fbpx

2018. MÁJUS – KÍGYÓ HÓNAP – KÍNAI ASZTROLÓGIAI ELŐREJELZÉS

Az idei Kígyó hónapot leginkább a tűz energiái határozzák meg, mely a Nap ragyogását hozza el nekünk fizikai és szellemi értelemben is. Ez a tűz tovább fokozza a YANG FÖLD KUTYA év hatásait, így elmondható, hogy ez a hónap ismét érdekes hatásokat eredményez, mindent felbolygat, amolyan felpezsdítő és olykor szétszaggató hatást eredményezhet. Olyan lesz, mint egy nagy tisztítókúra, lefejti mindenről és mindenkiről azokat a minőségeket, amelyek már idejét múltak, nem visznek előre. Az erőltetett dolgokban nem biztos, hogy eredményesek leszünk, míg a spontán lehetőségeket megragadva váratlan sikereket érhetünk el. És ahogy már korábban írtam, az idei évben ha valami történik, az nagyon.

Attól függően, hogy az adott embernek mit jelent a horoszkópja alapján a tűz elem, számíthat majd ezekre az ún. tisztulási eseményekre:

Ha valaki FA napon született, akkor igencsak intenzív időszaknak néz elébe, a gondolkodásában és elképzeléseiben lehetnek nagyobb változások. Nem érdemes túlzottan ragaszkodni a múlt ötleteihez, az lesz működőkepésebb, amikor valakivel összefogva új területekre merészkedik.

A TŰZ napon születetteknek az emberek okoznak nagyon vidám és/vagy nagyon nehéz perceket. Itt kiemelném a YANG TŰZ nap szülöttjeit, ők mennek keresztül a legnagyobb kihívásokon, tanulva és alkalmazva az elengedést, lemondást és új irányokba való nyitást a következő napokban. Anyagi szempontból is figyeljenek oda, mert okos tervezéssel, tárgyalással sokat tudnak spórolni!

A FÖLD napon születetteknek össze kell szedni magukat, ha nem akarnak elmaradni dolgaikkal. Hajlamosabbak lesznek a halogatásra, belassulnak kissé, jobban vágynak a nyugalomra és az élet megélhető örömeire. Amennyiben túlzottan ragaszkodni kezdenek ehhez a vágyukhoz, esélyes, hogy ez végül sehogy nem jön össze, hiába remélik, mindig betoppan valaki vagy valami, ami megakadályozza ebben őket. Azt is tapasztalhatják, hogy a dolgok nehézkesen haladnak, bár szeretnének gyorsabban haladni, az időt és eredmények megszületését nem tudják felgyorsítani.

A FÉM nap szülöttjei viszont nagyon tudatosak és tettre készek lesznek, akad is bőven dolguk május folyamán. Talán ők lesznek azok, akik a legtöbbet jönnek-mennek, intézkednek. Könnyebben boldogulnak most, ha terveket készítenek, illetve egyértelműen osztják be idejüket. Nők esetében erőteljesen megjelenik a párkapcsolati téma, azon belül is a birtoklás. Kissé gyanakvóbbá, ragaszkodóbbakká válnak, vagy pont ellenkezőleg, ki akarnak törni mindenféle rájuk kényszerített keretekből. Amikor ezek az érzések átlépik az egészséges mértéket, akkor kapcsol be náluk is a Kígyó hónap fő üzenete, miszerint minél inkább ragaszkodnak, akarna valamit, annál inkább jelennek meg a nehézségek.

Végül a VÍZ nap szülöttjei, akik amúgy is igen aktívak, szinte soha nem unatkoznak, most turbó fokozatra kapcsolnak. Tudatosak, határozottak és irányítóbbak lesznek, az pénzügyek pedig hatványozottan jelennek meg az elkövetkezendő napokban. Az ő esetükben az anyagiasság, a fukarság okozhat némi problémát. Tipikus eset, hogy minél többet akarnak markolni, annál több folyik ki a kezükből, mert ez élet mindig produkál valamit, amire költeni kell, vagy hoz olyan problémákat, amik pénzügyi nehézségeket eredményeznek.

Láthatjuk, hogy minden jegy szülöttjére mozgalmas napok várnak, míg általánosan érvényes lesz, hogy az emberek közösségi eseményekre vágynak, szívesen jönnek-mennek, utazgatnak a hónap folyamán. Megjön a kedv a sportolásra, erő és életkedv jár át mindenkit. A tűz elem okán a hit és lelkesedés hangsúlyosabb lesz, ellenben a szenvedély és indulatok is. Aki amúgy is temperamentumos, az jó, ha egy kicsit visszafogja magát, aki hűvösebb típus, az viszont használja jól ezt a kapcsolat teremtő, erősítő és testet, lelket átmelegítő Kígyó hónapot. Nagy eséllyel számíthatunk forró, napsütéses napokra, megspékelve váratlan viharokkal, és a közlekedés zűrzavarára, illetve a vele járó türelmetlenségre és kapkodásra is.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Május 7., 8., 12., 19., 20., 24., 31.

Június 1.

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Május 9., 11, 21., 23.,

Június 2., 4.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Nagy változások lógnak a levegőben, és ne légy meglepődve, ha az események minden előzmény nélkül robbannak be az életedben. Mind pozitív, mind negatív értelemben felforgatóak lehetnek a történések, melyek többsége már a múltban csírázott ki. Amivel májusban dolgod lesz, az már egy ideje ott lóg a levegőben vagy már régebb óta foglalkoztat tettben és gondolatban is. Nagy eséllyel számíthatsz olyan emberek felbukkanására, akikkel jelen inkanációd során “szerződéses” viszonyban állsz valamilyen feladat, nehézség közös megoldására. A korábbi ígéretcsekkek beváltásra kerülnek akár a te, akár a környezeted részéről. Ha ezekben csalódás ér, hitszegésen kapsz valakit, aki fontos neked, jó, ha előbb magadba nézel és megkeresed azt a pontot, amikor te is hasonlóképpen cselekedtél. Légy tudatos rá, hogy hajlamosabb leszel minden sérelmet hatványozottan megélni, az önsajnálat és sértődékenység napjai jönnek, de ezt kellő önismerettel és önfegyelemmel, illetve a benned lévő empátiával könnyen felül tudod írni. Nyiss mások felé, értelmezd az eseményeket, lásd meg bennük a fejlődést és tedd takarékra érzékenységedet!

A hétköznapok folyamán leginkább a kommunikációs félreértésekkel kell vigyázni, törekedj arra, hogy a lehető legtisztábban és egyértelműbben egyeztess másokkal és szervezd napjaidat. Hajlamos leszel a szétszórtságra, áll a zászló az ebből fakadó problémáknak és kisebb-nagyobb balesetnek, ezért figyelj jobban magadra és környezetedre is!

Érdemes lesz jobban odafigyelned az anyagiakra is, mindenféle kölcsönnel és pénzügyekkel kapcsolatos dolgok veszélyessé is válhatnak, ha nem vagy kellően elővigyázatos, különösen akkor, ha YANG TŰZ TIGRIS napon születtél.

nyúl NYÚL

 

Ez a hónap a horoszkópodban lévő NYÚL által képviselt energiára nincs hatással.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

 

Ez a hónap a horoszkópodban lévő SÁRKÁNY által képviselt energiára nincs hatással.

kígyó KÍGYÓ

Kettős hatású hónapnak nézel elébe, mert egyidejűleg számíthatsz arra, hogy minden csodás és kiegyensúlyozott lesz, másrészt, azokon a területeken, ahol a Kígyó megtalálható a horoszkópodban, igencsak fordulatos események részes is lehetsz. Az alapvető koncepció erre a hónapra az, hogy a végén elégedetten csüccsenhess le, mert valamit jól megoldottál, letudtál vagy megtisztítottál a nyomasztó tehertől. Csakhogy ez melós feladat is lehet, mert hiába vár a célban az ováció, hiába a körbevevő támogatás, akkor is jól megfuttatnak az eredményért. Mert még édesebb a siker, ha te tettél érte és valljuk be, sokkal többet is tanulsz belőle. Egyszóval, a hónapod eseményekben, teendőkben bővelkedő lesz, ne zuhanj magadba semmilyen nehézség láttán, hanem tudd, hogy ezer oldalról védenek, óvnak, de nem veszik el a cselekvő képességedet az Égiek, hanem úgy terelgetnek, hogy a lehető legjobb megoldásokra magad jöjj rá.

Azoknak, akiknek erre a hónapra nem osztottak feladatot, alapvetően (a Kígyó által lefedett életterület) minden klappol jelenleg az életükben, ők laza, láblógatós napoknak néznek elébe. Ha Te is ezen szerencsések közé tartozol, akkor örülhetsz, mert szinte minden valahogy az elképzeléseidnek és vágyaidnak megfelelően alakul. Ha Kígyó napján születtél, a társad “tejben-vajban” füröszt, ha Kígyó hónapjában, akkor minden jól megy a munkában, új lehetőségek érkeznek, pozitív változások indulnak el ezen a téren.

ló LÓ

Sok Ló jegy szülött életében új kapuk nyílnak, lehetőségek és váratlan fordulatok hoznak meglepő fordulatokat a következő napok. Ezek dinamikusan érkeznek és többségében pozitív eseményeket okoznak. Amennyiben Ló hónapjában születtél, úgy ez lehet új feladat a munkádban, de akár állásváltoztatás is, az üzleti életben pedig friss kapcsolatok szövődnek. A barátaiddal izgalmas, szórakoztató napokat élhetsz meg, és a család is nagy egységbe kovácsolódik. Amennyiben temperamentumosabb alkat vagy, jó ha visszább fogod a lovakat, mert könnyen elsöpörhetnek az érzések és indulatok. Ezeket az energiákat inkább olyan alkalmakkor használd fel, amikor másokat kell meggyőznöd valamiről vagy a rosszkedvükből kilendítened, ezekben garantált a sikered a következő napokban. Ló napján születve a párkapcsolat elmélyül, az érzések tetőfokra tudnak hágni, mind jó, mind pedig rossz értelemben, leginkább az önmérséklet fogja befolyásolni miként alakulnak a napjaitok.

kecske KECSKE

A májusi energiák élettelivé varázsolnak, az idei sok lassító, visszafogó föld elemet kiegyensúlyozva lényegesen aktívabb hónap hoznak neked. Ez eredményezhet számodra megújulást, váratlan eseményeket, lelkesedést, erőteljes érzelmeket. A spiritualitás is hangsúlyosabb szerepet kap, akár különböző tanulmányok, események avagy emberek által érkezve. Kecske napon születve az energiák közvetlenül hatolnak belsődbe, megtelítenek és növelik cselekvőképességedet, bárkit bármilyen témában magad mellé tudsz állítani, inspirálni tudod magad és környezeted is. A párkapcsolatod is feldobja, és magasabb szintre emeli a Kígyó energiája. Kecske hónap szülöttjeként pedig a munkád terültén számíthatsz fejlődésre, új megbízásokra, változásokra.

majom MAJOM

A Majom és Kígyó zodiákusok egymással szoros, egymásra kölcsönösen ható kapcsolatban állnak, számtalan különböző hatást képesek generálni, ezért az ilyen, aktivizáló hónapokban nagy eséllyel történnek meghatározó események. Aminek mennie kell, az menni fog és ami érkezni akar, az is szintúgy teszi dolgát, ha nyitott ajtóval várod, ha nem. Az előbbinél lesz lehetőséged irányítani az eseményeket, az utóbbinál kényszerítő erejűek lehetnek azok. Az érzéseidet is alaposan felzavarhatják a következő napok, az emberek és a történések is mélyen megérintenek. Ugyanakkor ez, mint a Majom jegy szülöttjének annyira nem probléma, hiszen előcsalogatja belőled az érzelmesebb oldalad. Nyitottabbá válsz az emberekre, gyengeségeiket megértőbben fogadod. Döntéseidben is többször befolyásolnak majd ezek a hatások, pozitív és negatív értelemben is. Pozitív az előbb említett nyitottság, míg negatív a túlérzékenység, olykor sértődékenység. Hajlamos lehetsz magadra venni olyan dolgokat, amit nem bántásnak szántak, de akár a saját kishitű gondolataid másokra vetíteni.

Hatványozottan érintik a Majom havában születetteket a hónap pezsdítő energiái, ezért tudd, hogy a munkádban és közeli kapcsolataidban bármikor, bármilyen változás beállhat. Esélyes új pozíció, munkahely váltás, feladataidban megújulás, munkád és/vagy családod és barátaid miatt sok jövés-menés vagy utazás. Ne ijedj meg, ha olyan események történnek, melyek alapjaiban rázzák fel az életed, tudatosítsd a változás okát (nem csak a látszólagost) és készülj fel az újra. Nagy eséllyel valami idejétmúlt vagy már nem működőképes dolog adja át helyét a következő életfeladatnak, így ellenállás és aggodalmaskodás helyett fedezd fel az új kihívást.

Másrészt ez a hónap energiája okozhat költözést, változást az életed bármely területén, mely megjelenhet pusztán belső késztetésként (nem jó, ami most van, változtatni kellene) vagy konkrét eseményekben, pl. új munkahely, költözés, stb.

Kakas KAKAS

Segítő energetikával támogat a májusi Kígyó hónap főként akkor, ha Kakas hónapjában születtél és szeretnél a karrieredben minőségi javulást. A következő időszakban új feladatokra, felelősségteljesebb munkára és akár nagyobb szakmai előremenetelre is számíthatsz. Ebben feletteseid és egyéb befolyással rendelkező emberek lesznek segítségedre, ők lesznek azok, akik tisztában vannak kiváló képességeiddel és ezért szívesen állnak mögéd támogatóként. Kakas napján születve a párkapcsolati témák előtérbe kerülhetnek, azon belül is a józan ész veszi át az irányítást. Ami sokaknak jól jöhet az idei Kutya évben, ami már eleve alaposan felzavarhatja az álló vizet és kidomborítja a problémákat. Ha eddig voltak viták, ha a rejtett problémák a felszínre jöttek, az egyrészt nem baj, mert tisztuljon, aminek tisztulnia kell, másrészt most higgadnak az érzések a te és a párod részéről is. Lehet, nem ezekben a napokban fogtok forró szerelmet vallani egymásnak, de tiszta fejjel lesztek képesek tisztázni a problémákat. A cél mindenképpen az, hogy mindenki számára megfelelő és korrekt helyzet teremtődjön. Amennyiben kiegyensúlyozott kapcsolatban élsz, akkor is érvényes lesz a józan ész, de inkább a hétköznapi intézendők, az otthonnal kapcsolatos események kapcsán.

KutyaKUTYA

Ez a hónap a horoszkópodban lévő KUTYA által képviselt energiára nincs hatással.

DisznóDISZNÓ

Puskaporos időszak következik, a kis apróságból pattanhatnak ki parázs viták, konfliktusok, sokszor minden előjel nélkül. Kezdeményezője lehetsz te is, illetve bárki más is a környezetedben. Ha valamikor van értelme a tízig elszámolós reagálásnak, akkor most nagyon. Türelmetlenség is velejárója lehet a hónapnak, hajlamos leszel az impulzív döntésekre, belekapsz egy dologba, de rövid időn belül elveszted érdeklődésed felé, mert már valami más izgalmasabbnak, érdekesebbnek tűnik. Az érzéseket ilyenkor hasznos kontroll alatt tartani és a lehető legkevésbé beleavatkozni mások dolgába. Azt se hagyd, hogy a környezeted rángasson össze-vissza, próbálj meg inkább a saját dolgaidra fókuszálni és a terveidet szép sorjában megvalósítani.

Változásokat is hozhat a Kígyó hónapja, melyek alaposan felborítják az eddig megszokott helyzetet. Ezeket a változásokat ugyanakkor legtöbbször te fogod kezdeményezni, nagy eséllyel azért, mert már a korábbi hónapokban elindult valami, ami ebben a hónapban fejti ki igazán hatását, most kell dönteni és kivitelezni is.

patkany PATKÁNY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő PATKÁNY által képviselt energiára nincs hatással.

Bivalybetu BIVALY

A sokszor bizonytalan, de ettől függetlenül erőteljes Bivaly szülöttjét erősítik a májusi energiák, így számíthatsz rá, hogy a dolgokat magasabb perspektívából fogod látni, döntéseidben pedig jóval gyakorlatiasabbá válsz. Kemény elhatározások meghozatalára is képes leszel, az érzelmek nem terelik el a célról a figyelmed. A Bivaly hónap szülöttjeként a munkádban ez a hónap kedvez a munkahelyi előrelépésnek, szakmai fejlődésnek, a hivatás területén kiemelkedés is esélyes. Ha vannak problémák munkahelyeden, családi/baráti körben, akkor főként a nőkre érdemes figyelned, mert a megoldások, jó tanácsok, de ugyanúgy a konfliktusok is tőlük eredhetnek. A család, baráti kötelékek erősödnek, de ne lepődj meg, ha mégsem vágysz velük túl szoros kapcsolatra, hanem szívesen vonulsz el magadba és szenteled az időd inkább valami kreatív elfoglaltságnak, olvasgatásnak, kertészkedésnek, stb.

, ,
You must be logged in to post a comment.