fbpx

2017. JÚNIUS – LÓ HÓNAP – KÍNAI ASZTROLÓGIAI ELŐREJELZÉS

Érzékek iskolája – a Ló hónapja

Tekintettel arra, hogy már jó pár napja benne járunk a Ló hónapjában, az általános hatásokról csak röviden írok. YANG TŰZ LÓ hónap van, tüzesen indul és úgy is folytatódik, kiváltva a szeretetet, szerelmet, sőt szenvedélyt és érzékiséget. Még a leghűvösebb emberek szíve is felmelegszik, akinek pedig amúgy is sok érzés feszül a mellkasában,  az megtapasztalhatja, miként képes túlcsordulni. Az élet örömei hatványozottan jelennek meg, legyen az szerelem, szex, étel, ital, stb. és rajtunk múlik majd, hogy milyen mértékben merülünk el benne. Akinek amúgy is hajlama van túlzásba vinni dolgokat, azt meg fogja kísérteni az élet és próbára teszi tűrőképességét és akaraterejét. A határokat nem ismerő ember elbukhat, a saját bőrén érezve gyengeségének minden negatív hatását. Az, aki viszont hallgat a belső figyelmeztető hangra, hogy miből mennyi az elegendő, annak igencsak sikeres – akár anyagiakban is – hónapja lesz. Ő az fogja megélni, hogy tudja mit akar és meg is tudja szerezni hozzá a kellő erőforrásokat, legyen az kapcsolatrendszer, támogatás, pénz, stb.

A Ló hónap indulásának horoszkópjában nagyon sok pénz elem mutatkozik mely arra utal, hogy sokunknak lesz dolga vele, hol azért, mert nincs, hol azért mert van. Többségében attól függ, hogy ki milyen életrevaló, ügyes és nem utolsó sorban szerencsés is. Az, aki tud élni a lehetőségekkel, vannak hosszú távú céljai és nem rest megmozdulni értük, azoknak kimondottan sikeres napokat hoz a Ló energiája. A legjobban a Yang Tűz és Yin Tűz emberek életét kavarja fel, a legtöbb érdekes és feladatokban, kihívásokban teli időszak rájuk vár majd.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Június 18., 19., 30.

Július 1.

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Június 20., 22., 26.

Július 2.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Születés éve (év oszlop): tágabb környezeted, nagyszülők, külföld, olyan emberek, akikkel felületes kapcsolatban vagy

Születés hónapja (hónap oszlop): család, szülők, testvérek, munkahely, kollégák, barátok

Születés napja (nap oszlop): Te magad, párod, otthonod

Születés órája (óra oszlop): gondolataid, vágyaid, gyermekeid, bárki, akiről gondoskodsz, hivatásod (nem összekeverendő a munkáddal)

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

A 2017. június 5. – július 7. közötti kínai asztrológia szerinti Ló hónapban ilyen érzések, események jelenhetnek meg az életedben:

TigrisTIGRIS

A Tigris jegy önmagában is erőteljes, de a tüzes energiájával – mondhatni – maximális fokozatra kapcsol. Kiváló időszak hát ez arra, hogy mindenféle új dologba belevágj, amihez lelkesedés és erő szükségeltetik. Azokon a területeken, ahol ez a, már-már felperzselő energia aktivizálódik a horoszkópodban, látványos élénkülés lesz tapasztalható. Ha Tigris havában születtél, ez lehet a munkahelyed is, ahol teendőid és feladataid igencsak megsokasodnak. Új munkát és kihívásokat is most érdemes keresni, ha már megért benned a változtatás igénye. Bármilyen új kezdet a levegőben lóg, ne hagyd, hogy kicsússzon a lehetőség a kezedből!

Amennyiben Tigris napján születtél és kissé lagymatagnak ítéled meg párkapcsolatodat, úgy ez a hónap itt is élénkülést hozhat. Többségében inkább pozitív eseményekre számíthatsz, lehet ez erősebb kötődés a párodhoz, ha pedig nincs társad, akkor van esély arra, hogy megismerj valaki hozzád valót! Viszont azt sem árt figyelmen kívül hagyni, hogy a hónapja túlzott indulatokat is tud gerjeszteni, ezért tudatosabbnak kell lenned az önmérséklet területén, kerülni kell az akaratosságot és a hirtelen feltámadó dühöt.

nyúlNYÚL

Ismételten a nagy felismerések és változások időszaka jött el. Tisztul a kép a szemed előtt, jobban látod majd, hogy mi az ami jó neked és mi az amire semmi szükséged, mert csak nehézséget okoz. Már maga az év sem könnyű számodra, sok erőpróba állít és ez a hónap még egy kicsit rátesz a lapátra. Azt kérded miért? Hisz már így is küzdesz?! Azért, hogy a célra tudj fókuszálni és eltakarítsd, eltűnjön az életedből minden olyan tényező, mely a fejlődésedet akadályozza. Nem baj, ha most ér véget valami. Nem az a tragédia, hanem az, ha ottmarad és tovább árasztja magából kártékony, előre már nem vivő energiáját. Semmi után ne sírj, ne szomorkodj, ami távozik, az életedből, mert annak most kellett mennie, ha szeretted, ha nem. Annak már lejárt az ideje és valami újnak kell megnyitni a kaput. 

Amennyiben havában születtél, úgy a “megvilágosodás” a munkáddal, kollegiális és családi/baráti kapcsolataid területén tapasztalhatod. Ráébredhetsz, hogy valami nem jól működik itt, vagy valamilyen nagyobb változást tapasztalsz. Itt fejeződhet be vagy kezdődhet új munka, feladat, búcsúztatsz régi kollégát avagy üdvözölsz újat. A barátságaidban minőségi változást tapasztalsz, például annak révén, hogy rájössz, az akivel olyan jól megértetted magad, már nem beszélitek ugyanazt a nyelvet, sőt szinte kínossá is válhat a viselkedése. Amúgy is kicsit ott lóg a levegőben, hogy a felismerést és változást egy-egy kényes, kellemetlen helyzet aktivizál. Ezekre soha ne úgy tekints, hogy “jajdeciki”, hanem lásd meg mire akarja felhívni a figyelmed. Mert abban biztos lehetsz, hogy ilyen történés esetén mindig lesz valamilyen komolyabb belső üzenet! Ugyanez a helyzet, ha napján születtél. Itt a pároddal kapcsolatosan történhetnek olyan események vagy érzések, melyek az adott helyzet minőségi változására ösztökélnek. Amennyiben alapvetően rossz a kapcsolat, a helyzet tovább romolhat, de csak azért, hogy végre történjen valami. Ha kell meg fognak alázni, ha kell elhagynak, ha kell szerelemmel üldöznek. A cél, hogy felébredj és tedd azt, ami pozitív irányba változtatja meg a kapcsolatod és ezáltal az életed.

SárkánybetuSÁRKÁNY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Sárkány által képviselt energiára nincs hatással.

kígyóKÍGYÓ

Kicsit változékony gondolkodás és hozzáállás jellemez majd a havában. Egyrészt a Kígyó és a ún. tűz energiagyűrűt hoz létre, ami szuper, mert fokozza az életerődet, lelkesedést és rendkívül vidám vibrálást hoz ki belőled. Ugyanakkor hat rád a Kakas év, ami pedig pont az ellenkezőjére sarkall, azaz megfontoltság, józan ész, megspékelve némi hideg távolságtartással. Emiatt ne legyél megütközve, ha egyszerre érzel mindegyikre késztetést, hogy teszem azt, úgy borul el az agyad, hogy a következő pillanatban már le is higgadsz és teljesen érzelemmentes, racionális döntést hozol. Használd a helyzeteknek megfelelően azt, melyiket helyesebbnek tartasz.

Ha Kígyó havában születtél, szakmai szempontból számíthatsz változásokra, lehet ez új munka, pozíció vagy a körülményekben megújulás. Van amelyik esetleg lelkesíteni fog, másik pedig kihozza belőled az állhatatosságot. Amikor valami iránt elköteleződsz, az most olyan erős lehet, hogy szinte megszűnik a külvilág, nincs az a csábító erő, mely elvonhatná figyelmed. Lehetnek új terveid is, melyekbe ezerrel vetnéd bele magad, de ha nem megfelelő az út, ha hibádzik valami az elképzelésedben, akkor nem ajánlatos erőltetni, jobb inkább hideg fejjel átgondolni a dolgokat.

A következő napokban fogékonyabb leszel a betegségekre, fordítsd ezért több figyelmet a pihenésre és az egészséges életmódra.

lóLÓ

Itt az ideje, hogy magadba tekints, több energiát és odafigyelést adj önmagadnak, hiszen a Te hónapod következik. Nézd meg, hol tartasz most, mivel vagy elégedett és min kellene változtatni. Ha tudod, hogy valami nem jól működik, akár amiatt mert elhanyagoltad azt a dolgot az életedben, akár amiatt, mert túlságosan ráfókuszáltál, merj változtatni. Júliusban sokkal több minden tud az elvárásaidnak és álmaidnak megfelelően alakulni, mint bármikor máskor. Ha hónapjában születtél, úgy ezek az kérdések a munkáddal kapcsolatban jöhetnek a felszínre, emiatt történhetnek kardinális események, legyen az akár egy új munkahely, vagy változások a jelenlegiben. Történjen jó vagy rossz, a cél az, hogy előre haladhass az utadon.

Amennyiben napján születtél, a párkapcsolatod kerül fókuszba, akár amiatt, hogy van, de megoldásra vár benne valami, akár amiatt, mert nincs, de már nagyon szeretnél. Az előbbi esetében, ha már a végét járja a kapcsolat, akkor most jöhet az a pont, amikor elszakad az a képzeletbeli cérna, ami a türelmet, kitartást biztosította és erőteljes érzések, cselekedetek révén beáll a változás. Ellenben, ha még nincs társad, akkor most érdemes lesz megnyitni a szíved, mert nagy esélyed van rá, hogy valaki jelentőségteljes személy jelen meg. 

Amire viszont jó, ha figyelsz a következő napokban, hogy hallgass a belső hangodra, mely iránymutatóként, szintmérőként és védelmezőként megsúgja neked, hogy miben, hol a határ. Hiszen kínálkozó alkalom, csábítás lesz bőven, de ha mindent behabzsolsz egyszerre, hamar a maximális megcsömörlés és kiábrándultság szintjére süllyedhetsz!

kecskeKECSKE

A Kecske jegy szülöttje számára egyrészt kihívást is jelent a hónapja, másrészt pedig ezek a napok tartogatják a legnagyobb lehetőségeket is önfejlődés szempontjából. Ahol a Kecske megtalálható horoszkópodban ott mozgalmasságra, látványos eseményekre van esély. Amennyiben Kecske napján születtél, akár Te magad leszel az, aki fejlődik, de akár a társadnál tapasztalhatod, hogy az esetleges korábbi tétovázását hátra hagyva, végre lendületbe hozza magát. Ha pedig még nincs társad, holott teljes szívvel vágsz már rá, jó hírem, van, mert most igazán esélyes, hogy találkozz valakivel, aki megváltoztatja az életed.

Kecske havában születve, a munkahelyi változások ideje köszönt be. Ez lehet konkrétan új pozíció vagy valamilyen szintű előrelépés a jelenlegiben. Nem kizárt, hogy kollegiális kapcsolataidban minőségi változás mutatkozik és ugyanezt megélheted családi, baráti viszonyaidban is. Mindeközben olyan inspiráló erőt ad neked ez a hónap, amely által nagy hatással tudsz lenni környezetedre, ezáltal hozzájárulva mások tanulásához, tapasztalásához. A spiritualitás és a magasabb nézőpontból való látásmód szintúgy megjelenik, lehet ez egy “mester” (és itt nem feltétlenül önmagát gurunak tituláló emberre gondolok) felbukkanása is, akitől pont azokat a mondatokat hallod majd, amire ott és akkor szükséged lesz. És pont így te magad is tanítója lehetsz, akár tudtodon kívül is. Értékes napok ezek, akár a fizikai síkon megjelenő események, akár önnön emelkedésed okán.

majomMAJOM

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Majom által képviselt energiára nincs hatással.

KakasKAKAS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kakas által képviselt energiára nincs hatással.

KutyaKUTYA

Az idei év meghatározó tud lenni a számodra. Régi, de le nem rendezett ügyek kerülnek elő a fiók mélyéről. Lesz, ami most folytatódik tovább, lesz amiről azt gondolod, hogy újonnan érkezett, de nagy eséllyel ez is egy megoldandó vagy le nem zárt feladatod. A június abban segít, hogy még inkább koncentrálj ezekre a dolgokra, mert összefonódik veled, a szemed elé kerül, érdekelni és érzelmeket kiváltani fog. Hatást gyakorol rád, ahogy te is hatással tudsz lenni azokra a dolgokra és személyekre, amelyekkel és akikkel dolgod lesz a következő napokban.

Ha  Kutya napján születtél és párkapcsolatban élsz, úgy a társaddal kapcsolatos ügyek és lehetőségek jelennek meg. A jól működő kapcsolatban a szenvedély emelkedhet, de még a lagymatagoknak is ad egy kis színt. Akkor is jól jön a hónap energiája, ha éppen egyedül vagy, mert segít megnyílni, vonzóvá válni, felpörgeti társasági életed és romantikát csempész bele. Ha Kutya hónapjában születtél a munkád és baráti/családi kapcsolataidban tapasztalod a kisebb-nagyobb változásokat. Az új lehetőségekre is itt számíthatsz, de nem árt, ha a temperamentumosabb oldaladat kicsit visszafogod, mert a konfliktusokra is nagyobb esélyed lesz a tüzes energiáknak köszönhetően.

DisznóDISZNÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Disznó által képviselt energiára nincs hatással.

patkany PATKÁNY

Jönnek a fenn-lenn napok, melyek igencsak kilendíthetnek nyugalmi állapotodból. Egyik percben még minden szép és jó, a következőben pedig beborul az ég. Avagy az egyik napon szeretnél valamit elérni, elindulni egy irányba, másnap pedig úgy ébredsz, hogy pont az ellenkezőjét akarod. Minden csak pillanatnyi, minden változik körülötted és benned is, de aggodalomra nincs ok, ez most így van rendjén.

Ha Patkány napon születtél a párkapcsolatodban tapasztalhatsz kisebb-nagyobb feszültségeket, ha mélyek a problémák, akkor esélyesebbek a komoly viták és veszekedések, sőt, akár a szakítás sem kizárt. Ugyanakkor ne legyél meglepődve, ha ez is csak egy pillanatnyi állapot és pár nap múlva – főként, ha mindketten nyitottak vagytok a problémák megoldására – minden megint a legnagyobb rendben. Nem érdemes most semmit sem véresen komolyan venni, ellenben jó, ha próbálod ingadozó kedélyállapotod és elhatározásaid kiegyensúlyozott tartományban megtartani. A jó kapcsolatba is hozhat változást a hónap tüzes energiája azáltal, hogy felrázza azt és még több szenvedélyt, romantikát és spontaneitást csempész bele.

A munkádban, munkahelyeden tapasztalhatsz változást, ingadozó hangulatokat, változékonyságot, ha a havában születtél. Sok program, társasági esemény részese is lehetsz, ráadásul a hónap energiája segít új kapcsolatok kialakításában is. Esélyes némi flört is ezeken az eseményeken, így ha épp szingli vagy, akkor lesz alkalom ismerkedésre, de ne légy meglepődve, ha ezek csak kárász életű kapcsolatok lesznek.

BivalybetuBIVALY

A misztikum, a mágia időszaka ez most. Bármilyen nehéz helyzetben segít, ha egy kicsit másképp nézel a dolgokra, félreteszed a racionalitást és teret engedsz a megérzéseknek. Minden kimondott szónak ereje van, minden kívánság “teljesül”, ezért nem mindegy, hogy kinek mit mondasz, mit kívánsz, hiszen nem csak a más életét befolyásolod, hanem hosszú távon adsz irányt sorsodnak.

A következő napokban visszatérő emberek, események és feladatok jelennek meg, melyekből erőt meríthetsz, s melyek erőt követelnek tőled. Nincs meghatározva, hogy jó vagy rossz, hiszen eddigi cselekedeteid által teremtett jelent éled meg. Ha többségében jó dolgok történnek veled, akkor elégedett lehetsz, mert korábban jó döntéseket hoztál, míg rossz eseményeknél fel kell ismerned, hogy miben és hol van még szükséged fejlődésre.

Ha tetszett az előrejelzés és úgy gondolod, másnak is hasznára válna, kérlek oszd meg ezt a cikket! Köszönöm!