fbpx

A Jin Fém Bivaly év Jin Fém Bivaly hónapja az idei év energiáinak, történéseinek esszenciáját adja. Amit ebben az esztendőben át kellett élned, illetve meg kellett tanulnod, abból most „vizsgázol”. Ha elsajátítottad a leckét, akkor pozitív lesz az eredmény, ha nem vontad le a tanulságokat, nem oldottad meg az eléd kerülő problémákat, akkor ismét szembesülhetsz azokkal a gondokkal, amelyekkel 2021-ben küzdöttél – sőt, ezek fel is erősödhetnek, azért, hogy végre meg tudd haladni, le tudd zárni azokat a dolgokat, amelyek már nem a fejlődésedet szolgálják. Miért fontos üzenet ez januárban? Azért, mert jön a Jang Víz Tigris éve, ami már a megújulásé lesz, így nem vihetsz – pontosabban nem ajánlatos átvinned – lejárt feladatokat, dolgokat az új évbe.

De térjünk vissza az év utolsó hónapjához, ami nem az elhamarkodott döntésekről szól, hanem az előrelátásról, tervezésről – csak akkor mozdulunk meg, amikor valóban kell, de akkor nagyon. Az energiák inkább a visszavonulást, a lelassulást és nem az aktivitást támogatják. Lesznek olyan napok, amikor nem kívánjuk a nagyobb társaságot, inkább az otthonunkat, a meghittebb közeget részesítjük előnyben. Ugyanakkor nagyon jól érezzük magunkat a hozzánk hasonló habitusú, lelkületű emberek szűkebb társaságában, és jólesik velük együtt lenni.

A váratlan, nagy hatású személyes találkozások időszaka is ez – úgy érezhetjük, hogy ami történik, az meg van írva, és mintegy következménye annak, amit a mögöttünk álló közel egy esztendőben tettük (vagy épp nem tettünk, pedig kellett volna). Ez még akkor is így van, ha egyes találkozások, események előzményét nem látjuk tisztán. A karmikus események, találkozások hónapja ez, így akinek a sorskönyvében jelentőségteljes esemény van megírva, annak fontos történések lehetnek az életében. Persze, ez máskor is így van, az a különleges, hogy egyszerre viszonylag sok ember életében jelentkezik ez a hatás. Ettől nem kell megijedni, ne is készüljünk rá különösebben, ám sokat segíthet, ha nyitott szívvel és tudatosan éljük át az eseményeket, és meglátjuk bennük a fejlődés lehetőségét. A spirituális gondolkodók lesznek a legjobb helyzetben, ők nyerik és tanulják a legtöbbet a következő napok történéseiből.

A hónap folyamán nagyobb hangsúly lesz a személyes kapcsolatainkon, bár ahogy fentebb írtam, most kevesebben vágynak majd tömegrendezvényekre. A körülmények sem igazán kedveznek most a zajosabb eseményeknek. Ennek ellenére előterébe kerülnek a z emberi kapcsolataink, főként azok, amelyek nem barátságból, szimpátiából, hanem üzleti vagy a hivatásunkhoz köthető okból születnek. E kapcsolati háló a segítségünkre lehet számos esetben a hónap során, így ne hezitáljunk, ha a szükség úgy hozza, nyugodtan forduljunk ismerőseinkhez, mert könnyen meglehet, hogy az adott problémára így találjuk meg a jó megoldást.

Elmélkedő, gondolkodó hajlamunk felerősödik, és ha megérleltünk egy-egy elképzelést, akkor cselekszünk is. Szellemi téren nagyon aktívak leszünk, fizikailag kevésbé – legfeljebb akkor, ha valamilyen cél vezet, például egy verseny vagy elvégzendő feladat. Szellemileg lényegesen jobban is tudunk teljesíteni, sőt egészen különleges, kreatív ötleteink és megoldásaink is lehetnek. Ezekre érdemes lesz komolyabb figyelmet szentelni, mert – ahogy jeleztem – hamarosan kezdődik az új, mindent és mindenkit felpörgető Tigris éve, mely lehetőséget ad majd arra, hogy a tervek megvalósuljanak.

Általánosságban elmondható: ez nem egy átlagos hónap, fontos üzenete van: segít, hogy felismerjünk jelentős dolgokat, igazságokat, és olyan események történnek majd velünk, amelyek által megtanulhatunk valamit magunkról, illetve a környező világról. Az események elgondolkodtatásra késztetnek, önmagunkkal kapcsolatban is, ráadásul még azoknak is mélyebb meglátásaik lesznek az élet dolgairól, akik amúgy hajlamosak inkább csak az adott pillanatnak élni, nem törődve se következményekkel, se az érzelmi hatásokkal.

Ami megkönnyíti helyzetünket, hogy a Jin Fém Bivaly hónapban láthatatlan védelmet, egyfajta segítséget kapunk kilátástalannak tűnő ügyeinkben, vagy épp nálunk lesz a megoldás kulcsa, amellyel valaki másnak tudunk segíteni. Abban az esetben, amikor a segítséget mi kapjuk, úgy tudjuk igazán jól áramoltatni az energiákat, ha viszonozzuk, továbbadjuk azt, amit kapunk. Törekedjünk az egyensúlyra, és arra, hogy ne csak nekünk legyen jó, hanem másoknak is.

Ebben a hónapban különösen fontos, hogy felülemelkedjünk a félelmeinken – ugyanis most előtérbe kerülhetnek azok a dolgok, amelyek a félelmeinket megtestesítik. Inkább tekintsünk bizakodóan a világra, és a lehetőségeket próbáljuk megtalálni ahelyett, hogy a rettegésünk fogságában vergődünk.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a PATKÁNY szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Január: 7., 13., 15., 19., 25., 27., 31.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Január:  6., 11., 12., 16., 18., 23., 24., 28., 30.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Tigris által képviselt energiára nincs hatással.

nyúl NYÚL

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Nyúl által képviselt energiára nincs hatással.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: a külvilág hatásai arra ösztönöznek, hogy végre meglásd, ami már régóta ott volt előtted, de eddig vak voltál rá vagy hárítani próbáltad.

Sárkány hónap: eljött az összegzés időszaka, itt az idő, hogy lassíts, gondold át a dolgaidat. Amennyiben szeretnéd minél jobban elkerülni a stresszt, különösen javasolt befelé figyelni és tudatosítani, hogy mi jó neked és mi nem. Alapvetően ezekkel a problémákkal küzdesz majd ebben a hónapban, és ezekkel érdemes mélyebben foglalkozni, mert alapjaiban igényelnek változást/változtatást. A Bivaly energiája jelentős hatást gyakorolhat a munkádra, a munkahelyi környezetedre, barátokra és családtagokra. Velük vagy általuk tapasztalhatsz meg fontos eseményeket, nagyobb változásokat.

Sárkány nap: a párod viselt dolgai sokkal inkább idegesíthetnek, úgy érezheted, hogy képtelen vagy tovább eltűrni, elviselni, amit csinál, és ennek jó esetben hangot adsz, rossz esetben besöpröd a szőnyeg alá, azt gondolván, hogy majd megoldódik (vagy eltűnik) a probléma magától. Nos, nem fog, sőt! Minden negatívum, ami most a felszínre jön, az megoldásért kiált, és lesz is lehetőség arra, hogy magasabb szintre emeljétek a kapcsolatot. Egyedülállóként a Bivaly hónapja hozhat jelentőségteljes kapcsolatot, de legalábbis a belső igényt arra, hogy jöjjön valaki, aki örök társad lesz. Ideális időszak ez arra is, hogy az otthonoddal kapcsolatos jelentőségteljes változtatást eszközölj.

kígyó KÍGYÓ

Kígyó év: nagyon meghatározó események most kevésbé valószínűek, ha történik valami, akkor az inkább a horoszkópodban lévő egyéb elemek miatt lesz. Most inkább kisebb-nagyobb lehetőségek jöhetnek az utadba.

Kígyó hónap: kedvező tendenciák mutatkoznak januárra, ezért érdemes lesz a folyamatban lévő ügyeidbe még több energiát tenni. A tervekből, a befektetett munkából most eredmény születik, melynek a következménye az elismerés és szintlépés a munkában, feladataidban és személyes kapcsolataidban. Szakmai életedben érezheted ennek hatását, azaz kaphatsz új feladatokat, elismerést vagy új munkát is, ha épp azt keresel. Bármivel is foglalkozol, abban rendkívül kitartó tudsz lenni, határozottan képviseled a saját és a számodra fontos emberek érdekeit és képes leszel felelősségteljes döntések meghozatalára.

Kígyó nap: ez a Tigris év kezdete előtti utolsó nyugis hónapod – ez főként akkor igaz, ha vannak konfliktusok vagy megoldandó feladatok a párkapcsolatodban. Érdemes hát ezt a hónapot a tervezésnek és erőgyűjtésnek szentelni. Gondold át, hogy min érdemes változtatnod 2022-ben azért, hogy a társaddal harmonikusabb éved legyen. Ez akár lehet bármilyen, a közös otthonnal kapcsolatos dolog is, főként, ha amúgy jól működő kapcsolatban élsz. Amennyiben nincs társad, lesz lehetőséged az ismerkedésre, de ezért tenni is kell, kicsi az esélye, hogy csak úgy betoppan valaki az életedbe.

ló LÓ

Ló év: amit teszel, annak lenyomata lesz a világban, így érdemes tudatosan a jóra, a mást is támogató dolgokra törekedned.

Ló hónap: a munkád szempontjából jelentőségteljes ez a hónap, főként akkor, ha már egész évben tapasztaltál ezen a téren érdekes, fontos eseményeket. Minden, amit eddig a feladataidért/ban tettél vagy nem tettél, eredményt hoznak és látni fogod, hogy elég volt-e a befektetett erő és figyelem vagy szükséges a korrekció. Ha sikerül az események mögé tekinteni és meglátni benne az okot, akkor fogod érteni igazán, hogy mi miért történik úgy, ahogy. Ez a hónap felhozhat korábbi problémákat, újra az utadba irányíthat embereket, akikkel megoldandó feladatod van.

Ló nap: a január mindig egy kicsit az elmélkedés, a szellemi emelkedés felé irányítja a figyelmed. Ez a hónap az, amikor a mélyebb gondolatok megérintenek, amikor késztetést érezhetsz arra, hogy ne csak a materiális létben, hanem legalább annyira a spiritualitásban is kiteljesedj. Most megismerhetsz embereket, akik ezekről mesélnek, akik támogatnak fejlődésedben, avagy olyan üzenetet hoznak a számodra, ami lelki fejlődésedet segítik. Jelentős számodra ez az év, így a párkapcsolatodban is hangsúlyos eseményekre számíthatsz, akár van társad, akár nincs. Felbukkanhat olyan ember, akivel már volt dolgod akár ebben az életben, akár korábbi inkarnációid során. Ő társaddá vagy tanítóddá válhat, de akár lehet mindkettő egyszerre.

kecske KECSKE

Kecske év: nagyon változékony lesz most minden körülötted, a legjobb, ha nem erőltetsz semmit, hanem inkább megfigyelsz és teszed azt, amire lehetőséged adódik.

Kecske hónap: valószínűleg az egész évre jellemző volt (akár kicsit, akár nagyon) a kiszámíthatatlanság, illetve történhettek változások akár a munkádban, akár a feladataidban. Ha volt olyan érzésed, hogy nem igazán tudod kézben tartani a dolgokat, pedig szeretted volna, és ez problémát vagy feszültséget okozott, akkor azt javaslom, hogy vedd könnyedebben az egészet. Figyelj és mozdulj együtt az energiákkal, mert így sokkal kevésbé fogod úgy érezni, hogy lépten-nyomon akadályokba ütközöl. Felesleges most az erőlködés, sokkal jobban jársz, ha arra haladsz, azt csinálod, amit az élet az utadba irányít. A Bivaly hónapja váratlan fordulatokat hozhat a munkádban és a személyes/szakmai kapcsolataidban.

Kecske nap: feszültséggel teli napok jönnek a párkapcsolatodban, főként ha az amúgy sem teljesen harmonikus. Úgy érezheted, hogy a párod nem igazán ért meg, mintha teljesen más bolygón élnétek. Amennyiben menthetetlen a kapcsolat, ez a hónap fordulópontot hozhat. A jól működő kapcsolatot is meg tudja zilálni a Bivaly hónapja, szükséged lesz türelemre és együttműködésre ahhoz, hogy elsimítsátok az esetleges feszültségeket. Az otthonodat illetően is történhetnek változások.

majom MAJOM

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Majom által képviselt energiára nincs hatással.

Kakas KAKAS

Kakas év: a Bivaly hónapjában jöhetnek kedvező lehetőségek, amelyek előrelépést biztosítanak az életed adott területein.

Kakas hónap: nagy hajrát hoz a Bivaly hónapja, hiszen meghatározó fémes energiák hatnak rád, amelyek felvérteznek bármilyen nehézség ellen, és könnyedén lendítenek át a feladatokon és acélozzák meg akaraterődet. Januárban számíthatsz valamilyen nagyszerű munkahelyi lehetőségre, ami lehet új megbízás, felelősségteljes feladat, de ha épp nem vagy megelégedve a jelenlegi körülményeiddel, akár egy új álláslehetőség is felbukkanhat. Ez utóbbit fokozni tudod, ha magad is proaktívan teszel érte, keresel vagy élsz a kínálkozó alkalommal.

Kakas nap: a jelenlegi párkapcsolatod erősödik, alapvetően kiegyensúlyozottság lesz jellemző, azonban problémák esetén komoly vitákra, ellentétekre is számíthatsz. Ezeket ugyan képes leszel higgadtan kezelni, de mindig ügyelj arra, hogy ne a büszkeséged bírjon rá egy keményebb döntésre, hanem a józan ész! Ha nincs társad, akkor lesz esélyed az ismerkedésre, de azért tudnod kell, hogy most a romantika kevésbé dominál, sokkal inkább keresel majd párt azért, mert nem akarsz egyedül lenni, kevésbé tüzelnek majd heves érzelmek.

KutyaKUTYA

Kutya év: a környezetedben feszültséget tapasztalhatsz. Ha teheted, maradj ki a vitákból, foglalkozz inkább a magad dolgával.

Kutya hónap: elég nagy eséllyel állnak elő olyan helyzetek, amelyek próbára teszik a türelmedet, a kitartásodat és az önvédelmi rendszeredet. A következő napokban különösen érdemes figyelned a munkád minőségére, mert egy kis lankadás, és már bele is futhatsz olyan hibába, amit megfelelő alapossággal könnyen elkerülhettél volna. Ugyanakkor, ha úgy érzed, hogy valamit rád akarnak bízni, úgy, hogy nem állsz készen a feladatra, vagy nem tudod megfelelő színvonalon megcsinálni, mindenképpen jobban jársz, ha felvállalod a kételyeidet, azaz segítséget kérsz vagy elutasítod a megbízást.

Kutya nap: párkapcsolati területen is érezteti feszültségkeltő hatását a Bivaly hónap, azaz, ha vannak a problémák a kapcsolatodban, akkor nehéz napok várnak rád. Főként azért, mert a konfliktusok még inkább a felszínre kerülhetnek. Ha idegesít a párod, akkor most még inkább így lesz. A legjobb, ha felvállalod önmagad, tudatosítod, hogy nehéz energiájú hónap érkezik, és igyekszel mindenki számára megfelelő kompromisszumokat kötni. Idejekorán megbeszélni a gondokat lényegesen jobb, mint hagyni, hogy elmérgesedjen a helyzet. Ha nincs társad, nem feltétlenül ezt a hónapot javaslom a párkeresésre.

DisznóDISZNÓ

Disznó év: valamivel nyugodtabb energiák hatnak majd rád, de épp csak leheletnyivel. Abban segítenek, hogy megfontoltabb döntéseket tudj hozni.

Disznó hónap: aktív, lehetőségekkel teli napok jönnek. A munkádban tapasztalhatsz nagyobb mozgolódást, lehetnek ezek változatos feladatok, de akár egy új pozíció vagy állás is. Arra ugyanakkor ügyelj, hogy ha nem szervezed meg a napjaid, akkor szétaprózhatod magad a sok feladat között és ez januárban különösen fárasztónak érezheted. A családoddal és barátaiddal viszont harmonikusabbá válik a kapcsolatod, akár közös utazás is lehetséges avagy sok jövés-menés miattuk vagy velük.

Disznó nap: érzelmesebb hónap jön, ami segít abban, hogy a pároddal még inkább egymásra hangolódjatok. Most egymás támaszai lehettek jóban, rosszban. Jó lesz együtt lenni, megosztani a gondolatokat, érzéseket, és érdemes is sok közös programot szervezni, mert ezek különösen jót tesznek majd a kapcsolatnak. Ha nincs párod, akkor most találkozhatsz valakivel, akivel érzelmi kapcsolatot tudsz kialakítani.

patkany PATKÁNY

Patkány év: ha szeretnéd bővíteni a kapcsolatrendszeredet, új lehetőségekre vágysz, akkor most könnyebb dolgod lesz, mint gondolnád, mert minden azt segíti, hogy ez megvalósuljon.

Patkány hónap: a folyton nyüzsgő élet, a sok kisebb-nagyobb változás után ez a hónap az elmélyülést és valamennyire a pihenést hozza. Talán szükséged is lesz erre, mert valamikor neked is kell töltekezned, ami különösen jól jön majd az igencsak aktív Tigris év kezdete előtt. Ez a hónap segít abban, hogy amikor szükséges, akkor nyugodtan, fegyelmezetten végezd a dolgaidat, és aktivizál, ha épp arra van szükség. A Bivaly hónapja hozhat új munkát, feladatokat és akár új álláslehetőséget is, mely kiegyensúlyozottabb környezetet és jövedelmet is jelenthet.

Patkány nap: a párkapcsolat fontos téma a Bivaly hónapjában. Ha van és jól működik, akkor örülj neki és fókuszálj azokra a közös feladatokra, programokra, melyek tovább erősítik a köteléketeket. Ha problémás a kapcsolatod, akkor most adódik rá lehetőség, hogy rendezzétek azt, és végre ismét egy hullámhosszra kerüljetek. Szingliként is igen jók a kilátások, így párkeresésre kiváltképp javaslom a következő napokat.

BivalybetuBIVALY

Bivaly év: az emberek és a velük való kapcsolat meghatározó lesz a következő napokban. Lehetőséged lesz rá, hogy az eddig ismeretlen, esetleg távolságtartó emberekkel is közelebbi kapcsolatba kerülj.

Bivaly hónap: ez a hónap rávilágít azokra a területekre az életedben, amelyek jól működnek, és további örömteljes eseményeket, lehetőségeket hoznak. Ilyen lehet például egy új és érdekes feladat, váratlan szabadság, kevesebb munka vagy új ügyfelek, bármi, amire titkon vágysz. Ellenben ugyanígy kiemeli azokat a negatívumokat, amelyeken nagyon kellene változtatni, megoldani. Bár az egész éved ott volt rá, de ha mégsem tettél semmit, holott érezted, hogy gondok vannak valamivel, akkor ezek most komoly fejtörést okozhatnak. Ne dugd a fejed a homokba, lásd meg, mi a probléma, és változtass!

Bivaly nap: ha jó a kapcsolatod a pároddal, akkor ez így is marad, sőt, még fokozódik is: mindenféle kényeztetésre számíthatsz a részéről. Ugyanakkor, ha rossz a kapcsolat, akkor tovább romolhat, és bármi megtörténhet, főként akkor, ha az élet úgy gondolja, hogy eljött az idő a változásra. Ha nincs társad, akkor most találkozhatsz akár a nagy Ő-vel is.