fbpx

Nemcsak hónapot, hanem évet is váltottunk: van okunk az örömre, hiszen magunk mögött hagytuk a Patkány évét, ami sok hullámvölgyet és nehéz időszakot hozott.

Sokakat megzavarhat, hogy egyes helyeken azt olvashatjuk, miszerint február 12-én kezdődik a kínai új év, míg máshol a február 3-át írják. Mindkettő helyes, de mindkettő más. A február 12-i kezdést a Hold ciklusai alapján számolják ki, a bíborcsillag asztrológia használja és ezt nevezik az ún. Tavasz fesztiválnak, ami a legfontosabb kínai ünnepségsorozat. Körülbelül olyan jelentőséggel bír, mint nálunk a karácsonyi ünnepek csak ez 15 napig tart. A február 3-i kezdést a Nap ciklus által számítják, a négy oszlopos sorselemzés, azaz a BaZi asztrológia ezt használja. Ezt nevezik az ún. tavasz első napjának, amikor a föld új életre kel, azaz megkezdődik az új életciklus. A kínai asztrológia ezzel a dátummal számol amikor egy horoszkópot felállít.

A Tigris hónap energiái – ahogy maga a ragadozó is – dinamikusak, erősek, és mindannyiunk életébe változást hoznak. Az akarat és lehetőség csap össze egymással: majd elválik, hogy azt tehetjük-e, amit a lehetőségeink, vagy azt, amit a saját akaratunk diktál. Az elkövetkező napokban módunk lesz felismerni, mi az, amit továbbvihetünk, de kell hozzá az akarat, és mi az, amiben változtatnunk kell – akár annak elengedése árán is.  

A hónap energiái rendkívüli módon megerősítenek minket fizikailag és mentálisan egyaránt, így lesz elegendő erőnk ahhoz, hogy megküzdjünk az elénk kerülő problémákkal. Ezeket nagy valószínűséggel nem tudjuk elkerülni. Jó hír viszont, hogy a kihívások pont akkorák lesznek, mint amekkorát teljesíteni is tudunk, így a mérleg két serpenyője egyensúlyban lesz. Számtalan olyan helyzetbe futhatunk bele, amikor azzal kell szembesülnünk: az általunk alkalmazott megoldás, taktika nem eredményes. Ilyenkor ne adjuk fel a célt, hanem változtassunk stratégiát, eszközöket, látásmódot.

Ebben a hónapban az érzelmek a háttérbe szorulnak: a racionálisabb, gyakorlatiasabb oldalunk kerül előtérbe, még akkor is, ha romantikus beállítottságúak vagyunk. Persze, ez alól vannak kivételek: azok a helyzetek, amelyek nagyon nagy lelkesedést, elragadtatást váltanak ki belőlünk, vagy azok, amelyek kihoznak a sodrunkból. Ekkor igencsak érzelmi alapon és felfokozottan tudunk majd reagálni. 

A yang fémhez tartozik az egyenesség, korrektség, tisztesség, ezért ezekkel a fogalmakkal a személyes életünkben, a hétköznapi eseményeinkben találkozhatunk vagy a külvilág történései okán válnak fontossá. Ha most olyan tapasztalásunk lesz, amikor ezek az értékek sérülnek, arra szintúgy erőteljesebben tudunk reagálni. Ugyanakkor érdemes lesz gondolkodni, mielőtt egy huszárvágással elvágnánk emiatt egy jó kapcsolatot vagy kényelmetlen helyzetbe hoznánk magunkat például a munkahelyünkön. Ellenben az, akinek soha nem probléma áthágni az szabályokat, aki könnyedén lép át az erkölcsön, tisztességen, annak lehetnek most negatív élményei. Lesznek páran, akik stoptáblát kapnak és kénytelenek lesznek felhagyni ezzel a rossz szokásukkal.

A hónap mindenféle újításnak kedvez. Sokan érzik majd úgy, hogy valami újba kell kezdeniük. Azonnali sikereket ne várjunk, egy hosszabb folyamat első lépcsőfokaira léptünk.  Ne legyünk hát türelmetlenek – bár erre, sajnos, hajlamosak leszünk. Itt is vegyük figyelembe: ha valami nem az elképzelésünk szerint alakul, attól még működhet, csak csináljuk másképp. Cserébe a kitartás különösen jó eredményeket szül, egy jól megalapozott terv és annak a kivitelezése – bár erőnket és kitartásunkat próbára teheti – nagy megelégedéssel és sokszor sikerrel is fog járni.

A hónap nagy pozitívuma lesz, hogy az égiek segítségünkre lesznek abban, hogy sikerre vigyük a dolgokat. Nincs más dolgunk, csak megtalálni a megfelelő csatornát, hogy kéréseink teljesüljenek. Ez valamikor egy ima vagy meditáció lesz, máskor viszont konkrét személyekhez kell fordulnunk.

A Tigris energiái megmozdíthatják a párkapcsolatokat is, és fejlődést indíthatnak el ezen a területen. A jelszó itt is a türelem lesz. Amire oda kell figyelni, az a kommunikáció. E tekintetben végletesek lehetünk: vagy nagyon jól működünk, vagy épp ellenkezőleg, vitákat, veszekedéseket generálunk akaratlanul is. A problémás kapcsolatokat sajnos nem segítik a Tigris hónap erőteljes energiái, csak akkor, ha eltökéltek vagyunk a jobbítás mellett és felvállaljuk a változást vagy változtatást. Persze, ehhez a társ együttműködése szükséges. Viszont, ha ez megvan, úgy akár egy teljes megújulás következhet be.

Aktivizáló energiák hatnak ránk, sok feladatot, rohangálást, ügyintézést fognak eredményezni. Kicsit szétszórtabbá is válhatunk, így a balesetek is esélyesebbek. Jól esik viszont majd a testmozgás és a januári plusz kilóktól is könnyebb lesz megszabadulni.

A kommunikáció mellett figyeljünk az anyagiakra is: most úgy vethetjük bele magunkat egy-egy tranzakcióba, hogy nem mérlegeljük a pénzügyi következményeket, pedig ez tanácsos lenne a Tigris havában is.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a DISZNÓ szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Február: 7., 9., 13., 19., 21., 25.

Március: 3.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Február:  5., 6., 10., 17., 18., 22.

Március: 1., 2.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Tigris év: A stagnáló időszaknak vége, új élmények várnak rád. Az események a környezetedben különösen aktívvá válnak.

Tigris hónap: Végre elkezdenek megmozdulni az energiák, ami különösen jól fog jönni, ha már nagyon vártál arra, hogy kimozdulhass a meglévő helyzetből. A munkádban megújulás várható, melyek lehetnek akár érdekesebb feladatok, új ügyfélkör, de akár az állásváltoztatás is lehetséges ebben a hónapban. Ha a meglévő munkáddal elégedetlen vagy, úgy fordulóponthoz érkezhetsz: vagy elindulnak végre felfelé a dolgok és a problémák megoldódnak (anélkül, hogy neked ezért különösebben tenned kellene) vagy végleg lejtmenetre kerülsz, ami a változtatás igényét ébreszti fel benned, de akár olyan helyzet is kialakulhat, hogy nem lesz maradásod tovább.

Tigris nap: Ez a hónap felhívja a figyelmed arra, hogy mi az, ami jól működik a párkapcsolatodban és mi az, ami nagyon nem. Most feljöhetnek a rejtett problémák, leginkább azért, hogy szembesülj vele és találj rá megoldást. Már nem opció, hogy a másikban keresd a hibát, mindenféleképpen meg kell vizsgálnod a saját oldalad is. Ha nincs társad, úgy most elég jó időszak lesz az ismerkedéshez, érdemes lesz nyitottnak lenned.

nyúl NYÚL

Nyúl év: Amennyiben szeretnél előre lépni, akár szakmai téren, akár személyes kapcsolataidban, úgy ehhez nyitottság és kezdeményezésre való akarat szükséges. Ne csak a meglévő körökben mozgolódj, nyiss a világra!

Nyúl hónap: Tevékeny napok jönnek, folyamatosan kapod a feladatokat, akár egész nagy nyomás alá is kerülhetsz. De ez nem hiábavaló, mert ezek hozzák neked az előre lépési lehetőséget. Ezekben a napokban jobban előtérbe fogsz kerülni, mind a munkád, mind a személyiséged okán. Vigyázz arra, hogy ne helyezzenek rád nagyobb felelőséget vagy munkamennyiséget, mint amennyit valóban vállalni tudsz és a kialakult munkarendedhez is érdemes tartanod magad. Ha munkát keresel, úgy most jobban aktivizáld magad, mert támogatók az energiák.

Nyúl nap: Ez a hónap nem hoz túl nagy eseményeket a párkapcsolatba, ha nem jól működik, akkor ugyan most sem fognak megoldódni a problémák, de kevés az esély rá, hogy kenyértörésre kerüljön sor. Van lehetőségetek viszont az álláspontok közelítésére, de ehhez szükséges, hogy ne erővel próbáljatok egymásra hatni. Ha nincs kapcsolatod, úgy ez a hónap hozhat új ismeretséget egy dinamikus társ személyében. Az otthonodban változás, fejlődés várható.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: Ez a hónap inkább kellemes eseményeket, lehetőségeket tartogat a számodra.

Sárkány hónap: A Tigris hónap aktivizáló energiáit, azaz a fejlődést, a változást főként a munkádon belül érezheted, lehetnek ezek új projektek, megbízások, vagy akár új munkahelyet is jelenthet. Bárhogy is jelenik meg, legyél nyitott az újra és engedd szabadjára a képzeletedet! Most határozottabb leszel, kevésbé dominál majd személyiséged változékony oldala, így a kitartásod is növekedni fog. Ne feledd, a Bivaly éve mindenképp hozza változásokat az életedbe, ha már most érzed, hogy itt az idő, akkor tedd meg a kezdeti lépéseket, gondold ki, mit szeretnél idén megvalósítani, milyen munkára vágysz, stb. Tervezd meg a jövődet!

Sárkány nap: A hónap kulcsszava a változás lesz. Vagy te vágysz majd valami újra, vagy körülötted indulnak be olyan energiák, ami meglepő lehetőségeket kínálnak. Ha egyébként nem vagy egy kreatív alkat, akkor is azt fogod tapasztalni, hogy a fantáziád szárnyal, újabbnál újabb ötletek pattannak ki a fejedből. Az otthonodban szeretnél most valami fejlődést vagy a társadnál indulnak be az események. A változások nem gyorsak, inkább a hónap végére látod majd, hogy milyen sokat haladtál előre.

kígyó KÍGYÓ

Kígyó év: A környezetedben sok esemény várható, melyek érzelmileg is hathatnak rád. A barátaiddal érdemes lesz kíméletesen bánni, enélkül bizony konfliktusok is lehetségesek.

Kígyó hónap: Ez a hónap kedvez a félreértéseknek is, így ha nem akarsz felesleges köröket futni, úgy gondosan szervezz le mindent, ellenőrizd, hogy mindenkihez a helyes információ jutott-e el.Ha mégis belefutsz meghiúsult találkozókba, elhalasztott megbeszélésekbe, jó ha átgondolod, vajon eddig hányszor kezelted magad is felületesen ezeket te magad is?! Ajánlott lesz a megbeszélt időpontokat konkretizálni, a terveket fixálni, hogy ne ragadjanak meg az elképzelés szintjén, mert ahány nap, annyi ötlet jöhet. Munkahelykeresés esetén próbáld meg felkeresni korábbi kollégáidat, ismerőseidet, mert rajtuk keresztül nagyobb eséllyel találsz újat vagy jobbat, vagy jó tippeket kaphatsz tőlük. Vigyázz most a kommunikációddal, mert érzékenyek lesznek az emberek és te se vegyél mindent a szívedre.

Kígyó nap: A februári energiáknak köszönhetően a következő napokban kissé érzékenyebb lehetsz, hajlamosabb leszel előre kombinálni, drámai szituációkat elképzelni. Párkapcsolatban élve a társad megnyilvánulásait értékelheted túl, olyan dolgokat hallasz bele a mondanivalójában, amit nem úgy szánt, mint ahogy azt értelmezted. Beleszőhetsz érzelmi töltéseket, amelyek meg sem fordultak a fejében és ezeket egy vita során hozzá is vágod, ő meg majd csak pislog, hogy „Mi van?”, nem fogja érteni, mivel vádolod. És hogyan is értené, hiszen az egész csak a fejedben született meg. Ha felismered magadban ezt a játszmát, már meg is találtad a megoldást, mivel ki tudod szűrni a képzelgésből a valós tényeket.

ló LÓ

Ló év: Ismeretlen helyekről vagy kapcsolataid révén juthatsz most jó lehetőségekhez. Többségében pozitív eseményekre számíthatsz a hónap folyamán.

Ló hónap: Tele leszel energiával, ami amúgy is jellemző rád, de most akár túl sok is lesz belőle. Számtalan jobbnál jobb lehetőség érkezhet ebben a hónapban, akár új feladatok, ügyfelek formájában. A befektetett energia meghálálja magát, akár plusz anyagi bevételt is hozhat. A kapcsolatrendszereden keresztül még inkább jó lehetőségekhez juthatsz, de amúgy is érdemes most a kapcsolataidnak nagyobb figyelmet szentelni. Vigyázz azonban, hogy ne legyél túl sok, mert ezzel elriaszthatod az embereket. Ha munkát keresel vagy szeretnél valamilyen előrelépést, úgy erre ez egy tökéletes hónap, csak cselekedned kell.

Ló nap: Ha párkapcsolatban élsz, de esetleg kezdenétek eltávolodni egymástól vagy a túl sok együttlét okoz problémákat, akkor lehetőségetek lesz új életet lehelni a kapcsolatba. Akár egy új kezdet is lehet ez a kapcsolatotokban. Ha épp nincs társad, ez a hónap segít az ismerkedésben is.

kecske KECSKE

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kecske által képviselt energiára nincs hatással.

majom MAJOM

Majom év: Zűrzavaros napok jönnek, több olyan esemény történhet, ami borítja a terveidet. A környezetedben lévő emberek pedig elég érzékenyek lehetnek.

Majom hónap: Itt az idő a változásokra, amire vártál, hogy történjen valami, jöjjön valamilyen új lendület, az a Tigris hónapjában elég nagy eséllyel meg is valósul. A nagy tervek, az új kezdet időszaka van. Ez megnyilvánulhat új feladatok, üzletfelek vagy nagyobb változások akár a jelenlegi munkahelyeden, akár egy új pozíció vagy állás formájában. A változások jöhetnek kívülről vagy te is kezdeményezheted őket. Ez lesz az a hónap, amikor bármit el tudsz érni, amit csak akarsz, akaratból nem lesz hiány. Vigyázz arra is, hogy mibe fekteted az erődet, nehogy a végén rájöjj, annyira nem is érte meg. Kommunikációdat tekintve légy körültekintő, mert az emberek érzékenyebbek lesznek, ha nem jól tálalod a dolgokat, azzal hátrányos helyzetbe hozod magad.

Majom nap: Ha párkapcsolatban élsz, számtalan kisebb-nagyobb konfliktus hozhatja felszínre azokat témákat, melyekben nem vagytok azonos nézőponton a társaddal. Nagyon figyelned kell majd arra, hogy az esetleges ellenállás kölcsönösen heves indulatokat válthat ki belőletek, de ahogy általában lenni szokott, most sem az agresszív kommunikáció lesz az, amivel bárki is meggyőzhető. Ugyanígy kerüld a személyeskedést, mert Te és a párod is fokozottan érzékeny napokat éltek meg. Ami eddig poén volt, az súlyos sértés lehet, ami évődés, abba bármelyikőtök könnyedén belehall, beleképzel személyes támadást. Ugyanakkor harmonikus kapcsolat esetén a szeret, együttműködés és összetartozás igazán magas szintjét tudjátok megélni, ahol a konfliktusok kölcsönös kompromisszummal oldódnak fel. Akár költözés vagy a tervek közösös megvalósítása is napirendre kerül.

Kakas KAKAS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kakas által képviselt energiára nincs hatással.

KutyaKUTYA

Kutya év: Több új kapcsolat kiépítése lehetséges, de fel kell ismerned, hogy ehhez lelkesedés és a komfortzónából való kilépés szükséges.

Kutya hónap: A munkádban vérfrissítésre vágyhatsz, új feladatok izgatnak és ha találsz teret ennek, akkor abba a dologba ezerrel veted bele magad. Nyüzsögsz, tárgyalsz, mindenkit magad mellé akarsz állítani és minden adott is hozzá, hogy sikert érj el ebben. Érdemes ezt az időszakot a projektek azon szakaszára felhasználni, amikor például befektetőket, támogatókat vagy új ügyfeleket akarsz találni. Ha épp munkát keresel, akkor azt fogod észrevenni, meggyőzőbben adod el a portékát, azaz saját magad, nagyobb hatást tudsz a munkáltatókra gyakorolni. Tehát bármit is szeretnél elérni, ahhoz kapsz egy plusz muníciót, hogy könnyebben érd el, használd hát fel okosan, de nem erőszakosan!

Kutya nap: A szürke hétköznapokat szenvedély, lángolás fűszerezi meg, amely benned is megjelenhet, mintegy vágyként, de ugyanúgy a párodban is jelentkezhet. A tervezés és az új lendület időszaka ez, de azért ne feledjük, hogy a Bivaly év nagy kihívások elé állíthatja a kapcsolatod. Mivel ez a hónap temperamentumosabbá tehet, figyelni érdemes arra, hogy az akaratosság helyett a meggyőzés eszközét használd. Ha nincs társad, úgy a februári energiák segíteni fognak az ismerkedésben.

DisznóDISZNÓ

Disznó év: Nagyon aktív időszak ez most az életedben, nem csak a te mindennapjaid pörögnek fel, azt fogod tapasztalni, hogy a környezetben is mindenki nyüzsög.

Disznó hónap: Nagyobb változásokkal indul az új éved, bátran söpörj ki mindent az életedből, ami már nem működőképes. Lehet ez új munka, feladatok, üzletfelek. Érezni fogod belül, ha valami a végéhez ért és ideje a megújulásnak. Ha netán történne valamilyen negatív fordulat a munkádban vagy a családtagjaid körében, ne aggódj, hogy ők vagy te munka nélkül maradtok, mert szinte biztos, hogy záros határidőn belül érkezik valami új, ami kiváltja a régit. Ahogy az az ajtó bezárult, úgy hamarosan kinyílik egy másik, ahol sokkal kedvezőbb körülmények várnak. Az események mögöttes célja a változás, az, hogy ne süppedj bele a megszokásba, ne köss kompromisszumot, hanem lépj előre. A változás igénye megjelenhet benned vágyként, de ha már korábban megfogalmazódott benned és nem tettél semmit ezidáig, akkor az élet kívülről adja meg a kezdő lökést.

Disznó nap: Esélyes, hogy a párkapcsolatodban vagy a társaddal történnek változások a hónap folyamán. Ez lehet akár az otthon átalakítása, felújítás. Esélyesek konfliktusok is, mert ebben a hónapban nehezebb lesz elfogadni avagy szemet hunyni a párod negatív tulajdonságai vagy szokásai felett. De nem is kell. Ha valami zavar, akkor ezt beszéld meg vele, azonban, ha te kapsz negatív kritikát, úgy ne dugd a fejed homokba, ne háríts, hanem próbálj meg változtatni. Ha nincs társad, akkor jöhet valaki az életedbe, aki alaposan felkavarja az állóvizet.

patkany PATKÁNY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Patkány által képviselt energiára nincs hatással.

BivalybetuBIVALY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Bivaly által képviselt energiára nincs hatással.