fbpx

A kínai asztrológia története röviden

A Tigris fantasztikusan nagy erőt ad a jegy szülöttjének, aki ezáltal bármikor harcra kész, az ereje nem hangulatfüggő, hanem folyamatosan ott lakozik benne, és ha kell pillanatok alatt képes élni vele. Igazi küzdőszellem és erőteljes temperamentum van benne. Bár első pillantásra nyugodtnak tűnik, pillanatok alatt képes “felrobbanni”, de ugyanilyen gyorsan meg is nyugszik, onnantól kezdve pedig szinte nem is emlékszik a konfliktus tárgyára, hamar túlteszi magát rajta. Egyfajta folytonos türelmetlenség is jellemző lehet rá, nehezen tűri a késedelmet, a toporgást. Emiatt sokszor úgy dönt, hogy inkább egyedül cselekszik, minthogy másra kelljen várnia.

Az élete alapjait tekintve konzervatív, ragaszkodik a konvenciókhoz. Szereti, ha a mindennapjai az általa megtervezett menetben zajlik, akkor érzi komfortosan magát, ha a napok egymásra épülve egy meghatározott rendszer alapján telnek. Mindig mindennek megvan a maga menete, ha teheti, akkor a szokásos napi, havi rutinján nem változtat. A problémákat is ezzel a mentalitással hajlamos megoldani, ezért, ha egy módszere nem működőképes, akkor újra és újra megpróbálkozik vele, bízva abban, hogy egyszer csak sikert ér el. E miatt időbe telik neki, mire felismeri, hogy változtatnia kell, amelyet alapvetően még a felismerés után is nehezen tesz meg.

Óvja családját, barátait, ő az, akire bizton lehet számítani a bajban, arra törekszik, hogy a hozzá közelállóknak megkönnyítse az életét. Versengés nem jellemző rá, az eredményeit megosztja másokkal, sőt megpróbálja a környezetét is bevonni a sikerébe.

Meglehetősen makacs személyiség, aki nem könnyen változtat a már kialakult álláspontján. Meggyőzéséhez kitartó munka szükséges, de ha elvei ellen való a másik álláspontja, akkor kitart a sajátja mellett a végletekig. Az élete folyamán a legtöbbet ő változik, de ezt csak azok veszik észre rajta, aki fiatal korától ismerik, hiszen ez a változás igen lassan megy végbe benne. A Tigris jegyében született ember lesz az, aki visszatekintve az életére, maga is csodálkozhat, hogy a kezdetektől a jelen ideig mennyire más lett.

A szerelem területén igazán romantikus tud lenni, ugyanakkor van benne egyfajta birtoklási vágy is. Számára kimondottan fontos, hogy tartós, biztonságos, de nem unalmas párkapcsolata legyen. A szakítás alapjaiban rendítheti meg az életét, igen nehezen lábal ki belőle, sok idő kell hozzá, hogy ismét elkötelezze magát egy új társ mellett.

Azok, akik a Nyúl jegyében születtek, jellemző a személyiségükre egyfajta csöndes, visszahúzódás, akár a rejtőzködés is. Messze kerülik a konfliktust, de a maguk kedves, barátságos módján mindig elérik azt, amit szeretnének. Azt, amit kitűz magának nem erővel, dominanciával, hanem kiváló kommunikációs és diplomáciai képességeivel éri el. Ösztönösen tudja, kinek mit lehet mondani, kit mi érdekel, érz az emberek reakcióit és azonnal reagál is rájuk. A beszélgetéseket, eseményeket nagyon finoman terelgeti olyan mederbe, ami számára kívánatos, ezáltal szerzi meg azt, amit szeretne.
Minden olyan helyzetet kerül, ahol nyílt szembenállás lehetséges, inkább a háttérből mozgatja a szálakat, ill. irányítja az eseményeket. Ha valamit el szeretne érni, azt már eleve úgy kommunikálja, hogy abból a másik félnek milyen előnye származik majd.
Leginkább az erős, magabiztos emberekre támaszkodva, az általuk kapott mentális és akár fizikai erő segíthet a mindennapokban való boldogulásban. Ne féljenek hát megnyílni és segítséget kérni másoktól, hiszen ki az aki, egy ilyen kedves, szelíd embernek nem segítene örömmel?!
Szívesen tölti az idejét emberek között, kimondottan társasági ember, az a típus, aki mindenkivel jó kapcsolatra törekszik, de ezt is finoman, nem a középpontba törekedve teszi. Amolyan csendes, békítő, mások között közvetítő személyiség, ugyan ismeri a többiek konfliktusát, de azokban aktívan nem vesz részt. Barátságai kevésbé szorosak, inkább kimondottan nagyszámú ismerőse van. Békés, harmóniát árasztó személyisége okán, általában vonzódnak hozzá az emberek még akkor is, ha különösebb erőfeszítéseket nem tesz egy-egy kapcsolatért.
A szerelemben a békét, harmóniát keresi, hajlama lehet túlértékelni egy kapcsolatot, de legalábbis túl magasra helyezni az elvárásait úgy általában a kapcsolatokat illetően. Gyakran a párja irányítása alá kerülhet, melynek legfőbb oka a konfliktuskerülése, ill. a harmóniára való rendkívül nagy igénye. Mindez jó, ha egyébként egy jól működő kapcsolatban van, azonban nagy hátrány, ha már menekülne belőle, ilyenkor előbb-utóbb kénytelen lesz kiállni magáért.

Amennyiben a Sárkány jegyében születtél, úgy a személyiségedben megtalálható egy alapvető tartás és egyfajta távolságtartás is, mintha azt sugároznád, van benned valamilyen különlegesség, amit csak azok ismerhetnek meg, akik azt kiérdemelték. Valójában ez csak egy változékonyság benned, hiszen hajlomos lehetsz váratlanul meggondolni magad, úgy hogy a környezeted nem is tudja, valójában miért is teszed azt, amit teszel, pedig tulajdonképpen szívesen veszed mások közeledését.

Megvan benned a hajlam a kényelmességre, emiatt mindig figyelned kell az étkezésedre, mert a bevitt kalóriákat lusta lehetsz ledolgozni. Ez a tulajdonságod megjelenhet abban is, hogy halogatod a dolgaidat, kivárod az utolsó pillanatot, amikor már muszáj cselekednek, de ekkor persze már sokkal több problémád lehet ebből, mintha korábban erőltetted volna meg megad.

Jellemzően nagy mentális erővel rendelkezel, de nem biztos, hogy ez rögtön szembetűnő lesz, azonban nehéz helyzetekben mindig képes leszel elővenni ezt a tulajdonságodat. Ugyanígy jellemezhet a maximalizmus is, jóval kevésbé a rugalmasság, nehezen viseled a gyors változásokat, legalábbis azon a területen nem, ahol a horoszkópodban a Sárkány szimbólum megtalálható (pl. nap oszlop esetén a párkapcsolatban törekedsz az állandóságra).

A Sárkány jegy szülötteként konfliktuskerülő, simulékony, kedves kommunikációval vagy képes  elérni, amit szeretnél, de mégis van egy temperamentumosabb oldalad is. Egy ideig tűrsz, próbálod elkerülni a nyílt konfrontációt, de aztán, ha elpattan az a bizonyos szál, kimondottan hevesen tudsz reagálni.

Feltűnési vágy is van benned, s bár talán nem teszel érte semmit sem, mégis szeretnéd, ha a környezeted felfigyelne rád. Általában van olyan képességed, tudásod, ami miatt ezt megkapod, de akár külső megjelenésed az, ami miatt mindig lesznek körülötted olyanok, akik különlegesnek tartanak majd. Nem kizárt, hogy magas szintű művészi tehetség rejtőzik benned, de legalábbis van szemed a szép és esztétikus dolgokra.

Szereted az életedben a tartós, biztonságos dolgokat. Ha teheted, nem változtatsz sem a környezeteden, sem az életkörülményeiden, nagy dolgoknak kell történniük ahhoz, hogy valami új dolog felé nyiss, vagy a régit reformáld meg. Ugyanígy ragaszkodsz emberekhez, a társadhoz is, hűséges és kitartó vagy, biztos támasza környezetének.

A Kígyó jegyben született ember személyisége érdekes és különleges, már-már titokzatosságba hajló. Ha bárhol a horoszkópodban megtalálható ez a szimbólum, úgy van benned egy természetes szereplési vágy, amelyhez társul egy előadói képesség is, de függően attól, mely területen jelenik meg a Kígyó, változik, hogy mennyire kerülsz majd a középpontba. Amennyiben a Kígyó évben vagy hónapjában születtél, úgy általában megfigyelhető, hogy sokkal inkább szeretsz és tudsz is szerepelni, mások előtt megnyilvánulni, igényled az emberek figyelmét, amelyet meg is kapsz kiváló, figyelemfelkeltő előadásmódodnak köszönhetően. Humoros, érdekes, igényes kommunikációddal hamar felkelted mások érdeklődését. Abban az esetben, ha a Kígyó a nap vagy az óra oszlopban jelenik meg, úgy sokkal inkább tűnsz visszahúzódónak, ekkor már nem az a fontos, hogy általánosságban figyeljenek fel rád, hanem a fókuszba helyezett személyt szeretnéd “meghódítani”, az a cél, hogy azt az egy-egy embert, társaságot avagy közösséget nyerd meg magadnak, ebben a közegben szeretnél kitűnni. Mindkét esetben a kitűnési vágyad nem öncélú, hanem a benned lévő mély tudás és érdeklődés tárgya iránt akarsz másokat is megnyerni.

Vezető egyéniség vagy bár nem törekszel feltétlenül erre, azonban, ha olyan helyzetbe kerülsz, amikor szükség van ilyen képességekre, úgy elő tudod venni ezt az énedet is, mellyel teljes mértékben hatással tudsz lenni az emberekre. Rendkívül nagy mentális erő van benned, bármi is a célod, azért képes vagy teljes erőbedobással küzdeni. Ha kell, akkor az eszed használod, rafináltan és igencsak tudatosan vagy képes manipulálni a környezeted, de attól sem riadsz vissza, hogy temperamentumosan, dominánsan küzdj azért, amit szeretnél.

Időnként kimondottan szenvedélyes és temperamentumos is tudsz lenni, ugyanakkor van egy úgynevezett hatodik érzéked is, amivel azonnal fel tudod mérni az embereket, környezeted. Hajlamos lehetsz a dolgokat a végletekig halasztani, néha akár a lustaságra is, viszont ha végre cselekszel, akkor teljes és alapos munkát végzel. Általában megfigyelhető, hogy azoknak, akiknek Kígyó van a horoszkópjukban, valamilyen szempontból megigéző a szemük, a tekintetük.

Első hallásra a Kecske szóra általában nem az ezotéria jut az eszünkbe, mégis a kínai asztrológiában az egyik legspirituálisabb állat szimbólum. Nem egy asztrológus, jós vagy csak a spiritualitás iránt mélyebb szinten érdeklődő ember található meg közöttük. Ha van Kecske bárhol a horoszkópodban, akkor biztos, hogy lesz az életednek egy olyan szakasza, amikor jobban fognak érdekelni az ezoterikus tanok.

A Kecske jegy szülötteként mondhatni, hogy az egyik legelbűvölőbb, legkedvesebb személyiséggel rendelkezel. Általában jellemző rád az elegancia, a jó ízlés, vonzódsz a művészetekhez, szereted a természetet és a természetes környezetet magad körül. Rendkívül kreatív, bizonyos területeken kiemelkedően tehetséges lehetsz (írás, előadóművészetek, stb.), azonban ennek a tehetségnek az előcsalogatásához sokszor szorulsz mások segítségére, mert kellenek azok az emberek, akik biztatnak, megerősítik a hitedet, segítenek „felhozni” a benned rejlő kincseket.

Kellemes természetednek köszönhetően sok barát és csodáló vesz körbe. Jellemző rád a romantikus beállítottság, kedves vagy, ugyanakkor hajlamos lehetsz a lustaságra, ezért szereted úgy intézni a dolgaidat, hogy a „nemszeretem” dolgokat inkább valaki más csinálja meg helyetted.

Általában konfliktuskerülő alkat vagy, de mégis eléred, amit szeretnél, mert nagyon jól érzed magad körül az embereket, tudod, kit hogyan lehet megközelíteni.

A Majom jegy szülötteként jellemző rád az udvariasság, szívesen veszed magad körül a társaságot, de érzelmileg inkább távolságtartó, tárgyilagos vagy és valójában így viszonyulsz a személyes kapcsolataidhoz is. Alapvetően kíváncsi, szórakoztató személyiség jellemez, gyors felfogásodnak és éles elmédnek köszönhetően jól átlátod a környezetben folyó eseményeket. Szereted a nyüzsgést magad körül, gyakran válasz népszerűvé humorod és vidám habitusod okán.

Van benned egyfajta huncutság, hiszen szívesen feszegeted a határokat, játszol a tűzzel, még akkor is, ha tudod, könnyen megégetheted magad. Mondhatni, kicsit kísérletezően tekintesz az emberekre, vajon hol van a tűréspontjuk, meddig lehet náluk elmenni, de mindig érzed, hogy mikor kell megállnod.

Fontos számodra a becsület, az egyenesség, így általában keresetlenül őszinte, vagy pedig naivan becsületes lehetsz. A barátságot komolyan veszed, ha valakit közel engedtél magadhoz, megszeretted, akkor amellett teljes mellszélességgel kiállsz, védelmezed és támogatod.

Jól terhelhető emberként – legyen szó munkáról, sportról, szellemi aktivitásról – kiválóan helytállsz az életben. Nem is igazán tudod sokáig elviselni a tétlenséget, ezért szellemileg, avagy a szó szoros értelmében fizikailag folyamatosan mozgásban lehetsz.

A benned lévő nagyfokú impulzivitás ellenére mégis szükséged van az állandóságra. Nehezen újítasz, így biztos van az életednek olyan területe, legyen az család, környezet, barátok, tárgyak ahol erős külső nyomás hatására sem szívesen változtatsz. Mindez csak akkor következhet be, ha az élet olyan helyzeteket hoz, amikor már nincs más választásod.

Figyeld meg, hogy azoknak, akiknek hangsúlyos a Majom a horoszkópjában, általában látványos a fogazatuk, lehet az akár feltűnően szabályos és szép, vagy pedig pont ellenkezőleg, esztétikailag problémás.

A kínai asztrológia szerint a Kakas jegy szülötte talán az egyik legérdekesebb személyiség. Egyszerre van benne a nőies szépség, elegancia és a férfias határozottság és keménység. Legtöbbször a gyémánthoz, csillogó ékszerekhez szokták hasonlítani, amely azonban soha nem lehet talmi, ezért is e jegy szülötte számára az egyenesség, becsület és az igazság alapvető tulajdonságok.

Amennyiben a horoszkópodban bárhol megtalálható a Kakas, úgy azon a területen, melyet képvisel, ha teszel érte érdemileg, ha nem, akkor is előbb vagy utóbb ki fogsz emelkedni a szürke tömegből. Lehet ez a külső megjelenésed, de akár valamilyen belső értékes tulajdonságod, ami miatt fel fognak rád figyelni. Nőként nagyon fontos számodra a megjelenésed, Te vagy az, aki soha nem jelenne meg nyilvánosan rendetlenül, még ha csak épp leugrasz a sarki boltba, akkor is ügyelsz arra, hogy a kinézeted kifogástalan legyen. Jellemező lehet rád, hogy vonzódsz a csillogó ékszerekhez, de ha nem is, akkor is szívesen viselsz a ruházatod mellé egy csinos kiegészítőt. A divat terén inkább a klasszikus, elegáns vagy sportosan elegáns áll hozzád közelebb, de még az otthoni kényelmes és egyszerű ruhák is valahogy csinosabban állnak rajtad, mert Te valóban tudod viselni őket!

Férfiként is hasonlóan adsz magadra, szereted, ha egy közösségben elsőként vesz észre az ellenkező nem, amely legtöbbször meg is történik, hiszen a nők alapvetően vonzódnak az ápolt, jó megjelenésű férfiakhoz.

Összefoglalóan, bármelyik nemről is legyen szó, ott se pénz, se idő nem számít, ha a külsőségekről van szó, hiszen ez is egy eszköz ahhoz, hogy felfigyeljenek rád. A vonzerődet szívesen próbálod ki az ellenkező nemen, képes vagy bárhol, bárkivel flörtölni, de itt is csak maga a hódítás számít. A párodtól is elvárod a maximális figyelmet, fontos, hogy mind férfiként, mind nőként a legszebbnek, legokosabbnak tartson, ha ezt megkapod tőle, akkor lényegesen kevesebb külső visszajelzésre van szükséged. Akárhogy is nézzük, a tetszeni vágyás mindig benned lesz, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy hűtlenebb típus lennél bármelyik másik jegyhez viszonyítva, sőt! Számodra érték a hűség, becsület, ezt várod el másoktól is és magadtól is. Persze te is belesodródhatsz flörtökbe, de benned rögtön jelezni fog az az erkölcsi, morális jelzőrendszer, amellyel születtél és egyáltalán nem fogod hosszú távon jól érezni magad egy nem legális kapcsolatban.

A Kakas jegyben született emberként szeretsz, és általában tudsz is mások előtt szerepelni, nem zavar a nagy közönség (persze nem jelenti, azt, hogy nem izgulsz pl. egy fellépés előtt), boldogság számodra, ha sokan figyelnek, és örömöd határtalan, ha az elismerésnek hangot is adnak. Szinte biztos, hogy van olyan tudásod, képességed, ami által kitűnhetsz, viszont, ha mégsincs, úgy hajlamos lehetsz bármilyen más eszközt bevetni azért, hogy kitűnj a többiek közül.

Gondolkodásod gyors, letisztult, logikus. A magad területén szívesebben vagy irányító, így ha vezető pozícióba kerülsz, ott is törekedsz arra, hogy képességeidre felfigyeljenek és munkádat elismerjék. Kiváló szervező vagy, átlátható, rendezett munkád miatt szinte bármilyen területen jól tudsz érvényesülni. Kerülnöd kell ugyanakkor az olyan munkaköröket, ahol kosz, zűrzavar vagy káosz jelenhet meg, mert ezek azok, amelyekkel egyáltalán nem tudsz megbarátkozni, sem pedig elfogadni.

A Kakas jegy szülötteinek legnagyobb problémáját az egó okozza. Szinte biztos, hogy megélsz ebből fakadó konfliktusokat, függően attól, hogy milyen az alapszemélyiséged. Ha visszafogottabb habitusú vagy, akkor csak belül magadban, míg temperamentumosabb személyiség esetén, látványosan és hangosan adsz hangot nemtetszésednek. Ilyenek lehetnek főként azok a fajta szituációk, hogy ki hogyan beszél veled, ki okosabb, szebb vagy elismertebb nálad. Itt a mérce mindig benned van, a belső megítélésed az, ami beizzítja az önérzetedet. A legnagyobb nehézséged abban rejthet, hogy amíg nem jössz rá, hogy mindez csak az egó játéka, addig az Univerzum rendkívül furfangos módon fog megviccelni és képes lesz mindaddig újra és újra ilyen helyzetekbe sodorni, míg meg nem tanulod legyőzni önmagad.

Figyeld meg, hogy ilyen helyzetek sokszor Kakas napokon, hónapokban vagy években hangsúlyosabban jelenhetnek meg, de akár olyan személy is kiválthatja, akinek a horoszkópjában szintúgy ott van a Kakas.

Nagyon jó vendéglátó vagy, tudod szórakoztatni az embereket, szép és letisztult kommunikációddal könnyedén felkelted mások érdeklődését. Szívesen csevegsz, és még akkor is nagyobb társasági élet jelenhet meg az életed bizonyos területein (függően attól, hol van a horoszkópodban a Kakas), ha egyébként magadnak való típus vagy. Barátként fantasztikus, nagylelkű, támogató és nagyon megbízható a Kakas jegy szülötte, melyet nekem is van szerencsém megtapasztalni!:-)

A Kutya jegy szülötteként árad belőled egyfajta szilárd nyugalom. Az emberek a társaságodban biztonságban érzik magukat, olyan, mintha egy láthatatlan védőfalat húznál azok köré, akik fontosak a számodra. Erős határozott személyiségként nehéz ugyan kihozni a béketűréséből, de azért korántsem lehetetlen. Van benned kellő erő egy „harchoz”, de senkinek nem ajánlanám, hogy felhergeljen, mert ugyan sokáig türelmes vagy, de ha besokallsz, akkor jaj annak, ami/aki kiváltotta.

Erős az igazságérzeted, kritikus gondolkodásmóddal fűszerezve, aminek hajlamos vagy hangot is adni. Nem árt azonban figyelned arra, hogy a hagyományos értékrend híveként, az attól eltérő személyiségű, gondolkodású embereket valós megismerés nélkül, első látásra ítélheted meg. Hasonlóképpen lehet benned egy hajlam arra, hogyha valamivel nem boldogulsz, akkor annak, mint negatív és a jövőben kerülendőnek titulált dologként, további próbálkozás nélkül hátat fordíts.

Őszinte, nem taktikázó alkat vagy. Ellentétben az állatvilág kutyájával, nem szeretsz meghunyászkodni, nem rendeled magad alá másoknak, sőt mélyen benned is ott van a kitűnési vágy, így ha nem is feltűnően, mégis magadra tudod, akarod irányítani a figyelmet.

Nagyon intelligens vagy, rendkívül jól vág az eszed, veleszületett irányítási és tanítási képességed elősegít a munkád folyamán. (Nem véletlen, hogy sokan közülük vezető pozíciókat töltenek be!)

A párkapcsolatodban és barátként is bizton lehet rád számítani, hűséges és ragaszkodó vagy, a társadat egy éltre választod és mindaddig ki is tartasz mellette, míg olyan megvetendő tulajdonságot nem fedezel fel benne, ami miatt továbbállsz. Alap beállítottságod az élet minden területén az állandóság, nem vagy egy változékony alkat, nagy eseményeknek kell történniük ahhoz, hogy a megszokott dolgaidon változtass. Hajlamos lehetsz azonban a túlzott kényelemre is, így egy esetleges hízás oka sokkal inkább a lustaság, nem pedig alkati tulajdonság. Emiatt a kényelemre, és biztonságra való fokozott igény miatt képes vagy olyan helyzetekben, kapcsolatokban, munkahelyen megmaradni, amiről már érzed belülről, hogy nem jó, már csak nyűglődsz benne, de mégsem mozdulsz.

A Kínai Asztrológia Disznó állatszimbóluma szinte teljes ellentétben van mindazzal, ami valójában az állatra jellemző. Az egyetlen talán, ami közös bennük, hogy a külső vonásokon megjelenhetnek az állatra jellemző karakterisztikai vonások, úgymint széles, húsos arc, dús ajkak, turcsi orr.

A személyiséget tekintve a Disznó jegy szülötte érzékeny, érzelmes ember, vonzó mind belső, mind külső tulajdonságai okán. Aktív, folyton mozgásban lévő ember, aki számára a pihenés, az egy helyben toporgás szinte kínszenvedés, a kikapcsolódást, a megnyugvást sokkal inkább egy jó kirándulás vagy edzés adhatja meg.

Jellemző rá a mély intellektus, gyorsan gondolkodik és a dolgokat teljes egészében látja át. Érzelmileg reagál a környezetére – még akkor is, ha nem teszi közszemlére az érzéseit – mások problémái felé így igazi együttérzéssel fordul és ennek köszönhetően valódi támogatást tud nyújtani. Önmagát nem nyitja meg bárkinek, mélységeit elzárja mások elől. Alapvetően pragmatikus alkat, ha meghozza a döntéseit, úgy amellett a végsőkig kitart.

Fontosak számára a gyökerei, nagyon ragaszkodik a családjához, a társához. Kettősség jellemző rá, mert egyrészt szívesen jön-megy, másrészt vannak dolgok, amiken nem akar változtatni, ahol az állandóságot részesíti előnyben, pl. az emberi kapcsolataiban. Párkapcsolatát is komolyan veszi, hosszú távra tervez és ha megtalálja az “igazit”, amellett egy életen át kitart. Ugyanakkor a szív dolgait illetően is képes racionális lenni, érzelem ide-oda, ha kell meghozza a fájó döntéseket is.

Becsületes, az adott szó számára szent, ezt megköveteli mind magától, mind másoktól. Ambiciózus, maximalista és alapvetően vezető alkat, akit belső tulajdonságai erre alkalmassá is tesznek. Megfigyelhető, ahogy egy közösségben ösztönösen veszi fel a vezető szerepet, melyet általában el is fogadnak tőle. Azáltal, hogy érzi a környezetét empatikus főnök tud lenni, másrészt hajlamos a makacsságra, így figyelnie kell arra, ne merevedjen bele a saját elképzeléseibe, hanem vegye figyelembe mások javaslatait, tapasztalatait. A figyelme időnként elkalandozó, máskor viszont hajlamos elveszni a részletekben, ezért a számára fontos helyzetekben szükséges, hogy összpontosítson.

Társaságkedvelő, leginkább akkor érzi magát jól, ha magához hasonló, szellemi és fizikai szinten is aktív emberek veszik körül. Ha szereted a pörgős, változatos életet, de egyúttal sok szempontból mégis kiszámítható alapokat, úgy mindenképpen jó választás a Disznó jegyben született társ vagy barát!

A Patkány jegy szülöttje rejtélyes, mivel olyan, mintha két merőben különböző személyiséggel rendelkezne. Egyrészt kimondottan társasági ember, aki nagyon hamar megtalálja másokkal a közös hangot és belefeledkezik a csevegésbe, másrészt folyamatosan radarozza a környezetét, éberen figyel és rögtön reagál mindenre, tehát nem vonja el a figyelmét semmi sem a fontos dolgokról. Egyszerre tűnhet egy laza, bulizós, nemtörődöm embernek, ugyanakkor a következő pillanatban józanul, határozottan és az érdekeinek megfelelően azonnal cselekszik. Rendkívül jók a megérzései, ösztönösen tudja, mikor milyen lépéseket kell megtenni, mondhatni, egy lépéssel a többiek előtt jár, főként azokon a területeken, amelyek kimondottan érdeklik. Ő az a típus, aki a jég hátán is megél, bármilyen közegbe, körülmények közé kerül is, leleményességének köszönhetően hamar magasabb szintre, színvonalra kerül, mint a körülötte lévő emberek. Általában vezető szerepre törekszik, gyors észjárásának és különleges intuíciós képességeinek köszönhetően kiválóan tud érvényesülni bármilyen, számára érdekes hivatásban.

Mozgékony, nem nagyon bír egy helyben megülni, sokan közülük rendszeresen sportolnak valamit, szívesen jön-megy, ha teheti utazgat, ösztönösen igényli a változatosságot a mindennapjaiban, amennyiben ezt nem kapja meg, akkor előbb-utóbb feszültté válik.

Mindezek mellett van benne egy kiszámíthatatlan, kiismerhetetlen személyiség is, sokszor nem is értjük, mi lehetett az, ami az adott cselekvésére késztette, döntései háttere sokak számára örök titok marad. Ő az, aki képes pillanatok alatt változtatni az életén, hirtelen ötlettől vezérelve költözik új otthonba, de akár egy másik országba is és nem probléma számára a megváltozott környezetbe való beilleszkedés. Az utóbbi években két Patkány jegyben született ismerősöm is pár hónap leforgása alatt költözött külföldre, és ami a kötetlenségüket méltón bizonyítja, az egyikük már az új országon belül vágyik ismét új otthonra, míg a másik folyamatos ingázásban van két ország között. Természetesen egyikük számára sem okoz ez semmi problémát, sőt igénylik is ezt a fajta változatosságot.

Számára a társ kiemelt fontosságú, gondoskodik róla, védelmezi, kitart mellette tűzön-vízen keresztül, ha bajba kerülne minden követ megmozgat érte. Persze, ez a mindennapokban nem feltétlen látszik, de társát, szeretteit soha nem hagyja cserben, száz százalékosan lehet rá számítani krízis helyzetben is. Ne várjunk nagy érzelemkitöréseket, nem fog velünk együtt pánikolni, sem a vállunkra borulva zokogni, hiszen ő sokkal inkább hideg fejjel a megoldásra fog koncentrálni. Ugyanakkor a hétköznapokban nem mindig érezhető rajta a valós részvétel a kapcsolatban, ott van, de olyan, mintha mégsem lenne. Nem igazán megfogható, szabad lélek, ezért olyan társ mellett tud igazán szárnyalni, aki elfogadja ezt a szabadságszeretetét.

Barátai, ismerősei számára kissé kiismerhetetlennek tűnhet, a legtöbben nem is tudják, mire gondol valójában. Ellenben azon szerencsések, aki szoros kapcsolatban kerülhetnek vele tudják, hogy a vidám, laza “álarc” mögött egy érzékeny, empatikus személyiség bújik meg, aki számára igenis fontosak az emberi kapcsolatok és akire mindig lehet számítani.

A Bivaly időszakban született ember tehetséges és szorgalmas, ráadásul mindez számára teljesen természetes, tulajdonképpen fel sem tűnik neki. Sokszor nincs kellő önbizalma, hajlamos lehet a kényelmességre is, így szüksége van olyan személyekre maga körül, akik a tudását, tehetségét előcsalogatják belőle. Kellenek neki azok lelkesítő, megerősítő támogatók, akik a felszínre hozzák a benne rejtőző kincseket azért, hogy azt megmutathassa a világnak. Időről-időre szüksége van arra, hogy megmondják neki, mit kell csinálni, mert egyébként toporog egy helyben azon emésztve magát, hogyan kezdjen bele az adott dologba, de amint megkapja a kellő ösztönzést, utána kifáradhatatlan erővel, tökéletesen elvégzi a feladatát. Pont ezek miatt fontos számára egy állandó társ ahhoz, hogy a dolgok rendszeresen elinduljanak körülötte, mert máskülönben kissé önállótlanná válhat.

Fontos számára, hogy a saját elvei szerint élhessen, hosszú távon nem képes olyan dolgokkal foglalkozni, melyekben nem hisz, avagy ami ellenkezik az elképzeléseivel. Benne is ott van egy leheletnyi feltűnési vágy, még akkor is ha valójában nem sokat tesz érte, nagyon tud örülni, ha tehetségét, tudását elismerik és akárcsak pillanatokra – ennél sokkal többre nincs is szüksége -, de figyelem középpontjában érezheti magát.

Családcentrikus, aki szívesen tölti az idejét szerettei társaságában, szereti a családi összejöveteleket, jókat enni-inni, beszélgetni együtt, az ilyen meghitt pillanatokat nagyra értékeli. Hajlamos lehet a kényelmességre, illetve annak, akinek Bivaly van a horoszkópjában sokkal inkább oda kell figyelnie az étkezésére, mert általában hajlamos a hízásra.