fbpx

MINDEN, AMIT TUDNI ÉRDEMES A 2019-ES DISZNÓ ÉVÉRŐL

A kínai asztrológia YIN FÖLD 己 DISZNÓ 亥 éve hazánkban február 4-én a hajnali órákban kezdődik, ugyanakkor az energiáját már sokan most is érzékelik, mert ez nem éles, hanem fokozatos átmenet, melynek hatására beindulnak a változások.

Visszatekintés a Kutya évére

A 2018-as Kutya éve sokaknak meghatározó eseményeket hozott. Általában elmondható, hogy érvényesült a két végletes hatás, miszerint haladnak a dolgok a maguk megszokott útján, nem voltak nagyobb kiugrások, a tervek az elképzelések mentén haladtak. A másik oldal pedig a teljes és erőteljes felfordulás volt. Ez utóbbi tábor drámákat, meghatározó pozitív és negatív eseményeket alapvető változásokat tapasztaltak meg az év során. Ez nem véletlen, hiszen a meghatározó földes energiák törekedtek a stagnálásra, vagy ha ez nem volt tartható, akkor jött a földindulás, a maximális átalakulás.

Mire számíthatunk a Yin Föld Disznó évében?

A Disznó az ázsiai kultúra szerint igen szerencsés szimbólum, a hagyományok miatt így ők nagy reményekkel telve várják az új év kezdetét. Főként a jelenlegi ún. ARANY DISZNÓ évét. És ebben van is valami, de hogy ez szerencsében, anyagi gyarapodásban gazdag év lesz-e, az már leginkább az egyénektől, azaz a döntéseinktől és cselekedeteiktől függ. Mindenképp igaz, hogy igencsak aktív évnek nézünk elébe és aki tud és szeretne is élni ezzel a friss fuvallattal, annak sok kedvező lehetőség áll majd rendelkezésére.

Maga a yin föld a megművelni való, a jól kezelhető és befogadó földet szimbolizálja a kínai asztrológiában. Hatására idén sokan a munkába temetkeznek, kreatív ötleteik lesznek, mindenki azon gondolkodik, hogy mivel lehetne megújítani feladataikat, munkájukat vagy előrukkolni valami friss dologgal. A yin föld utal arra, hogy – főként az év első felében – inkább a kiszámíthatóság és nyugalom dominál…de ez valójában látszólagos. Hiszen a Disznó jegyre, mely vizet rejt magában sok minden jellemző csak a kiszámíthatóság és nyugalom nem. Ez pont az ellentéte az elfogadó, besimuló yin föld elemnek és mivel magában az év induló horoszkópjában is dominánsan jelen van a víz, elmondható, hogy ezt a kevéske föld elemet könnyedén elmossa, csak idő kérdése. Mit jelent ez a mindennapokban? Azt, hogy amit látunk, az nem feltétlenül felel meg a valóságnak. Mindenki próbál majd szebb képet mutatni magáról, az adott helyzetről. Törekszünk a konszenzusra, de valójában a mélyben egész más motiváció és valóságtartalom van.

A háttérben nagy energiák húzódnak meg, amelyek felfokozzák az erőnket és az akaratunkat. Ez segít abban, hogy jobban kiálljunk nézeteink és elveink mellett.  Kevésbé fogjuk hagyni, hogy bárki vagy bármi a háttérbe szorítson. Bár nem szeretnénk, ha a külvilág látná a rejtett érzéseket, ugyanakkor, ha úgy adódik, simán beleállunk majd a vitába, olykor pedig a jófajta veszekedésbe. Nehezen viseljük majd, ha más akar dönteni helyettünk, vagy beleavatkozik a dolgainkba, ráadásul a türelem forrásától fényévekre kerülünk ebben az évben. A kifejezetten gyors és hirtelen változások és reagálások időszaka jön, ahogy bennünk, úgy a külvilágban is.

A nagyvilágot és szűkebb környezetünket is ez fogja jellemezni, így itt is érvényesül a hatás, hogy nem látunk igazán a dolgok mélyére. Lehet valami akármilyen szép és jó, de nem kizárt, hogy valójában egyáltalán nem az van, amit mondanak vagy el akarnak hitetni velünk. Ez érvényes lesz az üzleti életben, személyes kapcsolatainkban és ugyanúgy a kül- és belpolitikában is.

Miért kell erre jobban odafigyelnünk? Azért, mert az önrendelkezés és szabadság top téma lesz az idén, amiért már igazán fel merjük vállalni a konfliktust és kiállunk majd magunkért.

Maga a Disznó jegy a kínai asztrológiában az Utazó állatok közé tartozik, és ezért meglehetősen aktív, olykor nyughatatlan. Az egyik legnagyobb életigenlő, szabadságvággyal rendelkező és az élet örömeit valójában igazán jól megélő jegy. Ugyanakkor képes az igazi káoszra és szétszórtságra is. Ezért a 2019-es év sok nagyszerű szórakozási lehetőséget hoz, kedvez mindenféle közösségi programnak, az utazásoknak, kirándulásoknak baráti összejöveteleknek, céges rendezvényeknek, stb. Ugyanakkor, ha nem figyelünk oda, vagy nincs megfelelő stratégiánk, akkor  igencsak nehéz időszak vár ránk, mert kifolyik az idő a kezünkből, elúszunk a dolgainkkal, túlvállaljuk vagy szervezzük magunkat.

A 2019-es év a kreatív embereknek kiváltképp kedvez, ők nagyon fogják élvezni, hogy szárnyakat kaptak. Hatványozottan igaz ez azokra, akik fa napon vagy sok fa elemmel a horoszkópjukban születtek. Ez nem csak a művészeti területre érvényes, hanem úgy nagyjából mindenkire, aki kész arra, hogy megújítsa önmagát, a körülményeit, üzletét, stb. Azok lesznek a legsikeresebbek 2019-ben, akik a legrugalmasabbak, hiszen a sok víz elem minden napra valami újdonsággal szolgál. A víz elemhez tartozik bármilyen mozgásforma, utazás, kommunikáció, érzelmi és lelki dolog, így ezen üzletterületek is prosperáló évnek néznek elébe. Ráadásul, sokan lesznek olyanok, akik valamilyen extra dologgal fognak előállni. Vigyázni kell azonban, hogy ne ragadjunk le az álmodozás és tervezés szintjén és az se szegje kedvünk, ha a változások – főként az év eleljén – csak lassabban indulnak be, azaz meg kell várni a “gyümölcs beérését”. A kedvező energiák viszont csak a valóban tevékeny, proaktív embereknél aktivizálódnak!

Ugyanígy a kereskedelemnek – főként az online formának – és informatikának is pozitívak a kilátások, illetve azok, akik nagyobb hangsúlyt fektetnek idén a kommunikációra (kiemelten támogatott), jobb pénzügyi eredményeket is érnek el. Ugyanakkor abban is biztosak lehetünk, hogy lesz bőven verseny, mert ahogy bennünk, úgy a többiekben is dolgozni fog a fejlődési vágy.

Személyes szinten is érezni fogjuk, hogy itt az idő a változásra, sokak indulnak ismét útnak, ahogy a 2013-as év egy nagy vándorlási év volt, úgy nagy eséllyel a 2019-es is az lesz. A változások sokszor az elégedetlenségből fakadnak majd. Ne legyünk meglepődve, ha egyszer csak megérik bennünk a döntés, hogy költözni szeretnénk, vagy megújítani az otthonunkat, ha elegünk lesz a jelenlegi munkánkból és hipp-hopp keresünk másikat. Erős szabadságvágy kerekedik felül nagyon sok emberen. Azoknak, akik már most érzik, hogy valamiben itt az idő megújulni, azt javaslom, ne nyomják el magukban ezt a vágyat, mert ebben az esetben a külső körülmények fogják eszkalálni a történéseket, melyek már nem jól felépített tervek mentén zajlanak, hanem csak simán változtatás jelleggel…ha jó az nekünk, ha nem.

Idén nagyobb az esélye a figyelmetlenségnek, kiszámíthatatlan, hirtelen döntéseknek, ezzel egyenesen arányosan, a baleseteknek, ezért sokkal tudatosabban kell figyelnünk mindennapi tevékenységeink, munka és főként a közlekedés során.

Egészségügyi szempontból az vírusos és gyulladásos megbetegedések nagyobb számban fordulnak elő, illetve, a balesetekből adódó kisebb-nagyobb sérülések is.

A pénzügyek területén is sok változás lehet, erőteljesen a kiszámíthatatlanság uralkodik ezen a téren, gyorsan változó körülményekkel, döntésekkel. Hasznos lesz megfontoltabb döntéseket hozni ebből a szempontból, főként a hiteleket, tőzsdei ügyleteket illetően, illetve ingatlanokkal kapcsolatos munkákban, ügyletekben. Elég nagy az esélye a kisebb-nagyobb pénzügyi és gazdasági válságnak is a Disznó évében. Ugyanakkor az sem jó, ha túlagyaljuk mindent, ha nem akarunk lecsúszni a jó lehetőségekről, akkor muszáj lesz megragadni őket, amíg lehet. Tehát irány az arany középút!

Érzelmeket tekintve a rengeteg víz elem okán, nagy erő van a közösségekben. Hihetetlen módon tudunk most hatni egymásra jó és rossz értelemben is. A legjobb bulik, közösségi élmények ideje jött el, összefogással – amire most nagyobb késztetésünk lesz – erőt és pozitív egységtudatot fogunk érezni. Ugyanakkor pont személyes kapcsolatainkban is jellemző lehet a több konfliktus, hirtelen, meggondoltaltan reagálások. Egyik pillanatban nagy szeretet kitöréseket élünk meg, aztán elég, ha valaki ellentmond valamiben vagy túl lassú, és már forr is az indulat bennünk.

Összességében a 2019-es Disznó éve a nagy változások és kihívások éve. Sokunk életében teljesen új irányok indulnak meg, mások pedig sok problémát küzdenek le és még több feladatot teljesítenek. A lényeg, hogy senki nem fog unatkozni, felbolydul a világ a személyes és tágabb környezetünkben is.