fbpx

2019. január – Bivaly hónap – kínai horoszkóp előrejelzés

Aki nagy nyugalomra vágyik januárban, az valószínűleg csalódni fog, mert úgy tűnik, most sem fogunk unatkozni. Bár szelídebb, de annál kitartóbb energiákat hoz a Bivaly hónapja. Látszólag kompromisszumra készebbek leszünk, de azért nem adjuk csak úgy be a derekunkat. Nagyfokú ellenállás lehet bennünk és a környetekünknél is ez figyelhető meg minden olyannal szemben, amit ránk akarnak erőltetni, az ésszerűtlen szabályok és korlátok elleni lázadás megjelenik. A lesz, amit mi szeretnénk, mert így vagy úgy, de el fogjuk érni. Ebben ugye csak az hibádzik, hogy mindenki akarata nem érvényesülhet, így keletkeznek majd a kisebb-nagyobb konfliktusok. Ezek viszont képesek rendesen elfajulni, így az önkontroll és a reagálást megelőző gondolkodás és együttműködésre való hajlandóság hasznos lesz.

A 2019-es év már jelzi, lesz dolgunk bőségesen, felköthetjük a gatyánkat, hogy mindent el tudjunk végezni, amit kitűztünk magunknak. Ennek előszelét pedig már a most következő napokban érezhetjük. Felettébb szorgalmas és tevékeny időszak jön. Sokat teszünk feladataink elérése érdekében, maximális energiát befektetve. Mondhatni a kötelesség mindenek előtt! Többségünk többet is fog bírni, mint máskor, mert támogató és erősítő energiákkal segít ez a hónap, hiszen a Bivaly masszív, jól terheltető állat, illetve jelen esetben szimbólum. Ugyanakkor jó, ha ennek ellenére csak annyit vállalunk, amennyit várhatóan teljesíteni is tudunk. Ugyanis lesz késztetés arra, hogy akkor is igent mondjunk vagy jelentkezzünk valamire, ha azért belül már ott a sejtés, hogy ez nem fog menni. Az őszinteség önmagunkkal az egyik legfontosabb tényező, ennek hiányában jöhetnek a hibázások és az azokkal való szembesülés is, amit bizony vállalni kell, ha tetszik, ha nem. De jobb inkább előre okosnak lenni és tényleg csak erőnkhöz, időnkhöz és tudásunkhoz mérten vállalásokat tenni. Ellenben azt se engedjük, hogy elnyomja a kezdeményezési vágyunkat holmi hezitálás vagy probléma vizionálás. Mert ennek is nagy esélye van az következő napokban. Visszavetheti ötleteink és terveink kivitelezését, hogy elsőre csak a nyűgöt és akadályokat látjuk meg, kevésbé a potenciális lehetőségeket. Viszont az, aki ezt megugorja csodás eredmények és sikerek átélője lehet. A jelenlegi elképzeléseinkben megjelennek olyan extra meglátások, vonulatok, amelyek még innovatívabbá, illetve a kivitelezést is hatékonyabbá teszik. Ezenfelül, amit meg akarunk valósítani, azt meg is tudjuk, tehát irány az előre, ne agyaljuk túl a dolgokat, hanem ha látunk az adott dologban fantáziát, akkor cselekedjünk!

Ebben a hónapban is nagy szerepe lesz a kommunikációnak, de már finomabb formában. Kevésbé jelenik meg az agresszivitás, ugyanakkor azokért a dolgokért, amikben hiszünk és vállaljuk őket, jól tudunk majd érvelni. Ha ügyesek vagyunk még inkább célt tudunk érni, mint decemberben, mert nem csak erővel érjük el, amit akarunk, hanem jó ráérzéssel és némi furfanggal is. A Bivaly hónapjában az boldogul jól, aki az eszére hallgat, jól kommunikál és nem hagyja magát eltántorítani attól, amit el akar érni.

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Január 6., 8., 12., 14., 18., 20., 24., 26., 30.,

Február 1.,

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Január 10., 11., 15., 22., 23., 27.,

Február 3.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő TIGRIS által képviselt energiára nincs hatással.


nyúl NYÚL

Ez a hónap a horoszkópodban lévő NYÚL által képviselt energiára nincs hatással.


Sárkánybetu SÁRKÁNY

Új év, új lehetőségek. Itt az idő, hogy lerázd magadról a stagnálást és megreformáld az életed. Ebben segítséget is kapsz az Égiektől, folyamatosan ott lesz benned és előtted, hogy mik azok a dolgok, minőségek, melyek változtatásra várnak. Ne hagyd, hogy cél hiányában csak úgy hánykolódj, irányítsd Te a folyamatokat, figyelj befelé és kifelé is. A jelek ott lesznek!

Alacsony szinten szenvelgős hónap vár rád, a folyamatos akadékoskodás, önmentegetés, a szűkülő lehetőségek, majd a kényszerítő külső nyomás hatására jönnek a változtató események. Magas szinten már érlelődik benned, hogy mit kellene tenned, merre kellene elindulnod, mi/ki az, ami/aki zavar és érzed, hogy elérkezett az idő a továbbfejlődésre. Nem kell majd találgatnod, hogy mik ezek, egyértelmű jelei lesznek, a lényeg, hogy ne állj ellen, hanem tudatosítsd és készíts cselekvési tervet.

Ez a hónap mindemellett ideális költözésre, lakásfelújításra, új sportba, fogyókúrába kezdésbe, illetve nagyjából mindenre, ami valamilyen állapotváltozással fog járni. A lényeg, hogy a régi rosszabb felől indulj el jobb irányba.


kígyó KÍGYÓ

Kitartó és elszánt leszel a Bivaly hónapjában, semmi nem állhat az utadba, ha valamit el akarsz érni. Se érzések, se fáradtság, sem pedig bizonytalanság. Jó ezért, ha már most eldöntöd, hogy 2019-ben milyen változásokat akarsz megvalósítani, mivel most még tisztán, érzésekkel kevésbé megfűszerezve fogod látni, merre szeretnél haladni. Amennyiben Kígyó havában születtél, úgy főként a munkádban számíthatsz nagyobb változásokra az év folyamán, így nem árt, ha már ebben a hónapban átgondolod, mik legyenek ezek. Esélyes, hogy már a következő napokban elindulnak az események, lehet ez új feladat, munka vagy megbízás. Annak is nagy az esélye, hogy most áll össze benned kép és megfogalmazódik a döntés, hogy milyen irányba akarsz elindulni.

Ha Kígyó napján születtél és a párkapcsolatod nem mentes a feszültségektől, úgy most jóval higgadtabban elemezni tudod a helyzetet és ezáltal racionálisabb döntéseid lesznek. Ha harmonikus párkapcsolatban élsz és vannak terveitek a 2019-es évre nézve, akkor itt az idő leülni és megtervezni a jövőt, mert a következő időszak már több felfokozott, akár zűrzavaros eseményt hozhat, amikor kevésbé lesz erre idő és lehetőség. Szingliként viszont ismét olyan hónap jön, amikor lehetőséged lesz kapcsolatra találni.


ló LÓ

A mágia hónapja érkezik, amikor a legtöbb nehézségedre a spirituális világ válaszai és útmutatásai lesz a megoldás. Ha figyelsz befelé vagy a külső jelekre, akkor rálelhetsz ezekre az értékes visszajelzésekre.

Mindemellett a hónap előtérbe hozhat olyan feladatokat is melyeket még nem vagy nem jól oldottál meg, ismét felbukkanhatnak emberek és helyzetek, melyekkel már korábban dolgod volt. Ha eddig nem boldogultál velük, ekkor jobb eredménnyel zárhatod le ezen az ügyeidet, de ehhez szükség lesz a belső sugallataidra figyelni. Légy nyitott, a véletlen ebben a hónapban végképp nem létezik, minden esemény egy láncolat része, melyekről lényeges információkat kaphatsz. Negatív események leginkább csak akkor történhetnek, ha annak te már korábban megágyaztál helytelen döntéseiddel vagy viselkedéseddel, csakis azért, hogy tanulj belőle. Továbbá karmikus események megvalósulására is számíthatsz, melyek ezáltal előre nem láthatóak és a meglepetés erejével hatnak.


kecske KECSKE

Egyet előre, kettőt hátra? Mennél, cselekednél már, de mégsem haladsz előre? Nos, ez lehetséges a Bivaly hónapjában. Amennyiben ilyet tapasztalsz, akkor azt javaslom, engedd el a görcsös irányítást. Úgysem működne, mert ezernyi előre nem látható tényező várható. Például, amit ma elterveztél, az holnap már nem tűnik megvalósíthatónak vagy egy rakás váratlan akadály és probléma jelenik meg. Minél többször futsz bele ebbe, annál inkább türelmetlenebb és ingerültebb lehetsz, ami nem csoda, valóban elkeserítő érzés az, amikor nem vagy ura az életednek és az eseményeknek. A környezetedre sem tudsz ilyenkor támaszkodni és önmagad pedig a teljes elbizonytalanodás lehetsz. Az egyetlen és tulajdonképpen kizárólagos megoldás, hogy elhiszed, minden megoldódik magától. Láthatatlan kezek irányítanak januárban és ha hagyod történni a dolgokat, illetve csak adott helyzetre reagálsz látni fogod, ahogy lassan körvonalazódnak a dolgok. Nem kell aggódnod, minden rendben lesz!

Ez a hónap nagyobb változásokat is hozhat, pl. Kecske hónapjában ez lehet új munka, feladat, megbízás, történhetnek családi körben nagyobb események, kisebb-nagyobb konfliktusok is esélyesek. Kecske napján születve a párkapcsolat és az otthon területe kerül fókuszba, lehetnek változások, konfliktusok, kiszámíthatatlan fordulatok.


majom MAJOM

Ez a hónap a horoszkópodban lévő MAJOM által képviselt energiára nincs hatással.


Kakas KAKAS

Minél kitartóbb és tudatosabb leszel, annál könnyebben fogsz bármilyen, a hónap folyamán felbukkanó nehézséget leküzdeni. Viszont sok aggodalomra nincs ok, hisz nagyszerű lehetőségeid lesznek ebben a hónapban az előrelépésre. Kakas hónapjában születve főként a munkádban, illetve szakmai kapcsolataidban. Esélyes új munka, feladatok vagy megbízatás, attól függően, hogy milyen területen tevékenykedsz. Szinte bármilyen szakmai elképzelésed támogatva lesz, bármibe is vágsz bele, abban hatékonyan haladsz előre és a környezeted, feletteseid és/vagy kollégáid is támogatni fognak. Anyagilag is kedvezek a kilátások, de ehhez már szükség lesz arra is, hogy kilépj a komfort zónádból, bevállalj némi rizikót is az eredményért. Ez persze járhat némi stresszel, de ezt is képes leszel kezelni, mert ebben a hónapban uralni fogod az érzéseid is.


KutyaKUTYA

Az önállóság napjai jönnek és ez járhat néha külső és belső feszültséggel is. Felbukkanhatnak váratlan akadályok, érezheted úgy, hogy senki nincs melletted, egyedül kell boldogulnod és mindenki pont akkor “tűnik el”, amikor szükséged lenne rájuk. De tudod miért van ez így? Azért, hogy szembesülj vele, valójában milyen ügyes vagy és bármit, amit szeretnél, azt egyedül is meg tudod valósítani. Lehetnek ezért olyan események körülötted, amikor nehézségekbe ütközöl, sokszor úgy tűnhet, mindez mások bénázása miatt történik, holott könnyen elképzelhető, csak a saját bizonytalanságod az, ami a sikertelenséget okozza. Próbálj meg bízni magadban, vedd elő optimistább énedet és nézz szembe az akadályokkal, hidd el, meg tudsz birkózni mindennel!

A hónap másik üzenete a dolce vita, azaz a napokban számíthatsz olyan közösségi eseményekre, amelyek vidámsággal, pazar eszem-iszommal járnak. Ráadásul sok szerencsés esemény is várható ahogy a szakmai, üzleti, úgy a magánéletedben is egyaránt.


DisznóDISZNÓ

Számodra mondhatni elkezdődik a 2019-es Disznó év, így már januárban is számíthatsz arra, hogy a változások szele feltámad és elkezdi felkavarni az álló vizet. Meglehetősen aktív személyiségedre, a Bivaly hónapja rátesz meg egy lapáttal, köszönhetően neki tele leszel tetterővel. Nyüzsögni akarsz és felpörgetni az eseményeket. Ugyanakkor ez a hónap sok területen még visszafoghat és szétforgácsolhatja a terveidet és erődet, így jobban jársz, ha koncentrálod a figyelmed a legfontosabb területekre, ott viszont maximális erővel és kitartással tevékenykedsz. Ha Disznó havában születtél, úgy a munkádban érkezhetnek új lehetőségek és feladatok, de pont itt jöhetnek a nehézségek is. Ha nem akarod, hogy az idő kifolyjon a kezedből és elússz a feladataiddal, a végén pedig egy csak részfeladatok sikerüljenek, akkor sokkal jobban kell összpontosítanod a figyelmed, minél inkább előre tervezett stratégia mentén haladsz, annál inkább sikeresebb leszel.

Ha Disznó napján születtél kicsit más a helyzet, mert a Bivaly hónapja jót tesz a meglévő párkapcsolatodnak, erősíti az érzelmi kötelékeket, még ha egy kis szétcsúszás és felpörgés itt is várható. Ha nincs társad, akkor már ez a hónap hozhat új jelöltet.


patkany PATKÁNY

Most még a nyugalom dominál, de ez csak amolyan “vihar előtti” csend, hiszen 2019 számodra is hozhat izgalmas, változásokban és lehetőségekben gazdag hónapokat. Most még a Bivaly hónapja lehetőséget ad az elcsendesedésre, segít megpihenni, lelki békére találni ahogy kint, úgy bent is. Ez persze nem jelenti azt, hogy megáll az élet, ugyanakkor a környezeted is kicsit visszafogja magát, békésebb, együttműködőbb oldalát mutatja feléd. Ugyanezt tudod te magad is árasztani, aki most hozzád csatlakozik, annak elsimulnak zaklatott érzései és nyugalomra lel melletted. Patkány napján születve ez különösen nagy harmóniát tud teremteni a párkapcsolatban, de ugyanúgy az otthonoddal kapcsolatos fejlesztéseknek is kedvez. Ha pedig nincs társad, de szeretnél, úgy most elég nagy az esély az eredményes ismerkedésre.

Patkány havában születve a munkádban lesz nyüzsgés, inkább kezelhető szinten. Lesznek új kihívások is, akár új munka vagy megbízatás is, azzal a kellemes velejáróval, hogy növeli az elégedettségedet. Két dologra kell csak igazán odafigyelned, az egyik az, hogy ne erőltess olyan dolgokat, amelyekről érzed, hogy nem igazán életképesek. A másik pedig az, hogy figyelj belső jelzőrendszeredre és add meg magadnak a kellő pihenést, így elkerülheted, hogy betegség formájában kényszerítsen rá a szervezeted.


Bivalybetu BIVALY

Ebben az évben sok nehézséggel nézhettél szembe, ezért most tényleg itt az idő, hogy az Élet kárpótoljon egy kicsit a megpróbáltatásokért. Így az a jó hírem, ha letudtad az év feladatait, akkor jön a megpihenés időszaka, amikor a dolgok többségében az elképzeléseid szerint alakulnak majd.

Bivaly napján születve a nehéz párkapcsolati kérdések elsimulnak, de akár pozitív irányba is fordulhatnak. Ha nincs kapcsolatod és ez volt az év fő problémája számodra, akkor most találkozhatsz valakivel, aki enyhíteni képes magányodat. Bivaly hónapjában születve a munkádban kedvező fordulatok és változások várhatóak.

Amennyiben továbbra is vannak megoldatlan problémáid, úgy ez a hónap sajnos ki tudja csúcsosítani és kivágja eléd, hogy aztán most már tényleg kezdj vele valamit. A cél akkor is az, hogy végre letedd a terheket, helyzetbe hoz, de a szabad akaratodtól nem foszt meg, így rajtad áll a választás, hogy a homokba dugod a fejed vagy elindulsz egy új úton.

Képek forrása: Photo by Nathan Dumlao on Unsplash