fbpx

ROMÁNC VIRÁGOK A KÍNAI HOROSZKÓPBAN – 2. RÉSZ

Mivel a Földön ugye nem egyedül élünk, egy ilyen, a kapcsolatokért felelős csillag nagy hatással van személyes kötődéseinkre. Ráadásul, a 21. században az információ, az összeköttetések aranyat érnek, és az, aki ehhez könnyebben hozzáfér, mondhatni, hogy előnyt élvez másokhoz képest.
Itt azért az ne kapjon a szívéhez, akinek nincs benne a születési horoszkópjában Román virág csillag (továbbiakban RV), van azért más csillag és elem is, sőt némi tudatosság, ami pótolni tudja ezt a hiányt. És akkor még arról se feledkezzünk meg, hogy időről-időre kívülről mellénk szegődik a RV csillagunk és kifejti hatását.
Lássuk, milyen jelentése van a horoszkóp adott helyein lévő RV-nak, de mielőtt gőzerővel elkezdenénk elemezgeti a saját és környezetünk horoszkópját a RV hollétét illetően, felhívnám a figyelmet, hogy most csak az annak helye szerinti általános, alapvető információkat írtam le. A teljes jelentéstartalmat mindenkinek az saját horoszkópja alapján elemezzük ki, figyelembe véve, hogy milyen konstellációk érik azt a RV-ot, mit jelenet a horoszkópban, stb. Így az alábbi sorokat kiindulásképpen lehet értelmezni és egyénenként még számos jelentéstartalommal találkozunk!

Születés éve:

Az emberek már az első pillantásra szimpatikusnak találják, odamennek hozzá és ő is hamar felveszi a ritmust másokkal. Fontos számára, a külsőség, szeretne úgy egységesen mindenkire pozitív benyomást kelteni. Az új ismeretségek sokszor fontosabbak, de csak rövid időre akarja fenntartani és korántsem a barátság a cél. Alapvetően törekszik arra, hogy az emberek elfogadják és megkedveljék. A felületes kapcsolataiban könnyebben is boldogul az emberekkel, és folyamatosan ad arra, hogy a megítélése, reputációja kedvező legyen. Férfiként teszi a szépet, amolyan zsigerből udvaroló típus. Nőként is keresi és szívesen fogadja az ilyesfajta közeledést. Munka szempontjából annak kimondottan kedvező, akinek sok új kapcsolatot kell kötnie, tömegeket szólít meg, nagy figyelem irányul rá vagy szeretné, ha irányulna, közszereplő, stb.

Születés hónapja:

A munkában hatványozottan hasznos csillag, mint ahogy az előző részben is írtam, de jót tesz a baráti, családi és kollegiális kapcsolatoknak. Fontos számára, hogy ezen emberek körében kedvező kép alakuljon ki róla. Sokszor ő az, aki igyekszik kellemes légkört kialakítani, aki összeköti a többi embert egymással. Munkában mindenkiről tud valamit, tudja kihez kell fordulni ha szüksége van segítségre és ki tudja kedveskedni azt. A munkatársai általában szívélyesebbek vele, több mindent elintéznek neki, mint másnak, de akár a hibázásait is kevésbé kritizálják meg vagy akár el is nézik, mert alapvetően szimpatikus nekik. A vele való jó kapcsolat fontosabb a pillanatnyi problémánál, de természetesen ő sem kap minden alól felmentést. Kifejezetten jó ez a RV a kereskedelemben, PR és marketingben, politikában, tanári pályán vagy szórakoztatóiparban tevékenykedők számára. Az ún. celebeknek általában több is van és nekik nagyon is jól jön hiszen sok ember figyelmét fel tudják kelteni és még azt is megbocsátják nekik, ami miatt másokat erősen megkritizálnának. Megjelenhet a munkahelyi romantika is ebben az esetben, ami jelentheti azt, hogy munka révén vagy munkatárssal alakul ki valamilyen bizalmasabb kapcsolat. Figyelem! Önmagában az, hogy itt van a RV nem jelenti azt, hogy csak itt tud ismerkedni, de esélyes, hogy előbb-utóbb lesz ilyen kalandban része.

Születés napja:

Hiába a horoszkóp szempontjából a legfontosabb területen jelenik meg a RV, személyiség szempontjából már nem lesz feltűnőbb a hatása, mintha a születés évében vagy hónapjában lenne, de természetesen a tulajdonságai egyértelműen észrevehetők. Ugyanakkor az itt lévő RV sokszor hatással van a párkapcsolatra. Hol jobb, hol kevésbé jobb eredménnyel. Ebben az esetben számára és a mindenkori társnak hatványozottan fontosak az emberi kapcsolatok, kimondottan vonzóak is szoktak lenni (fizikailag év/vagy személyiséget tekintve), ami valljuk be rejt némi veszélyt a monogám párkapcsolatra nézve. Magas szinten úgy élhető meg az itt lévő RV, hogy felettébb népszerű, kedves ember, aki szinte mindenkivel ki tud alakítani jó kapcsolatot és a párkapcsolatban is törekszik kellemes légkör fenntartására. Ugyanez mondható el a társáról is, mert eleve olyan emberhez fog vonzódni, aki népszerű, kedves, nyitott. Alacsony szinten viszont egész életben megy a mások energiája utáni sóvárgás, felütheti a fejét a féltékenység, bizalmatlanság és a rendszeres párkapcsolati probléma. Ezzel a RV-gal már érdemes többet szentelni az önismeretnek és okosan párt választani, hogy pl. ne a pillanatnyi rózsaszín álmok vezéreljék, hanem a valóban hozzá illő társat találja meg. A fejlődő ember hamar rájön – főként az ismétlődő párkapcsolati problémák okán -, hogy ebben az életében hangsúlyos szerepe van a RV negatív hatásainak legyőzése és a magas szint felé való törekvés. Ahogy az egyik kedves olvasóm írta a Facebook privát csoportban : “A nap RV-nál azt mondanám, feladat az alacsony szint leküzdése, ami önismeret nélkül nehezen működik. Tehát ez a kettő erősen összefügg”.

Születés órája:

Lassabb folyamat, míg a kapcsolatai kialakulnak, holott úgy mélyen magában nagyon vágyik rá, hogy elfogadják, szeressék. Sokan szívesen is barátkoznak ilyen RV-gal, de időbe telik, míg a kapcsolatok kialakulnak vagy neki kell idő, míg feloldódik és megnyílik. Jó néhányszor fejben könnyebben megy, mint maga a kivitelezés, főként, ha a horoszkóp egyéb elemeinek okán zárkózottabb természetű emberről van szó. Az élete folyamán azonban egyre ügyesebb lesz benne, kitapasztalja, megtanulja, hogyan működik a kapcsolatteremtés nála és jobban át is gondolja kinek a társaságát keresi majd. Ha vannak gyerekei, értük viszont kinyílik, barátkozik és ha a gyerek előmeneteléhez szükséges, akkor az összes tanár kedvence lesz. A születés órája az életünk titkos területét is jelenti, azokat a gondolatokat és vágyakat, melyeket csak magunknak akarunk megtartani. Beleértve ide a nem publikus romantikus afférokat, úgymint szerető. Akinek itt van a RV-ja, annak van esélye rá, hogy házasság, tartós kapcsolat ide vagy oda, nem igazán tud ellenállni a kísértésnek és ha olyan emberrel találkozik, akik felkelti a figyelmét/vágyát, könnyen elcsábul. Ez persze nem törvényszerű, de számos esetben megfigyelhető.

Sorsoszlopban RV időszakok:

(Ide a laikusoknak egy kis kiegészítés! A kínai asztrológia szerint 10 évente új sorsidőszakba lépünk. Az ekkor megjelenő elemek áthatják azt az adott időszakot, feladataival biztosan találkozni fogunk.)
Abban az adott 10 évben, amikor a RV jelen van, megnövekszik a társasági élet, felpezsdül a környezet, új ismeretségeket és barátságokat kötünk. Függően attól, hogy milyen a párkapcsolat, hatással lesz arra is, főként, ha kapcsolatba kerül a társ házzal és/vagy a nőnek hatalom eleme, férfinak pénz eleme lesz a RV. Ahova ez a RV hatást gyakorol a születési horoszkópban, oda kifejti hatását mind pozitív, mind negatív értelemben.
Sásdi Bernadett asztrológus
Asztrológiai tanácsadásra bejelentkezés, részletek ITT!