fbpx

A Jin víz Nyúl hónapja váratlan, meglepő és kiszámíthatatlan eseményeket hoz az életünkbe. Főleg a hónap első napjai lesznek nagyon változékonyak. Ami ma érvényes, lehet, hogy holnap már nem lesz az – gyorsan változnak a dolgok, a szándékok.

Ami viszont jó hír: a februári agresszív energiák valamelyest a háttérbe szorulnak. Azért hangsúlyozom a „valamelyes”-t, mert a nyugalom lehet csak látszólagos is: a hullámok simák, de a mélyben kavarog, forr a víz. Azt tudom tanácsolni, hogy ne a szemünkre, hanem a megérzésünkre, a tapasztalatainkra, az eszünkre hallgassunk, akár a minket érintő eseményekről, akár más emberek megítéléséről van szó.

A megérzéseknek egyébként is nagy szerepük lesz ebben a hónapban, mind a munkánkban, mind a személyes kapcsolatainkban és természetesen a világ történéseit illetően.  Ez nem feltételez tudatosan spirituális gondolkodást, lehet, hogy fel sem tűnik majd, hogy a megérzéseink alapján döntünk. De ez mindenkinél működni fog, így a külvilág eseményei sokkal erősebben hatnak majd ránk, mint korábban. Emiatt előfordulhat, hogy többet szorongunk, aggodalmaskodunk és az esetleges félelmeink miatt elhamarkodottan cselekszünk. Pedig ez helytelen taktika. Ha ezt az érzékenységünket jól használjuk, akkor nagyon sok olyan plusz információhoz jutunk, amely minket fog segíteni a következő napokban. Helyezkedjünk a megfigyelő pozíciójába, legyünk nyitottak és ez segíteni fog a jó döntések meghozatalában, illetve a lehetőségek kihasználásában.

Megjelenhet egyfajta kettősség is a kommunikációnkban: amit gondolunk és amit kifelé, a külvilágnak mutatunk, nem féltétlenül lesz ugyanaz. Kifelé mindent szebbnek szeretnénk mutatni, kedvesebbnek, alkalmazkodóbbnak állítjuk magunkat, mint amilyen a valódi természetünk. Természetesen ez megjelenhet a környezetünkben lévő embereknél is.

Márciusban nagy hangsúlyt kap az anyagi dolgokhoz, a biztonsághoz való ragaszkodás életünk számos területén, ugyanakkor ez sok esetben csak vágyott állapot lesz, mert sok helyzetben bizonytalannak érezhetjük magunkat – egyik nap még ezt szeretnénk, a másik nap az ellenkezőjét akarjuk. Ami jó, hogy a kiegyensúlyozottságra való belső törekvés kompromisszumkésszé tesz majd minket: a nyugalmat mindenek fölé rendeljük. Ettől függetlenül többször okozhat külső/belső feszültséget az, hogy félünk valaminek az elvesztésétől, vagy mert valamit nem tudunk megszerezni, amire vágyunk. Ilyen esetekben a lazaság, a türelem és a megfelelő kommunikáció lesz a segítségünkre.

Szintén jó hír: a munkánkban, hivatásunkban nagyon kellemes periódus következik, pont a fent már említett kompromisszumkészség miatt, ami nemcsak ránk, hanem a többi emberre is jellemző lesz. Ezért most sokaknak hozhat felívelést az üzleti életben. Nagyon sok múlik a kapcsolatokon, a meglévőkön is, de az újak is sok jó lehetőséget hozhatnak az életünkbe. Sok aktivitásra, utazásra, kapcsolatépítésre és megújulásra is lehet számítani a következő napokban. A kreativitásunk pedig egyszerűen szárnyakat kap!

Ebben a hónapban néhányan befolyásolhatóvá válhatnak, akár a saját érzéseik, akár mások által. Ez a befolyásolás természetesen oda-vissza működik, és afelé hat, hogy a megegyezést keressük. A Tigris év erőteljes energiái miatt a felénk irányuló akarat hatására nem válunk tutyimutyivá, és mások sem fognak behódolni nekünk, ha a mi akaratunk az erősebb – inkább úgy mondanám: most lehet ésszel hatni másokra.

Empátiánkat is erősíti a Nyúl hónap: azok, akik máskor közönyösek a környezetük iránt, most érzékenyebbek, nyitottabbak, szolidárisabbak lesznek, és keresik a módot, alkalmat, hogy segítsenek. Egyesek – ahogy fentebb említettem – túlérzékenyek lesznek, ami félelemmel is párosulhat.

Ha nem a makro-, hanem a tágabb környezetünket nézzük, a világ felbolydulhat, és a Tűz energiák erőteljes, váratlan eseményeket, mondhatni, robbanásokat jeleznek. Sok utazás (akár vándorlás, menekülés), fizikai aktivitás várható ebben a hónapban. A háborús eseményeket tekintve továbbra is fennáll a megegyezés lehetősége, azonban ehhez az kell, hogy a felek kölcsönösen engedjenek. Ahogy az év eleji előadásban jeleztem, rendkívül feszült energiák mutatkoznak erre az évre. Európai szinten hatnak a visszafogottságot, nyugalmat szorgalmazó energiák, de ez az orosz területre már kevésbé jellemző. Putyin horoszkópját tekintve pedig még kevésbé, mert ő most nyerni akar…bármi áron. Valószínűleg hosszú távon nagyon nagyot fog veszíteni, de sajnos ehhez még sok időre lesz szükség.

Ami jó hír: a hónapban segítő energiák is hatnak, azaz a nehézségeink megoldásához támogatást kapunk. Ezek az energiák oda-vissza hatnak, ami által bennünk is nő a vágy, hogy másokat támogassunk és ha megszorulunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy mi sem maradunk magunkra. Igazából csak annyi a dolgunk, hogy megtaláljuk a megfelelő csatornát, ahol a segítőnkkel “találkozhatunk. A kölcsönös együttműködés, az összefogás mindeni hasznára válhat a következő napokban. Aki önző és csak magának akarja a jót, az előbb-utóbb csalatkozni fog. Viszont arra figyeljünk, hogy az álságosan kedveskedő emberek valós szándékát felfedezzük, ne hagyjuk magunkat megvezetni.

Megjelennek a romantikus energiák is: jön a tavasz, a szerelem – kapcsolatok szökkennek szárba, így aki szeretne ismerkedni, most sikert sikerre halmozhat. A hölgyek a lágyságukkal, finomságukkal, nőiességükkel válhatnak igazán csábítóvá, mert ennek kedveznek most az energiák.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a KUTYA szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Március 11., 13., 17., 23., 25., 29.

Április 4.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Március 9., 10., 14., 16., 21.,, 22., 26., 28.,

Április 2., 3.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Tigris év: Indulj el és legyél nyitott az újra, most minden új, legyen az ötlet vagy lehetőség a tágabb környezetedből, esetleg barátokon keresztül érkezik. Bővítsd a kapcsolatrendszered, ezek még jól jöhetnek a későbbiekben.

Tigris hónap: Megnyílnak a lehetőségek kapui, ami hozhat az előrelépést, fejlődést az életed sok területén. Amennyiben munkát keresel, akkor most elég jó esélyekkel vághatsz neki. A folyamatban lévő feladataidban leginkább a kollégáidnak köszönhetően válhatsz eredményesebbé, illetve azt tapasztalhatod, hogy minden könnyebb, ha együttműködsz velük. Ha szükséged van rá, kérj segítséget és ne felejtsd el kimutatni háládat, ha kapsz!

Tigris nap: Ez az év hangsúlyos párkapcsolati szempontból. A nyúl hónapja a meglévő kapcsolatokat erősíti, az együtt megkezdett úton való haladást is támogatja. Látványos történések helyett inkább a kiegyensúlyozott hétköznapokra számíthatsz, kevés vagy kevesebb konfliktusokkal. Szingliként elég jó esélyek mutatkoznak a párra találásra!

nyúl NYÚL

Nyúl év: Aggodalmas napok jöhetnek, erősen hatnak rád a külvilág eseményei. Ugyanakkor váratlan jó lehetőségek, újdonságok, új kapcsolatok jelenhetnek meg eddig ismeretlen területekről.

Nyúl hónap: A nyúl hónapja felhívja a figyelmet az életed azon területeire, amelyekben szükséges lenne valamilyen változás. Jelen helyzetben ez lehet a munkahelyed, a feladataid, ill. a munkahelyi, családi és baráti kapcsolataid. Azok a területek, amelyek jól működnek és ahol rejtve sem feszülnek konfliktusok, ott további emelkedést, pozitív eseményeket fogsz megélni, azonban a nem működőket a Nyúl hónapja meglehetősen nagy próbatételnek és nagy változásoknak teheti ki. Az várja, kéri tőled az Univerzum most, hogy elmozdulj egy rosszabb állapotból a jobb felé. Figyelj arra is, hogy a környezetedben lévő emberek valós motivációit jól mérd fel, mert nem biztos, hogy feltétlenül jót akarnak neked, vigyázz kinek mit mondasz, hogyan kommunikálsz! Esélyes változás a munkádban, feladataidban, üzleti kapcsolataidban.

Nyúl nap: Ha párkapcsolatban élsz, úgy a társad gondoskodása, pozitív figyelme növekedhet irántad. De ez csak akkor lesz így, ha amúgy is jól működik a kapcsolat. Ha épp annyira nem fényes, akkor ez a hónap komoly nehézségek és/vagy döntési helyzetek elé állíthat benneteket. Szingliként viszont eljött a te időd, vesd bele magad az ismerkedésbe, de ne engedd, hogy rózsaszín álmok vakítsanak el!

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: Az ismeretlenségből egyszercsak felbukkanhat valaki vagy valami, ami valójában annyira mégsem ismeretlen. Fontos üzenetet hozhatnak, figyelj rá!

Sárkány hónap: Most szembesülhetsz igazán azokkal az eredményekkel, melyeknek az alapjait a korábbi időszakban tetted le. Akár pozitív, akár negatív értelemben. A munkádban, kollégákkal és a családi/baráti kapcsolataidban előjöhetnek olyan problémák, melyeket meg kell oldanod, ezeknek lehet korábbi előzménye, azaz le nem zárt ügyekről lehet szó vagy olyanokról, melyeknek a következményeivel most kell foglalkoznod. Meglévő hatósági, jogi ügyeidben jelentőségteljes változás, eredmény születhet. Ugyanígy a munkád során is több figyelem irányulhat a hatósági ügyekre, ez az az időszak, amikor kiemelten fontos, hogy törekedj az etikus, korrekt viselkedésre, hivatali ügyeidet illetően (hatóságok, szabályok, stb.) pedig még inkább tartsd szem előtt a szabályokat, mert ebben a hónapban a rossz döntéseid hatásával szinte azonnal szembesülni fogsz.

Sárkány nap:  A párkapcsolaton a Nyúl hónapjában nagy hangsúly lehet. Amennyiben nincs társad, de nyitott vagy az ismerkedésre, felbukkanhatnak emberek, akikkel már volt korábban dolgod, régi ismerősök, barátok, szerelmek kereshetnek fel, mert velük valamilyen le nem zárt feladatod van még. A karmikus kapcsolatok időszaka ez. Az otthon vonatkozásában időszerű feladatok válnak aktuálissá. Az egészség témája is a porondon lesz, jobban kell ügyelned magadra, az étkezésedre és a megfelelő pihenésre is, ez a hónap jobban hajlamosít a betegségekre.

kígyó KÍGYÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kígyó által képviselt energiára nincs hatással.

ló LÓ

Ló év: Nem épp a legnyugodtabb hónap ez, nagyon változékony és kiszámíthatatlan most minden. Azt is gondolhatod, hogy teljesen felbolydult körülötted minden és mindenki.

Ló hónap: Váratlan események fűszerezhetik az amúgy is mozgalmas évedet a Nyúl hónapjában. Válthatsz munkát, kaphatsz új megbízásokat, avagy felismerve, hogy a jelenlegivel egyáltalán nem vagy elégedett, nyitottá válsz a változtatásra. Ha már egy ideje érlelődik benned az elégedetlenség, feszültnek érzed magad a meglévő helyzet miatt, sőt konfliktusaid is vannak, akkor valóban érdemes lesz elgondolkodnod azon, miben is kellene megújulni, netán változtatni. A személyes kapcsolataidban is jelentős eseményekre számíthatsz, melyek nem lesznek mindig felhőtlenek, főként akkor nem, ha már amúgy is vannak köztetek problémák.

Ló nap: Amennyiben sok feszültség van a párkapcsolatodban, akkor sajnos nem sok jóval tudlak kecsegtetni, mert a Nyúl hónapja minden problémát a felszínre hoz, sőt fel is nagyíthat. Most végképp szembesülni fogsz vele, miért is ne maradjatok együtt. Csak a kölcsönös megújulás segíthet, de ehhez mindkét félnek fel kell ismernie, hogy miben kell változnia. A jól működő kapcsolatban is hozhat mélypontokat ez a hónap, muszáj lesz megbeszélni a felmerülő problémákat. Esélyes költözés, felújítás, bármilyen esemény az otthonoddal kapcsolatban. Ha nincs társad, akkor most találkozhatsz valakivel, aki megszínesíti a napjaidat!

kecske KECSKE

Kecske év: Haladni kell a korral és ez most menni is fog neked, mert friss ötletek, újító hatások érnek majd. Ha változtatni szeretnél, úgy ne a megszokott “csatornákon” keresd a lehetőségeket, hanem nyiss az új emberekre, területekre.

Kecske hónap: Ez a hónap a fejlődést hozza el neked, ami ha nem is látványos lesz, de mégis észrevehető. Engedd szárnyalni a gondolataidat, mert most teremtődinek meg azok az ötletek, melyek segítenek a továbbfejlődésedben. A korábbi nehézségek után most kedvezőbb időszak következik, az eddig befektetett munka, figyelem, erőfeszítés eredményei termőre fordulhatnak! Esélyes új munka, feladatok, új kapcsolatok és lehetőségek a következő hetekben.

Kecske nap: Kellemes, kényelmes napok jönnek, melyek hatását a párkapcsolatodban is érezheted. A jól működő párakapcsolatot békén hagyja a Nyúl hónap, a problémásat pedig javítani tudja. A problémák enyhülnek, könnyebb most szót érteni egymással, ha pedig egyedül vagy, akkor mutatkozik esély rá, hogy rád találjon a szerelem.

majom MAJOM

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Majom által képviselt energiára nincs hatással.

Kakas KAKAS

Kakas év: A kapcsolatépítés és a változások hónapja, melyek új lehetőségeket hoznak neked. Figyelmet tudsz generálni, megszólíthatsz új partnereket, ügyfeleket, és ehhez még nem is kell különösebben sokat tenned, elég a kellő nyitottság.

Kakas hónap: A megújulás, változások és váratlan események hónapja ez. Nem feltétlenül feszültség- vagy konfliktusmentes napok várnak rád, de ha jól kezeled a helyzeteket, akkor nyertesen jössz ki mindegyikből. Változhat a munkád, a feladataid, a családi események sokasodhatnak, de leginkább a személyes kapcsolataidra lesz hatással ez a hónap. A megfelelő kommunikáció fontosságát hangsúlyoznám. Sokan félreérthetnek, de előfordulhat, hogy te nem ismered ki magad valakin. Vigyázz az olyan emberekkel, akikről érzed, hogy amit mutatnak, az nem igazán egyezik azzal, amit valójában gondolnak vagy akarnak!

Kakas nap: Nehéz időszak ez most a párkapcsolatnak, mert minden problémát a felszínre hoz, így sajnos növekszik az esélye a konfliktusoknak is. Az elkövetkezendő napokban nem nagyon akaródzik majd felvállalni önmagad, sőt hajlamos leszel bármire rábólintani, csak hagyjanak békén, majd persze teszed a dolgod a saját elgondolásod szerint. Azonban ne hidd, hogy mindenki elsiklik afelett, amit mondtál vagy ígértél, mindig lesznek körülötted olyanok, akik ha nem is tudatosan, csak az érzések szintjén tisztában lesznek vele, hogy ott abban a pillanatban nem vagy őszinte. Javaslom, kövesd a saját utadat, de ne vállalj vagy mondj olyan dolgot, amihez nincs kedved, vagy időd, mert az ezzel sok számodra egyébként kedves embert tudsz akaratlanul is megbántani. Esélyes változás az otthonoddal vagy társad életében is.

KutyaKUTYA

Kutya év: Minden új lehetőség, változás, esemény a környezetedben zajlik, ismeretlen emberek lesznek rád nagy hatással.

Kutya hónap: Izgalmas, lehetőségekben és aktivitásban gazdag időszak következik, számtalan lehetőséggel, változással. A kezdeményezés a te kezedben lesz. Te leszel az, aki akar valamit, akinek kreatív ötletei vannak, aki most könnyen fellelkesedik és ezért aktivizálja magát. Lehet ez új munkahely, feladatok, ügyfelek, szolgáltatás. Teljesen tőled függ. A munkádban gyorsul a tempó, sok-sok megoldandó feladat vár rád, melyekben néha nehéz lesz helyes döntéseket hozni. Azt javaslom, ne kapkodd el, szánj időt a mérlegelésre és hallgass a megérzéseidre.

Kutya nap: Romantikus időszak vár rád: reméled és talán el is várod a párodtól – ha van -, hogy több figyelmet szenteljen neked, s ha ezt megkapod, úgy szenvedélyes ragaszkodással hálálod meg azt. Ha nem, akkor esélyes, hogy házon kívül keresed majd a pozitív visszajelzéseket. Szingliként valóban itt az idő, hogy kitárd a szíved és engedd, hogy a kapcsolódási energiák érvényesülhessenek és egy szerető szív rád találhasson!

DisznóDISZNÓ

Disznó év: Az év már amúgy is nagy hatással van rád, akár érzelmileg, akár az események tekintetében. Ha még nem, akkor majd így lesz a  későbbiekben. Ez a hónap még nem okoz nagy felfordulást, legalábbis azon a területen nem, ahol a Disznó a horoszkópodban megtalálható.

Disznó hónap: Mivel az év energiája erőteljesen hat rád, így érdemes ezt a hónapot, mint előkészület az esetleges változásokra felhasználni. A Nyúl hónapja lassan indul, nem is olyan látványosan, de pár hét múlva már látni fogod, hogy megérte-e a befektetett energia. Ha szeretnél új feladatokat, akár új munkát is, akkor most érdemes elkezdeni keresgélni. A meglévő feladatiadban, pozíciódban kedvező előrelépés várható. A családi/baráti viszonyok is javulnak, sőt, akár új ismeretségek is felbukkanhatnak.

Disznó nap: Párkapcsolatot erősítő energiák érvényesülnek, melyek a korábbi feszültségeket elsimítják és jóval harmonikusabb időszakot vetítenek előre. De ha problémák vannak a kapcsolatban, akkor ezek a felszínre fognak jönni, így ez a hónap vagy a vihar előtti csend jegyében telik vagy kellő tudatosság esetén megbeszélitek a problémákat és új alapokat hoztok létre. A hangsúly most az együtt fejlődésen lesz, vagy te, vagy a párod pozitív lehetőségekkel találkozik. Az otthonotokban is lehetnek kisebb-nagyobb, de mindenképp előre mutató változások. Ha nincs társad, akkor most több ismerkedési alkalmad lesz.

patkany PATKÁNY

Patkány év: Ez egy ismerkedős hónap, akár szakmai, akár személyes célokból. Szinte vonzani fogod az embereket, anélkül, hogy bármit is tennél érte.

Patkány hónap: Bonyolult hónap várható, az is lehetséges, hogy már aktívan zajlanak az események a munkádban, személyes kapcsolataidban, családodban. Ha nem is, akkor is számíthatsz érdekes eseményekre, melyek alaposan felkavarják az állóvizet. Több lehetőség, változás esélyes, de mielőtt döntenél valamiben, gondold át alaposan, vajon jól látod-e a dolgokat, nem vakítanak-e el a vágyaid, illetve valóban reális információk birtokában vagy-e. Könnyű most tévesen megítélt helyzetekbe, kapcsolatokba belefutni, rápörögni valami olyan dologra, kapcsolódni valakihez, ami/aki a végén nagy csalódást fog okozni. Ugyanakkor tökéletes kapcsolatépítő időszak, mely révén új lehetőségek várnak rád.

Patkány nap: A szerelem, romantika kiemelkedő jelentőségű lesz ebben a hónapban, ha van párkapcsolatod, ha nincs. A harmonikus kapcsolatot emeli a Nyúl hónapja, kellemes eseményekkel fűszerezi, de még az ellaposodottad is fel tudja dobni. Ugyanakkor a menthetetlen kapcsolatokat a következő napok komoly döntések elé állítják. A szexualitás hangsúlyos lesz, akár azért, mert van, akár, mert nincs, csak nagyon vágysz rá. Szívesebben ismerkedsz, flörtölsz és könnyebben el is csábulhatsz. Akit ebben a hónapban ismersz meg, azzal nem árt lassan haladni és a lehető legjózanabbul feltérképezni a személyiségét, körülményeit és szándékait.

BivalybetuBIVALY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Bivaly által képviselt energiára nincs hatással.