A 60 KÍNAI ÖNELEM

A kínai asztrológia egyik legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy a mai napig megtartotta titokzatosságát. Ellentétben a nyugati asztrológiával, ami sajnos jócskán elbulvárosodott, a kínai asztrológia soha nem lesz a média öncélú áldozata. Hiszen soha nem lehet majd igazán használni anélkül, hogy némi időt és fáradtságot áldozna az ember a megismerésére. Viszont, amikor ezt megteszi valaki, rá fog jönni, hogy mennyire érthető és jól követhető. Nincsenek benne homályos utalások, a válaszok viszonylag egyértelműek, és ezáltal könnyen értelmezhetőek.

Sokan azért kezdik el az asztrológia tanulását, mert saját problémáikra keresik a választ benne és általa (meglévőkre és esetleges jövőbeliekre) vagy pedig spirituális kutatásuk részeként előbb-utóbb elérkeznek ehhez a kihagyhatatlan ponthoz. És természetesen ott vannak azok, akik mindkettő miatt tanulják. Azok, akik jóslásra akarják használni, ők viszonylag hamar lemorzsolódnak, mert rájönnek, hogy az asztrológia (mindegy melyik ága) sok mindenre alkalmas, de erre nem, mert pontosan soha nem fogja megmondani, hogy mi történik velünk. Nem lehet kibogarászni, hogy mikor jön el a nagy ő, gazdag leszek-e vagy sem, stb. Ugyanakkor látható belőle, hogy jelenleg van-e dolgom például a párkapcsolattal, ha igen, akkor mi az, vagy milyen lehetőségeim vannak arra ahhoz, hogy anyagilag sikeres legyek, stb. Irányokat, aktuális problémákra magyarázatot rendkívül pontosat ad, de szabad akaratunkban nem gátol. Számtalan út van előttünk, melyek az asztrológia segítségével ismerté válnak, de végül nekünk kell választani és elindulni.

A KÍNAI ASZTROLÓGIA LEGFONTOSABB ELEMEI

A kínai asztrológia alapját az 5 őselem képezi, úgymint:

FA, TŰZ, FÖLD, FÉM, VÍZ (ezen belül mindegyiknek van yin és yang változata)

        

Ezek az elemek adják meg a horoszkóp felső sorában látható MENNYEI TÖRZSEKET:

És az ÁLLATOK is ezen elemek összességéből állnak össze, amelyeket a horoszkópban FÖLDI ÁGAKNAK nevezünk:

Az egyik legnagyobb tévhit, amit sajnos még mindig tartja magát, hogy a születés ÉVE a legfontosabb eleme a horoszkópnak.

HELYTELEN

Holott ez nem  állja meg a helyét, mert a horoszkóp legfontosabb eleme, amiből egy elemzés során kiindulunk a születés NAPJA!

HELYES

Természetesen az is nagyon fontos információ, hogy melyik évben születtünk. Egy adott év szülöttjei igen is sok azonos feladatot kapnak az életükre nézve, de gondoljunk bele, hány millióan születnek világszinten ugyanabban az évben és mennyire különböző sorsokkal! Így ez az információ a horoszkóp szempontjából és az adott emberről mindössze 25%-nyi, ráadásul nem is az egyén legjellemzőbb tulajdonságait mutatja, mindössze azt, hogy pl. milyennek mutatja magát a külvilág, az ismeretlen emberek számára.

A születési dátumból amúgy sem fogunk tudni kielemezni valakit. Persze nagyon sok infót kapunk róla, de a személyes megismerés elengedhetetlen, a dátum mögötti embert személyes élettörténete nélkül elemezni nem lehet. Mégis, mire jó akkor az asztrológia? Legfőképpen az önismeretre, utána pedig arra, hogy ha ismerjük a környezetünkben lévő emberek horoszkópját, akkor tudjuk, mi elvárható tőlük és mi az, amit felesleges remélni. Kapcsolataink minősége bámulatos módon képes javulni azáltal, ha megismerjük embertársaink “kezelési útmutatóját”!

SZÜLETÉS NAPJA=ÖNELEM

Tehát, miért is fontos a születés napja, amelyet más néven ÖNELEMNEK neveznek?! Azért, mert ez az információ ránk, a személyünkre vonatkozik, közvetlenül. Ez mutatja meg, hogy milyen személyiségvonásaink vannak. Hogyan gondolkozunk, hogyan érzünk, milyen a világ a mi szűrőnkön keresztül. Mondhatni, ha levedlenénk a külső rétegeinket, ha valaki rögtön a szívünkbe látna, akkor az ott lévő elemeknek megfelelő típusú, gondolkodású és viselkedésű ember tűnne fel a szeme előtt.

A 10 mennyei törzs és 12 földi ág találkozásának 60 különböző kombinációja lehetséges, azaz mindenki az alábbi táblázatban jelölt valamelyik napon születik:

A cikksorozat folytatásában ezeket az önelemeket ismertetem, de itt is hangsúlyozom, hogy a horoszkóp további elemei (év, hónap és óra oszlop) tovább árnyalják a személyiséget, így lesznek olyan információk, melyektől rögtön aha felismerés érzete lesz az embernek, míg másikkal kevésbé tud azonosulni.

Az elemzéseket nem sorrendben fogom feltenni, mert akkor sokaknak sokáig kellene várnia, mire a hozzájuk érek, így szerencse alapján dől el, hogy ki mikor olvashatja a saját önelemét. Érdemes lesz rokonok, barátok horoszkópját is elolvasni, nézegetni.

Ha nem tudod, milyen napon születtél, számold ki a KALKULÁTORRAL! Kattints IDE!

Menu