fbpx

Kínai horoszkóp jegyei – a Tigris

A Tigris fantasztikusan nagy erőt ad a jegy szülöttjének, aki ezáltal bármikor harcra kész, az ereje nem hangulatfüggő, hanem folyamatosan ott lakozik benne, és ha kell pillanatok alatt képes élni vele. Igazi küzdőszellem és erőteljes temperamentum van benne. Bár első pillantásra nyugodtnak tűnik, pillanatok alatt képes “felrobbanni”, de ugyanilyen gyorsan meg is nyugszik, onnantól kezdve pedig szinte nem is emlékszik a konfliktus tárgyára, hamar túlteszi magát rajta. Egyfajta folytonos türelmetlenség is jellemző lehet rá, nehezen tűri a késedelmet, a toporgást. Emiatt sokszor úgy dönt, hogy inkább egyedül cselekszik, minthogy másra kelljen várnia.

Az élete alapjait tekintve konzervatív, ragaszkodik a konvenciókhoz. Szereti, ha a mindennapjai az általa megtervezett menetben zajlik, akkor érzi komfortosan magát, ha a napok egymásra épülve egy meghatározott rendszer alapján telnek. Mindig mindennek megvan a maga menete, ha teheti, akkor a szokásos napi, havi rutinján nem változtat. A problémákat is ezzel a mentalitással hajlamos megoldani, ezért, ha egy módszere nem működőképes, akkor újra és újra megpróbálkozik vele, bízva abban, hogy egyszer csak sikert ér el. E miatt időbe telik neki, mire felismeri, hogy változtatnia kell, amelyet alapvetően még a felismerés után is nehezen tesz meg.

Óvja családját, barátait, ő az, akire bizton lehet számítani a bajban, arra törekszik, hogy a hozzá közelállóknak megkönnyítse az életét. Versengés nem jellemző rá, az eredményeit megosztja másokkal, sőt megpróbálja a környezetét is bevonni a sikerébe.

Meglehetősen makacs személyiség, aki nem könnyen változtat a már kialakult álláspontján. Meggyőzéséhez kitartó munka szükséges, de ha elvei ellen való a másik álláspontja, akkor kitart a sajátja mellett a végletekig. Az élete folyamán a legtöbbet ő változik, de ezt csak azok veszik észre rajta, aki fiatal korától ismerik, hiszen ez a változás igen lassan megy végbe benne. A Tigris jegyében született ember lesz az, aki visszatekintve az életére, maga is csodálkozhat, hogy a kezdetektől a jelen ideig mennyire más lett.

A szerelem területén igazán romantikus tud lenni, ugyanakkor van benne egyfajta birtoklási vágy is. Számára kimondottan fontos, hogy tartós, biztonságos, de nem unalmas párkapcsolata legyen. A szakítás alapjaiban rendítheti meg az életét, igen nehezen lábal ki belőle, sok idő kell hozzá, hogy ismét elkötelezze magát egy új társ mellett.