fbpx

Önmagunk felfedezése a kineziológia segítségével – ULVECZKI ÁGNES VENDÉGCIKK

“A kiterjedés előtt van a megismerés!”

Minden természetgyógyászati módszer önmagad mélyebb megismeréséről szól. A technikák eltérőek, de a cél ugyanaz.

A mélyebb megismerés azt jelenti, hogy te magad jössz rá dolgokra, te mondod ki és te is realizálod, vagyis felismered, hogyan tovább a fizikai létben. Hol, mit teszel rendbe, mihez állsz másképp. Ez egy csodálatos út, örülj, ha olyan terapeuta kezel, aki ebbe nem avatkozik bele.

      Az kineziológus feladata a vezetés. Vezetni téged egy olyan úton, ami a tiéd és nálad jobban senki nem ismeri.  A TIÉD! 

Hogyan lehet vezetni mégis? 

Az ép körülötted lévő, jelen energiáidat lehet tolmácsolni. Ebben nincs semmi konkrét, csak az, ahogyan éppen reagálsz az életre. Amikor beszélsz, tested azonnal reagál rá. Mutatja, hogy mennyire valóságos, amit mondasz, vagy ép ellenkezőleg, az illúzió fogságába kerültél. A jelen érzésekhez még kapcsolódik egy sor múltbéli élmény is. Az őseid élete.

Tehát maga az oldás azt jelenti, hogy tehermentesítjük azokat a film kockákat, amiket örököltél vagy te magad élted meg, és fékezi az életed.

Az esemény kétféle módon épül be:

Saját tapasztalatként, azaz a te nézőpontodból, pontosan úgy, ahogyan azt átélted. 

Generációs örökségként, a test információs rendszerében az egész családfa lenyomata megtalálható. Azoké az embereké is, akiket nem is ismertél. 

Minden úgy kerül rögzítésre, ahogy akkor, abban a pillanatban megtörtént.

Szándékosan nem írtam “szakszavakat”. Ahány tudomány, annyiféle meghatározás létezik. Sokat tanultam az elmúlt 20 évben, mindig újabb területek, ismeretek nyílnak meg előttem. Mégis a legtöbb tudás rajtatok, a klienseimen, útitársaimon keresztül érkezik.

Számomra teljesen mindegy, hogy hol vannak az információk. Az elmében? A belekben? A tudattalanban?

      Egy biztos: tested minden másodpercben rögzít. Minden adatot, amit hallasz, látsz, érzékelsz. Még olyan dolgokat is, amiknek éppen nem vagy tudatában, például egy melletted zajló társalgást.  Amikor beszélsz, tested ugyanilyen gyorsasággal reagál rá, vagyis folyamatosan nyomon követ téged. Ezt valaki érzékeli, valaki nem.

Egy dolgot el kell hinned, amikor már nincs “negatív” film kockád, tulajdonképpen azt csinálsz, amit akarsz. Bármit megtehetsz!

Mindenkinek van egy sajátos alkati energiája – melyet én nevezek így – s minden energiának két pólusa van.  Pozitív és negatív aspektusban is értelmezhető, ezért “veszélyes” konkrétumot mondani. Te döntöd el egy adott szituációban, hogy melyik pólus felé tartod az irányt. Példaként, ha valaki egyéni energiájában ott van a “bőség”, ami pozitív aspektusban azt jelenti, hogy a “jég hátán is megél”, az illető könnyedén küzd meg a problémákkal, és jó a teremtő képessége.

Negatív aspektusban viszont, a bőség “elfecsérlése” lesz igaz, ami mögött hatalmas teremtő energia van, csak az egyén nem tudja megtartani.  Elherdálni valamit ugyanaz az energia, mint megteremteni!

Valamilyen szinten mindenkiben ott van a teremtő képesség, de alkati energiánk határozza meg, hogy meddig mehetünk el. Ez az alkati szubsztancia egy, az életedet meghatározó, “-tól, – ig” terület. A kettő között bejárod az utat, egyéni tempóban, saját választott útvonalakkal.

Láttam màr olyat, hogy valaki “túllépte” ezt a határt, azaz a saját alkati energiáját is túlszárnyalta. Ez a következő szint földi utazásunk során. Azonban először meg kell tapasztalnod a saját egyediségedet, hogy ki is vagy te, mik a benned rejlő lehetőségek.

A kiterjedés előtt van a megismerés!

Ezért van az, hogy sokszor kívánsz valamit, és mintha nem adná meg a sors. Ennek az az oka, hogy valamit meg kell még ismerned magadból. Valami nem tiszta, köd vesz körül. Különleges vagy, de nem vagy különb bármelyikünknél. Születésedtől fogva egyéni individuum vagy.

Mi rejlik ebben a szubsztanciában? 

A tested folyamatosan azon van, hogy meglásd és megéld ezeket. A sok múltbéli, feldolgozatlan sérülés és fájdalom befalazza az egyediségedet.  A kezelés során elkezded lebontogatni. Újra kinyitod lelked kapuját és bizakodva elindulsz. Azonban a test a fájdalmat nemcsak rögzítette, hanem hasonló szituációban újra játssza, azért, hogy megvédjen, figyelmeztessen téged. Igaz, ez már egy új szituáció, de ha egy kicsit is emlékeztet egy vagy több régi fájdalomra, a test megismétli az egészet, mely által újabb fájdalmas tapasztalatok generálodnak.

Például, ha egyszer volt kellemetlen élményed kutyával, a tested azt mondja, “vigyázz, a kutya harap!” Holott ez már egy új helyzet, egy másik kutya.

Amikor ezek a megélések oldva vannak, újra tiszta lappal tudsz indulni. Ekkor már a testeden nincs fék. Indulhatsz. A falak lerontása ritkán sikerül egyedül, ezért kell hozzá a vezető.

Óva intelek attól, hogy folyamatosan a múltban vájkálj. Ez sem lenne működőképes, ugyanis képes vagy újrateremteni az egészet.  Emlékszel? Mindennek két pólusa van. Nagyon izgalmas dolog megismerni a múltat, honnan jöttünk, kik voltak az őseink. De hamar újrateremtőik, ha sokáig időzöl ott. Ezért van az, hogy néha találkozol olyan emberekkel, akik évek óta igénybe vesznek egy természet gyógyászati irányzatot és egyre rosszabbal néznek ki. A helyzet az, hogy rájuk telepedett a múlt, ezért nem jó “leragadni” a múltban.

A test rezgéseiből olvasok, amely pontosan mutatja, hogy mit keresünk a múltban (életkor és esemény), és azt is, hogy meddig időzzünk ott. Minden következő lépést is mutat, még azt is, mikor kell találkoznunk, és mi legyen a házi feladat.

A lelki terápia mellett kell a fizikai megélés is. Az oldás után a test követi az átírt programokat, de fizikai síkon is el kell indulni.  S mivel rengeteg impulzus ér minket a jelenben, ezért folyamatos az információk beépülése is.

A tested, akár egy könyvtár. Tele információkkal, adatokkal.

A kineziológiai oldás azt jelenti, hogy az adatok megmaradnak, de már nem hatnak rád negatívan.

Örömteli haladást kívánok!

Ulveczki Ágnes

kineziológus