hozzáértő orvosra. Egyszerre segít a lelki harmónia és a hagyományos orvoslás, nem jó, ha csak az egyik oldalra figyelünk. Aki szétesik, belekap ebbe is, abba is, annak rögösebb lesz az útja ezen a téren is.

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Január 7., 9., 13., 19., 21., 25., 31.

Február 2.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Január 6., 10., 18., 22., 30.

Február 3.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Tigris által képviselt energiára nincs hatással.

nyúl NYÚL

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Nyúl által képviselt energiára nincs hatással.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Változás. Ennyi. Vagy belül vagy kívül, de mindenképp ideje van és valószínű, hogy meg is történik. Jól teszed, ha beleállsz a dolgokba, akár te magad generálod, mert akkor irányítani tudod és többé-kevésbé azt történik, abba az irányba haladsz, amerre szerettél volna. Ebben az esetben sikerként fogod elkönyvelni a hónapot, mert a benned lévő belassító, stagnálásra késztető földes energiákat leküzdve megvalósíthattad azt, amit akartál. A megújulás időszaka is ez, ami egy csoda a számodra, hiszen annyira nem kenyered ez. Optimistán állva hozzá vedd úgy, hogy most súlyos teher hull le rólad és megnő a mozgástered. Azt tehetsz, abban változtathatsz, amiben csak akarsz, mert kívülről és belülről is ez lesz támogatva. Ha Sárkány hónapjában születtél, úgy a munkádban számíthatsz változásokra. Tudnod kell, hogy alacsony szinten ez lehet konfliktus is vagy olyan események, melyek elsőre különösen nehéznek tűnnek. Ha például a jelenlegi munkád rossz, akkor ebben a hónapban elfogyhat körülötted a levegő és kénytelen leszel valamit tenni azért, hogy jobb legyen a helyzeted. Ebben az esetben lehetséges felmondás, munka megszűnése, ügyfelek távozása, kollégákkal nézeteltérések vagy változások velük/általuk. Ha viszont rendben a munkád, akkor is lehetséges a változás, főként olyan, ami alapjaiban hat, mint pl. egy arculatváltás vagy teljesen új termék/szolgáltatás, stb. A családi/baráti konfliktusok ideje is lehet, illetve velük, általuk élheted meg a változásokat. Ha Sárkány napon születtél és szeretnéd, hogy a párkapcsolatodban vagy a társadnál legyen bármilyen előrelépés, akkor most eljött a te időd. Megvalósíthatod a terveidet, kimondhatod azokat a dolgokat, amelyek zavarnak, csak eddig nem éreztél kellő erőt vagy megfelelő alkalmat, hogy előhozakodj velük. Ráveheted magad és a párod is a változásra, mely a kapcsolat minőségére, a személyiségetekre vagy akár a környezetetekre is vonatkozhat. Ha nincs társad, akkor találkozhatsz valakivel, de számíts rá, hogy nem feltétlenül azért jön, hogy az örök szerelmet hozza, meglehet, az egyik legfontosabb tanítód érkezik.

kígyó KÍGYÓ

Azokon a területen, ahol a Kígyó a horoszkópodban van lényegesen céltudatosabb, határozottabb és egyúttal kitartóbb is leszel januárban. Félre mindenféle kifogással, se mástól, se magadtól nem engeded, hogy a cselekvés útjába álljon. Ha valamilyen igazán fontos dologról lesz szó, akkor erős és eltökélt leszel, képesé válva kemény küzdelemre a kitűzött céljaidért. Amennyiben Kígyó havában születtél, úgy a munkahelyeden leszel lényegesen célratörőbb, talán keményebb is. Ha munkát keresel vagy csak változtatnál, ez a hónap már kecsegtethet egy jó ajánlattal, de mindenképpen proaktívabbá tesz a keresésben. Kígyó napon születve a pároddal talán kicsit hidegebb leszel vagy ő viselkedik hűvösebben , de aggodalomra nincs ok, most a gyakorlatias szeretet ideje van, nem pedig az eltávolodásé. Ha feszültség van a kapcsolatodban, úgy hajlamosabb leszel keményebben megítélni a társasdat, és akár komoly, lezáró döntéseket is hozni.

ló LÓ

Kitárul a világ és beáramlik az életedbe számos spirituális bölcselet, avagy belső igényként jelenik meg, hogy a hétköznapi, materiális dolgok mellett valami több, előremutatóbb befolyásolja az életed. A problémáid megoldásait most inkább a láthatatlan szférákban és szellemi útmutatásokban találod meg.  Ami, aki ebben a hónapban megjelenik az nem véletelen. Az elkövetkezendő napok eseményei ugyancsak nem a véletlen művei lesznek, akikkel találkozol már fontosak voltak neked valamikor, akár ebben az életedben, akár korábbi inkarnációid során. Minden érzés, történés mögött jelentőségteljes mondanivaló lehet, olyan üzenetek hordozói, amely által megtanulhatod, minden-mindennel összefügg. Amit egykor megtettél az visszaköszönhet, ha fáj, akkor tudd, te is fájdalmat okoztál valamikor valakinek, ha kellemes, akkor te is jó voltál valakihez. A rég nem látott, váratlanul megjelenő korábbi ismerősök, barátok megjelenésére is számíthatsz, de akár olyan személyekére, akik csupán csak ismerősnek tűnnek, de nem tudod őket hova helyezni a jelenlegi életedben, viszont a kötődést érzed hozzájuk. Ők hozzák a következő feladatot, jelentenek egy újabb fejlődési állomást. Gondolkodj mielőtt cselekszel, kinek mit mondasz, mit kívánsz, mert szinte biztos, hogy hasonlókat fogsz megtapasztalni!

kecske KECSKE

Ezt a hónapot nem biztos, hogy annyira kedvelni fogod, leginkább akkor, ha irányító típus vagy. Azért nem, mert pont ezt veszik el tőled. Hogy miért, arra nincs igazán jó válasz. Mindenkinél más az ok, de a fő cél az, hogy bízz az Égiekben, hagyd, hogy oda vezessenek, ahol neked jó lesz vagy ahol a feladatod vár. Teljesen felesleges akarni és akarni, mert szinte garantálod magadnak a vergődést az akadályok között. Jobban jársz, ha kitűzöd a célt, de rugalmasan állsz hozzá. Hagyod, hogy változzanak a körülmények, az időpontok, a személyek. Alkalmazkodva, illetve beépítve ezeket az célhoz vezető úton haladsz tovább. Ez nagyfokú feszültséggel járhat, ne korhold magad, ha néha eleged lesz és kifakadsz. A hónap hozhat nagyobb változásokat, főként olyanokat, melyeket annyira nem terveztél be, de legalábbis nem úgy, ahogy végül történik. Ha Kecske napon születtél, a pároddal lehetnek konfliktusok, akár veszekedések, ha nagyon problémás a kapcsolat, úgy még a szakítás, költözés sem kizárt. Ha jól megvagytok, akkor inkább az otthon területén számíthattok eseményekre, esetleg a társad életében, körülményeidben, avagy viselkedésében lehetnek változások. Kecske hónapjában születve a munkádban megjelenhet a kiszámíthatatlanság, változások, megújulások, konfliktusok is esélyesek, avagy a családodban és személyes kapcsolataidban várhatóak ezek.

majom MAJOM

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Majom által képviselt energiára nincs hatással.

Kakas KAKAS

A Bivaly hónapjában tud érvényesülni a benned lévő keménység és eltökéltség. Amit akarsz, azt gyakorlatiasan meg tudod valósítani, és az események is többé-kevésbé ezt a hozzáállást igénylik. Kakas hónap szülötteként a munkádban fejlődés indulhat el, ami lehet előrelépés, új feladatok, több vagy megterhelőbb munka. Ha keresel újat vagy váltani szeretnél, úgy érdemes pályázgatni, elég jók az esélyeid, hogy valamilyen magasabb szintű munkát vagy feladatot csípj meg. Lehet, hogy a kollégáiddal és úgy általánosságban a személyes kapcsolataidban távolságtartóbbá válsz, mert előbb a feladat, aztán jöhet a szórakozás. Ez szülhet nézeteltéréseket, ezért most még óvatosabban bánj a kritikával. Kakas napján születve nem annyira a romantika dominál a párkapcsolatban, az igényed is kevesebb lehet rá és a társadtól is kevésbé lesz mézesmázos. Ha nincs párod, úgy a Bivaly hónapjában megismerhetsz valakit, de esélyes, hogy inkább racionálisabb személyiséggel rendelkezőt.

KutyaKUTYA

Valamilyen szempontból a megmérettetés napjai jönnek. Kapsz egy tükröt, amiben egész hónapban figyelheted magad és mindig látni, érezni fogod, ha valamit elrontottál, butaságot beszéltél, megbántottál valakit. Természetesen nem valóságos tükörről beszélünk, hanem emberekről, helyzetekről, olykor konfliktusok és szembesítések formájában, olykor pedig rájössz, hogy épp mások nagyon hülyére vesznek. Ezt is csak akkor fogod érezni, ha vagy olyat vállalsz, ami már túlmutat a képességeiden és nem tudod tartani, amit ígértél. Illetve akkor, ha szuperül, de teljesen egyedül átverekszed magad a feladaton, helyzeten, de mégis falhoz állítanak, hogy rád vetítsék saját hibáikat. Ezt persze ne hagyd! Kutya hónapjában születve a munkádban, családi körben, személyes kapcsolataidban lehetnek feszültségek. A betegségek is megjelenhetnek. Kutya napján születve a társaddal, párkapcsolattal, otthonnal kapcsolatban lehetnek konfliktusok, változások vagy egészséggel kapcsolatos események.

DisznóDISZNÓ

Januárban olyan energiák mutatkoznak, amelyek hatnak az érzelmeidre, erősítik a kötődést. Nem a szakítások időszaka ez, pont ellenkezőleg, azon a területen, ahol a Disznó jegy a horoszkópodban megtalálható, lehetőséged van arra, hogy szeretettel és teljes odafordulással old fel a problémákat. Ha Disznó napján születtél, akkor a társad szeretete létfontosságú lehet a számodra, féltő és óvó gondoskodással veszed körbe vagy tőle tapasztalod ezt. Ha Disznó hónapjában születtél, az érzelmi húrok, illetve a változás lehetőség a munkádban jelentkezik. Nem meglepő, ha ebben a hónapban olyan ajánlatot, feladatot kapsz, amely a szívedhez közel áll, de legalábbis hat az érzéseidre, illetve mozgalmassá teszi a mindennapjaidat. A családoddal is pozitív események várhatóak, ha voltak is konfliktusok, most enyhülni, avagy teljesen megszűnni képesek.

patkany PATKÁNY

A jól megérdemelt pihenés, nyugalom időszaka vár rád, de ezt csak akkor fogod tapasztalni, ha valóban mindent megtettél érte. Amennyiben nem, akkor előbb szembesülnöd szükséges – tanulási céllal – azokkal a dolgokkal, amiben hibáztál  vagy felületes voltál az elmúlt időszakban. Miután ez megtörtént, akkor már megvalósulhat a kiegyensúlyozottabb időszak. Ekkortól már némileg csendesebb napok várnak rád, és valószínűleg te magad is jobban vágysz a nyugalomra, egy kis pihenésre…persze a magad módján. Ha fizikailag továbbra is fokozottan aktív leszel, úgy a gondolataidban vagy a környezetedben fogod valamilyen formában megtapasztalni az stabilitást. Patkány hónapjában születve a munkádban új feladatok, lehetőségek jelenhetnek meg, míg a személyes kapcsolataid javulhatnak. Patkány napján születve a párodnál előrelépést vagy különböző kisebb-nagyobb változásokat tapasztalhatsz. Amennyiben jó a kapcsolatotok, akkor inkább az otthon területén fejti ki a Bivaly hónap a hatásait és nyújt lehetőségeket. Abban az esetben, ha nem jól működik a kapcsolat, most a felszínre kerülhetnek az ellentétek, de a tisztázásukra is lesz alkalmatok. Ha pedig nincs kapcsolatod, akkor most tényleg találkozhatsz valakivel, aki megdobogtatja a szívedet.

Bivalybetu BIVALY

“Kérj és megadatik!” – ezt már biztosan te is hallottad, ami puszta frázisnak tűnhet, de most nem az. Ez a hónap több bizonytalanságot, kavarodást, kisebb-nagyobb döccenőt hozhat, de nem szabad feladni, sem megtorpanni, hanem haladni kell amerre mutatják a “jelek”. Igen, mert most terelgetni fognak, hol azzal, hogy felforgatják az életed és kirobbantanak olyan állapotból, ami nem jó neked (még, ha azt is hiszed, hogy az) vagy olyan lehetőségeket, embereket küldenek, akik mutatják majd, hogy merre van a fejlődés. Ha Bivaly hónapjában születtél, úgy a munkádban számíthatsz változásokra, több feladatra, váratlan eseményekre, olykor egy kis konfliktusra is. De mindez csak azért történik, hogy jobb születhessen. Ha munkát keresel, most elég nagy a valószínűsége, hogy felbukkan egy jó lehetőség, akár új állásajánlat vagy a jelenlegiben kedvező változás. Bivaly napján születve esélyes egy kis feszültség, de csak akkor, ha annak már megvolt a gyökere. Viszont ebben a hónapban van esély a rendezésre is, így megéri megvívni a harcot, mert ebből mindketten nyertesen jöhettek ki. (Ritkán ilyen is van!) Ha jó a kapcsolat, akkor csak dőlj hátra és élvezd azt a sok-sok kényeztetést, nyugalmat, pozitív energiát, amit a párkapcsolatodban megélhetsz. Természetesen, ha nincs társad, úgy legyél nyitott az ismerkedésre, mert van esély új kapcsolatra!

Képek forrása: unsplash.com