fbpx

2017. december – Patkány hónap – kínai asztrológiai előrejelzés

Barátság “extrákkal” a decemberi a YANG VÍZ PATKÁNY hónapban

Itt az idő, hogy végre kiengedjük a fáradt gőzt a fejekből és lazítsunk egy kicsit. Hiszen már nagyon sokan ki vagyunk fáradva, nehéz hónapok, hetek vannak mögöttünk, amikor helyt állni, dolgozni, példát mutatni, megfelelni avagy alkalmazkodni kellett. Nagyon sokunknak küzdelmes éve volt és még nem lehet fellélegezni, mert februárig hatnak a Kakas esztendő energiái. Viszont decemberben lehetőségünk lesz végre magunk mögött hagyni a kötelező köröket, spontánabbak, élettel telibbek lehetünk és kiélvezhetjük végre az élet adta örömöket. A körülöttünk lévő energiák segítenek a testi, lelki és szellemi élvezetek megélésében. A testieknek kiváltképp kedveznek, ezért nem lennék meglepődve, ha jó páran keverednének pikáns kalandokba. Ők azért legyenek óvatos duhajok, mivel a szenvedély képes átvenni az uralmat a józan ész felett. Hiszen nem csak a kísértés lesz nagy, nem csak a vágyak hajtanak ilyenkor, hanem még az “utánam a vízözön” érzés is. Belemegyünk flörtökbe, mert már régóta kíváncsiak voltunk milyen lenne azzal a másikkal és esetlegesen bevállalunk olyat is, amit egyébként nem tennénk meg. És ilyenkor nem számít, hogy ki mit mond, nem érvényesek az általános szabályok, csak a pillanatnyi vágy vezérel. És teszünk ezzel esetleg tönkre barátságokat, jól működő kapcsolatokat, bántunk meg vele olyan embereket, akik fontosak nekünk. Nem szándékosan, csak mert azt hisszük, hogy a másik nem látja/érzi, mi történik. Ebben pedig nem bízhatunk, mert a hónap célja az is, hogy olyan körülmények között is uralkodjunk magunkon, akkor is mi irányítsuk és vállaljunk felelősséget, amikor ilyen nagy a csábítás, ilyen sok hatás ér bennünket. És ha ez nem sikerül, akkor ott a koppanás!

A többségünk azonban inkább a társasági életre lesz nyitott, jöhetnek a bulik, a karácsonyi partik, szilveszteri mulatságok. Ha tehetjük, igenis legyünk merészek és menjünk olyan helyekre is, ahol eddig nem voltunk, ismerkedjünk meg új emberekkel, akik váratlan impulzusokat hoznak az életünkbe, használjunk ki minden időt, amit a barátainkkal tölthetünk! Ez a hónap segíti mindenfajta kapcsolódást, lehetnek ezek barátiak, szerelmiek, de legalább annyira üzleti jellegűek. Sőt ezek egy kicsit össze is tudnak keveredni. Annyira legyünk azonban reálisak, hogy amik most indulnak el az életünkben, azokra ne húzzunk rá valamilyen rózsaszín fátylat. Minél inkább a valóságot látjuk, annál inkább tudjuk a legtöbbet kihozni belőle, olyat, ami hosszú távon is működőképes lesz. Bár a december nem annyira szól, hogy ilyenkor kezdenek bele új projektekbe, mégis azt javaslom, hogy aki szeretné a jövő évi kapcsolatrendszerét feldobni, már megalapozni az üzleti lehetőségeket, az éljen a kedvező energiákkal. Ne csak a szerelmi és baráti életét pörgesse fel, hanem keresse az üzleti életben is az új kapcsolatokat. Érdemes ezért mindenfajta társasági eseményt betervezni, az emberek készek a nyüzsgésre, tehát a közönségre/partnerre van szükség, ha kellenek a résztvevők, hamar összejön a kellő létszám. Decemberben a nőknek a párkapcsolatban és/vagy szakmai dolgokkal lesznek meghatározó eseményeik, míg a férfiaknak főként a munkával összefüggésben. Ezeken a területeken lehetnek változások, problémák és megújulások. Mindemellett mindenki számoljon nyugodtan azzal, hogy jó nagy nyüzsgés lesz, rengeteg intézendővel és jövés-menéssel. Legyünk egymással türelmesek, minden megvár, még az is, ami most halaszthatatlannak tűnik.

A Patkány hónapjában a VÍZ napon született emberek erőteljesebb hatásokat fognak tapasztalni. A FÉM nap szülöttjei legyenek tudatosak, próbálják a sok-sok intézni valót és kreatív gondolatot valamilyen szervezett formába önteni, ellenkező esetben eluralkodhat a káosz a fejekben. A FÖLD napon születettek az anyagiakkal legyenek óvatosak, nekik igencsak ajánlott, hogy az impulzív döntések helyett előre tervezzék meg a kiadásaikat, jó hír viszont, hogy bevételeiket is tudják növelni ebben a hónapban. A TŰZ napon születettek kivitelezni, intézni, befejezni és sokat nyüzsögni fognak, mely alaposan ki is fáraszthatja őket, ezért jó lesz a kikapcsolódásnak is teret hagyni. Míg végül a Fa napon született emberek, nos ők fogják a legnyugodtabban kiélvezni a decemberi energiákat. Bár teendő lesz, feltétlen adják meg maguknak a feltöltődési időt, hiszen elemi szükségük lesz most rá.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

December 9., 10., 18., 21., 22., 30., 

2018. január 2., 3.

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

December 11., 13., 17., 23., 25. 

2018. január 4.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

A 2017. december 7. – 2018. január 5. közötti kínai asztrológia szerinti PATKÁNY hónapban ilyen érzések, események jelenhetnek meg az életedben:

TigrisTIGRIS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő TIGRIS által képviselt energiára nincs hatással.

nyúlNYÚL

Minden Nyúl jegy szülöttje erőteljes hatásoknak volt/van kitéve a 2017-es évben. Van akinek a kapcsolatrendszerét bolygatja meg, másoknak a szerelmi életét rázza fel, míg vannak olyanok, akiknek az egészségügyi problémákat hoz ez az esztendő. Ha Nyúl jegyében születtél, a decemberi napok ugyancsak érdekes konstellációkat ígérnek, garantált, hogy nem fogsz unatkozni. Ha a párkapcsolatodban voltak hullámvölgyek az elmúlt időszakban, úgy a következő napokban végleg eldől, hogy milyen lesz a folytatás, azaz együtt maradtok-e vagy van még közös jövőtök avagy itt a vége. A halódó kapcsolatot képes a Patkány energiája végleg szétrobbantani, míg a menthetőt lágyabb szeretetszövettel vonja körbe, köszönhetően ennek meglátjátok egymásban azt az összekötő valamit, amiért hajdanán egymásba szeretettek. Ha jelenleg nem élsz párkapcsolatban, akkor ez a hónap hozhat valakit, aki fontossá válhat, de óva intelek attól, hogy többet képzelj a másikról vagy a kapcsolatról, mint ami valójában lehetséges. Minél reálisabban látod magad és a másikat, illetve a közös utatokat, annál nagyobb az esélye, hogy kedvezően alakuljon a kapcsolat.

Mindenféleképpen kedvez a hónap a társas összejöveteleknek, buliknak, de jó ha tudod, hogy az idei december tobzódik a romantikában. Mit jelenthet ez? Például céges karácsonyi bulikon olyanok is flörtölgetni fognak, akik amúgy nem igazán szoktak, illetve mindenki nyitottabban fogadja a közeledést. A levegőben lóg a szexuális energia, ezért kell vigyázni arra, hogy mennyire engeded el a gyeplőt, hiszen az önkontroll sokszor megvéd az utólag kellemetlennek tűnő szituációktól. A most létrejövő kapcsolatoknál (mindegy, hogy szerelmi, baráti, üzleti, stb.) esélyes, hogy nem teljesen objektíven látod a helyzetet, a vágyaid olyan irányba sodornak, olyan tettekre sarkallnak, melyeknek a végén garantált a csalódás, mert nem életszerűek az elképzeléseid azáltal, hogy a másik fél vagy dolog nem olyan vagy nem képes arra, amit te a fejedben ráruháztál. Ha lecsendesíted a vágyaid és álmaid, meg fogod látni, hogy milyen jó lehetőségek vannak most körülötted, ezekkel élve, belőlük kihozva a lehető legtöbbet garantálja számodra a sikeres hónapot!

SárkánybetuSÁRKÁNY

A december a kapcsolatokról, összetartásról és a megélt érzelmekről szól. Sárkány napján születve kissé érzelgősebbé válhatsz, legyél bármilyen zárkózott, lesznek olyan helyzetek, amik igen erős érzelmeket váltanak ki belőled. Főként pozitív értelemben. Ha párkapcsolatban élsz, a kötődés köztetek még erősebbé válik – a te oldaladról mindenképp -, míg, ha még egyedül vagy, de vágysz valakire, nagy esélyed van találkozni valakivel, aki betölti az űrt. Ezért is azt javaslom, menj társaságba, ismerkedj, legyél nyitott az új kapcsolatokra, hiszen ez az év legromantikusabb hónapja a számodra, amikor a párra találás esélye megtriplázódik! Ha pedig már van társad, akkor fogd meg a kezét és fedezzétek fel együtt a “világot”, csináljatok közös, lélekemelő programokat! Minden együtt töltött perc meghálálja magát azáltal, hogy a közös érzelmi és szellemi váratokat erősíti. Amennyiben a Sárkány havában születtél, a családoddal, barátaiddal van esélyed javítani a kapcsolatodat, ha pedig egyébként is szeretetteljes a viszonyod velük, úgy ez egy szép és érzelmekben, kötődésben gazdag időszak lesz a számodra. Valamivel több aktivitásra is számíthatsz az elkövetkezendő napokban, emiatt kevésbé esélyes, hogy a hideg napok ellenére túlzottan elkényelmesedj.

kígyóKÍGYÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő KÍGYÓ által képviselt energiára nincs hatással.

lóLÓ

A változások időszaka számodra a december, ilyenkor egyébként is sok hatás szokott érni, nagy terveid születnek és halnak el villámgyorsan, kapcsolataid jönnek-mennek, események színesítik napjaidat. Ami most történik benned és veled, az nem teljesen reális, mert erősen befolyásolják a pillanatnyi hangulatok, ezért jó, ha a nagyobb döntéseket későbbi időszakra halasztod. Ellenben ami változik, az most szükségszerű, attól ne ijedj meg még akkor sem, ha érzelmileg jobban megvisel, mert ebben a hónapban minden veled történő eseményt jóval erőteljesebbnek élhetsz meg. Ami kellemes, az szárnyakat ad, de ha átsuhan a fejedben egy bosszantó gondolat, akkor a jókedved pillanatok alatt fordulhat át teljes elkeseredésbe. Amennyiben többször fordul át a hangulatod a borúlátó irányba, úgy két dolgot tehetsz; egyrészt felismered, hogy már volt ilyen és amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan tovább is állt, tehát ez most is így lesz. Másrészt pedig megelőzheted a hangulatingadozásaidat akár meditációval, akár jógával, illetve bármi olyan módszerrel, amely hatásosnak bizony arra, hogy az érzelmeid felett átvedd az uralmat.

kecskeKECSKE

Minden ember életében eljön a számot vetés időszaka, nincsenek következmény nélküli cselekedetek, még ha olykor úgy tűnik is. Számodra a decemberi időszak jelenti azt, amikor mérlegre kerülnek tetteid és ha van “adósságod”, akkor azt be is hatják rajtad. Konkrétan, ha negatív események történnek ebben a hónapban, azért csak magad okolhatod, mert valahol valamikor olyan dolgot tettél, amelyeknek ez a következménye. Jó hír azonban, hogy az történések nem csak mínuszba, hanem pluszba is fordulnak, így ha helyesen cselekedtél, visszatér hozzád minden eddigi kedvességed, szereteted, melyet a környezeted felé árasztottál. Ellenben, ha nem így tettél, megbántottál másokat, átléptél mások érzésein, akkor most szembenézhetsz a múltaddal. Sőt, az elkövetkezendő napokban mindenre amit teszel, mondasz, gondolsz azonnali válaszreakciókat kaphatsz, ezért kétszeresen ajánlott csak olyat tenned, amit te magad is szívesen megtapasztalnál.

A hónap másik hatása döntéseidben segít nagymértékben, mert bármilyen nehéz helyzetbe is kerülsz, meg fogod találni a megfelelő megoldásokat. Sokat tudsz segíteni magadon, ha nem várod a sült galambot, hanem proaktívan elébe mész a dolgoknak.

majomMAJOM

Vajon te érzelmes ember vagy? Vagy inkább keményebb típus, távolságtartó? Decemberben biztos, hogy az előbbi lesz jobban igaz rád, mert olyan energiák érkeznek, melyek meglágyítják szívedet. Szóval lehet akármilyen kemény ember, adódnak majd olyan percek, órák, melyek megérintik lelkedet. Ha pedig az érzelmes kategóriába soroltad magad, akkor szinte tobzódni fogsz az érzésekben. Ha Majom napján születtél, a társaddal a kapcsolatod elmélyül, a szeretet nagyobb fokát éled meg vele. Persze, ez magával hozza, hogy talán feljönnek olyan témák is, melyeket kellemetlenek, de itt az idő, hogy megbeszéljétek, mindketten elmondjátok, ha valami nyomja a szíveteket. Ha pedig még nincs társad, ez a hónap hozhat valakit, aki fontos lesz…bár esélyes, ez még nem az igaz szerelem, lehet, hogy inkább a testiség határozza meg jobban a kapcsolatot.

Majom hónapjában születve a munkádban új lehetőségek és megbízások érkeznek, melyek sok sürgés-forgással, vagy akár utazással járnak. Unatkozni biztosan nem fogsz. Ötletekben sem lesz hiány, kiváló alkalom ez arra is, hogy valami újba kezdj vagy megújítsd a jelenlegit. Bár látványos jeleket nem fogsz tapasztalni, de tudd, hogy a hónapba az égiek kegyeltje vagy, aminek köszönhetően elképzeléseid, vágyaid könnyebben valóra válnak. Ugyanakkor nem árt az óvatosság mindenféle mozgás, utazás során, mert a sérülések esélye nagyobb valamelyest.

KakasKAKAS

Amennyiben vannak olyan kapcsolataid, ahol aláveted magad mások akaratának, ha bármilyen szinten és értelemben elnyomott vagy, úgy a következő napokban ennek lesznek jól látható jelei is. Ugyanis, ha elérkeztél arra a pontra, amikortól ez a megalkuvás vagy megfelelés vágy már végképp nem tartható fenn, fognak olyan dolgok történni, melyek végképp ráébresztenek, hogy milyen helyzetben vagy, jobb esetben pedig addig feszül a húr, hogy végre nemcsak ráébredsz, mi zajlik, hanem teszel is ellene végre valamit. Főként azok a dolgok jöhetnek a felszínre, azokra nyílhat fel a szemed, amelyek már jó ideje működő képtelenek avagy hátráltatók az életedben. Például, ha a Kakas napján születtél és akár jó, akár kevésbé boldog kapcsolatban vagy, az elkövetkezendő napokban nem kizárt, lesznek konfliktusaid a pároddal, melyek azt szolgálják, hogy végre leszámolj azokkal a dolgokkal, amelyek zavarnak, amiket már nem tudsz és nem is akarsz elviselni, vagy amikre nincs többé szükséged. Ez utóbbi akár a párkapcsolat végét is jelentheti, de sokkal inkább olyan kisebb szituációkra számíthatsz, amikor végre Te magad is rájössz, hogy mi jó neked és mi nem. A decemberi energiák a “mi nem” helyzetekre kínálnak megoldást. Ha nem vagy párkapcsolatban, ez az állapot fog változni azáltal, hogy az élet melléd sodor valakit, aki fontos lesz. Ugyanakkor itt nem feltétlenül a tartós párkapcsolat a cél, könnyen meglehet, olyan álruhás “tanító” érkezik, aki segít abban, hogy összeálljon a fejedben, milyen kapcsolatra van valójában szükséged, mit vársz el a párodtól, mit engedsz meg a és mi az ami elviselhetetlen számodra. Sajnos az emberek többsége a kellemes eseményekből ritkán tanul, nem véletlen, hogy a nehézségek visznek előre. Ha szeretnél ettől eltérő lenni, akkor az életed minden területén légy figyelmes az egészséges kompromisszum és megalkuvás különbségére.

Bár a hónap erőteljesen a szerelmi életre fókuszál, de ha Kakas napon születtél, úgy a decemberi energiák a munka területén is kifejthetik hatásukat, számtalan társasági esemény formájában, új kapcsolatok kiépítésére lesz lehetőség és a munka-szerelem határa is összemosódhat, értve ez alatt a munka révén megismert szerelemet avagy munkahelyi flörtöket. Ugyanígy várható változás a feladataidban, esetleg konkrétan munkahelyi változások is esélyesek.

KutyaKUTYA

Ez a hónap a horoszkópodban lévő KUTYA által képviselt energiára nincs hatással.

DisznóDISZNÓ

A kapcsolatok kiemelt figyelmet kapnak december hónapban. Érintik az érzelmeidet és legalább annyira az szakmai és üzleti kapcsolataidat. Ha Disznó napján születtél, a pároddal nagyobb lesz az összhang, kevésbé esélyesek a viták, annál inkább az összebújások, a közösen megélt kellemes időszakok. A cél az lesz, hogy együtt fejlődjetek, bővüljetek. Ha időszerű valamilyen fejlesztés az otthonodban, akkor érdemes lesz belevágni, együtt könnyen ki fogjátok találni, mivel lehetne még lakájosabbá tenni a lakást. Ha nincs párod, akkor kezdj el ismerkedni, nagy eséllyel jön valaki, aki nem csak a testiséget keresi, hanem kíváncsi lesz a lelkedre is.

Disznó hónapjában születve a szorgos munka időszaka vár rád, ezért minél inkább rendszerezel, ütemezel, annál kevésbé csapnak össze a fejed felett a hullámok. Fix munkahellyel rendelkezve várhatóak újabb feladatok, nyüzsgés, leterheltség. Ez azért lényeges információ, mert a következő napokban hajlamos lehetsz teljesen elmerülni a munkában, szinte kizárva a külvilágot, beleértve a saját szükségleteidet is. Ha munka van, akkor más nem számít csak az, de ez oda vezethet, hogy teljesen kifacsarod magad, egészen addig, míg le nem betegedsz és végre pihenni kényszerülsz. Állás hiányában most jöhet olyan lehetőség, mellyel érdemes lesz élni, számíts rá, hogy olyan típusú lesz, mely sok jövés-menéssel vagy nagyobb változtatással jár.

patkany PATKÁNY

Az elkövetkezendő napok kettős hatásúak, illetve helyesebben fogalmazva, van olyan Patkány jegy szülöttje, akinek szuper, minden óhajt-sóhajt kielégítő lesz, míg másoknak meglehetősen sok feszültséggel teli. Ez utóbbi attól függ, hogy az egész évben volt-e már a Patkány szimbólum által képviselt területeken konfliktus. Ha Patkány napon születtél és a Kakas éve megviselte, esetleg a felszínre hozta a párkapcsolati problémákat, úgy nagy eséllyel számíthatsz rá, hogy decemberi időszak még inkább kiélezi a helyzetet. Ebben az esetben is van pozitívum a rosszban, mégpedig az, hogy az egész érted történik, azért, hogy a méltatlan, fejlődést nem biztosító, bántalmazó, stb. kapcsolatból végre kiszabadulj. Mondhatni, hogy minden jó, ha jó vége alapon rásegít az Univerzum a helyes útra lépésben, csak ehhez előtte fel kell robbantani mindent. Kb. ugyanez érvényes akkor is, ha Patkány hónapjában születtél, csak itt a munkádra, családi és baráti kapcsolataidra vonatkozik, tehát, ha itt lappang valami gond, akkor az a felszínre is fog kerülni.

Többségben viszont inkább azok lesznek, akiknek igencsak jó hónapjuk lesz, sok szerelmi és társasági élménnyel gazdagodva, így nyugodtan tekints bizakodóan a következő napokra.

BivalybetuBIVALY

 

Béke, nyugalom egyrészt, másrészt pedig nyüzsgés, utazgatás hírnöke számodra a Patkány hónapja. Tudom, ezek kissé ellentétesek egymással, de mégis mindkettőre számíthatsz egyidejűleg. A nyugalmat főként belső biztonságérzet és elmélyültség okán érzed és egyúttal árasztod is magadból. Elcsendesednek körülötted a dolgok, de nem szűnnek meg létezni. Olyan, mintha egy ablakból néznéd az utca forgatagát, látod, hogy mindenki jön-megy, nagy a nyüzsgés odakinn, de a hangok nem szűrődnek be, a feszültség nem érint meg. Mert nálad pattog a tűz a kandallóban, édes mézes illat terjeng, szeretetteljes hangulat vesz mindent körbe. Aki hozzád csatlakozik az szintén kiszáll a forgatagból és megpihen melletted, és nagyon-nagyon jól fogja érezni magát a közeledben. Persze ezek csak szimbolikus megfogalmazások arra a belső érzetre, ami benned és általad megjelenik. A való életben ugyanúgy sok dolgod lesz, sokat kell pörögni, jöhetnek új kihívások is és lehetnek körülötted feszültségek, de ezek a belső világodat kevésbé képesek megérinteni.


Ha tetszett az előrejelzés és úgy gondolod, másnak is hasznára válna, kérlek oszd meg ezt a cikket! Köszönöm!