fbpx

A Kutya jegy szülötteként árad belőled egyfajta szilárd nyugalom. Az emberek a társaságodban biztonságban érzik magukat, olyan, mintha egy láthatatlan védőfalat húznál azok köré, akik fontosak a számodra. Erős határozott személyiségként nehéz ugyan kihozni a béketűréséből, de azért korántsem lehetetlen. Van benned kellő erő egy „harchoz”, de senkinek nem ajánlanám, hogy felhergeljen, mert ugyan sokáig türelmes vagy, de ha besokallsz, akkor jaj annak, ami/aki kiváltotta.

Erős az igazságérzeted, kritikus gondolkodásmóddal fűszerezve, aminek hajlamos vagy hangot is adni. Nem árt azonban figyelned arra, hogy a hagyományos értékrend híveként, az attól eltérő személyiségű, gondolkodású embereket valós megismerés nélkül, első látásra ítélheted meg. Hasonlóképpen lehet benned egy hajlam arra, hogyha valamivel nem boldogulsz, akkor annak, mint negatív és a jövőben kerülendőnek titulált dologként, további próbálkozás nélkül hátat fordíts.

Őszinte, nem taktikázó alkat vagy. Ellentétben az állatvilág kutyájával, nem szeretsz meghunyászkodni, nem rendeled magad alá másoknak, sőt mélyen benned is ott van a kitűnési vágy, így ha nem is feltűnően, mégis magadra tudod, akarod irányítani a figyelmet.

Nagyon intelligens vagy, rendkívül jól vág az eszed, veleszületett irányítási és tanítási képességed elősegít a munkád folyamán. (Nem véletlen, hogy sokan közülük vezető pozíciókat töltenek be!)

A párkapcsolatodban és barátként is bizton lehet rád számítani, hűséges és ragaszkodó vagy, a társadat egy éltre választod és mindaddig ki is tartasz mellette, míg olyan megvetendő tulajdonságot nem fedezel fel benne, ami miatt továbbállsz. Alap beállítottságod az élet minden területén az állandóság, nem vagy egy változékony alkat, nagy eseményeknek kell történniük ahhoz, hogy a megszokott dolgaidon változtass. Hajlamos lehetsz azonban a túlzott kényelemre is, így egy esetleges hízás oka sokkal inkább a lustaság, nem pedig alkati tulajdonság. Emiatt a kényelemre, és biztonságra való fokozott igény miatt képes vagy olyan helyzetekben, kapcsolatokban, munkahelyen megmaradni, amiről már érzed belülről, hogy nem jó, már csak nyűglődsz benne, de mégsem mozdulsz.