fbpx

Május – most egy szelídebb fajta KÍGYÓ hónapja

Mi jó a YIN FA KÍGYÓ hónapban? Elsősorban az, hogy tele van tűz elemmel, mely elhozza a meleget, és itt nem csak a külső hőmérsékletre gondolok, hanem a belső forróságra is, amely táplálja az életkedvet és erőt, lelkesedést ad hétköznapokra. Igencsak nyüzsgő időszaknak nézünk elébe, sokan szóródnak szét a világban fizikailag, mert útnak indulnak hosszabb-rövidebb időre, míg mások nyári útiterveiket kezdik pontosítani. Kedvet kaphatunk újdonságok kipróbálására, mindenféle fizikai aktivitás jól esik, sőt, kifejezetten nehezen bírjuk majd a tétlenkedést. Ugyanakkor a yin fa miatt egy kicsit könnyedebbre, lazábbra és kedvesebbre váltunk. Főként a hónap elején leszünk kompromisszumkészek, míg a hónap második felétől a temperamentum és a felfokozott érzések jelennek meg inkább. A Kígyóban lévő tűz okán a szeretet, szerelem és hevesebb érzések megjelenésével is kalkulálhatunk. Így minél több tűz elem van valakiben, annál nagyobb eséllyel uralják majd hétköznapjait az érzelmek, befolyásolva pozitív (szeretet, megértés, melegség) és negatív (akaratosság felfokozott vérmérséklet) irányokba. Ez utóbbit a szelídebb yin fa energia lágyítja valamelyest, de abban mindenképp segít, hogy a legnagyobb mérgünket is visszafogottabban öntsük rá másokra.

A YIN FA KÍGYÓ HÓNAP összhatását elemezve elmondható, hogy a május a céltudatosság jegyében telik, mely nem csak szimpla kötelességtudatból fakad, hanem a yin fa kreativitást ösztönző befolyása miatt is. Ötletekből tehát nem lesz hiány, minden napra jut majd valami korszakalkotó elképzelés, de hogy ebből meg is valósul-e valami, az már a mi döntésünk lesz. Tekintettel arra, hogy a Kígyó a kínai asztrológia szerint az utazó állatok közé tartozik, hatására, korántsem biztos, hogy nem rekedünk-e meg csupán a tervezgetés szintjén. Ugyanis az utazó állatok egyik ismérve, hogy folyamatosan álmodozásra késztetnek, arra ösztönöznek, hogy egy lépéssel a jövőben járjunk, de amilyen kiszámíthatatlan a jövő, legalább annyira bizonytalan, hogy egy-egy tervünk elindul-e a megvalósulás útján vagy egy újabb elfekvő tervezet lesz-e képzeletbeli polcunkon. Ugyanakkor, ha valamibe mégis belevágunk, ott maximális odaadással törekszünk a megvalósulásra, s ebben igen nagy segítséget ad majd a Kígyó hónap és a Kakas év harmonikus kapcsolata. Ők ketten biztosítják, hogy kellő határozottsággal, fegyelemmel összpontosítsunk a célra, képessé tesznek arra, hogy szenvedélyes érzéseinket képesek legyünk takaréklángra tenni, amikor szükséges. Ha elköteleződünk valami iránt, ott magunkat sem kímélve, maximális energiával és kitartással törekszünk az eredményességre. Ilyenkor hajlamosak leszünk kissé érzéketlené is válni, de csak pont annyira, mint amennyire az adott helyzet megkívánja, hiszen a Kígyóban lévő tűz azért mégiscsak a Napot, a tűz simogató melegét jelenti, így emberi kapcsolatainkban ez is hangsúlyosan megjelenik. Amivel viszont sokaknak gondja lehet, az a türelemtelenség és szétszórtság. A hirtelen cselekvések  és kapkodás szintén a hónap velejárói!

Nehezebb napokat továbbra is a yang tűz, illetve a yang fa napon születettek élhetnek meg. Nekik különösen ajánlom, hogy a lehető leginkább kerüljenek összhangba környezetükkel, vegyék fel az élet ritmusát, ne erőltessenek pillanatnyilag lehetetlen dolgokat, ugyanakkor éljenek a felbukkanó lehetőségekkel.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Május 12., 13., 16., 24., 25.,

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Május 8., 14., 20., 26., 28., 

Június 1.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Születés éve (év oszlop): tágabb környezeted, nagyszülők, külföld, olyan emberek, akikkel felületes kapcsolatban vagy

Születés hónapja (hónap oszlop): család, szülők, testvérek, munkahely, kollégák, barátok

Születés napja (nap oszlop): Te magad, párod, otthonod

Születés órája (óra oszlop): gondolataid, vágyaid, gyermekeid, bárki, akiről gondoskodsz, hivatásod (nem összekeverendő a munkáddal)

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

A 2017. május 5. – június 6. közötti kínai asztrológia szerinti Kígyó hónapban ilyen érzések, események jelenhetnek meg az életedben:

TigrisTIGRIS

Minél hangsúlyosabb helyen van a Tigris a horoszkópodban, annál erőteljesebben fogod észlelni a változásokat májusban. Szinte biztos, hogy a történések nem maradnak észrevétlenek, sőt inkább amolyan mindent felforgató (akár pozitív, akár negatív értelemben) változások lógnak a levegőben. Ha Tigris évében születtél, akkor a környezeted felpezsdülésére számíthatsz, lehetnek ezek új emberek, kapcsolatok, költözés, kisebb-nagyobb utazások. Amennyiben Tigris hónapjában születtél, úgy a munkádban és személyes kapcsolataidban történhetnek komolyabb események.

A következő napokban kellemetlenül érinthet, ha a dolgok nem egészen az elképzeléseidnek megfelelően alakulnak, azaz amire számítasz, az vagy nem úgy valósul meg, ahogy elgondoltad, vagy kiderül, hogy jobb, ha elengeded a dolgot, mert semmi nem lesz az egészből. Hatványozottan kell figyelned arra, hogy kivel mit beszélsz meg, törekedned a félreértések elkerülésére és arra, hogy te mindenképp tartsd magad a megbeszéltekhez. Így is járhatsz úgy, hogy kissé átvertnek, semmibe vettnek érzed magad, bár ebben a te kezed is benne lehet, mert vagy nem voltál kellően alapos vagy hajlamos vagy a szétszórtságra és már te is voltál feledékeny másoknak fontos megbeszéltekkel kapcsolatban.

Amennyiben Tigris napján születtél, akkor szintúgy nagyon erősen fogod érezni a Kígyó hónap hatását, főként az érzéseidben. Túlzottan érzékennyé válsz minden téged érintő kérdésben, sértődésre és tépelődő hangulatingadozásra leszel hajlamos. Nem kizárt, hogy a párkapcsolatodban jelentkezik néhány nehebb óra/perc, sőt az esetlegesen gondokkal teli kapcsolatod még nehezebbé válhat. Jó hír viszont, hogy ha szingli vagy, egy régi szerelem, sőt akár a karmikus társ is megjelenhet a következő napokban.

Érdemes lesz jobban odafigyelned az anyagiakra, mindenféle kölcsönnel és pénzügyekkel kapcsolatos dolgok veszélyessé is válhatnak, ha nem vagy kellően elővigyázatos, különösen akkor, ha YANG VÍZ TIGRIS napon születtél.

nyúlNYÚL

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Nyúl által képviselt energiára nincs hatással.

SárkánybetuSÁRKÁNY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Sárkány által képviselt energiára nincs hatással.

kígyóKÍGYÓ

És itt van a te hónapod! Az elkövetkezendő napok a kényeztetés, boldogság, rózsaszín köd jegyében telnek…no, ez nem feltétlenül lesz így, mert ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, szükséges, hogy 1. az a terület, ahol a Kígyó megtalálható a horoszkópodban alapvetően kiegyensúlyozott legyen, 2. az amire vágysz, ne legyen mások kárára. Amennyiben mindkét feltétel teljesül, úgy valóban kellemes napoknak nézel elébe, sok kis dolog az elképzeléseidnek megfelelően alakul és nem keresztezik az utad nehézségek. Megkaphatod a tudatosan vagy tudattalanul vágyott figyelmet, a párod részéről Kígyó napján születve, míg munkád révén vagy családi/baráti részről, ha Kígyó hónapjában születtél. Az események sokszor csak apró jelek formájában adják tudtodra, hogy a szerencse kegyeltje vagy e hónap során. Ezért ne eget rengető történésekre számíts – persze azok is lehetnek -, sokkal inkább a mindennapok boldogsága, a rejtett vágyaid megvalósulása révén kaphatod rajta a sors ajándékozó kezét.

Ha a fenti kritériumok nem teljesülnek, akkor arra számíthatsz, hogy az az életterület, melyet a Kígyó birtokol a horoszkópodban, kiemelt figyelmet kíván. Hosszú távon a cél mindenképp az, hogy végül Neked legyen jó, de az oda vezető út nehézségekkel lehet kikövezve.

Május hónapban érdemes lesz óvatosnak lenned, akár a hétköznapi teendőidet tekintve, úgymint sport, egészség, de legalább ennyire fontos, hogy a közlekedésben se legyél elővigyázatlan.

lóLÓ

A Kakas év pozitív eseményeket vetít előre a Ló jegy szülöttjének, ami azt jelenti, hogy a terveid könnyebben megvalósulnak, kevesebb akadállyal kell szembe nézned az év folyamán a korábbi évekhez képest. A Kígyó és a Ló szimbólumok ún. tűz kapcsolódást hoznak létre, emiatt a hónap kulcsszavai számodra a lelkesedés, inspiráció és aktív cselekvés lesznek.  Ha a Ló hónapjában születtél, akkor a munkádban hathatós változásokat tudsz eszközölni, az elképzeléseidet olyan módon tudod átadni a munkatársaidnak, hogy szinte vakon követnek téged és lelkesen teljesítik a kéréseidet. Vigyáznod kell azonban, hogy ne ess át a ló túloldalára, az álláspontodat hajlamos lehetsz minden áron keresztülvinni, figyelmen kívül hagyva mások nézőpontját, szándékait.

Amennyiben Ló napján születtél, a társad felé az elköteleződés érzése fokozódhat, de ha épp nincs senki, akivel megoszthatnád az otthonod, úgy ez a hónap egy új és igencsak jelentőségteljes partner felbukkanását is jelzi.

kecskeKECSKE

Habár maga a Kakas év egy fokkal visszafogottabb lehet számodra a korábbi esztendőkhöz képest, a jó hír, hogy a következő napok termőbe fordítják az életed. Bármibe is kezdesz, bármit is teszel, annak pozitív visszhangja lesz, támogatókra találsz munkádban, üzletedben, az emberi kapcsolataidban, főként azért, mert egy olyan láthatatlan erő ragadja magával az embereket, melyek mágnesként vonzzák hozzád őket. Itt az idő, hogy felébredj Csipkerózsika álmodból és cselekedni kezdj. Mutasd meg ki vagy, mit szeretnél és mire vagy képes! Ha szükséged van támogatókra, nyisd ki szád és győzd meg, akit kell. Hidd el, a Kígyó hónapjában lesz hozzá erőd és tehetséged is, még akkor is, ha az önbizalmaddal alapvetően hadilábon állsz.

majomMAJOM

A májusi napok valóban nagy változásokat hozhatnak az életedbe. Lehet, ezek már olyanok, melyek eljövetelére számítasz, de nem tudod még, mikor valósulnak meg. Nos, azon a területen, ahol a Majom a horoszkópodban van, és amit jelent, azzal kapcsolatban kardinális események esélyesek az elkövetkező napokban. A Majom évében született emberek számíthatnak környezetváltozásra, illetve a körülöttük lévő emberek nagyfokú érzékenységére. Még erőteljesebben fogják érezni a hónap hatását a Majom hónapjában születettek, így ha érintett vagy, tudd, hogy a munkádban és közeli kapcsolataidban bármikor, bármilyen változás beállhat. Esélyes új pozíció, munkahely váltás, feladataidban megújulás, munkád és/vagy családod és barátaid miatt sok jövés-menés vagy utazás. Ne ijedj meg, ha olyan események történnek, melyek alapjaiban rázzák fel az életed, tudatosíts a változás okát (nem csak a látszólagost) és készülj fel az újra. Nagy eséllyel valami idejétmúlt vagy már nem működőképes dolog adja át helyét a következő életfeladatnak, így ellenállás és aggodalmaskodás helyett fedezd fel az új kihívást.

Amennyiben Majom napján születtél különösen érzékeny leszel akár mentálisan, akár fizikailag, mert a Kígyó energiája nagyfokú szenzitivitást vált ki nálad. Ez hajlamossá tehet téves és káros gondolatokon, aggodalmakon való felesleges tépelődésre. Szeretnéd, ha valamit visszakaphatnál az emberektől, valami olyasmit, amit te is megtettél értük, de ezt sokszor hiábavaló vágyakozás, mert körülötted az emberek nem feltétlenül képesek viszonozni azt a teljes feléd fordulást, megértést, amit Te tudsz nyújtani másoknak. Érzelmi témájú beszélgetésekre sokkal inkább nyitottá válsz, még akkor is, ha egyébként nem jellemző rád. Ennek köszönhetően szívesebben leszel magadban a következő napokban, szükséged lesz a feltöltést adó magányos órákra.

Másrészt ez a hónap energiája okozhat költözést, változást az életed bármely területén, mely megjelenhet pusztán belső késztetésként (nem jó, ami most van, változtatni kellene) vagy konkrét eseményekben, pl. új munkahely, költözés, stb.

KakasKAKAS

Kakas jegy szülötteként az életed egyik hangsúlyos feladata, hogy a saját és az általános univerzális szabályokat szem előtt tartsd. Sokan megszeghetik a szabályokat, de te mindig az leszel, aki tudja, érzi, hogy valami helyes vagy helytelen, főként, ha magad vagy az, aki tilosban jár. Májusban ez a téma kerülhet a figyelmed fókuszába, olyan események történhetnek, melyeknél igazságot kell szolgáltatnod akár magad, akár mások ügyeiben. Világosan látni fogod, hogy mi megengedhető és mi az ami, már túl van az etika határain.

Mindemellett kedvező napok is jönnek, főként akkor, ha Kakas hónapjában születtél és szeretnél a karrieredben minőségi javulást. A következő időszakban új feladatokra, munkára és akár nagyobb szakmai előremenetelre is számíthatsz. Ebben feletteseid és egyéb befolyással rendelkező emberek lesznek segítségedre, ők lesznek azok, akik tisztában vannak kiváló képességeiddel és ezért szívesen állnak mögéd támogatóként.

KutyaKUTYA

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kutya által képviselt energiára nincs hatással.

DisznóDISZNÓ

Sokan hajlamosak rá, de kifejezetten a Disznó jegy szülöttje érez majd májusban különösen nagy késztetést, hogy mások dolgába avatkozzon, ha van köze hozzá, ha nincs. Így, ha e jegy szülöttje vagy, ne légy meglepődve, hogy a legnagyobb jóindulat által vezérelve veszed át mások ügyeinek intézéséét, válsz problémáik megoldójává. Azonban jobban tennéd, ha távol tartanád magad olyan ügyektől, amik nem Rád tartoznak, mert most pont az ilyen dolgokból lehet kellemetlenséged, nyakig belevonódsz más bonyodalmába, később pedig főhet miatta a fejed. Ezek természetesen veled kapcsolatban is megtörténhetnek. Például, ha Disznó napján születtél, a párod idegesítően gondoskodóvá válik, szinte képes megfojtani vele, szinte úgy érezheted, hogy elveszi az önállóságod. Az esetleges konfliktusok oka többségében az lesz, ha nem tartjátok tiszteletben egymás önrendelkezési jogát, akár jó döntésekről van szó, akár hibásakról.

Ha Disznó havában születtél, némi változás lóg a levegőben a munkádat és emberi kapcsolataidat illetően. Egyrészt a fentieket itt is megélheted és esélyes, hogy lesznek kisebb-nagyobb konfliktusok is, főként apróságokból kiindulva.

Mindezek mellett ajánlom, hogy légy különösen elővigyázatos testi épségedet illetően, főként a közlekedés során.

patkany PATKÁNY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Patkány által képviselt energiára nincs hatással.

BivalybetuBIVALY

A Kakas év és a Kígyó hónap energiája összefonódva különösen felerősíti a vezetési képességeidet, sokkal határozottabb és egyenesebb lesz általa a személyiséged. Ebben az évben és a következő napokban fontossá válik számodra a becsület, az erkölcs, rögtön érzed, hogy mi igaz és mi nem, rosszul viseled a hazugságot. A törvények, etika porondon lesz ebben a hónapban, érdemes jobban odafigyelni a jogszabályok betartására, számlaadásra, parkolásra, és nem utolsó sorban az adóbevallással kapcsolatos dolgokra!

A május a munkahelyi előrelépésnek is kedvezhet, vagy akár most kerülhet előtérbe a szakmai fejlődés, továbblépés, a hivatás területén kiemelkedés, ezt főként akkor fogod érezni, ha Bivaly hónapjában születtél, míg ha Bivaly napon, úgy a pároddal kapcsolatos ügyekben leszel kimondottan céltudatos. Nem lesz lacafacázás, ha valamit akarsz, annak egyértelműen hangot adsz és nem tűröd az ellenvetést. Ez persze nem jelenti, hogy érzéketlenné válnál, de azért magadhoz képest sokkal összeszedettebb és lényegre törőbb leszel.

Ha tetszett az előrejelzés és úgy gondolod, másnak is hasznára válna, kérlek oszd meg ezt a cikket! Köszönöm!