fbpx

A kínai asztrológia szerint a Kakas jegy szülötte talán az egyik legérdekesebb személyiség. Egyszerre van benne a nőies szépség, elegancia és a férfias határozottság és keménység. Legtöbbször a gyémánthoz, csillogó ékszerekhez szokták hasonlítani, amely azonban soha nem lehet talmi, ezért is e jegy szülötte számára az egyenesség, becsület és az igazság alapvető tulajdonságok.

Amennyiben a horoszkópodban bárhol megtalálható a Kakas, úgy azon a területen, melyet képvisel, ha teszel érte érdemileg, ha nem, akkor is előbb vagy utóbb ki fogsz emelkedni a szürke tömegből. Lehet ez a külső megjelenésed, de akár valamilyen belső értékes tulajdonságod, ami miatt fel fognak rád figyelni. Nőként nagyon fontos számodra a megjelenésed, Te vagy az, aki soha nem jelenne meg nyilvánosan rendetlenül, még ha csak épp leugrasz a sarki boltba, akkor is ügyelsz arra, hogy a kinézeted kifogástalan legyen. Jellemező lehet rád, hogy vonzódsz a csillogó ékszerekhez, de ha nem is, akkor is szívesen viselsz a ruházatod mellé egy csinos kiegészítőt. A divat terén inkább a klasszikus, elegáns vagy sportosan elegáns áll hozzád közelebb, de még az otthoni kényelmes és egyszerű ruhák is valahogy csinosabban állnak rajtad, mert Te valóban tudod viselni őket!

Férfiként is hasonlóan adsz magadra, szereted, ha egy közösségben elsőként vesz észre az ellenkező nem, amely legtöbbször meg is történik, hiszen a nők alapvetően vonzódnak az ápolt, jó megjelenésű férfiakhoz.

Összefoglalóan, bármelyik nemről is legyen szó, ott se pénz, se idő nem számít, ha a külsőségekről van szó, hiszen ez is egy eszköz ahhoz, hogy felfigyeljenek rád. A vonzerődet szívesen próbálod ki az ellenkező nemen, képes vagy bárhol, bárkivel flörtölni, de itt is csak maga a hódítás számít. A párodtól is elvárod a maximális figyelmet, fontos, hogy mind férfiként, mind nőként a legszebbnek, legokosabbnak tartson, ha ezt megkapod tőle, akkor lényegesen kevesebb külső visszajelzésre van szükséged. Akárhogy is nézzük, a tetszeni vágyás mindig benned lesz, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy hűtlenebb típus lennél bármelyik másik jegyhez viszonyítva, sőt! Számodra érték a hűség, becsület, ezt várod el másoktól is és magadtól is. Persze te is belesodródhatsz flörtökbe, de benned rögtön jelezni fog az az erkölcsi, morális jelzőrendszer, amellyel születtél és egyáltalán nem fogod hosszú távon jól érezni magad egy nem legális kapcsolatban.

A Kakas jegyben született emberként szeretsz, és általában tudsz is mások előtt szerepelni, nem zavar a nagy közönség (persze nem jelenti, azt, hogy nem izgulsz pl. egy fellépés előtt), boldogság számodra, ha sokan figyelnek, és örömöd határtalan, ha az elismerésnek hangot is adnak. Szinte biztos, hogy van olyan tudásod, képességed, ami által kitűnhetsz, viszont, ha mégsincs, úgy hajlamos lehetsz bármilyen más eszközt bevetni azért, hogy kitűnj a többiek közül.

Gondolkodásod gyors, letisztult, logikus. A magad területén szívesebben vagy irányító, így ha vezető pozícióba kerülsz, ott is törekedsz arra, hogy képességeidre felfigyeljenek és munkádat elismerjék. Kiváló szervező vagy, átlátható, rendezett munkád miatt szinte bármilyen területen jól tudsz érvényesülni. Kerülnöd kell ugyanakkor az olyan munkaköröket, ahol kosz, zűrzavar vagy káosz jelenhet meg, mert ezek azok, amelyekkel egyáltalán nem tudsz megbarátkozni, sem pedig elfogadni.

A Kakas jegy szülötteinek legnagyobb problémáját az egó okozza. Szinte biztos, hogy megélsz ebből fakadó konfliktusokat, függően attól, hogy milyen az alapszemélyiséged. Ha visszafogottabb habitusú vagy, akkor csak belül magadban, míg temperamentumosabb személyiség esetén, látványosan és hangosan adsz hangot nemtetszésednek. Ilyenek lehetnek főként azok a fajta szituációk, hogy ki hogyan beszél veled, ki okosabb, szebb vagy elismertebb nálad. Itt a mérce mindig benned van, a belső megítélésed az, ami beizzítja az önérzetedet. A legnagyobb nehézséged abban rejthet, hogy amíg nem jössz rá, hogy mindez csak az egó játéka, addig az Univerzum rendkívül furfangos módon fog megviccelni és képes lesz mindaddig újra és újra ilyen helyzetekbe sodorni, míg meg nem tanulod legyőzni önmagad.

Figyeld meg, hogy ilyen helyzetek sokszor Kakas napokon, hónapokban vagy években hangsúlyosabban jelenhetnek meg, de akár olyan személy is kiválthatja, akinek a horoszkópjában szintúgy ott van a Kakas.

Nagyon jó vendéglátó vagy, tudod szórakoztatni az embereket, szép és letisztult kommunikációddal könnyedén felkelted mások érdeklődését. Szívesen csevegsz, és még akkor is nagyobb társasági élet jelenhet meg az életed bizonyos területein (függően attól, hol van a horoszkópodban a Kakas), ha egyébként magadnak való típus vagy. Barátként fantasztikus, nagylelkű, támogató és nagyon megbízható a Kakas jegy szülötte, melyet nekem is van szerencsém megtapasztalni!:-)