fbpx

A 2020-as év utolsó hónapjait éljük, ezen belül most a meghatározó Yang Föld Patkány hónapot kezdjük. Miért lényegesebb ez a többi hónapnál? Azért, mert valójában ez zárja az Yang Fém Patkány évet, most felerősödik, valóban értehetővé válik, mire is tanított minket. Mindenkire hatással volt, amennyire szétszakított (yang fém = kard), pont annyira össze is hozott (Patkány = kapcsolat). Rájöhettünk, hogy mi a fontos valójában. A világi javak vagy az életünk, a szeretteink, a kapcsolataink? Ki tudja, mikor jön ismét olyan év, amikor akkora jelentőssége lesz, hogyan élhetjük meg ezeket, ünnepelhetünk-e szeretteinkkel vagy kényszerű távolságtartásra kényszerülünk. Számít-e mit teszünk a fa alá, ha nem állhatjuk együtt körbe? Azt javaslom, mindenki gondolja végig, mi fontos és mi nem. Biztos vagyok benne, hogy ezt a külső és belső változást, megújulást hozzák el nekünk a decemberi napok!

Ez kétszeresen is az összegzés időszaka. Mindannyiunk életében fokozottan fókuszba kerül az egyensúlyteremtés fontossága: arra intenek az égiek, hogy ne ragaszkodjunk túlzottan semmilyen célhoz, tárgyhoz, mert pont ezt fogjuk elveszíteni, a görcsös akarat, az elengedés képtelensége miatt. Ez azért is nehéz helyzet, mert most kiváló lehetőségeket dobhat elénk az élet – ezt jó, ha felismerjük, de még jobb, ha nem próbáljuk foggal-körömmel megragadni, hanem szerényen, alázattal fogadjuk, átélve annak ajándék voltát. Ha nem sikerül mégsem teljesen kiaknázni ezeket a helyzeteket, akkor sem történik tragédia. Tehát, ha számot vetünk az elengedéssel, és tudunk könnyedek maradni még a számunkra nagyon fontos célok elérésében is, akkor járhatunk sikerrel. A görcsösség, a mindenáron való ragaszkodás csak kudarcot szül. Ezt azért is nehéz megélnünk, mert most minden megszerezhető, ugyanakkor elveszíthető lehetőség az érzelmeinken, és a személyes kapcsolatainkon keresztül hat.

Ez a hónap a kiszámíthatatlanságé, a váratlan változásoké. Hiába a látszólagos stabilitás (a hónap yang földje), a mélyben ott a bizonytalanság. Ez a Patkány jegy kettősségéből következik: a Patkányban egyaránt benne van a jin víz (az illékony köd, a pára), illetve a jang víz (az állandó, meg nem szűnő óceán). A helyzetektől függ, melyik oldal nyilvánul meg. Erős, fontos és stabil érzelmek esetén a jang víz elem dominál majd, de a változékonyabb helyzetekben, például szerelmi téren a jin víz – ezért élhetünk most meg nagy magasságokat és mélységeket a személyes kapcsolatainkban, szerelmi életünkben, de ugyanúgy szakmai téren is. Mivel a víz elem nagyon erősen megjelenik ebben a hónapban, az érzelmek, az intellektus szárnyalása, a vágyak, és általában véve a mozgékonyság nagy hangsúlyt kapnak. Az emberi kapcsolataink és ezek megélése, illetve érzelmeink egyensúlyban tartása lesz tehát a középpontban. A szétszórtság is jellemző lesz sokakra, jobban kell összpontosítani, figyelni a részletekre!

Ami jó hír lehet: ebben a hónapban learathatjuk az egész éves „munkánk” gyümölcsét. Ez persze csak akkor valóban gyümölcs, ha meg is munkáltuk életünk kertjét, és elvetettük azokat a magokat, amelyek szárba szökhettek. Ez életünk minden területén jelentkezhet, a munkától a társkapcsolatokig. Ugyanakkor, ahogy a mondás tartja: ki mint vet, úgy arat – akár fájdalmat, könnyeket is, ha az év során úgy cselekedtünk, hogy azzal másoknak, vagy magunknak ártottunk, fájdalmat okoztunk. Nagyon fontos, ha jó az, amit kapunk, örömünkben se legyünk telhetetlenek (tartsuk meg az egyensúlyt, amiről fentebb beszéltünk, mert el is veszthetjük aratásunk gyümölcsét), ha pedig nincs okunk az örömre, fókuszáljunk az önvizsgálatra, a miértek kiderítésére, de ha ez megtörtént, lépjünk tovább, ne merüljünk el sebeink nyalogatásába.

Említetem már a nagyfokú mozgékonyságot, mint a hónap egyik fő jellemzője. Most fizikailag és szellemileg is szárnyalni szeretnénk, mennénk, nyüzsögnénk. Hangsúlyos szerepet kap életünkben a társasági élet, a kapcsolódások, találkozások – ahogy ez már az ünnepek táján lenni szokott. Legyünk azonban óvatosak, mert ha elképzelhetők is könnyítések, és az eddiginél szélesebb körű lehetőségek arra, hogy szeretteinkkel találkozzunk, a felelősséget senki nem fogja levenni a vállunkról. Ennek a hónapnak az is üzenete, hogy legyünk tudatosak, felelősségteljesek, azaz okosan döntsünk, ne csak a kívülről jövő lehetőségeket, hanem a kockázatokat is figyelembe véve.

A végére hagytam a legjobbat! 🙂  Az idei december kiemelkedően romantikus hónap, sok szerelem szökhet szárba – akár olyanok is, amelyeknek már volt előzményük, de új, akár karmikus kapcsolatok is várhatnak ránk. Aki társra vágyik, legyen nyitott ezen a téren, mert a Patkány hónapja kiemelkedően támogatja a párkeresést.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a BIVALY szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. 

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

December 7., 9., 13., 19., 21., 25., 31.

Január 2.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

December 10., 17., 18., 22., 29., 30.

Január 3.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő TIGRIS által képviselt energiára nincs hatással.

nyúl NYÚL

Nyúl év: Különleges találkozásokra, nagyszerű kapcsolatépítési lehetőségekre számíthatsz.

Nyúl hónap: Külső hatások és a saját döntéseid nagy hatással lesznek a munkával kapcsolatos ügyeidre. Ha rezeg a léc az állásod alatt, akkor sajnos nincs olyan jó hírem, mert esélyes, hogy a Patkány hónapja negatívan hat rá. Ha ez bekövetkezne, akkor a kapcsolatrendszereden keresztül van a legnagyobb esélyed, hogy újat találj. Ha viszont a meglévő helyett keresel másikat, akkor nagyon figyelj rá, hogy ne csábítsanak el a kedvező, “csillámos” felszín. Mindenképp járj utána a pozíciónak, hogy valóban azt tudja-e nyújtani, amire számítasz. A munkahelyi szerelem, társasági események, vidámság ideje is jön. Azonban családtagokkal érzékennyé válhat a kapcsolatod, vagy az egészségük miatt lehetnek gondterheltebb napjaid.

Nyúl nap: Amennyiben a párkapcsolatod sok nehézségen ment át az év folyamán, úgy a következő napokban végleg eldőlhet, hogyan alakul tovább, azaz van még közös jövőtök avagy itt a vége. A halódó kapcsolatot képes a Patkány energiája végleg szétrobbantani, míg a menthetőt felemeli. Segítségével meglátjátok egymásban azt a pluszt, amiért hajdanán egymásba szeretettek. Ha jelenleg nem élsz párkapcsolatban, akkor ez a hónap hozhat valakit, aki fontossá válhat, de óva intelek attól, hogy többet képzelj a másikról vagy a kapcsolatról, mint ami valójában lehetséges. Minél reálisabban látod magad és a másikat, illetve a közös utatokat, annál nagyobb az esélye, hogy kedvezően alakuljon a kapcsolat.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: Meglehetősen kiszámíthatatlan, eseményekben és nyüzsgésben gazdag hónapod lesz.

Sárkány hónap: A családtagjaiddal, barátaiddal esélyed lesz javítani a kapcsolatodat, ha pedig egyébként is szeretetteljes a viszonyod velük, úgy ez egy szép és érzelmekben, kötődésben gazdag időszak lesz a számodra. A munkádban is mozgalmas napokra számíthatsz, lehetségesek új megbízások, feladatok és akár új álláslehetőség is. Ha netán állást keresel, akkor mindenképpen érdemes ezt a hónapot is kihasználni, függetlenül attól, hogy a december karrierfejlődés szempontjából talán kicsit passzívabb, de hosszú távon kifizetődő lehet.

Sárkány nap: Érzelmekkel átitatott hónapod következik, mely akár pozitívan, akár negatívan hathat rád. Párkapcsolatban élve, a kötődésed erősödik – a te részedről mindenképp -, míg szingliként, de szerelemre vágyva van esélyed találkozni valakivel, aki betölti az űrt. Élj társasági életet, ismerkedj, legyél nyitott az új kapcsolatokra, hiszen ez az év legromantikusabb hónapja a számodra, amikor a párra találás esélye megtriplázódik! A társaddal egymás véd és dacszövetségesei lesztek, de a romantikának is kedvez a hónap, így érdemes minőségi időt töltenetek egymással. 

kígyó KÍGYÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kígyó által képviselt energiára nincs hatással.

ló LÓ

Ló év: Váratlan, meglepő, olykor feszült események átélője lehetsz. Azt is gondolhatod, hogy teljsen felbolydult körülötted minden és mindenki.

Ló hónap: Felettébb változékony ez a hónap, bármelyik pillanatban történhet valami, ami teljesen felborítja terveid és napirended. Ha rugalmas vagy, akkor ezzel semmi gond nem lesz, egyszerűen alkalmazkodni kell az adott helyzethez és megfelelően reagálni rá. Természetesen az érzelmeket minél inkább ki kell iktatni a döntéseknél és csak az adott helyzetre kell fókuszálni. A munkádban is lehetségesek változások, mindezek igencsak váratlanul. Jöhet kívülről, mint esemény, de belső elhatározásként is. Azt javaslom, mindig alaposan gondold végig a dolgokat, mielőtt döntenél. Lehetnek kisebb-nagyobb konfliktusok is, kis apróságokból kipattanva.

Ló nap: Ami most történik benned és veled, az nem teljesen reális, mert erősen befolyásolják a pillanatnyi hangulatok, ezért jó, ha a nagyobb döntéseket későbbi időszakra halasztod. Ellenben ami változik, az most szükségszerű, attól ne ijedj meg még akkor sem, ha érzelmileg jobban megvisel, mert ebben a hónapban minden veled történő eseményt jóval erőteljesebbnek élhetsz meg. Ahogy a hangulataidban, úgy a párkapcsolatodban is nagy fenteket és lenteket élhetsz meg, főként akkor, ha nem uralod az érzéseidet. Ezek akár komoly konfliktusok is lehet, akár költözés is lehetséges. Ha nincs társad, úgy viszont ez a helyzet most pillanatok alatt megváltozhat és a szerelem csak úgy berobbanhat az életedbe. Lehetséges továbbá költözés, változás az otthonoddal kapcsolatosan.

kecske KECSKE

Kecske év: Váratlan események, találkozások lehetségesek, melyek felkavarják az érzéseidet.

Kecske hónap: A hónap örömteli hatása, hogy bármilyen nehéz helyzetbe is kerülsz, meg fogod találni a megfelelő megoldásokat. Viszont sokat tudsz segíteni magadon, ha nem várod a sült galambot, hanem aktívan elébe mész a dolgoknak. A munkádban azok az erőfeszítések, melyeket az év folyamán megtettél, most meghozzák az eredményüket. Az utolsó hajrában vagy, érdemes beleadni anyait-apait. Ellenben, ha nem sokat mozgolódtál az év folyamán vagy már amúgy is sok nehézség volt, melyeket nem sikerült leküzdeni, a következő napok még több problémát hozhatnak a felszínre.

Kecske nap: Minden ember életében eljön a számotvetés időszaka, nincsenek következmény nélküli cselekedetek, még ha olykor úgy tűnik is. Ha negatív események történnek veled, azért csak magad okolhatod, mert valahol valamikor olyan dolgot tettél, amelyeknek ez a következménye. Jó hír azonban, hogy az történések nagyon kedvezők is lehetnek, így ha helyesen cselekedtél, visszatér hozzád minden eddigi kedvességed, szereteted, melyet a környezeted felé árasztottál. Amennyiben jól működő párkapcsolatban élsz, amelybe sok energiát teszel, odafigyelsz a párodra, úgy szeretetteljes napok részese leszel. Ugyanakkor, ha nem kímélted a társad, nem emelted tőled telhetően, sőt kritizáltad, bántottad, ennek következményeivel is szembesíthet a Patkány hónapja.

majom MAJOM

Majom év: Az új élményekért, lehetőségekért nézz körbe a környezetedben, kérdezd meg barátaidat, mert ott most sokkal nagyobb eséllyel találsz.

 Majom hónap: Meglehetősen nagy esélye van a változásoknak, melyek most inkább hoznak, mint visznek. A döntés is többségében a te kezedben lesz, dönthetsz úgy, hogy akarod és beleállsz, de úgy is, hogy inkább maradsz a jelenlegiben. Egy biztos, mindenképp jó nagy sürgés-forgásra számíthatsz. Jöhetnek a társasági események is, még ha kis létszámmal is, de akkor is vágyni fogsz a közösségi életre. A munkádban több feladatra, ügyfelekre, akár egész jó lehetőségekre is van esély. Javulhat a kapcsolatod mind a munkatársaiddal, mind a szeretteiddel, mert az érzelmesebb oldalad erősebben dominál a ezekeben napokban.

Majom nap: Decemberi energiák meglágyítják szívedet. Lehetsz kívülről akármilyen kemény ember, adódnak majd olyan percek, órák, melyek megérintik lelkedet, érzékennyé tesznek. Ha kapcsolatban élsz, úgy a társaddal a kapcsolatod elmélyül, a szeretet nagyobb fokát éled meg vele. Persze, ez magával hozza, hogy talán feljönnek olyan témák is, melyeket kellemetlenek, de itt az idő, hogy megbeszéljétek, mindketten elmondjátok, ha valami nyomja a szíveteket. Ha pedig még nincs társad, ez a hónap hozhat valakit, aki fontos lesz…bár esélyes, ez még nem az igaz szerelem, lehet, hogy inkább a testiség határozza meg jobban a kapcsolatot.

Kakas KAKAS

Kakas év: A kapcsolatépítés és a változások éve és hónapja, melyek új lehetőségeket hoznak neked. Figyelmet tudsz generálni, megszólíthatsz új partnereket, ügyfeleket, ha kilépsz a komfortzónádból.

Kakas hónap: A Patkány hónapja erőteljesen a személyes kapcsolatokra fókuszál,  így a következő időszakban számtalan társasági esemény, új kapcsolatok kiépítésére lesz lehetőséged. Vigyázz, mert a munka-szerelem határa összemosódhat, azaz a munka révén megismert szerelemet avagy munkahelyi flörtöket. Elég nagy az esélye, hogy változások a feladataidban, esetleg a pozíciódban. Ha állást keresel, akkor most érdemes nagyobb energiát belefektetni, mert ha nem is lesz még konkrét eredménye, de megmozgatod vele az energiákat, amik akár már januárra hozhatnak új lehetőséget. Amennyiben gondok vannak a munkáddal, kollégákkal, családdal, azok most nagyon is a felszínre tudnak jönni, hogy végre történjen valamilyen változás velük kapcsolatban.

Kakas nap: A megalkuvó, elnyomó kapcsolatok végére tesz pontot ez a hónap.  Ha elérkeztél oda, hogy ez már így nem elviselhető, akár neked, akár a párodnak, akkor az élet ki fogja kényszeríteni, hogy tegyetek valamit a javítás érdekében. Olyan helyzetek lehetségesek, amikor végre rájössz, hogy mi jó neked és mi nem. A decemberi energiák a “mi nem” helyzetekre kínálnak megoldást. Szingliként az élet eléd sodorhat valakit, aki alaposan felkavarja az állóvizet. Ez még lehet egy kis laza flört is, de akár olyan ember is, aki arra tanít, hogy felismerd, mire lenne szükséged valójában a párkapcsolatban. Az otthonodban is történhetnek kisebb-nagyobb változások, akár megérhet benned a költözés vágya is!

KutyaKUTYA

Ez a hónap a horoszkópodban lévő KUTYA által képviselt energiára nincs hatással.

DisznóDISZNÓ

Disznó év: A kapcsolatok kiemelt figyelmet kapnak december hónapban. Érintik az érzelmeidet és legalább annyira az szakmai és üzleti kapcsolataidat.

Disznó hónap: Felettébb szorgos, nyüzsgős napok jönnek, minél inkább rendszerezel, ütemezel, annál kevésbé csapnak össze a fejed felett a hullámok. Ha van állásod, úgy új feladatokra, nagyobb leterheltségre számíhatsz. Ez azért lényeges információ, mert a következő napokban hajlamos lehetsz teljesen elmerülni a munkában, szinte kizárva a külvilágot, beleértve a saját szükségleteidet is. Ha munka van, akkor más nem számít csak az, de ez oda vezethet, hogy teljesen kifacsarod magad, egészen addig, míg le nem betegedsz és végre pihenni kényszerülsz. Állás hiányában most jöhet olyan lehetőség, mellyel érdemes lesz élni, számíts rá, hogy olyan típusú lesz, mely sok jövés-menéssel vagy nagyobb változtatással jár.

Disznó nap: A pároddal nagyobb lesz az összhang, kevésbé esélyesek a viták, annál inkább az összebújások, a közösen megélt kellemes időszakok. Az együtt fejlődés, alkotás napjai jönnek. Ha időszerű valamilyen fejlesztés az otthonodban, akkor most praktikus belevágni, együtt könnyen ki fogjátok találni, mivel lehetne még lakájosabbá tenni a lakást. Ha nincs párod, akkor kezdj el ismerkedni, nagy eséllyel jön valaki, aki nem csak a testiséget keresi, hanem kíváncsi lesz a lelkedre is.

patkany PATKÁNY

Patkány év: Járj nyitott szemmel, mert a környezetedben jó lehetőségek jelenhetnek meg. A társasági életen nagyobb hangsúly lesz.

Patkány hónap: Kettős hatású hónap jön, van akinek jó lehetőségeket hoz, míg másoknak teljesen felforgatja az életét. Ez főként attól függ, hogy milyen az alaphelyzet. Például, ha megfelelő a munkahelyed, nincsenek különösebb problémák, jó a hangulat, akkor ez még fokozódni tud, jobb feladatokat vagy pont ellenkezőleg kevesebbet kapsz, hogy pihenni tudj. Kapsz év végi bónuszt, jófejek lesznek a kollégák, jönnek a megrendelések, stb. Ugyanakkor, ha már minden nyűgöd volt az év során a munkáddal, akkor most aztán minden a feje tetejére állhat és most juthatsz arra döntésre, hogy eddig és nem tovább. De akár rólad is dönthetnek így. Ez per pillanat nehéznek tűnhet, de hosszú távon valamilyen jobb lehetőség felé próbál irányítani az élet. Figyelj a családodra, a velük történő események elég erősen hatnak majd rád is.

Patkány nap: Itt is érvényes a fentebb leírtak. A jól működő kapcsolatot emelik a hónap energiái, a kisebb konfliktusokat elsimítják, míg a nyögvenyelőset akár le is rombolhatják. A hónap végére elég egyértelműen fogod látni, hogy melyikbe tartozott a kapcsolatod. Ha nincs társad, akkor most mindenképp javaslom, hogy vágj bele a társkeresés bármilyen formájába, mert elég jó esélyekkel indulsz. Az otthonod is fókuszba kerül, bármilyen változás, változtatás lehetséges.

BivalybetuBIVALY

Bivaly év: Egész békésnek tűnhet most a környezeted, ami talán szokatlan lesz ezután a zaklatott év után. A kapcsolatrendszered bővülhet, a barátaid fontosabb szerepet kapnak.

Bivaly hónap: Kiegyensúlyozottság és sok-sok feladatra számíthatsz a Patkány hónapjában. A tennivaló rendre rád talál, de nem igazán rendíti meg a nyugalmadat. Lehet akármennyi dolgod, te szépen mindent meg tudsz egymás után csinálni. Árasztod magadból a stabilitást és az erőt. Ez nagyon jó érzés lesz a környezetednek, mert támaszkodhatnak rád, meríthetnek az erődből. Lehetségesek új megbízások, üzletek, feladatok, akár kinevezés vagy állásváltoztatás is. A stabil helyet nem valószínű, hogy elhagyod, de egy jó lehetőség igencsak el tud majd gondolkodtatni. A család és barátok különösen fontosak lesznek, több időt és energiát fordítasz majd rájuk.

Bivaly nap: Béke, nyugalom egyrészt, másrészt pedig nyüzsgés, utazgatás hírnöke számodra a Patkány hónapja.  A nyugalmat és biztonságérzet árasztod magadból. Elcsendesednek körülötted a dolgok, de nem szűnnek meg létezni. Olyan, mintha egy ablakból néznéd az utca forgatagát, látod, hogy mindenki jön-megy, nagy a nyüzsgés odakinn, de a hangok nem szűrődnek be, a feszültség nem érint meg. Mert nálad pattog a tűz a kandallóban, édes mézes illat terjeng, szeretetteljes hangulat vesz mindent körbe. Aki hozzád csatlakozik az szintén kiszáll a forgatagból és megpihen melletted, és nagyon-nagyon jól fogja érezni magát a közeledben. A család egységét éled meg, akár a pároddal, vagy ha nincs, úgy számíthatsz lehetséges társ megjelenésére is.

Ha tetszett az előrejelzés és úgy gondolod, másnak is hasznára válna, kérlek oszd meg ezt a cikket! Köszönöm!