fbpx

December 6-án este átlépünk a Jang Fém Patkány hónapjába. A tavalyi esztendő teljes egészében a Jang Fém Patkány éve volt, így ne csodálkozzunk, ha ismerősnek érzünk egyes helyzeteket, történéseket, akár makro-, akár mikroszinten. Jó hír: nem egy teljes évről, hanem csupán egy hónapról van szó, ráadásul a horoszkóp további elemei átszínezik a Jang Fém Patkány hatását.

Kezdjük azzal, ami jó: a Fém által jelzett minőségek (keménység, határozottság, irányítás) most megjelennek az életünkben, csakhogy a Víz elem fentieket instabillá, hullámzóvá teszi. Kiszámíthatatlanná, bizonytalanná válik a külvilág, sőt, saját belső világunk is. Készüljünk fel arra, hogy jobban oda kell figyelnünk a döntéseinkre, cselekedeteinkre, mert most csak rajtunk múlik, mennyire leszünk következetesek, kiegyensúlyozottak – a hónap energiái ebben nem segítenek.

A Jang Fém Patkány hónapjában az anyagi jellegű döntéseinket érezhetjük leginkább veszélyben. Folyton változnak majd a körülmények, ezzel együtt a mi elképzeléseink is, és sokan hajlamosak leszünk az impulzív költekezésre is. Ez kicsiben és nagyban egyaránt megjelenhet: lehet, hogy csak egy rosszul megválasztott karácsonyi ajándék miatt füstölgünk majd utólag, de az is elképzelhető, hogy egy ingatlanvásárlást hamarkodunk el.
És most nézzük a másik oldalt: aki nem impulzívan költ, hanem pont ellenkezőleg, túlságosan is a fogához veri a garast, annak lesznek rossz napjai: amikor tényleg szükség lenne a nagyvonalúságra, a pénzkiadásra, akkor kezd el fukarkodni, óvatoskodni, amivel kárt okozhat magának, illetve a közösségnek. Ahogy azzal is, hogy a félretett, megspórolt pénzt mindenáron gyarapítani akarja. Ez a hónap nem kedvez ennek a magatartásnak: nézzük meg, mire költünk, de ne fukarkodjunk mindenáron. A változékonyság a gazdasági életben is megjelenik, ezt vegyük figyelembe a befektetéseink, üzleti ügyeink tervezésekor. Ne számoljunk az állandóval, csak a változóval!

Visszautalnék a fent említett határozottságra, tudatosságra – építsünk erre bátran. Meg is lesz bennünk a késztetés, hogy irányítsunk és fontos, felelősségteljes döntéseket hozzunk. Akár a rizikós, kiszámíthatatlan dolgoktól sem riadunk most annyira vissza, de figyeljünk arra, hogy a pillanatnyilag jónak tűnő ötleteink ne forgácsolják szét a terveinket, ne pillanatnyi impulzusoknak engedelmeskedjünk, hanem tartsuk magunkat a kitűzött elképzeléseinkhez. Ez segíteni fog abban, is, hogy az esetleges bizonytalanságunkat leküzdjük.

Akinek problémái vannak a fentiekkel – legyen szó az impulzív döntésekről, fukarságról vagy meggondolatlan pénzköltésről, avagy elhamarkodott ötletekről -, annak megnyugtató lehet, hogy odafigyeléssel, önkritikával, azaz a gondok felismerésével most tud változtatni, és minden szempontból nyugodt, kiegyensúlyozott hónapot megélni.

Ami segíthet még minket a hónapban: ha használjuk a Fém elem magas minőségeit, úgymint egyenesség, korrektség, felelősségvállalás. Döntéshelyzetben nem halogatunk, beleállunk az érkező helyzetekbe, ahelyett, hogy megfutamodnánk. Ezekre az energiákra jobban tudunk támaszkodni, mint a pillanatnyi ötleteinkre. Kapcsolataink rendezésében is segít ez a hónap, nem borzolja a kedélyeket, inkább olajat önt a háborgó hullámokra. Kapcsolataink építésében is segít ez a hónap, ami jó hatással lehet a hivatásbeli, üzleti ügyeinkre.

Az eseményeket tekintve igen változatos, aktív napok ígérkeznek, sem a magán-, sem a szakmai életünkben nem fogunk unatkozni, folyamatosan történnek majd az események.  Fizikailag, szellemileg is aktívabbak leszünk, sőt kívánjuk is majd a kihívásokat, mert a semmittevés nem lesz a kedvünkre való ezekben a napokban. Ugyanakkor a magánéletünkben valamivel nyugodtabb vizekre evezünk: családi, baráti kapcsolataink kellemesek és szórakoztatóak lesznek. Bár a vírusveszély nem múlik el egyik pillanatról a másikra, mégsem érezzük magunkat annyira bezárva, mint tavaly ilyenkor. Ebben a hónapban lehet céges és baráti összejöveteleket tervezni, ha egy kicsit visszafogottabbak is lesznek, a körülményekhez képest nagyon is élvezhetők.

Párkapcsolatainkat illetően a hónap üzenete az, hogy ne legyünk görcsösek, inkább lazák – azaz ne akarjunk semmit túlságosan, ne agyaljunk, ne gyötrődjünk, vegyük könnyedén a dolgokat, akkor meg lesz az esélye, hogy egy kellemes, szép kapcsolatot alakítunk ki. Erről gondoskodik a hónap három Románc Virága, ami segít abban, hogy nyitottabban fogadjuk a közeledéseket és bátrabban kezdeményezzünk másoknál. A jelenlévő sok víz elem pedig felerősíti intuitív érzéseinket, így nagyon jól rá tudunk hangolódni a jelen energiákra. Érezni, tudni fogjuk, hogy valami kedvez-e nekünk vagy sem, valakinél van-e esélyünk vagy sem. Figyeljünk ezekre a sugallatokra, mert ezen a területen is nagyon sok hasznát vesszük majd.

Figyeljünk arra, hogy most nagyobb nyomás érhet bennünket odakintről, azaz felettünk álló személyektől, vezetőktől, felsőbb politikai, gazdasági hatalmak részéről – akár a közvetlen környezetünkben, akár ország/világ szinten.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a BIVALY szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

December 8., 14., 16., 20., 26., 28.,

Január 1.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

December 12., 13., 17., 19., 24., 25., 29., 31.

Online kínai asztrológia tanfolyam
December 8-án indul az új alaptanfolyam, melyre folyamatosan be lehet csatlakozni.
Részletek

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Tigris által képviselt energiára nincs hatással.

nyúl NYÚL

Nyúl év: A „mese, habbal” időszaka jön, több olyan esemény történhet veled, amire könnyedén azt mondhatod, túl szép, hogy igaz legyen. Ezért légy fenntartásokkal azokkal az emberekkel vagy helyzetekkel, amelyek feltűnően jónak tűnnek.

Nyúl hónap: Az élet elhúzhatja előtted a mézesmadzagot, ami miatt nagyon fellelkesedsz valamire, akár a privát, akár a szakmai életedben. De nagyon is ajánlott most a józanság, mert nélküle szinte garantált, hogy a hónap végére elégedetlen leszel, mert nem az történik, amit vártál volna. Ha most jön egy jó ajánlat vagy egy kihagyhatatlan, szuper lehetőség, akkor azt is érdemes a helyén kezelni és nem túlságosan elvarázsolódni általa. Ezen felül a társasági élet, rendezvények, összejövetelek időszaka ez, sok új kapcsolatot tudsz kötni, vagy megszólítani új ügyfeleket.

Nyúl nap: Párkapcsolati szempontból kedvező, kecsegtető napok jönnek. Ha párkeresés időszakában vagy, akkor különösen jó, mert az energiák segítenek az ismerkedésben. Viszont ebben a helyzetben is érvényesek a fentebb leírtak: ne színezd ki a valóságot, hanem lásd annak, ami, és így elkerülheted a csalódást. A meglévő párkapcsolatokba is hozhat frissességet a Patkány hónapja. Hangsúlyosabbá válnak az érzelmek, felfokozottan élheted meg a vágyaidat is. Az egészség szintén téma lehet a hónap folyamán, így fokozottabb elővigyázatosság javasolt.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: A kapcsolatok hónapja a december, ezért leginkább ezen a téren számíthatsz némi mozgolódásra. Jöhetnek új lehetőségek, utazás, aktívabb napok is.

Sárkány hónap: Mozgalmas napokra számíthatsz mind a szakmai, mind a privát életedben. A munkában a személyes kapcsolatok nagyobb hangsúlyt kapnak, többen fordulhatnak hozzád egy jó beszélgetés miatt és te is könnyebben, sőt talán mélyebben is megnyílhatsz másoknak. Amennyiben szeretnél valamilyen munkahelyi változást, a kapcsolatrendszeredet érdemes aktivizálni, ha pedig problémák vannak kollégákkal vagy a partnerekkel, nyugodtan vesd be az érzelmi vonalat, mert így könnyebben megoldhatod azokat.

Sárkány nap:  Ebben a hónapban az érzelmesebb oldalad nyilvánul meg. Ha van társad, akkor erősebb, meghittebb kötelékre vágysz, és ezt ki is tudod alakítani. Egyedülállóként lehetőséged lesz rá, hogy megismerkedj valakivel, aki nagy hatást tesz rád. Az otthon melege, a családi/baráti összejövetelek időszaka ez, és ebben most nem a felületességet keresed, hanem a valódi összetartozás érzését. Változékonyabb hangulatba kerülhetsz, könnyebben megérint minden, erőteljesebben reagálhatsz bizonyos helyzetekre.

kígyóKÍGYÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kígyó által képviselt energiára nincs hatással.

ló LÓ

Ló év: Változékony napok jönnek, kiszámíthatatlannak tűnnek az emberek körülötted, és te is annak tűnhetsz mások személben.

Ló hónap: Nehéz most a biztonságot, a harmóniát fenntartani, akár a munkádban, akár a személyes kapcsolataidban, mert folyamatosan változik minden és mindenki. Ami ma fixnek tűnt, az holnap már teljesen más fordulatot vehet, így akkor jársz a legjobban, ha folyamatosan alkalmazkodsz és rugalmasan reagálsz a történésekre. Ez a hónap hozhat a munkádban, munkahelyeden is változásokat, a családi és bármilyen személyes kapcsolatodban pedig feszült időszakot.

Ló nap: Ez a hónap nem kíméli sem a jól működő, sem a döcögő párkapcsolatokat. Leginkább azért, mert nehéz kordában tartani az érzéseket és érzelmeket, amelyek folyamatosan, bármilyen külső hatásra vagy gondolatra azonnal megváltozhatnak. Amennyiben nehéznek éled meg a következő napokat, próbálj meg kiszámítható dolgokkal foglalkozni, meditálj, relaxálj és koncentrál mindig a feladataidra, mert a túl sok gondolkodás nem tesz majd jót. Az otthonoddal kapcsolatban váratlan változások, utazás, költözés lehetséges.

kecske KECSKE

Kecske év: Kiszámíthatatlan ez a hónap, hogy hoz-e a számodra valamilyen meglepő eseményt. Ha hoz is, akkor valószínűleg az érzéseidre lesz nagy hatással.

Kecske hónap: Eddig cselekedeteid, erő és időbefektetésed érezteti december folyamán a hatását. Amennyiben sok jót tettél az elmúlt időszakban, úgy többségében kellemes napokra és hatásokra számíthatsz, de negatív hozzáállásod következményeivel is most szembesülhetsz. Ennek hatását érezheted a munkádban is, így ha az elmúlt időszakban sok energiát tettél valamibe, de nem láttad még eddig semmi eredményét, úgy végre elkezdhetnek jönni a pozitív hírek. Megjelenhetnek olyan feladatok, helyzetek, emberek, akikkel korábban már volt dolgod, de most újra fel kell venned velük a kapcsolatot. Amennyiben negatív dolog történik, úgy valószínűleg erős érzelmi hatást vált majd ki belőled.

Kecske nap: A nagy karmikus találkozások időszaka ez, így nem meglepő, ha most bukkan fel valaki az életedben, aki erős hatással lesz rád. Ha pedig párkapcsolatban élsz és jó társa voltál eddig a párodnak, akkor ezt a kedvességet, támogatást kaphatod viszont tőle.

Online kínai asztrológia tanfolyam
December 8-án indul az új alaptanfolyam, melyre folyamatosan be lehet csatlakozni.
Részletek

majom MAJOM

Év oszlop: A hónap elején ugyan még nem, de aztán egyre lágyabb, érzelmesebb napok jönnek, ennek következtében kedvesebbnek, közvetlenebbnek tűnsz majd a környezeted szemében.

Hónap oszlop: Bár nagyon aktív napok várhatók, és ezt nem fogod bánni, mégis egy fokkal kiszámíthatóbbak és jobban követhetők lesznek számodra. Ráadásul a személyes kapcsolataidban kedvező fordulatokat is tapasztalhatsz majd. Munka terén jönnek a lehetőségek, bár a feladatok is bőven. Ha szeretnél váltani, ez a hónap segítségedre lesz a keresésben.

Nap oszlop: Kapcsolatszilárdító napok jönnek, így a jól működő párkapcsolatot tovább emeli a Patkány jegy energiája, de még a konfliktusosat is emelni képes. A következő napok érzelmeket váltanak ki belőled vagy a partneredből, szívesen bújsz össze vele, igényled majd a tartalmas, szorosabb kapcsolódást.

Kakas KAKAS

Kakas év: A kapcsolatépítés és a változások éve és hónapja, melyek új lehetőségeket hoznak neked. Figyelmet tudsz generálni, megszólíthatsz új partnereket, ügyfeleket, ha kilépsz a komfortzónádból.

Kakas hónap: A Patkány hónapja próbára teszi kapcsolataidat, mind minőségi, mind mennyiségi szempontból. A felismerések időszaka ez, amikor tisztábban látod a saját és a környezetedben lévő embereket és helyzeteket. Ráébredhetsz, hogy vannak dolgok, amelyek már nem jók neked, illetve vannak olyan kapcsolataid, amelyeken van javítani- vagy módosítanivaló. A változásokat mint kívülről történő, olykor nehéz, de mégis szükséges eseményként élheted meg. Változhat a munkád, a feladataid, a kollégáiddal való kapcsolatod. Lehetnek olyan helyzetek, melyek arra ösztönöznek, hogy vállald fel önmagad, képviseld a saját érdekeidet.

Kakas nap: A párkapcsolatodban történnek a hónap folyamán meghatározó események, főként akkor, ha nem jók az alapok, például több “szőnyeg alá besöpört” probléma van, ami most egytől egyig mind előjön, hogy megoldást találjatok rá. Lehet csupán annyi is, hogy a párod valamiben változik, olyan dolgokat tesz, amelyek eddig nem voltak rá jellemzőek. Ha épp szingli vagy, akkor rád találhat a szerelem. Nehezebb kapcsolatok esetén, ahol régóta érlelődő konfliktusok, morgolódások és elégedetlenségek vannak, a Patkány hónap komolyabb döntések elé  állíthat téged és a párodat is. Ha érzed magadban, hogy valami nagyon nem működik, valami már tényleg annyira zavar, hogy képtelen vagy tovább elviselni, akkor ne habozz, hanem cselekedj. Változtass magadon, a viselkedéseden, az életviteleden, bármin, aminek szükségét érzed, mert senki más nem tud majd segíteni a helyzeten, csak te magad.

KutyaKUTYA

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kutya által képviselt energiára nincs hatással.

DisznóDISZNÓ

Disznó év: Ahogy a november, úgy ez a hónap is felettébb aktív lesz a számodra, de egy fokkal már kiszámíthatóbb.

Disznó hónap: Nagyon mozgalmas, eseményekben és akár érzésekben is bővelkedő napokra számíthatsz. Szinte mindegy, hogy munkáról vagy magánéletről van szó, mert mindenhol felfokozódnak az érzések, indulatok és sokasodnak a teendők. Fokozottan kell figyelned a kommunikációdra, illetve a gondolkodásodban próbálj meg minél inkább strukturált lenni, mert ez segíteni fog a napi teendőid megszervezésében és ütemezésében.

Disznó nap: Jó időszak ez a párkapcsolatot és úgy általában önmagadat tekintve. Ha van társad, akkor vele együtt élhetsz meg intenzív napokat, sok nyüzsgést, mozgalmas programokat. Amennyiben egyedülálló vagy, jó esélyek mutatkoznak komoly párkapcsolatra.

patkany PATKÁNY

Patkány év: Kevésbé esélyes, hogy kardinális események részese legyél ebben a hónapban, inkább a társasági élet növekedésére számíthatsz.

Patkány hónap: A decemberi napok ráirányítják a figyelmedet, hogy adott területeket magas vagy alacsony szinten működtetsz. Ez utóbbinál elég nagy eséllyel történnek meghatározó események a következő napokban. A személyes kapcsolataidon is nagy hangsúly lesz, ezekben is láthatóvá válik, hogy melyik működőképes és melyiken kellene valamiben változtatnod. Ha munkát keresel felettébb támogató napokra számíthatsz, mert elég nagy az esélye, hogy találsz valami megfelelőt, vagy pont kapod meg a vágyott munkakört. Barátaiddal több esemény köt össze, a velük töltött idő meghatározó fontosságúvá válik.

Patkány nap: A Patkány hónapja összességében kedvező párkapcsolat szempontjából, mert ha jól működik a kapcsolatod, akkor még tovább fokozza ezt a jót és kedves meglepetések formájában “tudatja” veled, hogy az ideális társ mellett vagy. A rosszul működő kapcsolatokat ugyan nem kíméli a Patkány energiája, de csak azért, hogy a változások révén valamilyen jobb helyzet alakulhasson ki. Szingliként pedig jó esélyeid van egy izgalmas, pont neked való társ megtalálására. Kisebb-nagyobb változások, események várhatók az otthonod vonatkozásában is.

BivalybetuBIVALY

Bivaly év: Túl nagy bizonytalanság nem várható a következő napokban, de új kapcsolatok vagy lehetőségek érkezhetnek az életedbe.

Bivaly hónap: Ha szeretnél új munkát, új feladatokat vagy ügyfeleket, akkor fókuszálj erre, és használd ki a Patkány hónap kedvező energiáit. Most biztonságot és kiszámíthatóságot tudsz teremteni, ha élsz az érkező lehetőségekkel. Sokat segíthetnek a kapcsolataid, akár a meglévők, akár azok, amelyeket újonnan kötsz. Aktív, de mégis harmonikus napokra számíthatsz mind a munkában, mind a magánéletedben.

Bivaly nap: Kedvező időszak ez a párkapcsolatnak, mert ha van, akkor azt erősíti, ha nincs, akkor lehetőséget ad arra, hogy megismerj valakit, aki megdobbantja a szívedet. Még a feszültséggel terhes kapcsolatoknak is jót tesz a Patkány hónap energiája, hiszen te és a párod is megértőbbek, nyugodtabbak lesztek, így lehetőségetek lesz a problémák megbeszélésre. Az otthonodban fejlesztések, átalakítások történhetnek.