fbpx

KLASSZIKUS ROMÁNC VIRÁG JEGYEK – A KAKAS

A szépség és elegancia Királya vagy Királynője. Rá mindenki felfigyel, nem tud és nem is akar egy lenni a sok közül. Minden szemet és figyelmet vonz és tesz is róla, hogy ez így legyen. A vonzerejét sokszor arra használja, hogy valamilyen célt érjen el vagy közösségeket irányítson. Amúgy is alapvető vezetői képességei vannak, persze nem erővel, hanem kifinomultsággal, intelligenciával válik követendő példává. Szereti, ha figyelnek rá és magas szinten valóban olyan képességei, tudása van, ami alkalmassá is teszi a központi szerepre. Ha jó szándék vezérli hihetetlen eszköz kezében ez a fajta románc virág, mert képes könnyedén, érdekesen átadni információkat. A tőle jövő tudás, dolog mindig egy kicsit extrábbnak, értékesebbnek tűnik, ezáltal a környezetében lévő ember is átveszi ezt és sütkérezik benne. A józan kedvesség és kitartás jellemzi, aki akkor is elvégzi a számára fontos küldetést, ha nehézségek adódnak, mert hisz abban, hogy az általa nyújtott dolog valóban értéket képvisel a környezetének.

 

A szerelemben is szeret hódítani, kevésbé a szexualitás fontos neki, annál inkább a hangulat, környezet, a tálalás és természetesen vonzerejének visszaigazolása. Igazán romantikus partner tud lenni, aki szívesen büszkélkedik a külvilág felé is szeretteivel. Őket legalább olyan különlegesnek érzi és látja, mint saját magát, és képes arra, hogy a legszebbet és a legjobbat hozza ki belőlük. Külsőre sokat ad magára és ő maga is az ápolt, kellemes küllemű emberekhez vonzódik. A fejében legalább akkora rend és olykor fegyelem van, mint ami a külsején is megnyilvánul. Különleges lehet az ízlése, akár az extremitásig, de általában inkább visszafogott a stílusa. Szereti a csillogó, exkluzív ékszereket és díszítést. Férfiként és nőként egyaránt a külsején látható az a szépség, ami a lelkében is lakozik. A Kakas jegy szülöttje sokszor arra születik, hogy valami nagy és/vagy fontos dolgot adjon át a környezetének, embertársainak. Megadatik neki a kisebb-nagyobb közösségek előtti megnyilvánulás magas szintű képessége, azért, hogy szószólója legyen a tudásnak.

Alacsony szinten ugyanakkor megjelenik a gőg és tudálékosság. Ilyenkor mások figyelmét leginkább azért kívánja, hogy az önérzetét táplálja általa. Így is képes középpontba kerülni, de az emberek előbb-utóbb érzik rajta, hogy céljai csak személyes érdekeit szolgálják. Lehet a távolról őt ismerők a szép, kedves és okos lényt látják benne, de aki közelebb kerül hozzá, az egy idő után felismeri, hogy a kapcsolatai önös célokra kellenek, és hideg érzésekkel lép át azokon, akik hasztalanok számára. Ugyanakkor pont a büszkesége az érzékeny pontja, emiatt veszít barátságokat, szerelmeket és lehetőségeket. És szinte mindig jön az útjába olyan, aki felveszi vele a versenyt, hol tudásban, hol önelégültségben, akikkel szinte elkerülhetetlen a konfliktus. Feladata ilyen esetben az, hogy felismerje a találkozás valódi üzenetet, hiszen ekkor az Univerzum oktató figyelme alatt áll, a cél pedig az, hogy valódi küldetésére összpontosítson az egó háttérbe szorítása mellett.