fbpx

Ez itt a 2020-as év kezdő horoszkópja, melyet sok asztrológus – beleértve magam is – próbáltunk a lehető legjobban, legmélyebben elemezni és felkészülni általa a várható eseményekre. Ahogy a novemberi előadásban is említettem, ez az év a pénzről, a hatalomról és a korlátokról fog szólni, a sajátunkról és/vagy a környezetünkéről.

Az már látható volt, hogy ebben az évben van a legreálisabb esélye a pénzügyi válságnak. Valamint a munkával kapcsolatos bizonytalanság is várható volt, ami ugyancsak kihatással lesz a pénzügyekre. Emiatt is hívtam fel a figyelmet hangsúlyosan arra, hogy idén óvatosan kell tervezni a kiadásainkat.  Ahhoz, hogy ez krízis megvalósulhasson kellett valamilyen kiváltó ok, ami kényszerítő jellegű és ennek a kritériumnak egy járvány mondhatni “tökéletesen megfelel”. Kár, hogy minket embereket, az emberiséget mindig valamilyen drasztikus esemény kell, hogy felébresszen és szembesítsen, ha nem jó irányba haladunk.

Látható volt-e a horoszkópban a vírus? Ha nagyon akarom, akkor bele tudom magyarázni, de egyértelműen nem, vagyis előre megjósolhatóan biztosan nem. A yang fém elemhez tartozik a tüdő, légutak, orr, így ez mondjuk lehet rá utalás. Forráselemes hónappal indult az év, alacsony szinten pedig a forrás elem betegséget jelenthet…meg még ezer más dolgot is. A yang fém képviseli továbbá a határozottságot, a drasztikus, keménykezű döntéseket, egyenességet is. Ezt láthatjuk is, hiszen a különböző kormányok meglehetősen határozott lépéseket tesznek a vírus terjedésének megelőzésére is. (A kínaiak vagy tudatosan, felhasználva a yang fém energiát vagy ösztönösen nagyon jól ráéreztek, hogyan lehetne kezelni ezt a helyzetet, mind egészségügyi, mind gazdasági szempontból.) Ugyanakkor a Patkányban lévő víz elem azt is mutatja, hogy a határozottság látszólagos és sokszor a pillanatnyi helyzet befolyásolja a döntéseket. Valószínűleg maguk a döntéshozók – bár nem ezt közvetítik a külvilág felé – valójában bizonytalanok és jobbára az események által befolyásolva, hirtelen reagálnak, nem pedig ők írják a forgatókönyvet. Esetleg félnek a pénzügyi hatásoktól és ezért nem akarnak azonnal drasztikus korlátozást. Pedig, ha valamelyik évben el tudnánk fogadni és viselni ezt, az idén van így. A kiszámíthatatlanság sokkal nagyobb ellenállást és ellenkezést vált ki, míg az értelmesen felállított szabályokkal a többség most azonosulni tudna.

Az alábbi tőzsdei grafikon elég egyértelműen mutatja, hogy a válság megérkezett, számtalan területen fogja éreztetni a hatását. Szó volt az előadáson arról is, hogy a Patkány jegyben lévő víz elem okán rendkívül kiszámíthatatlan lesz az év főként pénzügyi szempontból. Biztosak lehetünk benne, hogy nem csak a vírus által okozott betegség a dráma, hanem amit a gazdaságban, az országok, egyének pénzügyeiben fog eredményezni. Így továbbra is azt javaslom mindenkinek, hogy gondosan tervezze meg kiadásait legalább az év második feléig.

Ahogy írtam az ehavi előrejelzésben, a Nyúl hónapja még mutatja, hogy a betegség is aktuális téma, nem hagyhatjuk még magunk mögött, de azért ne feledjük, hogy a kapcsolatokon is nagy a hangysúly. Ez az időszak újra felhívja a figyelmet az egymás iránti felelősségre, gondoskodásra és együttműködésre ösztönöz és félretéve az ellentéteket, sok kapcsolatot megerősít.