fbpx

Július 6-ának estéjén belépünk a Jin Fa Kecske hónapjába. A Kecskében lévő Jin Föld elem általában pozitív, nyugtató módon hatnak ránk, így valamennyire lelassulunk, elfogadóbbak, nyugodtabbak lehetünk általa. Ugyanakkor a korábbi években megszokotthoz képest ez a Kecske hónap dinamikusabb lesz, tele leszünk tervekkel, célokkal, tettvággyal. Érdemes számításba venni, hogy a következő napokban nem minden az elképzeléseink szerint alakul, mivel a kiszámíthatatlanság jelentősen közrejátszik majd. Legyünk rugalmasak, ez sikereink záloga. Segíthet a kitartás, a szívósság is – ne hátráljunk meg, ne adjuk fel idejekorán! Hiszen ez a hónap arról is szól, hogy az élet próbára teszi az eltökéltségünket és a kitartásunkat. Ez a hónap az, amikor nem annyira probléma, ha nyögvenyelősen indulnak a dolgok vagy hirtelen megváltoznak, ez is benne lesz a “játékban”. Aki képes leküzdeni az akadályokat, ill. az esetleges problémákat a helyükön kezeli és inkább a megoldásra törekszik a megfutamodás helyett, az egyrészt a belső erőt és magabiztosságot kapja jutalomként, másrészt konkrét eredményeket is fel tud majd mutatni.

A kínai asztrológia szerint a Kecske az egyik legspirtiuálisabb állatjegy. Ebben a hónapban ezért nyitottabbak leszünk az ilyen témákra, tevékenységekre. Több olyan esemény is történhet velünk, amelyekre meglepődve tekintünk, akár hihetetlennek is érzünk. Az idei Kecske hónap sokakat elbizonytalaníthat. Úgy érezhetjük, hogy nem vagyunk urai az életünknek, az munkál bennünk, hogy valamit nagyon meg kellene változtatnunk ahhoz, hogy jobb életet élhessünk. Magyarán érezzük a “hívást”, csak épp nem tudjuk, hogy hova. A cselekvési vággyal és az erővel nem lesz gond, csak jöjjön valaki vagy valami, ami irányt ad, mert többször azt tapasztalhatjuk, hogy a saját terveink, szándékaink nem úgy alakulnak, ahogy elképzeltük. A megoldás most az, hogy engedjük, hogy a természetfeletti terelgessen az utunkon – még akkor is, ha nem látjuk (még), mi a célja. Próbáljuk elfogadni, hogy a felsőbb akarat nem mindig egyezik a miénkkel, de ettől még jó a cél, és akkor cselekszünk helyesen, ha meghajlunk előtte. Különösen fontos ez, ha komoly és hosszú távú anyagi döntések előtt állunk. Ha azt látjuk, hogy elképzeléseink – bármilyen jónak gondoljuk is azokat – ha megfeszülünk, se működnek, ne ragaszkodjunk hozzájuk mereven, inkább vegyük figyelembe a befolyásoló tényezőket is.

Lesznek, akikre ez a hónap energetizáló hatással lesz: túlságosan is erősíti az akaratot. Fokozott irányítási vágyat érezhetünk, és ha nem is mutatjuk ki, akkor is sokszor bosszankodhatunk, hogy nem haladnak a dolgok, akadályokba ütközünk vagy valaki hátráltat. Ilyenkor komoly feszültségek is kialakulhatnak bennünk, ami valójában nem vezet sehova, mert ahogy fentebb írtam, most a gyeplő nem a mi kezünkben van. Ellenben a határozatlanabb egyéniségeket kedvező irányban befolyásolja, mivel könnyebben tudnak dönteni, jobban tudják érdekeiket képviselni.

Ez a hónap részben arról is szól, hogy ráébredjünk a határainkra. Fontos, hogy felismerjük, mire vagyunk képesek, mit akarunk, és valóban csak azt vállaljuk, amivel elbírunk vagy belefér az időnkbe, mert csak így érhetünk el sikereket. Kellő önismeret nélkül könnyen belefuthatunk olyan helyzetbe, ahol szembesítenek hiányosságainkkal vagy hibáinkkal.

A hónap energiái segítenek minket a jobb kommunikációban, erősödik az érzelmi intelligenciánk, és ráébredhetünk, hogy jobb eredményeket érünk el megegyezéssel, mint vitatkozással. Mindenki magához mérten jobban tud majd tárgyalni, egyeztetni. Aki tudatos erre, az még inkább fel tudja használni a kedvező energiákat, melyek segítenek ráhangolódni a másik emberre és növelik empátiánkat is. Ugyanezen energiák hajlamossá tehetnek a túlzott elfogadásra, megalkuvásra és elbizonytalanodásra, ami érdemes lesz időben felismerni és tenni ellene.

A Kecske hónapja konfliktusokat, nézeteltéréseket is hozhat, főleg anyagiak, illetve az otthonunk területén. Aki építkezik, erre különösen figyeljen, mert ebből a szempontból ez kiszámíthatatlan és sok változást hozó hónap lehet (igaz, ez pozitívan is megnyilvánulhat). Alacsony szinten megélve a hónap energiáit, befolyásolhatóvá válhatunk, találkozhatunk alamuszi, kétszínű viselkedéssel is. Most jobban oda kell figyelni partnereink, munkatársaink szándékaira, mondanivalójára, mert nehezebben látunk bele a másikba – ahogy ők is belénk.

Mindenféle közösségi eseménynek, kulturális és kreatív programnak kedvez ez a hónap. A kreativitás, művészet hangsúlyosan jelenik meg, egyrészt mint önkifejezési forma, másrészt mint az otthonunk, környezetünk harmonikus megjelenésére való igényként. Kedvez a közösségi eseményeknek is a Kecske hónap, sok barátság szövődhet, illetve erősödhet meg júliusban – vagy épp ellenkezőleg, meg is rendülhetnek, főként anyagi okok miatt, úgyhogy erre jó lesz vigyázni. Ahogy az egyéjszakás kalandokra, flörtökre is, mert most fogékonyabbak leszünk a laza kapcsolatokra.

 

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Július 8., 12., 18., 20., 24., 30.

Augusztus 1., 5.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Július 9., 16., 17., 21., 28., 29.,

Augusztus 2.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő TIGRIS által képviselt energiára nincs hatással.

nyúl NYÚL

Nyúl hónap: Kettős hatású lesz a számodra a Kecske hónapja. Egyrészt hozhat egész jó lehetőségeket, melyek pozitív eseményeket eredményeznek, vagy fejlődést a meglévő munkában, kapcsolataidban. Másrészt viszont akadályok is jöhetnek bőségesen, melyek elsőre sokkal nehezebbnek tűnhetnek, mint amennyire valójában azok. Ne futamodj meg a nehézségek láttán, mert minden adott lesz hozzá, hogy túllendülj rajtuk!

Nyúl nap: A meglévő, jól működő párkapcsolatnak alapvetően jót tesznek az elkövetkezendő napok, de azért légy résen, mert előfordulhatnak problémák, nézeteltérések is. Az egészségedre mindenképpen figyelj most jobban, pihenj, ha úgy érzed, ezt kívánja a szervezeted. Az otthonnal kapcsolatos változások is lehetségesek, és ha nincs társad, akkor most találkozhatsz valakivel, aki felkelti az érdeklődésedet.

Nyúl óra: Bizonytalanságot érezhetsz a következő napokban, kételkedhetsz önmagadban, a terveidben, de semmi gond, menj csak tovább az utadon, tedd, amit jónak érzel!

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő SÁRKÁNY által képviselt energiára nincs hatással.

kígyó KÍGYÓ

Kígyó hónap: Azt gondolnád, hogy így nyáron jóval kevesebb munkád, feladatod lesz, de ne csodálkozz, ha nem így van, sőt! A munkában lehetnek változások, izgalmas lehetőségek, új feladatok, megbízások. Amennyiben állásváltoztatáson gondolkozol, a jelenlegi uborkaszezon ellenére is lesznek lehetőségeid, melyek felkeltik az érdeklődésedet és a lelkesedésedet. Nagyobb nyüzsgésre számíthatsz munkatársaid és legalább annyira a családi események kapcsán.

Kígyó nap:  A párkapcsolatodban hevesebb érzések jelennek meg akár pozitív, akár negatív értelemben. Ha lapos, akkor most szenvedélyesebbé válhat, ha már amúgy is sokszor áll a bál, úgy ez fokozódhat. Ha nincs jelenleg társad, akkor megismerhetsz olyan embert, aki erős érzéseket, érzelmeket tud belőled kiváltani.

Kígyó óra: A gyermekeddel kapcsolatos események sokasodnak, lehet, kicsit nehezebben kezelhető lesz, előfordulhatnak intenzív időszakok is. Kicsit hevesebbé válhatsz, erőteljesen reagálhatsz eseményekre.

ló LÓ

Ló hónap: Nagy lehetőségeket tartogatnak a következő napok: azokon a területeken, melyekbe lelkesedéssel, örömmel kezdesz bele, lényegesen nagyobb eredményeket tudsz elérni, mint remélted volna. A sikered záloga az akaratod, kitartásod és a lendületed lesz. Ha hiszel abban, amit csinálsz, akkor nagyjából semmi nem tud megállítani. A munkádban, üzletedben új lehetőségek jöhetnek, esetleg olyan emberek, akik inspirálóan hatnak rád. Esélyes az új munka, feladatok, előléptetés, új ügyfelek és/vagy megbízások.

Ló nap: Különösen jót tesz a Kecske hónapja a párkapcsolatodnak, a harmonikusan működőt kellemes eseményekkel telíti meg, a döcögőset javíthatja, a nyögvenyelőset pedig a te érdekedben szétszakítja, hogy legyen esélyed jobb minőségű életet élni. Az együttjárásból most lehet eljegyzés, esküvő, vagy például összeköltözés, közös otthon alapítása, építkezés. Ha egyedülálló vagy, érdemes nyitni, mert most van a legtöbb esélyed rá, hogy az utadba kerüljön a nagy Ő!

Ló óra: Nyugodtabb, strukturáltabb lesz ebben a hónapban a gondolkodásod. Nagyobb igényed lesz arra, hogy fejlődj, lelkileg töltődj, sőt, akár spirituális események átélője lehetsz. Fontos tanítások, új ismeretek révén nagy felismeréseid lehetnek akár önmagadra, akár a világ dolgaira vonatkozóan.

kecske KECSKE

Kecske hónap: Ez az év sok bizonytalanságot, változást tartogat a számodra, de ez most egy olyan hónap, amikor minden egy kicsit jobb irányba fejlődhet. Ha a munkádban van elakadásod, úgy olyan lehetőségek jöhetnek, melyek segítenek megoldani a helyzetet. Ez elsőre nem biztos, hogy jónak tűnik, de hosszú távon azt garantálja, hogy tovább léphess és pozitív legyen a végkifejlet. Ha váltani szeretnél, akkor most érdemes jelentkezni az álláshirdetésekre, vagy észrevenni azokat a kedvező, de nem feltétlenül látványos lehetőségeket, melyeket megragadva, jobb helyzetbe kerülhetsz. A családoddal, barátaiddal fontos események történhetnek, érdemes lesz figyelni rájuk.

Kecske nap: Ha feszültségek vannak a párkapcsolatodban, úgy ez a hónap kétesélyes, függően attól, hogy menthető-e a kapcsolat vagy sem. Ha nem, akkor sajnos valószínű, hogy az események a szakítás felé sodornak. Amennyiben csak változtatásokra van szükség ahhoz, hogy jobban működjön, úgy erre megadatik a lehetőség és van esély rá, hogy új alapokra helyeződjön a kapcsolat. Függetlenként jó esélyeid vannak megismerni valakit, aki fontos lesz neked. Az otthonoddal kapcsolatos változások, kardinális események is lehetségesek.

Kecske óra: A gyerekeddel kapcsolatosan kedvező változások lehetségesek, ami akár a tanulmányaihoz, akár a viselkedéséhez is köthetők lesznek. A gondolataidat a gyerekkel kapcsolatos események köthetik le, sok esemény, intézendő vár rád ezen a téren. Tedd félre a maximális racionális gondolkodást, figyeld a jeleket, hallgass a belső hangodra, mert ez segíteni fog a problémák megoldásában.

majom MAJOM

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Majom által képviselt energiára nincs hatással.

Kakas KAKAS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő KAKAS által képviselt energiára nincs hatással.

KutyaKUTYA

Kutya hónap: A Kecske hónapja erős hatásokat gyakorol az életedre, hozhat nagyobb változásokat, megújulást, olykor némi feszültséget is. A hónap energiák kisöprik az életedből azokat a dolgokat, helyzeteket és embereket, akik már nem szolgálják a fejlődésedet és új élményekkel, tapasztalással gazdagítanak. Nem érdemes ellenállni a változásoknak, jobban jársz, ha együttműködsz az energiákkal és irányítod a helyzetet, így a folyamat nyertese leszel, nem pusztán átélője. A következő napok hozhatnak változást a munkádban, családi, baráti kapcsolataidban. Szembesíthetnek tévedéseiddel, gyengeségeiddel, rossz döntéseiddel, illetve lehetségesek feszültségek is.

Kutya nap: A Kecske hónapja megcibálhatja a párkapcsolatodat, ezért nagyfokú tudatosság kell, hogy az esetleges feszültségeket ne külső “támadásként” éld meg, hanem felismerve a problémákat, mint egyfajta megújulási lehetőségre tekints. Lehetséges bármilyen otthonnal kapcsolatos változás: felújítás/átalakítás, költözés, adásvétel.

Kutya óra: A gyereked tart most tükröt eléd, ő lehet az aki szembesít rossz szokásaiddal, tulajdonságaiddal. Ebből lehetnek feszültségek, de ne hagyd, hogy az indulatok irányítsanak és ne is háríts, főként, ha érzed, hogy van abban igazság, amit hallottál. Többet aggodalmaskodhatsz most az egészséged miatt is, depressziós, nyomott hangulatú napok is lehetségesek.

DisznóDISZNÓ

Disznó hónap: A Kecske hónapja, függetlenül a látszólag lassú, nyugodt nyári időszaktól, a te életedben elindít valamit. A kreativitás, kimozdulás és az új kezdet napjai jönnek. Tele leszel jobbnál jobb ötletekkel, amelyek nem rekednek meg a tervezgetésnél, hanem kedved és erőd is lesz  kivitelezni őket. A családoddal, barátaiddal szorosabbra fonódik a viszony, a munkádban pedig előremutató változások lehetségesek.

Disznó nap: Ha vannak is problémák a pároddal, akkor is nagy az esély, hogy ez a hónap a kiegyensúlyozottság és nyugalom jegyében teljen. Ha nincs társad, akkor van rá esély, hogy megismerj valakit. Amennyiben az otthonodban szeretnél valamilyen újítást, változtatást, azt érdemes a következő napokra időzíteni.

Disznó óra: Számtalan jobbnál jobb ötlet kavaroghat most a fejedben, melyeket érdemes alaposabban átgondolni, mert egyesek ezek közül megvalósításra érdemesek lesznek.

patkany PATKÁNY

Patkány hónap: A Kecske hónapja olyan feladatokat hozhat, melyekkel már volt korábban dolgod, de most ismét aktuálissá válnak, illetve felbukkanhatnak emberek és helyzetek, akikkel a karmád köt össze. Ez hatással lehet a munkádra is, pl. felhív egy volt kollégád, hogy tud neked egy új állást, vagy mondjuk egy korábbi feladattal, amire azt gondoltad, hogy már letudtad, újra kell foglalkoznod.

Patkány nap: Az elkövetkezendő napok eseményei az érzéseidre hatnak és a történések nem előzmény nélküliek, még ha elsőre annak is tűnnének. Helyzetek, emberek és érzések térnek vissza hozzád, hogy megmutassák, milyen ember voltál az elmúlt időszakban. Ha jó, akkor többségében pozitív események várhatók, ha önző voltál, bántottál másokat, akkor veled is hasonlóan bánhatnak. A párkapcsolatodban újra előjöhetnek korábbi helyzetek, problémák, amelyek megoldásokra várnak. Amennyiben ebben a hónapban találkozol a szerelemmel, úgy szinte biztos lehetsz benne, hogy már korábbi életeitek valamelyikében is volt köztetek kapcsolat.

Patkány óra: A gyerekeddel váratlan események történhetnek, melyek felkavarják az érzéseidet, akár pozitív, akár negatív értelemben. Felbukkanhat egy titkos szerelem is.

BivalybetuBIVALY

Bivaly hónap: Ez a hónap sok bizonytalanságot hozhat a mindennapjaidba. Hiába tervezel, szervezel, mindig jöhet valami, ami teljes mértékben felborítja a programot, a terveket. Olyan, mintha teljesen kivették volna az irányítást a kezedből és ez meglehetősen frusztráló tud lenni. A munkádban számíthatsz bizonytalanságra, váratlan vagy irányíthatatlan eseményekre és/vagy emberekre. Lehetnek kisebb-nagyobb konfliktusok is.

Bivaly nap: Magánéleti szempontból kevésbé jó ez a hónap, nem annyira kellemes most folyton otthon ülni, mert abból előbb-utóbb konfliktus lesz, inkább menjetek kirándulni, utazni. Legyél spontán, ne ragaszkodj semmihez, és ne riadj meg a negatív előjelek láttán, menj és tedd a dolgod, nem lesz gond!

Bivaly óra: Nagyon sok kétkedés, bizonytalanság lehet most benned és a gyermekeddel kapcsolatban is – ahány nap, annyiféle terv, ötlet. Ami ma jónak tűnik, az holnapra borul. De nem baj, nem kell ezen görcsölni, hagyd történni a dolgokat, és meglátod, minden a lehető legjobban alakul.