fbpx

Tudom, hogy most már a csapból is az folyik, hogy milyen drámai hónapnak nézünk elébe, és sajnos én sem tudom ezt megcáfolni, viszont inkább arra helyezném a hangsúlyt: Az áprilisi hónap lehetőségei hogyan segítenek át minket az előttünk álló nehézségken. Hiszen akik ezekre a lehetőségekre koncentrálnak inkább, valamivel könnyebben élik meg ezt a helyzetet.

Yang Fém és év hónap

Ez az április elsősorban azért különleges, mert Yang fém év és yang fém hónap is van. Ez arra utal, hogy most lesznek a legnagyobbak a korlátozások, szigorítások és az anyagi veszteségek is drámai mértékben növekedhetnek. Egyúttal azonban a fegyelmezettség kívül és belül is adott lesz. Az előző hónapban még nehéz volt lemondani a találkozókról, a nyüzsgő társasági életről, de most sokkal többen lesznek áldozatkészek egy nagyobb cél érdekében. Persze mindig lesznek olyanok, akik kilógnak a sorból, lázadnak és próbálják megkerülni a szabályokat, de most a felelősségteljes többségről beszélünk.

A Yang fém szereti az ilyesfajta kihívásokat, mondhatni, hogy ilyenkor van elemében igazán, mert szeret tenni a nagy dolgokért, ezért sokunkban fog feltámadni az igény arra, hogy mi is cselekedjünk valami jót a környezetünkért, a közösségért, másokért. Magas szinten ez egy rendkívül összetartó, egységbe kovácsoló időszak lehet. Mindenkit bíztatnék arra, hogy engedje kibontakozni magában ezeket az érzéseket, egy percig se gondoljunk arra, hogy túl kis pont vagyunk ahhoz, hogy tegyünk a közös dolgokért, mert a sok kicsi összeadódik. Az erősnek tűnő nagyokat is mindig ezek a kis egyesült dolgok szokták legyőzni, így nagyon jó lenne, ha valóban felismernénk, hogy az egységben van az erőnk. Sokkal többet érhetünk el általa, mint ha abban reménykedünk, hogy jön valami, valaki nagy és erős ember és helyettünk megoldja a dolgokat. Úgyhogy ragadjuk meg saját eszközeinket – amit egyébként már sokan megtettek az elmúlt napokban – és járuljunk hozzá a magunk módján a dolgok jobbá tételéhez, mert így tudunk leghamarabb túllenni ezen az időszakon, illetve majd talpra állni is belőle. Ha csak annyit tudunk tenni, hogy kibírjuk személyes találkozások és felesleges jövés-menés nélkül, már azzal is elősegítjük a járvány elmúlását.

Ebben a hónapben erősítést kapunk az ún. Fai Kong energia által, ami egy rejtett atomerőműhöz hasonlóan működik. Amikor szükség van plusz erőre, kitartásra, akkor jelenik meg. Ezt az erőt kapja meg mindenki, gyengék és erősek is. Az erőseknek ugyanakkor üzenném, hogy visszaélni vele nem szabad, pl. felhasználni mások elnyomására, mert bár sokan nem hiszik, de mégiscsak működik az a fránya karma, és előbb-utóbb mindenki szembesül majd a helytelen cselekedeteinek következményeivel.

A Sárkány jegy növeli a Yang fém erejét, és ez azt is mutatja, hogy kemény időszak vár ránk. Ugyanakkor dominál a víz elem, ami most intelligencia elem. Ez arra utal, hogy rendkívül jól működik az intellektus és igen tevékeny hónapnak nézünk elébe szellemileg és fizikailag is. Mondjuk ez kissé akadályozza az otthonmaradást, mert sokunknak mehetnékje is lesz, de ekkor jön a megmentő intelligencia elem, amely nagyfokú kreativitással ruház fel bennünket, általa tudni fogjuk, hogyan színesítsük a kényszerű otthonlét napjait.

A kommunikációs területek is nagy hangsúlyt kapnak a hónap folyamán, továbbra is támogatott terület szakmailag és személyes kapcsolatainkban is, ill. igény is lesz rá, de egy kicsit más formában, mint korábban. Most nem mindig a szavak által akarjuk majd kifejezni magunkat, nem az lesz a lényeg, hogy csacsogjunk másokkal, hanem a magasabb szintű, mélyebbről fakadó mondanivaló kerül előtérbe. Kedvez mindenféle művészi megnyilvánulásnak, írásnak, alkotásnak, kutatásnak is. Ezek a napok talán már hozhatnak előretörést a vírus elleni gyógyszer vagy vakcina kutatásban is. Viszont a kommunikáció lehet a nagy gondokozó is, mert, aki nem jól használja, pl. erőszakos vagy meggondolatlan, az nagyfokú ellenállásra és számtalan konfliktushelyzetre számíthat.

Jó hír, hogy maga a Yang Fém Sárkány együttesen az egyik leginkább olyan önelem, ami egész jól elvan otthon. Szeret jönni-menni, igényli a változatosságot, de bármilyen helyzetben feltalálja magát, és szinte soha nem unatkozik, mert tele van ötletekkel, úgyhogy emiatt az egyik “legalkalmasabb” hónap a karanténra, ha lehet ilyet mondani. A home office-t és szellemi munkát végzőknek különösen ideális ez a hónap, mert számtalan jobbnál jobb ötlettel, megoldással tudnak előrukkolni. És a munkaadóknak sem kell aggódniuk amiatt, hogy lazul a munkatempó vagy az elhivatottság, mert a többségnél pont, hogy növekedni fog.

A megújulás hónapja

Úgy gondolom, hogy nagy változások lesznek most a környezetünkben és a személyes életünkben is. Ez a megújulás hónapja is, így sokan lépünk ki akarva vagy akaratlanul a komfortzónánkból és kvázi kezdünk új életet (főként anyagi okok miatt). Ez időnként riasztó lehet, és talán ódzkodnánk is az elindulástól, szívesebben hárítanánk vagy hibáztatnánk a sorsot, a világot, más embereket, de ez teljesen felesleges, mert azoknál lesz változás, akiknél ez időszerű és meg is fog történni, ha tetszik, ha nem. Az tudja könnyebben venni az akadályokat, aki nyitott a változásokra, sőt, akár ő maga kezdeményezi azokat. Aki az életének, munkájának, feladatainak javításán, megújításán fáradozik a hónap folyamán, az kevésbé fogja észrevenni, hogy az egyik nap telik a másik után. Nem annyira kényszerű bezártságként éli majd meg a mindennapokat, hanem egy kreatív, szorgos-dolgos hónapnak. Aki a passzív utat választja, annak nem tudom garantálni, hogy nem él meg nehéz napokat, és el tudja kerülni majd a feszültségeket, a belülről fakadókat vagy a környezetében lévő emberekkel kialakulókat.

Sajnos, sok információ utal arra, hogy az anyagi veszteségek és az ebből fakadó problémák száma megnövekedhet a hónap folyamán. Többek között  ez is feszültségforrás lesz majd akár személyes életünkben, akár társadalmi szinten, és az sem kizárt, hogy némely országokban komolyabban fognak fellépni az elégedetlenkedők, lázongók ellen. Ugyanakkor, remélhetőleg sok kormány érzi majd, hogy most tényleg felelősségteljes döntésekre van szükség, amikre elég jó esély van, és megteszik azokat a gazdasági lépéseket is, mellyel csökkenthetők a veszteségek.

És végül még egy fontos információ: Ebben a hónapban – ha nem figyelünk oda – sokat lehet hízni! Leginkább azért, mert szívesen főzőcskézünk és az étvágyunk is megnövekszik.

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Április 5., 9., 15., 17., 21., 27., 29.

Május 3.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Április 6., 13., 14., 18., 25., 26., 30.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Tigris év: Ha fejlődni szeretnél, akkor lépj ki a komfortzónádból, mert most nem a megszokott területekről jönnek az ötletek, inspirációk.

Tigris hónap: A munkában számíthatsz változásokra, előrelépésre, újabb feladatokra. Talán most egy kicsit érdekesebb is lesz, mint amit eddig csináltál. A családod és baráti körödben is kedvezőbb lehetőségek mutatkoznak.

Tigris nap: Kapcsolatot erősítő, összekovácsoló napok jönnek, kiegyensúlyozottabbá válhat a kapcsolatod. Ha voltak is konfliktusok, azok most szépen elsimulnak. Ha nincs társad, akkor is érdemes nyitni, mert megismerkedhetsz valakivel, aki fontos lesz neked. Az otthonodban felújítások, fejlesztések, változások lehetségesek.

nyúl NYÚL

Nyúl év: Váratlan, meglepő események szemtanúja vagy átélője lehetsz. Lehet, hogy nem hat rád annyira, de mégis nagy benyomást tesz rád.

Nyúl hónap: Fontos hónap következik, nagyobb és hirtelen változásokra is lehet számítani, de ez az egész év teljesen bizonytalan a számodra, főként munka szempontjából. A változások lehetnek pozitívak és negatívak is és kötődhetnek hatósági, jogi ügyletekhez is. Ugyanezeket megélheted a családod, barátaid vonatkozásában is.

Nyúl nap: Amennyiben nincs társad, úgy most tényleg jó, ha nyitott leszel, ismerkedsz, mert elég nagy esélyed van rá, hogy találkozz a nagy szerelemmel. Ugyanakkor, ha párkapcsolatban vagy és vannak problémák, azok komolyabbá válhatnak, rákényszerítve, hogy valamilyen előremutató változás történjen végre. Az otthonoddal kapcsolatosan vagy a pároddal is történhetnek váratlan események, avagy bármilyen szerződéses, jogi ügylet is.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: A külvilág eseményei hangsúlyossá válnak a hónap folyamán, illetve a lehetőségek is szokatlan helyekről, új kapcsolatok által jöhetnek.

Sárkány hónap:  A munkád és családi események kerülnek fókuszba. Ami lehet több munka, új megbízások, új állás, munkahelyi problémák, melyeket meg kell oldani. Kicsit nehézkesebben indulnak a dolgok, de nem ajánlott húzni az időt, mert abból csak gondod lesz később. Családi, baráti vonatkozásban a betegség is megjelenhet.

Sárkány nap: A jól működő kapcsolatokat ez a hónap az egekbe emeli, mert a társad önkéntelenül is mindenben a kedvedre tesz, viszont, ha vannak problémák, akkor azokat ez a hónap maximálisan a felszínre hozza. Csakis azért, hogy végre kezdj valamit a helyzettel, tedd meg azokat a változtatásokat, melyek a javulásért szükségesek. Az otthonod és az egészséged is fontosabbá válhat, a belső sugallatok segítenek abban, hogy mely témában muszáj cselekedned, mert a halogatásnak nem lesz jó vége.

kígyó KÍGYÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kígyó által képviselt energiára nincs hatással.

ló LÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő  által képviselt energiára nincs hatással.

kecske KECSKE

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kecske által képviselt energiára nincs hatással.

majomMAJOM

Majom év: A kapcsolatépítés és a változások éve és hónapja, melyek új lehetőségeket hoznak neked. Figyelmet tudsz generálni, megszólíthatsz új partnereket, ügyfeleket, ha szükségesek a munkádhoz.

Majom hónap: Új lehetőségekre számíthatsz a hónap folyamán, ami lehet a munkában való előrelépés, új megbízatás, szerződéskötés. A most történő események a körülményekhez képest aktívabb időszakot hoznak neked akár szellemileg, akár konkrét munkákat tekintve. Fontos, felelősségteljes időszak ez neked, rengeteg teendővel. Nagy hangsúly lesz a munkádon, kollégáidon, családodon és barátaidon a velük történő események okán.

Majom nap: Összességében jó időszaknak nézel elébe, ha van párkapcsolatod, ha nincs. A jól működő kapcsolatokat erősíti a Sárkány hónap, de még a döcögősekbe is új életet lehell. Ha pedig nincs társad, akkor most van esélyed új szerelemre.

Kakas KAKAS

Kakas év: A kapcsolatépítés és a változások éve és hónapja, melyek új lehetőségeket hoznak neked. Figyelmet tudsz generálni, megszólíthatsz új partnereket, ügyfeleket, ha kilépsz a komfortzónádból.

Kakas hónap: Ez a hónap hozhat változásokat a munkádban, bár az egész év alaposan felkavarja az állóvizet most ezen a területen. Most inkább új, felelősségteljesebb feladatokra, munkákra számíthatsz, lehetséges állásváltozatás is. A családodban és baráti körödben is fejlődés indulhat el. Könnyen megy a kapcsolatépítés, új irányok és lehetőségek várhatóak a hónap folyamán.

Kakas nap: Kimondottan jót tesz ez a hónap a párkapcsolatnak, még akkor is, ha ez az év alaposan próbára teszi a kapcsolatokat. Főként azokat, melyekben már régóta húzódó problémák vannak. Most inkább a megbékélés, együttműködés hónapja van, de halódó kapcsolat esetén, túl nagy érzelgőségre nem érdemes számítani. Akinek viszont nincs párja, annak nagy lehetőség ez a hónap egy új, ígéretes szerelemre.

KutyaKUTYA

Kutya év: Jó nagy felbolydulás várható a környezetedben, melyek rád közvetlenül kevésbé hatnak, de azért nem hagynak teljesen érintetlenül.

Kutya hónap: Változások, megújulás, előrelépés, nehéz események és akár konfliktusok is esélyesek a munkádban, ill. a családod, barátaid életében. Lesz, akinek ezek a változások alapvetően változtatja meg az életét, így azt javaslom, hogy inkább mozdulj együtt az energiákkal, hallgass a belső sugallatokra, melyek segítenek eligazodni a legnehezebb helyzetekben. A megérzéseknek ebben a hónapban különösen nagy szerepük lesz, sok problémát lehet általuk megoldani, ill. akár el is kerülni.

Kutya nap: Az intuíció csúcsidőszaka jön, mindent előbb fogsz érezni, mint látni, tapasztalni. Ne csodálkozz rajta, ha megállíthatatlanul jönnek az érzések, gondolatok, melyekkel belelátsz az emberekbe és a jövőbe is. Alacsony szinten a rosszul működő párkapcsolat felett nehéz fellegek gyűlnek, mert a Sárkány hónapja agresszív, kemény vitákat, veszekedéseket, akár szakítást is tud generálni. A jól működő párkapcsolatban is lehet egy-egy felvillanó nézeteltérés, de kellő józansággal, önkontrollal mindez jól kezelhető. Esélyes ebben a hónapban az otthonnal kapcsolatos nagyobb változás is.

DisznóDISZNÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Disznó által képviselt energiára nincs hatással.

patkany PATKÁNY

Patkány év: Amennyiben szükséged van új kapcsolatokra, szeretnél terjeszkedni, bármilyen előrelépést, úgy most ne a megszokott “csatornákon”, embereken keresztül tedd meg, hanem építs ki új ismeretségeket, kommunikálj, hogy tudjon róla a tágabb környezeted is.

Patkány hónap: Sokan komoly és nehéz eseményeket élnek meg ebben az évben, főként a szakmai életükben. Ha te is azok közé tartozol, akiknek a márciusi hónap nehézségeket hozott a munkájában, jó hír, hogy ebben a hónapban már egy kicsit kedvezőbb eseményekre számíthatsz. Most érdemes új munkát megpályázni, érdekesebb feladatokat kérni. Szakmai fejlődés időszaka is ez, mindamellett, hogy befolyásos támogatók segítségére is lehet számítani, illetve kérni.

Patkány nap: Ez a hónap az érzelmeket erősíti a párkapcsolatodban. Ez lehet pozitív is, mely összehoz benneteket és segít feloldani az esetleges problémákat. Ha nehézségekkel küzdesz a párkapcsolatban, esetleg már az előző hónap meg is zúzta egy kissé azt, úgy a Sárkány energiája tud segíteni, hogy egy kicsit elsimuljanak a problémák. Érdemes is tudatosan ápolni a kapcsolatot, hiszen az év folyamán lesz még olyan hónap, mely során ismét fellángolhatnak a nézeteltérések.

BivalybetuBIVALY

Bivaly év: Feszültséget érezhetsz a környezetedben vagy több olyan emberrel kerülhetsz kapcsolatba, akik nehéz élethelyezeteken mennek keresztül.

Bivaly hónap: A munkádra lehet komoly hatással ez a hónap, nem feltétlenül változás keretében, de egy lappangó, feszült légkör uralkodhat a következő napokban. Fontos, hogy koncentrálj a feladataidra, mert felelősségteljesebbé vagy megterhelőbbé válhat, ezért nagyobb lehet a hibázás lehetősége is. Csak annyit vállalj, amennyit biztosan teljesíteni tudsz. Ez most az önállóság időszaka, lehet, nem kapsz majd kellő segítséget, de nem is lesz rá szükséged, rá fogsz jönni, hogy több dolgot tudsz tenni, mint hitted volna.

Bivaly nap: A párkapcsolati konfliktusok hónapja ez, főként, ha amúgy is van már ok rá. Nincs érteleme másra kenni a dolgokat vagy hárítani, problémák esetén a legjobb megoldás, ha kommunikáltok és összedolgoztok. Ha nincs kapcsolatod, akkor a most megismert társjelöltek hozhatnak egy kis mozgalmasságot az életedbe. Az otthon területén nagyobb változtatások lehetségesek, úgymint átalakítás, felújítás, költözés, stb.