fbpx

Klasszikus románc virág jegyek – a Nyúl

A kínai asztrológia egyik legbájosabbja a Nyúl jegy szülöttje és esetében ide sorolhatjuk a YIN FA szülöttjét is, tekintettel arra, hogy a Nyúl szimbólumot is a yin fa elem alkotja.

Az ilyen ember a kapcsolati hálók szövevényeiben hihetetlen jól boldogul, mindenkivel szót ért, mindenkire hatással tud lenni anélkül, hogy különösebben nyomulnia kellene. Az ereje a kapcsolatrendszerében van, ugyanakkor ő az, aki a leginkább függ másoktól, ezért is született kiváló diplomáciai adottsággal, amivel könnyen ér el együttműködést. Személyisége hatása hasonlítható például a kisbabáknál a babaillathoz, szinte árasztja magából a kedves ártatlanságot, amivel mindenkiből kiváltja a segítőkészséget. Látszólag ő a gyengébb, aki behódol a másiknak és aki mellé kell a védelmező hős. Önkéntelenül ébreszti fel másokban a gondoskodást, neki szívesen tesznek meg az emberek dolgokat, mert erősnek, jónak és kedvesnek érzik magukat mellette. Ugyanakkor egy percig se legyen kétségünk, hogy ő az örök túlélő is és bármit képes elérni, megvalósítani, amit csak akar.

Magas szinten a Nyúl szülöttje ezen képességeit jól használja, okosan átlátja a helyzeteket és szelíden úgy irányít, hogy senkit nem sért meg, sőt mindenki személyiségét és érdekeit maximálisan figyelembe véve terelget a helyes irányba. Képes rávenni embereket akár nehéz döntésekre és kihívásokra is, anélkül, hogy az bárkinek is fájna vagy nehézséget okozna, sőt! Kiválóan simítja el a problémákat és hoz közös nevezőre embereket. Szexuálisan kimondottan vonzó a másik nem számára, amolyan a meghódítandó típus. Szereti a romantikát, a gyertyafényes vacsorát lágy dalamokkal a háttérben. Inkább konzervatív, mint modern felfogású, ha párkapcsolatról van szó. Udvarias, visszafogott. Ugyanakkor nem könnyen köteleződik el, mert magasak az elvárásai, melynek csak kevesen felelnek meg, így hajlamos a kapcsolatot lebegtetni vagy kibújni a konkrét válaszok elől.

Alacsony szinten megjelenik a mártírság, befolyásolhatóság, de legfőképpen a manipuláció. Az ilyen ember úgy csűri-csavarja a szálakat, hogy teljesen szövevényes lesz körülötte minden, senki nem lát bele igazán a szándékaiba, de egy idő után már ő sem és inkább “elmenekül” a macerás helyzetek elől. Sokszor sugározza vagy kommunikálja, hogy milyen nehéz helyzetben van, amiről persze nem ő tehet, de legtöbbször nem is maga oldja meg a problémáját, hanem a környezetében lévő erős emberekre támaszkodik. Szexuális és párkapcsolati nehézségekkel küzd, melyek többnyire a tisztázatlan, mélyben lappangó problémáiból gyökereznek.