fbpx

Ismét érdekes energiájú hónap következik, nem vitás. Bár maga a YIN VÍZ KECSKE hónap első hallásra lágynak, nyugodtnak tűnik, de ha megnézzük, hogy milyen erős elemek mutatkoznak az induló horoszkópban, akkor már látni fogjuk, hogy ez csak a felszín.

A föld és a fém elem hangsúlyos jelenléte mutatkozik. A föld elem higgadt, lecsendesült, ezért ez a hónap valamennyire lassabb folyású lesz, kedvez a pihenésnek, relaxálásnak. Nehezebben indul el most minden, valószínűnek tartom, hogy sokan fognak arra panaszkodni, hogy nem mennek olyan ütemben a dolgaik, mint szeretnék vagy csak nehezebben sikerül elérni a korábbi eredményeket. De nincs lehetetlen, így akaraterővel bármit elérhetünk. Erőből nem lesz hiány, ha szükség lesz rá, mindenki rendelkezésére áll majd. Viszont azok, akik erre a hónapra tervezték a nyaralást, pihenést, maximálisan elégedettek lehetnek, mert ha valami szeret pihenni, nos az a föld elem! 🙂 Mondanom sem kell, hogy ebben a hónapban az ideális nyaralás olyasmi, mint ahogy régen volt: levonulunk pl. a Balatonhoz, lángost eszünk, hekkezünk és leöblítjük pár gombóc fagyival. Nem kell most erőltetni a városnézést, nyugodtan lehet egész nap lábat lógatni, még azok is megtehetik ezt, akikben amúgy mindig tombol a tettvágy és a mehetnék. Ugyanakkor az utazásnak igencsak kedvez ez a hónap, úgyhogy bátran mozduljunk ki otthonról hosszabb-rövidebb kirándulások, kalandozások miatt.

A yang fém elem dominanciája miatt kiszámíthatóbb, de keményebb energiák is érvényesülnek. Ismét történhetnek olyan események, melyek korlátokat követlenek vagy amelyeknek előtérbe helyezik az önfegyelmet és a felelősségtudatot. Lehet rá számítani, hogy azok a dologok, helyzetek, melyek az év folyamán már jelen voltak az életünkben, ismét aktuálissá válnak. Ráadásul hirtelen történnek, nem lehet rájuk igazán felkészülni. Ahogy kicsiben, úgy nagyban is működik, így nagyobb közösségekre ható események is történhetnek, melyek egyszerre több ember életében jelenítik meg a fentieket. Míg a személyes életünkben inkább az lesz az irányadó, hogy a korábbi időszakokban volt-e olyan cselekedetünk, mely miatt úgymond karmikus helyretételre szorulunk vagy jutalmat érdemlünk. Mint ahogy mindig, most is hangsúlyozom, hogy ne mindig valami drámára számítsunk, mert biztosak lehetünk benne, hogy sok jót is teszünk nap, mint nap, még ha nem is vagyunk rá tudatosak, és ezekre is jönnek válaszreakciók, amelyek igencsak kellemes, szeretetteljes eseményekben adják tudtunkra, hogy igenis jó úton járunk.

A Kecske hónapja hozhat szembesítő helyzetekkel, melyek rávilágítanak erősségeinkre és gyengeségeinkre. Például ilyen gyengeség lehet a falánkság, ami sokaknál aktuális lehet, mert most lesz igazán ideje a sütés-főzésnek, grillezésnek, a jó eszem-iszomnak. Nos, a hónap végére, ha nem figyelünk, akkor a kigömbölyödés hastájon elég szembetűnő szembesítés lesz a tükörben. Természetesen bármi más területen is tapasztalhatunk nagy felébredéseket, melyek olykor ránk fog vonatkozni, olykor pedig a környezetünkre. Ebben a folyamatban leginkább az lesz a nehézség, hogy felismerjük, hogy mi az amiben változnunk, változtatnunk kell. Mindaddig, míg nem vagyunk rá tudatosak vagy hárításban vagyunk és a környezetünkben keressük az okot és a megoldást, addig kicsi az esélye, hogy pozitív élményekben legyen részünk. Azonban, ha megtörténik a felismerés, qvázi pályára állunk, akkor egyrészt azt fogjuk tapasztalni, hogy hihetetlen energiával tudjuk intézni, megoldani a dolgokat, másrészt erősödni fog az önbizalmunk és növekedni fog az erőnk is. A környezetünkben is megfigyelhetjük majd ezeket a folyamatokat, a változás a hónap lassú, de biztos velejárója lesz. Az ingatlan fejlesztéseknek, felújításoknak, átalakításoknak, építkezésnek is kedvez ez a Kecske hónapja, de oda kell majd figyelni, hogy ne lassuljanak be a dolgok, emberek és nem szabad hagyni magunkra erőltetni olyan dolgokat, melyekről belül érezzük, hogy nem lesz jó. Nyissuk ki a szánkat, ha valami nem úgy van, ahogy szeretnénk!

A Kecske hónap két csoportnak kedvez igazán. A nagyon barátkozósaknak, akik szinte biztos, hogy elemükben lesznek. Ők lesznek a grillszezon és társasági élet királyai! A másik csoport pedig az extra maguknak valók. Most ők sem panaszkodhatnak, mert a Kecske hónapja mindenféle elvonulást, művészi kiteljesedést, alkotói magányt támogat. Segít elmélyedni dolgokban, meghozza a kedvet a tanuláshoz. Eszményi időszak meditációra, relaxációra, jóga elvonulásokra, táborokra, bármilyen spirituális tanulmányra és tevékenységre. Némely embereket akár túlságosan morózussá, borúlátóvá is tehetnek a következő napok, érzelmileg nehéz időszak is lehet ez, ezért aki úgy érzi, hogy sok volt már a befordulásból, annak mindenképp javasolt több időt a friss levegőn lenni, társaságba menni vagy olyan tevékenységekbe fogni, ami serkentik a vérkeringést. Ez utóbbi azért nem lesz annyira egyszerű, mert a sok föld elem lehúz, így többen feláldozhatják magukat a lustaság oltárán.

Meglehetősen sok elem utal betegségekre ebben a hónapban, ezért felerősödhetnek az egészségügyi problémákat okozó tünetek, jobban oda kell figyelni a megelőzésre és több szellemi/fizikai pihenést, feltöltődést kell biztosítani magunknak.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Július 11., 13., 17., 23., 25., 29.

Augusztus 4., 6.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Július 9., 10., 14., 21., 22., 26.,

Augusztus 2., 3.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Tigris által képviselt energiára nincs hatással.

nyúl NYÚL

Nyúl év: Lazábbnak, talán kicsit csendesebbnek is  fogod érezni ezt a hónapot.  De nem áll meg az élet, lépésről lépésre haladsz a dolgaidban, a változás nem szembetűnő, de mégis érzékelhető lesz, főként a környezetedben.

Nyúl hónap: Számíthatsz kiteljesedésre és új megbízásokra a munkádban. A legszürkébb feladatok mellett is felfedezhetsz most egy kis érdekességet, ami jöhet belőled, mint friss ötlet, de esélyes, hogy feletteseid válnak nyitottabbá a kreativitásra. Ha szeretnél fejlődést munkád területén, érdemes tenni is érte, mutasd meg mi rejtőzik benned, még akkor is, ha egyébként elsőre nehézkesnek vagy kivitelezhetetlennek tűnik, amit szeretnél. Főként anyagiakban érezhetsz nagyobb biztonságot és fejlődést, ezért bízz magadban és azt tapasztalod majd, hogy a környezeted is megad minden támogatást!

Nyúl nap: Párkapcsolatod erősödni képes, ha Nyúl napján születtél, amennyiben pedig egyedülálló vagy, nagy eséllyel bukkannak fel körülötted olyan személyek, akik nyitottak lesznek rád. Önmagad fejlődését és erősödését is megéled ezekben a napokban, itt is szükséges azonban, hogy ne add fel a látszólagos avagy kezdeti nehézségek láttán az előre lépegetést. Erősítsd magad menálisan, és a hónap végére már látható jelei lesznek erőfeszítéseidnek.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Sárkány által képviselt energiára nincs hatással.

kígyó KÍGYÓ

Kígyó év: Megjelenik benned a tetterő, lesznek új ötleteid, menni és cselekedni akarsz. Nagy eséllyel ebben a hónapban útnak is indulsz a világ valamely szegletébe, de nem az elvonulós, naphosszat heverős típusú pihenésre vágysz majd, hanem sokkal inkább az aktív kikapcsolódásnak hódolsz.

Kígyó hónap: Munka szempontjából új kihívások és feladatok találnak meg, ideje lesz valamilyen szintű fejlődésnek és változásoknak is. Nagyobb hangsúlyt kap a közösségi élet, több összejövetel, munkahelyi esemény várható. A most uralkodó tűz energia összekovácsol, lelkesít, ugyanakkor eredményezhet némi külső/belső feszültséget is. Ez a hónap okozhat változásokat a munkádban, feladataidban, a környezetedben. Több aktivitás is kell majd, mert az eredmények nehezebben jönnek.

Kígyó nap: Szenvedélyesebb napok jönnek, melyek általában jót tesznek a párkapcsolatnak, bár olykor túlfűtötté, ingerültté is tehetnek. Jöhetnek a közös túrák, az intenzív sport, a nyaralás, ha ilyet tervezel be, biztosan jól fogod érezni magad. Ha rákényszerülsz a tespedésre, akkor azt fogod tapasztalni, hogy folyamatosan nő benned a feszültség, melyet muszáj lesz valamilyen módon levezetned. Szingliként van esélyed új társra találni, de az sem meglepő, ha csak rövidtávú, de annál intenzívebb kapcsolatokra vágysz most.

ló LÓ

Ló év: Új kapcsolatok időszaka ez, melyek nagy változásokat, előrelépést hozhatnak az életedbe.

Ló hónap: Az egyik legfontosabb és legnagyobb előrelépési lehetőséget tartogató hónapnak nézel elébe. Amit kigondolsz, amit szeretnél, azt meg is tudod valósítani. Ha fejlődésre vágysz, akkor nem csak egy vágyakozás lesz, hanem tudni fogod, mit kell tenned azért, hogy meg is valósuljon. A Kecske energiája nagyot tud lendíteni a karriereden, hozzásegíthet új munkához, vagy ha már unod a jelenlegit, olyan feladatokkal lát el, amiket ismét élvezni fogsz. Egy hosszan tartó folyamat eredményeként azt tapasztalhatod, hogy megugortad a megugorhatatlannak tűnőt. A holtponton lévő dolgok végre elmozdulnak és elindulnak a cselekvés és aktivitás irányába. Erő, frissesség, energia jár át mindent, melyet magadban és környezetedben is érezni fogsz, de ezek a sok tűz ellenére mégsem égető energiák lesznek, hanem éltető és megújítást szorgalmazók.

Ló nap: Meghaladhatod önmagad, képes leszel a képtelenre, ismerni és érteni fogod önmagad. Spirituális szempontból is nagy változáson mész keresztül, bár lehet tudattalanul. A fejlődés a hétköznapi dolgaidban is megjelenik, többek között, a társaddal a kapcsolat erősödésére számíthatsz, ha pedig nincs, most kifejezetten nagy az esélye, hogy lelki párod megjelenjen, ezért érdemes lesz a következő napokban nyitottnak lenni az ismerkedésre. Szintúgy számíthatsz az otthonoddal kapcsolatban is előremutató változásokra, lehet ez új lakás, felújítás, valamilyen bővítítés, mely élhetőbbé és szerethetőbbé teszi környezeted.

kecske KECSKE

Kecske év: Most minden egy kicsit érted és neked történik, minden változás új irányt adhat az életednek, melynek hosszú távon fogod látni az értelmét.

Kecske hónap: Ha nem úgy megy a munka, mint szeretnéd, vagy nincs, vagy zavaros a helyzet, úgy állj optimistán a dolgokhoz és bízz benne, hogy sikerülni fognak terveid. Most pályázz meg úgy pozíciót vagy hintsd el ismerőseid körében, hogy szívesen váltanál, illetve bármilyen extra kérés könnyebben átcsúszik és talál pozitív fogadtatásra főnöködnél. Kivételt ez alól az a helyzet képez, ha már régóta elhúzódóan problémás a helyzet, mert így “kívülről” dönthetnek helyetted és hoznak megoldást az általad nem tisztázott dolgokra. Ekkor azt fogod megélni, hogy minden figyelem és esemény erre a területre koncentrálódik, mintha minden probléma most jönne egyszerre a felszínre. Ha ilyet tapasztalsz, biztos lehetsz benne, hogy már régóta nem tettél semmit vagy nem olyan mértékben, mint kellett volna és az Égiek szeretnének kisegíteni a méltatlan helyzetből. Problémamentes helyzetben is megélheted, hogy intenzívebb események történnek a munkádban, ugyanakkor itt inkább azon van a hangsúly, hogy rád felfigyeljenek, ezáltal megadva neked a lehetőséget a kiemelkedésre és fejlődésre.

Kecske nap: Társas kapcsolatban élve a párodnak sok kellemes napot és órát köszönhetsz, mert akarva, akaratlanul próbál a kedvedben járni. Titkos vágyaid válhatnak valóra, ugyanakkor kell némi tudatosság is, hogy felismerd a számodra kedvező eseményeket. Ha nincs társad, úgy most igazán nagy az esélye, hogy megismersz valakit, aki akár az “igazi” is lehet! Ha otthonkeresésben vagy, esetleg szeretnél elköltözni, eladni a jelenlegit, úgy ezeket is támogatja a Kecske hónap, még akkor is, ha az ingatlanpiac szempontjából ez amúgy egy kevésbé aktív időszak.

majomMAJOM

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Majom által képviselt energiára nincs hatással.

Kakas KAKAS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kakas által képviselt energiára nincs hatással.

KutyaKUTYA

Kutya év: Az új impulzusok kívülről jönnek, olyan erővel hozhatják a változásokat, hogy elsőre talán meg is riaszthat, de nem kell aggódni, valószínűleg az újításnak ideje van az életedben!

Kutya hónap: Kicsit konfliktusosabb hónapnak nézel elébe, ezért kell majd kellő empátia és önfegyelem a problémás helyzetek kezelésére. Érezni fogod, hogy mi van körülötted, ki mire gondol, mi a problémája, mindezeket úgy, hogy nem is kommunikál, csak egyszerűen ráhangolódsz az rezgésekre. Ez segít ráérezni a problémák gyökerére, felismerni, hogy miben lehet változtatni és mi az amit el kell engedni. Mert bizony el is kell engedni dolgokat, mert ha lejárt az ideje a közös fejlődésnek, akkor lejárt. Lehet tagadni, meg bedugni a fejünket a homokba, de az élet úgysem fog engedni a szorításból és kikényszeríti a megtisztulást. Ezt a munkádban hatványozottan érezheted, megfogalmazódhat benned a változtatás vágya, de konkrét események is történhetnek, úgymint munkahely változás, feladatokban megújulás, kisebb-nagyobb konfliktusok, nehézségek, feszültségek kollégákkal, üzletfelekkel. Ugyanezeket baráti és családi körben is észlelheted. Lehet, hogy ebben az időszakban kell elválnod valakitől, akár azért, mert ráébredsz, hogy nem azt nyújtja már a kapcsolat, ami jó lenne vagy veled lesz valaki elégedetlen.

Kutya nap: Van rá esély, hogy párod szembesít olyan problémákkal, melyek már jóideje ott lapulnak a mélyben, de ideje, hogy megbeszéljétek és minőségi változás álljon be a kapcsolatban. Ennek hiányában csak a konfliktus mélyül el hosszú távon és a feszültség egész év folyamán fennmarad. Ellenben azt se engedd, hogy minden problémának te legyél az alfája és ómegája, vállald fel a saját hibáidat, korrigálj, de ne vállald a lábtörlő szerepét. Mielőtt drasztikus döntéseket hoznál, óvatosan mérlegelj, mert esélyes, hogy ez a hónap okoz csak feszültségeket. Ha nincs társad, ez a helyzet egyik pillanatról a másikra megváltozhat, úgyhogy ne zárkózz el az ismerkedéstől! Esélyesek nagyobb változások az otthonodban is!

DisznóDISZNÓ

Disznó év: Termékeny napoknak nézel elébe jövőbeli terveidet illetően, minden napra jut valami érdekesség, valamilyen megújító ötlet és elképzelés. Szerencsés időszak abból a szempontból is, hogy te magad is ismét fejlődésnek indulsz, ha eddig stagnáltál is valamiben, most megint elindulnak a kerekek és lépésről-lépésre közelebb érsz célodhoz. Próbálj meg szelektálni a megvalósítható és az álomvilág ötleteid szempontjából, törekedj arra, hogy ne forgácsold magad szét.

Disznó hónap:  Érdemes lesz figyelned munkád során a jogi ügyletekre, legyen ez bármilyen szerződéskötés vagy egyéb hivatalos intézendő. Problémáid csak abból lehetnek, ha nem vagy kellően elővigyázatos és hagyod, hogy figyelmed szétszóródjon. Ezen felül viszont igazán prosperáló napoknak nézel elébe szakmai szempontból is, az eddigi befektetéseid termőre fordulnak, ha nincs munkád vagy unalmas, akkor ebben is pozitív változásokat tapasztalhatsz meg.

Disznó nap: Jót a párkapcsolatnak ez az időszak, egyrészt szorosabbra fűzi a viszonyt, másrészt új lehetőségek felkínálásával színesíti azt. Könnyebb most a problémákat is elsimítani, több idő, erő és energia jut arra, hogy együtt fejlődjetek, megújítsátok a kapcsolatot vagy a környezeteteket. Ha nincs párod, akkor most érdemes lesz többször kimozdulni, nyitni a világra, mert megismerheted azt az embert, aki mindenben a partnered tud lenni.

patkany PATKÁNY

Patkány év: A semmiből bukkanhatnak fel olyan emberek, akikkel már korábban is dolgod volt, avagy új kapcsolatok hoznak színt az életedbe…de ők sem teljesen újak lesznek, valami mégis összeköt velük, akár lehet ez a karmád.

Patkány hónap: Ez a hónap váratlan eseményekkel örvendeztethet meg vagy borzolhatja fel idegeid. Ha alapvetően emberséges másokkal törődő ember vagy, akkor ezt most kamatostul kaphatod vissza a környezetedtől. Bármilyen nehézség esetén ott lesz egy kéz, mely kinyúl, hogy átsegítsen a nehézségeken. Felbukkannak korábbi ismerősök, barátok, akik fontos üzenetet hoznak el, aki tanítanak ha kell, dorgálnak, ha szükséges, de mindenképpen szerettetel és megértéssel teszik. Ezekben a napokban azt fogod érezni, hogy nem vagy egyedül az Univerzumban, hogy nem érhet igazán nagy baj, mert ennyi támasszal a hátad mögött minden megoldható. Azonban, ha többségében önzőn éled az életet (akár tudatosan, akár tudatlanul), ez a hónap hozhat olyan eseményeket, melyeknél szembesíteni fognak cselekedeteiddel. Főként az érzelmi életedre ható, csalódást és kilátástalanság érzetét okozó személyes konfliktusok árán tanítják meg neked, hogy mit NE tégy, mert most te is érzed a saját bőrödön, hogy milyen fájdalmas tapasztalás ez.

Patkány nap: A jól működő párkapcsolatot emeli ez a hónap, de ha sokat vétkeztél a társad ellen, akkor a következményeivel is most szembesülhetsz. Ha nincs párkapcsolatod, akkor nagy eséllyel bukkan fele valaki a múltadból avagy jelenik meg a lelki társad.

BivalybetuBIVALY

Bivaly év: Egy kis környezetváltozás a barátokkal igazán csak jót tehet. Ha netán váratlanul felborítja valaki vagy valami a terveid, az még egész jól is elsülhet.

Bivaly hónap: Hirtelen történhetnek változások, melyek teljesen keresztül vágják a terveid. Ez olykor frusztráló lehet, de nem feltétlenül azért történik, hogy neked rossz legyen. Lehet, épp te rohantál volna a vesztedbe a korábbi terveiddel, az élet pedig csak a helyes irányba terel. Ez a hónap hozhat nagyobb változásokat a munkádban, kollégáid, családod, barátaid életében. Illetve úgy is érezheted, hogy mindenki összefogott ellened a munkahelyeden, kiközösítenek, de tulajdonképpen nem is érted, miért történik mindez, hiszen nem ártottál senkinek sem. Lehet így van és az egész csak arról szól, hogy állj ki magadért, az elveidért, igazadért még akkor is, ha senki nem áll melléd. Ne aggódj, mert ott fenn, az Univerzumban elismeréssel és támogatással tekintenek majd rád és segítő energiákat küldenek.

Bivaly nap: Ha nem jó a kapcsolatod a pároddal, akkor számíthatsz rá, hogy a feszültség ott lóg majd a levegőben. Lehet, nem is érted, mi zajlik a kapcsolatban és így még idegesítőbbé válhat a helyezet, hiszen a bizonytalanság nagyon nehezen viselhető. A legjobb módszer, ha megbeszéled a társaddal a problémákat és nem engeded, hogy elhatalmasodjon. Vállald a saját gyengeségeid, de ne hagyd, hogy rád erőltessen olyat, amit nem szeretnél vagy nem fogsz tudni teljesíteni, mert ebből megint csak konfliktusok lesznek később. Ha nincs társad, úgy van némi esélyed párra találni, de azért csak óvatosan a most megismert partnerekkel, mert ahogy jönnek, úgy el is tűnhetnek. Az otthonodban bármilyen átalakításnak kedveznek a következő napok, de akár a költözésnek is!

A képek forrása: Pixabay.com