fbpx

A Jin Tűz Kakas hónapja az eleganciát, kifinomultságot, (túl)érzékenységet, empátiát hozza be, illetve erősíti életünkben, ezek pozitív és negatív aspektusaival egyaránt.

Lesznek, akik most nagyon rá tudnak hangolódni egy-egy emberre, mások viszont túlérzékenységre panaszkodhatnak. Ha odafigyelünk és tudatosan kommunikálunk, sokat javíthatunk kapcsolatainkon, és ennek köszönhetően helyzeti előnybe hozhatjuk magunkat akár a munka, akár a párkapcsolat területén. Alsó oktávon megélve a hónap energiáit, pont ellenkező hatást válthatunk ki: ha fellépésünk nélkülözi a kellő toleranciát, empátiát, mélyen és tartósan megsérthetünk másokat.

A nebáncsvirág típusú embereknek nagyon nem kedvez ez a hónap:

túlérzékenységünk belső feszültségben jelenhet meg, lehet, hogy az okát sem tudjuk, de a stressz jelen lesz a mindennapjainkban. Ilyenkor jó, ha tudatosítjuk magunkban: nem szabad, hogy a kívülről jövő hatások ilyen mértékben rányomják bélyegüket a hangulatunkra. A meditáció és bármilyen relaxációs tevékenység segít elűzni a negatív gondolatokat. Egy jóbarát vagy támogató családi háttér is nagy segítség lehet, kezdeményezzünk beszélgetést, ha úgy érezzük, már nem boldogulunk egyedül az érzéseinkkel!

Ami jó hír: a szeptember a szárnyaló ötletek, a jó gondolatok hónapja lesz.

Aki eddig az isteni szikrára várt, most nagy eséllyel könnyűszerrel kicsiholhatja. Ha valamibe nagyon sok energiát tettünk – legyen az akár munka, akár személyes kapcsolat -, annak most érik be a gyümölcse. Belső intuícióinkra, ötleteinkre támaszkodva most egyről a kettőre juthatunk. A munkánkban nagy hasznát vesszük ennek, mert ez a hónap az, amikor az emberek többsége valamilyen új impulzusra vágyik. A hétköznapi, már unásig ismételt dolgokra lényegesen kisebb lesz a kereslet, míg a szokatlan, egyedi ötletekkel sokkal jobb helyzeteket és lehetőséget teremtünk magunknak. Az kreativitás terén különösen jó lehetőségeink vannak, kedvező időszak ez minden művészeti területnek, kezdve az otthoni kézműveskedéstől egészen a professzionális alkotásig. Az informatikai, kommunikációs és szépségipar is ebben a hónapban nagyobb lendületre számíthat.

Kedvez a hónap mindenfajta kapcsolatépítésnek is, akár szakmai területen, akár a magánéletben.

Nagyon jól tudjuk, hogyan kell megszólítanunk a másikat, és céltudatosan haladunk előre. Személyes kapcsolatainkban nem ennyire tudatosan, hanem a fent említett intuíciónkra támaszkodva érhetünk el sikereket, annál is inkább, mert szeptemberben mindenkiben erősödik a szándék a kapcsolatépítésre.  Ez különösen így lesz szerelmi téren, bár a nyárnak már lassan így is, úgy is vége, ennek ellenére most fog nagyon sok ember élete felpezsdülni. Számtalan program és váratlan esemény biztosítja majd, hogy az életünkbe betoppanjon a kis vagy a nagy Ő. Mert ez egy ilyen hónap…hozhat lángoló, szenvedélyes szerelemet, mely leginkább érzékeinket izzítja, ugyanakkor legalább ekkora esély van rá, hogy komoly kapcsolatra találjunk. Tehát aki társra vágyik vagy csak egy kis szórakozásra, az mindenképp éljen a hónap adta kedvező energiákkal! Nagy találkozások is előfordlhatnak, régi szerelemek, kapcsolatok éledhetnek újra, és olyan embereket is az utunkba sodorhat az élet, akiknél azt érezzük, hogy ez valami több az átlagosnál, akár baráti, akár szakmai vagy szerelmi kapcsolatról beszélünk. Lesz még egy érdekesség a következő napokban, ami főként a már meglévő kapcsolatokban tudja éreztetni a hatását: előtérbe kerülhetnek a lappangó vagy régóta fennálló problémák. Ennek oka, hogy vagy nem nem oldottuk meg őket mostanáig, vagy nem jól oldottuk meg. Ezek a dolgok érzéseinkben összezavarhatnak, de tartsuk szem előtt: nem az a megoldás, ha benne maradunk a problémában, inkább mihamarabb keressük a megoldást!

Hangsúlyos szerepet kap sokunk életében az emberekhez való kötődés, a valakihez való tartozás igénye, az állandóság, a biztonság. Az egyedüllétet nem jól viseljük most, így aki teheti, menjen közösségbe, ismerkedjen, csináljon baráti programokat, vagy lazítson egyet a kollégákkal. Erre – ahogy írtam – sokunknak eleve lehetőséget nyújt az élet, akinek pedig nem, az se legyen elkeseredve, inkább kezdjen el körbenézni, hol milyen programok vannak, nyisson a külvilágra!

Sokaknak örömhír lehet, hogy intenzív segítő energiák lesznek körülöttünk: a legnehezebb helyzetekben is lesz kihez fordulnunk.

Ez persze nem jelenti, hogy nekünk nem kell semmit tennünk, majd megoldódnak helyettünk a dolgok, de mégis lesz egyfajta védőháló körülöttünk, amire számíthatunk nehézség esetén. Ha nincs mellettünk senki, használjuk az ima, a fohász erejét, bízzunk a gondviselés segítségében.

A végére hagytam a rosszat: van esély arra, hogy a vírushelyzet rosszabbra fordul. Figyeljünk oda egészségünk megóvására, készüljünk fel az esetleges szigorításokra, legyünk rugalmasak, de ne stresszeljünk rá az eljövendőkre. Élvezzük, amit az ősz első, gazdag hónapja adni tud.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a SÁRKÁNY szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Szeptember 8., 12., 18., 20., 24., 30.

Október 2., 6.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Szeptember 9., 16., 17., 21., 28., 29.

Október 3.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő TIGRIS által képviselt energiára nincs hatással.

nyúl NYÚL

Nyúl év: Legyél megértő a barátaiddal, még akkor is, ha számodra megdöbbentő helyzetekbe kerülnek vagy olyan dolgokat csinálnak. Hirtelen változások történhetnek, új embereket ismerhetsz meg.

Nyúl hónap: Változékony napjaid jönnek, viszont kifejezetten sokat haladhatsz előre, ha feladataidra fókuszálsz. Ehhez olykor az kell, hogy békén hagyjanak, ezért hajlamos leszel látszólagos kompromisszumot kötni, de ez csak a külvilágnak szól – amúgy megteszed, amit jónak gondolsz és amit elterveztél, anélkül, hogy tovább egyeztetnél bárkivel. A munkádban és személyes kapcsolataidban váratlan változások, megújulások várhatók, de jó, ha tudod, hogy feszültséggel járó helyzetek is előfordulhatnak.

Nyúl nap:  A hónap folyamán párkapcsolati feszültségek fordulhatnak elő, főként azért, mert vagy te, vagy a társad nem azt csinálja, amit mond. Ebből adódhatnak félreértések, konfliktusok. Jobban jársz, ha nyílt kártyákkal játszol, még ha olykor kényelmetlennek, macerásnak is tűnik elmagyarázni, mit miért teszel, mit hogy gondolsz. A rosszul működő kapcsolatot alaposan próbára teszi a Kakas hónap energiája. Ha viszont nincs társad, akkor ez a hónap támogatja az ismerkedést, de ne légy meglepődve, ha a szexualitás nagyobb hangsúlyt kap az új kapcsolatban. Esélyes továbbá, hogy az otthonodban következnek be kisebb-nagyobb változások, akár költözés is.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: Nagyszerű időszak ez neked, mind lehetőségek, mind kapcsolatok terén. Ha szükséged van bármilyen nyilvánosságra, kapcsolatokra, azt ebben a hónapban minden nehézség nélkül megkaphatod.

Sárkány hónap: A következő napok akkor hajtják a malmodra a vizet, ha az előző időszakban mindent beletettél a munkádba, kapcsolataidba. Mondhatni, most fordulhat igazán pozitív irányba mind a karriered, mind a személyes kapcsolataid. Amennyiben most mégis valamilyen negatív esemény történik a munkádban vagy a kollégáiddal, úgy biztos lehetsz benne, hogy a jelenlegi helyed nem az igazi, megérett a változásra, vagy neked kellene valamit tenned azért, hogy a dolgok jobb irányba induljanak el. A következő napok hozhatnak új munkát, új feladatokat, most érdemes megpályázni másik helyet, vagy ismeretségeket kötni.

Sárkány nap:  A józan szerelem időszaka ez. Ha van párod, úgy vele együtt “gazdagodtok”, ami lehet anyagi és lelki vonatkozású is. Az otthonotokban is nagyobb változások fordulhatnak elő, ez is inkább gyarapodás, szépítés, megújulás. Ha nincs társad, akkor most nagyon jó lehetőségeid vannak rá, hogy komoly kapcsolatra tegyél szert.

kígyó KÍGYÓ

Kígyó év: A legtöbb kígyó évében született ember most túl nagy eseményekre nem számíthat, az élet megszokott eseményein túl. Ebben a hónapban a környezetedben lévő emberek valamennyire kiszámíthatóbbak lesznek.

Kígyó hónap: Határozottság, visszafogottság és hatékonyság jellemez majd a hónap folyamán. Magadhoz képest a döntéseidre kevésbé hatnak az érzelmek, de nem válsz szívtelenné sem. Egyszerűen tisztábban látod a lehetőségeid és a helyes utat, ami most belső késztetésből fakadóan fontosabb lesz számodra. A következő napokban sok új lehetőség, feladat jön, melyekhez szükség lesz határozottságra, kitartásra, amelyek majd az eredményeket is meghozzák.

Kígyó nap: A pároddal szép, bár kevésbé szenvedélyes napokat élhettek meg. Most nem annyira az érzelmeken lesz a hangsúly, sokkal inkább a közösen elért eredményeken. A jó kapcsolatot emeli és még a problémásat is jobb irányba fordítja a Kakas hónapja. Ha épp egyedül vagy, akkor jó esélyeid lesznek társat találni, akivel komolyabbra is fordulhat majd a kapcsolat.

ló LÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő  által képviselt energiára nincs hatással.

kecske KECSKE

Ez a hónap a horoszkópodban lévő KECSKE által képviselt energiára nincs hatással.

majom MAJOM

Majom év: Következetes és tudatos napok jönnek, az érzések a legkevésbé sem tudnak eltéríteni céljaidtól.

Majom hónap:  Különösen aktív időszak vár rád, bár maga a nyüzsgés, a megfeszített munka és a nehézségek megoldása egyébként sem áll tőled messze, de ezt most felszorozhatjuk a többszörösével. Szakmai területen új lehetőségek és megbízások várhatók, ahol a tisztán látás és határozottság és a megfeszített munka nagy eredményeket hozhat.

Majom nap:  Az elköteleződés hónapja következik. Amennyiben már rátaláltál a szerelmedre, úgy itt az idő, hogy szorosabbra fonódjon a kapcsolat. Ez lehet összeköltözés, eljegyzés, de akár a közös otthonteremtés is aktuálissá válhat. Ha problémák vannak a kapcsolatban, most kenyértörésre kerülhet sor, és vagy tisztázzátok a helyzetet, vagy elválnak útjaitok. Ha nincs kapcsolatod, esélyes, hogy megjelenik valaki, aki megtetszik neked.

Kakas KAKAS

Kakas év: Szeptemberben rád vetül a fény, valamiért most többen fognak rád figyelni vagy keresik a társaságod. Ismerkedni is nagyon könnyen tudsz, esetleg valamilyen utazás is lehetséges, ami jó élményekkel tölt fel.

Kakas hónap: A jelenlegi helyzetedtől függ, hogy milyen hatást gyakorol rád a Kakas hónap energiája. Az élet számtalan területén lehetségesek meghatározó események, a munkában és a családi, baráti területeken mindenképp. A jól működő területek virágzásnak indulnak, ezáltal kaphatsz új munkát vagy érdekes feladatokat. Ebben az esetben a kollégáiddal harmonikus lesz a kapcsolatod és a családod is próbál a kedvedre tenni. Ugyanakkor, ha bármilyen rejtett probléma van, az előbb a felszínre jön és komoly nehézségeket is állít eléd, hogy tegyél valamit ellene, találj megoldást, a kedvező események csak a rendezés után tudnak elindulni.

Kakas nap: Szintúgy igaz, hogy a jó kapcsolatot emeli a hónap energiái, míg a rosszul működőt akár a földbe is döngöli. A Kakas hónap abban segít, hogy az utadra találja párkapcsolati szempontból. Rá fog világítani a problémákra és nem engedi, hogy a szőnyeg alá söpörd a problémákat. Mindezek után megélheted, hogy a társad folyamatosan a kedvedre tesz, valahogy az elképzeléseid szerint alakulnak a dolgok és összejön minden, amit szeretnél. Ha pedig nincs társad vagy új, szebb otthonra vágysz, akkor ez a hónap maximálisan jó esélyeket tartogat.

KutyaKUTYA

Kutya év: Korábban megélt helyzetek, problémák vagy akár emberek a múltadból, most ismét visszatérnek és újra kihívás elé állítanak. Az események igen meghatározók és látványosak lehetnek, belőled válthatnak ki erőteljes érzéseket vagy szemtanúja leszel mások intenzív reakcióinak.

Kutya hónap: Sokan fordulhatnak hozzád tanácsadásért, többen találhatnak meg, hogy elpanaszolják gondjaikat és neked is lehet késztetésed, hogy az esetleges felháborodásod, mérgelődésed megoszd másokkal is, vagy ha veszekszel valakivel, akkor attól zenghet az egész ház. A munkádban intenzív eseményekre számíthatsz, az eddigi erőfeszítéseid beérnek, de a lustaságod következményeivel is most szembesülhetsz. Ha szeretnél munkahelyet váltani, úgy érdemes most keresni és akár volt kollégák, ismerősök segítségét is kérni.

Kutya nap: Esélyes, hogy nem ez lesz a legnyugodtabb hónapod a párkapcsolatot illetően, akár pozitív, akár negatív értelemben. A párod és te is meglehetősen hevesen reagálhattok feszültség esetén, de még így is jobb, ha megbeszélitek a problémákat, minthogy engedik elharapózni. Az otthonnal kapcsolatban is változások lehetségesek, melyek váratlanul jelentkeznek és gyors megoldást igényelnek. Legyél nyitott a környezetedre, most több embert kell meghallgatnod, mert ezzel tudsz segíteni másoknak. Ha nincs párod, ez a hónap akár a nagy őt is meghozhatja neked.

DisznóDISZNÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő DISZNÓ által képviselt energiára nincs hatással.

patkany PATKÁNY

Patkány év: Ha szeretnéd bővíteni a kapcsolatrendszeredet, új lehetőségekre vágysz, akkor most könnyebb dolgod lesz, mint gondolnád, mert minden azt segíti, hogy ez megvalósuljon.

Patkány hónap: Amennyiben a munkahelyeddel nem vagy elégedett, vagy már érzel lappangó problémákat, úgy ezek a következő napokban kiéleződhetnek és döntési helyzetbe hozhatnak. Most egyértelműbben fogod látni, hogy mi a gond és min kellene változtatni, az más kérdés, hogy teszel-e is valamit ellenében. Ha eljött az idő a változásra, úgyis fog valami történni, ami elindítja a folyamatokat. Ha épp munkát keresel, ez egy nagyon jó hónap arra, hogy találj is megfelelőt. Üzleti szempontból kiváló időszak jön, a kapcsolatteremtés sokkal egyszerűbb lesz, mert most nem csak Te leszel nyitott az újra, hanem üzleti partnereid is.

Patkány nap:  A következő időszak felkavaró hatással lehet mind a szerelmi, mind a baráti, családi kapcsolataidra, pozitív és negatív értelemben egyaránt. Tisztábban láthatsz rá önmagad és/vagy a párod hibáira. Olyan helyzetek adódhatnak, melyek szinte kikényszerítik, hogy változzatok. Ha nincs társad, most találkozhatsz valakivel, aki nagy hatással lesz rád, erős vágyakat ébreszt benned. Az otthonoddal kapcsolatosan lehetségesek változások, ez akár felújítás, szépítés, de akár költözés is lehet.

BivalybetuBIVALY

Bivaly év: Kedvező napok várhatók, amelyek lehetőségeket és új kapcsolatokat hozhatnak. Különösen hasznos lesz ez a hónap a számodra, ha a munkád miatt kell új embereket megszólítani, mert ez most lényegesen könnyebben megy majd.

Bivaly hónap: A munkádban mindig is fontos, hogy lépésről lépésre haladj, ami nem mindig jön össze. Most viszont kevés külső akadály lesz, ami hátráltatna, csak saját magadat kell “legyőznöd”, ha nem mennek a dolgok. Szeptemberben nem tudnak eltéríteni a terveidtől sem az emberek, sem pedig a nehézségek. Kisebb-nagyobb változásokra számíthatsz a munkádban, feladataidban, többségében fejlődést vagy megnövekedett mennyiséget tapasztalhatsz.

Bivaly nap: A következő napokban törekedned kell a korrektségre, nem engedhetsz meg magadnak semmilyen elnézést a morális értékrendedet illetően. Bármit mondasz vagy teszel, mindig tisztában kell lenned azzal, hogy mindennek hatása és következménye lesz. Szeptemberben a mentális, vagy épp a fizikai erő társadul szegődik, így semmi sem lehetetlen sem pozitív, sem negatív irányban. A kontroll, a gyeplő a te kezedben van, az erődet mindenképpen a fejlődés érdekében és önmagad meghaladására használd fel!