fbpx

2018. JÚNIUS – LÓ HÓNAP – KÍNAI ASZTROLÓGIAI ELŐREJELZÉS

Igen érdekes konstellációk mutatkoznak az idei YANG FÖLD – LÓ hónapra, elmondható, hogy nem ez lesz a legpörgősebb hónapunk függetlenül a tüzes Ló ellenére. A 2018-as évet a YANG FÖLD elem uralja, ami a kínai asztrológia szerint a hegyek szimbóluma és a hónap indulásának horoszkópjából látszik, hogy ez az elem hatja át az egész júniust is. A hegyről általánosságban elmondható, hogy nem éppen a mozgékonyságáról híres, ha mégis megteszi, akkor abból semmi jó nem sül ki, például földrengések.

Ezért a következő napok kétesélyesek, egyrészt mindenki – továbbra is – stabilitásra fog törekedni, ha lehet semmi ne változzon, fontos lesz a biztonság, a nyugalom. Másrészt viszont a mélyben lévő feszültségeket felhozza a felszínre és ha idejétmúlt valami vagy bántó konfliktusok vannak, akkor elemi erővel robbantja szét vagy ki. Tehát ez az a hónap, amikor bátran építhetünk fel új dolgokat, belekezdhetünk terveink megvalósításába, mert aminek az alapköveit most tesszük le, az hosszú távon jelen lesz életünkben. Azonban ne várjunk gyors eredményeket, ne erőltessük a dolgokat, hagyjuk, hogy a dolgok a maguk útját bejárják és saját ütemük szerint valósuljanak meg. Magunktól se várjunk túl nagy gyorsaságot, haladjunk egyenletes ritmus szerint és engedjük meg, hogy testünk és lelkünk hozzájusson a kellő feltöltődéshez. Használjuk ki továbbá ennek a hónapnak az egyik legerősebb hatását, mely az intuíciónkat képes felerősíteni. Ennek köszönhetően jönnek a sugallatok, azok a bevillanó érzések és gondolatok, melyek sok nehézségen képesek átsegíteni és melyek megkönnyítik az embertársainkkal mindennapi kapcsolatunkat. (Itt azért megjegyezném, hogy a nem csak ilyen szép hatása van ennek az energiának, alacsony szinten nagyon komoly nézeteltéréseket is tud generálni.)

Maga a Ló szimbólum a Románc Virág csillagok közé tartozik, mely már eleve azt sugallja, hogy szerelemmel kapcsolatos események is lehetségesek. Nos, tényleg, de ebben az esetben leginkább a testi szerelem, a szexualitás lesz mérvadó. A Ló igényli a testiséget, számára nem elképzelhető a távszerelem, kellenek az érintések, a szerelem fizikai megtestesülése is. A sok föld elem is erre késztet, húz a gravitáció, minden a fizikailag megfogható dolgok felé irányít. Ezért is ez a hónap sokunknak hoz szexuális energiákat megmozgató találkozásokat, avagy a meglévő kapcsolatban válunk tüzesebbé és jobban igényeljük majd az összebújást. Társas kapcsolatainkat is felpezsdíti a Ló hónapja, most szívesen töltünk együtt időt barátainkkal, kedvesebb kollégáinkkal. Az élet adta materiális örömök megélésének ideje jött el.

Az elkövetkezendő napokban a legnagyobb kihívást a YIN FÖLD, YIN TŰZ és YANG TŰZ nap szülöttjei élik meg. Nekik azt javaslom, hogy legyenek nagyon rugalmasak, keressék az együttműködési lehetőségeket és éljenek a kínálkozó alkalmakkal ahelyett, hogy megszállottan ragaszkodnának elképzeléseikhez és terveikhez. Anyagi szempontból is náluk lesz nagyobb mozgolódás és mivel a Ló impulzív döntésekre sarkall, jó, ha szoros kontroll alatt tartják pénzügyeinket.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Június 13., 14., 18., 25., 26., 30.

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Június 8., 9., 15., 17., 20., 21.,27., 29.,

Július 2., 3.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Elvonulnak a nehéz felhők, szűnik az érzékenység, a fent és lentek után kiegyensúlyozottabb hónap következik. Sok Tigris szülöttje szenvedte meg a korábbi napokat, már úgy tűnt, hogy fenekestül fordul fel minden, de ez csak átmeneti állapot volt. Kellett, hogy egy kicsit megmozduljon az állóvíz, mert ha nem is vágysz rá különösebben, akkor is természeted velejárója, hogy kitörj a keretek közül, hogy gyorsan reagálj helyzetekre, ezért a nagy nyugalom…mondhatni nem az alapállapotod. Viszont most fellélegezhetsz egy kicsit, mert ugyan továbbra is aktív napok részese leszel, de ezek már nélkülözik a nagy kilengéseket, legalábbis a fájdalmas változásokat és helyzeteket, és inkább, mint lehetőségekként és fejlődési helyzetekként mutatkoznak meg. Ha Tigris hónapjában születtél, a munkádban új feladatok, avagy munkakeresés esetén akár új álláslehetőség is várható. Azáltal, hogy a szétfeszítő energiák csitulnak, a kötődés a meglévőhöz erőteljesebbé válik, kevésbé fogsz váltáson gondolkozni, inkább a jelenlegi fejlesztése, tanulás, elköteleződés lesz jellemző. Ha Tigris napján születtél, akkor a párkapcsolatban forrósodik fel a levegő, a korábbi napok feszültségei itt is elcsitulnak (kivéve, ha olyan mértékűek, amelyek már nem visszafordíthatóak) és szeretet teljesebbé válik, mert az összetartozást segítő energiák hatnak a felekre. Ha nincs kapcsolatod, most nagyobb eséllyel találsz magad mellé ideális társat, de ne lepődj meg, ha az első randi után az ágyban köttök ki, hiszen a szenvedélyt is felkorbácsolja a Ló hónapja.

nyúl NYÚL

A Nyúl jegy szülöttjei sem unatkoznak 2018-ban, és a történéseket a Ló hónap energiája még inkább fokozni képes. Amennyiben van olyan szeglete az életednek – természetesen itt azok az életterületek érintettek, amelynél a Nyúl megjelenik a horoszkópodban – ahol rejtett problémák, régóta húzódó feszültségek lappanganak, esélyes, hogy a következő napokban robbanásszerűen törnek be és követelik, hogy rendezd azokat. Mivel a Nyúl és a Ló is az ún. Románcvirág csillagok közé tartoznak a változások leginkább a szerelmi, romantikus kapcsolataidat érintik, így ez lehet a meglévő párkapcsolatod (ha pl. Nyúl napján születtél) vagy egy munkahelyi flört (ha Nyúl hónapjában születtél). Negatív fordulat az lehet, hogy valaki vagy valami miatt rossz színben tűnsz fel, kínos helyzetbe hoznak, avagy olyan helyzetet alakul ki, ahol a már meglévő problémák félnagyítódnak és kényszerítő erejűvé válva változtatásra késztetnek. Te is lehetsz az, akinek meg kell változnia, mert a párod, vagy a környezetedben lévő emberek szembesítenek rossz tulajdonságaiddal. Pozitív fordulat az lehet, hogy végre kiszabadulsz, avagy megszabadulsz olyan helyzetekből és emberektől, amelyek valamiért már nem jók neked. Éppen ezért, nem kell nagyon kétségbe esni azoktól a változásoktól, amik ebben a hónapban történnek, lásd meg a mögöttest célt, törekedj arra, hogy ne, mint áldozat szerepelj a sztoriban, hanem, mint aktív cselekvő, aki felismeri az esemény mögötti “üzenetet” és kész általuk megújulni.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő SÁRKÁNY által képviselt energiára nincs hatással.

kígyó KÍGYÓ

Továbbra is tevékeny napoknak nézel elébe, lesz bőven elintéznivaló, sokasodnak a társasági események, ráadásul még a párkapcsolat is előtérbe kerül. Ha Kígyó hónapjában vagy évében születtél, leginkább a baráti, családi és kollegiális kapcsolataid lesznek hangsúlyosak, náluk történnek a dolgok és általuk leszel részese azokban. Egyidejűleg számíthatsz szeretetteljes légkörre, munkádban új feladatokra és megbízásokra, ugyanakkor lehetnek napok, amikor pont ezek miatt borulsz ki, válsz türelmetlenné. Amúgy is a türelmetlenség és kapkodás velejárói lehetnek napjaidnak, de ha belegondolsz, mit nyersz általuk, hamar rájössz, hogy semmit. Ellenben, ha uralkodsz magadon, ha kivárod a megfelelő pillanatot, akkor sokkal hatékonyabb leszel és hosszabb távon biztos elégedettebb is, így mindenképpen megéri visszafogni a “lovakat”.  Személyes kapcsolataidban kiváltképp, hiszen egy-egy rossz reagálás, egy odavágott bántó mondat, mert nem úgy alakulnak a dolgok, vagy nem olyan ütemben, ahogy szeretnéd, és végül nem csak a másikat bántod meg, de később rájössz, hogy nem kellett volna úgy reagálnod és már a te hangulatodnak is annyi. Ez vonatkozik párkapcsolatodra is, ahol amennyire esélyes a lángoló szerelem, pont annyira az intenzív reagálások is, így rajtad múlik, hogy ebben a hónapban a mennyországot vagy a poklot éled-e meg.

ló LÓ

Ésszel és mértékkel a Ló hónap legerősebb üzenete számodra! Amellett, hogy többségében támogató és emelő napok jönnek, beleeshetsz a mértéktelenség, habzsolás, illetve a nemet mondani képtelenség hibájába. Sőt, az is esélyes, hogy az Égiek direkt elhúzzák előtted a mézesmadzagot, felkínálnak olyan dolgokat, amire eleve nehezen mondasz nemet és talán nem is mindig sikerül. És ez lesz a helytelen döntés, mert a valós cél az pont az ellenkezője, azaz, hogy te irányítsd a folyamatokat, állj ellen, amikor szükséges, de élvezd is ki az élet adta örömöket egészséges mértékig. Akkor leszel boldog, ha egyensúlyt teremtesz, kiveszed a részed a jóból, de nem tömöd tele magad velük rosszullétig.

Amennyiben Ló havában születtél a munkára is nagyobb fókusz helyeződhet a napokban, függően attól, mi a jelenlegi helyzet. Ha épp keresel, akkor találhatsz egy ideálisat, ellenben, ha gondok vannak a munkahelyen, akkor azok fokozódhatnak és/vagy elsimulhatnak (ez attól függ, hogy milyen szintűek a problémák), ha viszont nincs különösebb probléma vele, akkor  kellemes időszak köszönt be, amikor ugyan van bőségesen teendő, de minden úgy áll össze, hogy ennek ellenére igencsak élvezed a feladataid, örömmel végzed munkád. Ugyanez érvényes, ha a Ló napján születtél, csak akkor az otthon és párkapcsolat vonatkozásában. Alaphelyzet itt is az, hogy pozitív energiák vannak körülötted, a történések azt a célt szolgálják, hogy jobb irányba fejlődjenek a dolgok, de ehhez lehet, előtte kell a megtisztulás. Nos, ez lehet a kezdetben kellemetlen esemény, mely a végére pozitívan sül el.

kecske KECSKE

Hatékony napoknak nézel elébe, sok lehetőség jön az utadba, melyet vétek lenne kihagyni. Talán ez az év nem olyan könnyű neked, de jó hír, hogy a Ló hónapja sok szerencsés fordulatot hozhat. Érdemes lesz élni velük, mert bármivel is foglalkozol, bármi fontos most neked, abban ez a pár nap igen meghatározó lesz. Most tudsz 1-ről szinte közvetlenül 5-re lépni, vagy akár a végére is érni terveidnek. Erőteljes tüzes energiák segítik, hogy ne csak a fejedben és saját cselekedeteidben induljanak el a folyamatok, hanem másokra is hatást gyakorolva, lelkesítve együtt vegyétek fel a “Hétmérföldes csizmát”! Ha Kecske hónapjában születtél jöhet előrelépési lehetőség, új kihívások, új álláslehetőség. A barátaiddal és családtagjaiddal élményekkel teli napokat élsz meg, s bár olykor előfordulhat egy-egy váratlan vita – ennek oka a türelmetlenség avagy a tolerancia hiánya lesz – mégis minden szállal kapcsolódsz hozzájuk, sőt még új kapcsolatok is kialakulhatnak. Akárcsak, ha Kecske napján születtél és a szinglik táborát erősíted, ebben az esetben nagy eséllyel sodor valakit az Élet az utadba, akit ajánlatos lenne komolyan venni. Ha viszont már párkapcsolatban élsz és esetleg vannak feszültségek, ezek csitulnak és a kapcsolatot átjárja szeretet és a valós összetartozás érzése.

majom MAJOM

Ez a hónap a horoszkópodban lévő MAJOM által képviselt energiára nincs hatással.

Kakas KAKAS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő KAKAS által képviselt energiára nincs hatással.

KutyaKUTYA

Továbbra is pezsgő energiák vesznek körbe és szinte biztos, hogy az idén a horoszkópod Kutya által uralta területén meghatározó események zajlanak. Nem feltétlenül veled, az események résztvevői a környezetedben lévő emberek is lehetnek. Például Kutya hónapjában születve a családtagjaid életében nagy változások történnek, olyanok, melyek talán elsőre felkavaróak, de aztán “Minden jó, ha jó a vége!” befejeződések születnek. A rossz mindig akkor történik, ha olyan állapot van, amely valamely félnek nem megfelelő, de nem hajlandó önszántából változtatni rajta vagy nem tudatosult benne határozottan a probléma. Emellett a munkádra is erős hatássokkal van az év és ugyanúgy ez a hónap is. Számíthatsz új feladatokra, sok teendőre, olyan emberekre, akiknek a te lelkesítő, bátorító szavaidra és támogatásodra van szükségük. Sőt, ha munkát keresel, nagy az esély, hogy találsz is. Kutya napján születve a családi élet, az otthon és a párkapcsolat témái újra és újra hallatnak magukról, az események ide koncentrálódnak, az újítások és változások itt történnek.

DisznóDISZNÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő DISZNÓ által képviselt energiára nincs hatással.

patkany PATKÁNY

A legváltozékonyabb napjaid jönnek, ekkor semmi sem fix, minden hirtelen változik körülötted és benned is. Ami ma aktuális volt, ami épp érdekel, holnapra a feledés homályába merülhet. Talán ma borúsan látod a világot, de jön egy apró örömteli élmény vagy gondolat és már süt is a Nap és ismét vidám vagy. Ugyanakkor egy átsuhanó negatív gondolat és oda a jókedv. A hétköznapi élet dolgaiban is legalább ekkor változékonyságot élhetsz meg, nehéz ilyenkor tervezni, szervezni, ezért nem is kell semmiben annyira elköteleződni, jobb, ha lazábbak a keretek. Részedről és környezeted részéről is türelem és nagyfokú rugalmasság szükségeltetik, hogy se belső feszültség, se konfliktusok ne uralják ezt a hónapot. Ha Patkány napján születtél a párkapcsolatban törekedned kell az egyensúly megtartására, tapasztalhatod ugyanis, hogy te és a párod is kiszámíthatatlanabbá válik, apróságokból parázs viták kerekedhetnek és ha már amúgy sem szilárd lábakon áll a kapcsolat, úgy ez az időszak elmélyítheti az ellentéteket. Az otthonodat illetően ideális hónap ez viszont bármilyen átalakításra vagy költözésre, akár ingatlan adásvételre is. Itt azonban felhívnám a figyelmed, hogy most még a legmegfontoltabb Patkány szülöttje is impulzív döntésekre képes, ami nem biztos, hogy nagyobb téttel rendelkező változtatások esetén ideális.

Bivalybetu BIVALY

A bűbáj, varázslat és mélységes hit hónapja jön el számodra. A karma ismét hallat magáról és előhoz olyan feladatokat, olyan “rég nem látott” embereket, akikkel meghatározó inkarnációs feladatod van. Ezekben a napokban fogékonyabb leszel mindenféle spirituális témára, szembe jöhet tanfolyam, előadás, amely pont téged érdekel már régóta avagy találkozol emberekkel, akik ezekben jártasak és szívesen avatnak be ezoterikus titkokba. A tanítások időszaka jön el és ha jó tanítvány leszel, sokat tudsz fejlődni. Ugyanakkor a hétköznapi életben hozhat kicsinyeskedő embereket is, akik kígyót, békát kiabálnak bárkire, aki az útjukba áll. És ha elborul az agyad, mert valaki nagyon kiakaszt, akkor te szádat is elhagyhatják ilyen mondatok, ami azonban hamar visszaüthet.

Szakmai szempontból viszont igazán jó konstellációk mutatkoznak, főként, ha Bivaly hónapjában születtél. A munkádat elismerik, szakmai fejlődésedet segítik. Ha valami új dologba szeretnél belevágni ott is megkapod a megfelelő támogatást, azonban jól teszed, ha kérsz segítséget, mert így még jobban tudod fokozni ezt a kedvező hatást.