fbpx

A Jin Víz Kígyó hónapja mozgalmas, felszabadító energiákkal érkezik.Fellélegezhetnek azok, akik az áprilist nyomasztónak érezték vagy akiknek nehéz változásokat hozott. A Víz elem erős dominanciája változékonyságra utal: készüljünk fel a váratlan eseményekre, kiszámíthatatlan fordulatokra. Ez nemcsak a környezetünkre, illetve a velünk történő eseményekre lehet igaz, hanem a gondolkodásunkra, lelki folyamatainkra is. Legyünk rugalmasak, akkor jól élhetjük meg ezt az izgalmas időszakot.

A Víz elem emellett fogékonnyá tesz mások hangulatára, beleérző képességünk erősödik, és a lelki életünkre kerül a hangsúly. Rendkívül érzékenyek leszünk: nemcsak arra, amit kimondanak, hanem arra is, amit csak vélünk, és a hallottak mögé gondolunk. Ez az érzékenység túlzott is lehet, erre figyeljünk! Ne kombináljunk, ne vonjunk le elhamarkodott következtetéseket! Emellett természetesen empátiánk is növekszik, érezni fogjuk, hogy kinek van szüksége segítségre és szívesen rendelkezésre is állunk majd. Érzelmekkel lehet megoldani nehéz helyzeteket, konfliktusokat elsimítani. Fejezzük ki bátran, ha valami bánt, ne magunkban őrlődjünk a dolgokon, valamint hallgassuk meg a másik felet is, mert így könnyebben közös nevezőre jutunk.

A fent említett változékonyság hátrányokkal is jár: szertelenek, kapkodók lehetünk, nem tudunk egy dologra fókuszálni, kifolynak a kezünkből a feladatok. Ráadásul sokan nagyon akaratosak leszünk, és ez a tulajdonság a változékonysággal kombinálva azt eredményezi majd, hogy mind saját magunk, mind a környezetünk elfárad a szeszélyeinktől.

A Jin Víz Kígyó hónapjában lelkesek, vehemensek leszünk, nagy elánnal vetjük bele magunkat a teendőinkbe. Sok intéznivalónk lesz, lótunk-futunk – sokkal aktívabban mozgunk, mint az előző hónapokban. Úgy érezhetjük, hogy a vírushelyzet miatt még nem pöröghetünk száz százalékosan, lesznek még korlátozó körülmények (ez nem is baj, hiszen nem árt még az óvatosság). Lázadozunk, szeretnénk kitörni a „karámból”, a belső kontroll már láthatóan nem működik – ezért jó, hogy kívülről még rászorítanak minket az elővigyázatosságra.

Tele leszünk tervvel, hívogatni fog az új, az ismeretlen. Jobbnál jobb lehetőségeket kapunk, hogy bizonyítani tudjuk, nem csak álmodozunk, hanem teszünk is a megvalósulásért. Új célokat tűzhetünk ki, melyek kivitelezésébe ezerrel vetjük bele magunkat. Ehhez kérhetünk és kaphatunk is segítséget, akár a környezetünktől, akár az Univerzumtól. A titka csak annyi, hogy kérni kell. Nem árt, ha nyitunk az új dolgokra, próbáljunk meg elrugaszkodni a már megszokott sémáktól, használjunk friss eszközöket, ötleteket.

Amiből kevés lesz: a türelem: minden azonnal és gyorsan akarunk. Ha lelkesedésünket valami vagy valaki felkelti, hajlamosak leszünk túllépni a részleteken, és fontos dolgokat nem veszünk számításba. Erre is jó lesz vigyázni.

Az anyagiak hangsúlyos szerepet kapnak – hol pozitív, hol negatív előjellel. Utóbbi esetben jól jön majd a fentebb már jelzett erős intuitív képességünk. A kiadásainkra figyeljünk oda, ne engedjük, hogy a pénz lyukat égessen a zsebünkön. Ne döntsünk elhamarkodottan, kerüljük az impulzusvásárlásokat! A Tűz napon születettek életében főként nagy hangsúlyt kapnak most az anyagiak, de ha a fenti tanácsokat megfogadják, akkor csakis pozitív előjellel.

A jó hír, hogy egész hónapban támogatnak minket az energiák, és ha a fent említetteket szem előtt tartjuk, tudatosan irányítjuk a sorsunkat, és nem engedjük, hogy a szeszélyek, az akaratosság és a lázadás szelleme eluralkodjon rajtunk, akkor kifejezetten jó élményekkel zárhatjuk ezt a hónapot.

A hölgyeknek a Jin Víz Kígyó hozhat változást a párkapcsolatok terén – megújulást, előrelépést –, de ez nem mindenkire lesz érvényes. A meglévő kapcsolatokat a hónap energiája többségében erősíti, de a nem jól működőket fel is robbanthatja. Ez természetesen nem jellemző mindenkire, de legyünk elővigyázatosak.

A személyes – baráti, rokoni – összeköttetéseknek viszont kifejezetten kedvez ez az időszak: gyakrabban találkozhatunk szeretteinkkel, és a közös kikapcsolódásoknak is több tér és szerep jut.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a MAJOM szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Május: 5., 7., 11., 17., 19., 23., 29., 31.

Június: 4.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Május: 8., 10., 15., 16., 20., 22., 27., 28.

Június: 1., 3.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Tigris év: A hónap folyamán teszed a dolgod, mint szoktad, ám egyszer csak történik valami váratlan: felbukkan egy régi barát, vagy egy új ismerős, aki mégsem tűnik újnak. Váratlan, nagy jelentőségű események történnek körülötted.

Tigris hónap: A munkádban fordulóponthoz érhetsz. Amiért megdolgoztál, annak a gyümölcse most érik be. Ha semmit sem vagy helytelen dolgokat tettél, azoknak a hatásaival is most szembesülhetsz. A hónap folyamán leginkább a kommunikációs félreértésekkel kell vigyázni, törekedj arra, hogy a lehető legtisztábban és egyértelműbben egyeztess másokkal és szervezd napjaidat. Hajlamos leszel a szétszórtságra, a kapkodásra.

Tigris nap: Váratlanul bekövetkező események szabhatnak új irányt döntéseidnek, párkapcsolatodnak. A történések pozitív és negatív hatásúak egyaránt lehetnek, és többségében már voltak előzményeik, csak eddig nem foglalkoztál vele, talán már el is feledted. Fontossá válnak a korábban tett kijelentéseid, cselekedeteid, és igencsak érzékenyen fog érinteni, ha csalódnod kell a párodban. Gondolkozz el rajta, vajon valamikor te is okozhattál csalódást másnak? Ha nincs párod, úgy izgalmas napok jönnek, hiszen találkozhatsz a lelki társaddal, jelentőségteljes szerelem is beköszönthet.

nyúl NYÚL

Ez a hónap a horoszkópodban lévő NYÚL által képviselt energiára nincs hatással.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő SÁRKÁNY által képviselt energiára nincs hatással.

kígyó KÍGYÓ

Kígyó év: A szerencsés lehetőségek ismeretlen helyekről és emberektől érkezhetnek. Ha szeretnéd ezeket megragadni, járj nyitott szemmel! Akár utazás, költözés is lehetséges.

Kígyó hónap: Fordulópontot hozhatnak a májusi energiák a munkádban és a személyes kapcsolataidban. Az irány egyelőre még ismeretlen, az adott dolog, helyzet rezgésszintje dönti el, hogy pozitív vagy negatív eseményként fogod megélni. Az eleve rosszul működő dolgokat az élet lefejti most rólad, míg a jól funkcionálókat még magasabb szintre emeli. Jöhetnek nagyszerű lehetőségek, amelyekről szabadon dönthetsz, hogy élsz-e velük, vagy haladsz tovább a jelenlegi utadon. Ez hónap rengeteg munkát, feladatot, akár új megbízást, állást hozhat neked. Ha elvisz valamit az élet, arra már nem volt szükséged, már nincs többé dolgod vele.

Kígyó nap: Fókuszban a párkapcsolat és az otthon. Itt is igaz, hogy a jól működő kapcsolat tovább tud emelkedni, a párod részéről csupa kedves és jó energia áramlik feléd. Most a legtöbb dolog a te kedved és elképzeléseid szerint történik. A párod életében meghatározó események történhet, ha pedig jelenleg egyedül élsz, de nyitott vagy az új kapcsolatra, akkor lesz is lehetőséged rá, hogy megismerj valakit, aki megfelelő lehet neked. Az otthonoddal kapcsolatosan is jelentős események történhetnek a hónap folyamán.

ló LÓ

Ló év: Május a lehetőségek hónapja; ezek új területekről érkeznek, és többségében pozitív eseményeket idéznek elő. Leginkább a lelkesedésed és az előrejutással kapcsolatos vágyaid által tudsz majd igazán elégedett hónapot zárni.

Ló hónap: Ha eddig le voltál lombozódva, és sokszor a munkád sem okozott örömöt, akkor különösen jól fog jönni a május frissességet hozó új energiája. Ez új feladatokat, megbízásokat, akár új álláslehetőséget is hozhat, főként akkor, ha utánajársz a dolgoknak. Intenzív, lelkes kisugárzásodnak köszönhetően most bárkit magad mellé tudsz állítani, bár nem árt, ha tudod, hogyha ha túlzásba viszed, akkor a lelkesedésed elrettentő is lehet, mert  túl sok leszel. De az arany középutat szem előtt tartva szinte garantált, hogy ez a hónap kedvező lesz a számodra.

Ló nap: Párkapcsolatban élve ügyelned kell arra, hogy a tüzes energiáiddal ne nyomd el teljesen a társadat. A következő hetek az összetartozást erősítik, az ellaposodott kapcsolatba is új életet tudnak lehelni. Ha nincs társad, úgy most hatással tudsz lenni az ellenkező nemre: mint egy mágnes, úgy tudod magadhoz vonzani az embereket. Emiatt elég jó esélyed van rá, hogy ebben a hónapban legyen valamilyen romantikus élményed, persze csak akkor, ha nyitott leszel az emberekre.

kecske KECSKE

Kecske év: Barátkozós, jövős-menős napok jönnek. A májusi energiák nagy segítségedre leszenk, ha fel szeretnéd hívni magadra a figyelmet, új kapcsolatokat, üzleti lehetőségeket szeretnél.

Kecske hónap: Nem a nagy változások hónapja, de mindenképpen a kisebb-nagyobb előrelépési lehetőségek időszaka következik. A munkahelyeden ugyan időnként puskaporossá válhat a hangulat, melynek oka a temperamentumos, olykor türelmetlen személyiség lehet. Ugyanakkor a kedves, lehengerlően közvetlen stílusoddal mindenkit le tudsz most venni a lábáról, ami előrelépési lehetőségeket, fejlődést hozhat a munkádban és személyes kapcsolataidban is.

Kecske nap: Ismét kedvező szelek fújnak a párkapcsolatok egén, ha van társad, úgy vele kellemes napokat, együtt fejlődést élhettek át. A problémák enyhülnek, könnyebb most szót érteni egymással, ha pedig egyedül vagy, akkor mutatkozik esély rá, hogy rád találjon a szerelem.

majom MAJOM

Majom év: A környezetedben most több túlérzékeny ember lehet, a barátaid is könnyebben megbántódhatnak.

Majom hónap: Ez a hónap felzavarja az állóvizet, a munkádban és közeli kapcsolataidban bármikor, bármilyen változás beállhat. Esélyes új pozíció, munkahelyváltás, feladataidban megújulás, munkád és/vagy családod és barátaid miatt sok jövés-menés vagy utazás. Ne ijedj meg, ha olyan események történnek, melyek alapjaiban rázzák fel az életed, tudatosítsd a változás okát (és ne csak a látszólagost), és készülj fel az újra. Nagy eséllyel valami idejétmúlt vagy már nem működőképes dolog adja át helyét a következő életfeladatnak, így ellenállás és aggodalmaskodás helyett fedezd fel az új kihívást.

Majom nap: A Kígyó hónap energiája hozhat költözést, változást a párkapcsolatodon belül, mely megjelenhet pusztán belső késztetésként („nem jó, ami most van, változtatni kellene”), vagy konkrét eseményekben. Ha párkapcsolatod a végét járja, most olyan események történhetnek, melyek vagy teljesen véget vetnek neki, vagy ha mindketten nyitottak vagytok a változásra, akkor pozitív irányba indulhattok el. A jól működő kapcsolatot is megzilálhatja a Kígyó hónap energiája, mert a felszínre tudja hozni a rejtett problémákat. Megoldás: ne dugd a fejed a homokba, hanem beszéljétek meg az esetleges gondokat. Ha nincs kapcsolatod, akkor most érdemes ismerkedni, mert elég jó esélyeid vannak egy új szerelemre.

Kakas KAKAS

Kakas év: Látványos nagy események nem igazán várhatók, inkább ismerkedési lehetőségek, új kapcsolatok.

Kakas hónap: Május hónap folyamán egész jó lehetőségeid lesznek főként a munkádban. Józan fejjel tudod végiggondolni, hogy mit szeretnél, nem zavarnak most be kusza érzések. Fejlődési lehetőségek várhatók, akár a feladatok, akár a jelenlegi pozíciód vonatkozásában. Ha új helyet keresel, akkor érdemes belekezdeni, ebben támogatni fognak az energiák. A családoddal, barátaiddal szorosabbra fűzheted a kapcsolatot, könnyebben elsimíthatók a nézeteltérések.

Kakas nap: Ez a hónap ugyan nem a rózsaszín ködről szól, de mégis nagyon jót tesz a párkapcsolatodnak. Ha van társad, akkor együtt szinte meg tudjátok váltani a világot, a következő napokban inkább szövetségesek lesztek, mint forróvérű szeretők, így a gyakorlatiasabb dolgokban tudtok sikeresek lenni. Ha nincs épp senki, aki enyhítené a magányodat, legyél nyitott, mert eléd sodorhat valakit az élet, aki szíves-örömes megteszi ezt.

KutyaKUTYA

Ez a hónap a horoszkópodban lévő KUTYA által képviselt energiára nincs hatással.

DisznóDISZNÓ

Disznó év: Zavaros körülmények közé kerülhetsz, ha teheted, maradj ki mások feszült ügyeiből.

Disznó hónap: Ez a hónap változásokat tartogat neked, akár a munkádban, akár a személyes kapcsolataidat illetően. Ezeket a változásokat főként te fogod kezdeményezni, nagy eséllyel azért, mert már a korábbi időszakban elindult valami, ami ebben a hónapban fejti ki igazán a hatását, és most kell dönteni és kivitelezni is. Nagyon nyüzsgős és tettrekész leszel, szívesen folysz bele bármibe, ha úgy érzed, hogy segítségére lehetsz másnak. Ezzel légy óvatos, mert olyan problémákat vehetsz magadra, amelyek valójában nem a tieid, csak belekeverted magad.

Disznó nap: A türelmetlenség velejárója lehet a hónapnak, hajlamos leszel az impulzív döntésekre, belekapsz egy-egy dologba, de rövid időn belül elveszted érdeklődésedet, mert valami más izgalmasabbnak, érdekesebbnek tűnik. Az érzéseket ilyenkor hasznos kontroll alatt tartani, és a lehető legkevésbé beleavatkozni mások dolgába. Azt se hagyd, hogy a környezeted rángasson össze-vissza, próbálj meg inkább a saját dolgaidra fókuszálni és a terveidet szép sorjában megvalósítani. Alacsony szinten megélve a hónap energiáit lehetnek konfliktusaid is, avagy az otthonoddal kapcsolatban nagyobb változások.

patkany PATKÁNY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő PATKÁNY által képviselt energiára nincs hatással.

BivalybetuBIVALY

Bivaly év: Nagyon különleges eseményekre nem számíthatsz, inkább kisebb lehetőségekre és történésekre, amelyek illeszkednek eddigi terveidhez, tevékenységeidhez.

Bivaly hónap: Kellemes, hatékony energiákkal érkezik a Kígyó hónapja az életedbe, új lehetőségeket, kisebb-nagyobb változásokat hoz, főként a munkádban, feladataidban. Ha az elmúlt hónapot nyögvenyelősnek érezted, ettől most már nem kell tartanod, kezedbe tudod majd venni az irányítást. A családodban előremutató változások történhetnek, nem látványosak, de mégis haladásként élitek meg.

Bivaly nap: Ha vannak problémák a párkapcsolatodban, családi/baráti körben, akkor most érdemes tanácsadóknak nőket választanod, mert a megoldások, jó tippek tőlük jöhetnek. A családi, baráti kötelékek erősödnek, de ne lepődj meg, ha mégsem vágysz velük túl szoros kapcsolatra, hanem szívesen vonulsz el, és szenteled az időd valamilyen kreatív elfoglaltságnak, például olvasgatásnak, kertészkedésnek. A párkapcsolatban nagy lángolás nem várható, inkább szorgos hétköznapok.