fbpx

2017. ÁPRILIS – SÁRKÁNY HÓNAP – KÍNAI ASZTROLÓGIAI ELŐREJELZÉS

Áprilisi akaraterő próba – a Sárkány hónapja

A hónap indulásának horoszkópjából látható, hogy erőteljesen jelenik meg a fém minőség, mely kitartást, erőt és akaratot mutat. A most kezdődő SÁRKÁNY hónapban a szilárd, minden akadályt legyőzni akaró és minden problémán felülkerekedni képes erő jelenik meg bennünk és a körülöttünk élő emberekben is egyaránt, melyet a horoszkópban lévő sok fém elem tovább fokoz . Elszántságból tehát nem lesz hiány, és erre szükség is lesz, mert a sikert nem kínálják tálcán, sőt! Ha eredményt akarunk felmutatni, ha győzelemre törünk, akkor oda maximális elszántság és küzdésre való hajlandóság szükséges. Szerencsére a Sárkány energiája segít, hogy a felszínre törhessen a bennünk lévő ambíció, kreativitás és az a fajta makacsság, mely nem hátráltat, hanem pont ellenkezőleg, a “csak azért is megcsinálom” érzést váltja ki. Így, ha a befeszülés helyett erre fókuszálunk, akkor mondhatni nincs lehetetlen ebben a hónapban. Persze, ne feledjük, sokakban buzog majd ugyanez, így az esetleges konfliktus oka az erőteljes akartérvényesítés és túlzott érvényesülési vágy lehet. Többünknek új célokat is hoznak a következő napok, kifejezetten nehézeket és magasra törőket, melyet a Sárkány óvó, következetes terelgetéssel próbál segíteni, ugyanakkor hagyja, hogy a célvonalba mindenki a maga képességének és tudásának megfelelő időben és módon érjen be. A makacsabb típusoknál esélyes a konokság legmagasabb foka is, akkor is erőltetnek valamit vagy állnak ellen, ha belül magukban tudják, nem kellene.

Örömteli hír, hogy a Kakas év és Sárkány hónap harmonikus kapcsolatban vannak, ezért az elmúlt hónap feszültségei és akkor kezdődő problémái szépen el tudnak simulni. A Sárkány jegy alapvetően nyugodt, befogadó szimbólumok közé tartozik, nincs híján érzelemnek sem, még ha nem is a látványosan szentimentális fajtából való. Meghatározó szerepet kap az együttérzés, a mások felé való szeretettel és megértéssel való fordulás is. Sokkal tisztábban látjuk a történéseket, a homályt okozó felhők elvonulnak, gondolataink kitisztulnak. Sokan fognak törekedni mind a mentális, mind a fizikai szinten megjelenő rendezettségre és igényességre is. Drámai érzelmek helyett a higgadtság, s egy kicsit a megfigyelő álláspont jellemzőbb lesz. Ne várjuk, hogy az emberek egymás nyakába omoljanak és hangosan siránkoznak, olykor érzéketlenség is felütheti a fejét, de a mélyben ott az az erő, mely segít és támogat, ha szükség van rá, mely megfogja a kezünket nehézség esetén.

A legjobb hatása a hónapnak, hogy számottevően jelennek meg a kapcsolódási lehetőségek, így az élet minden területén adott lesz az új kapcsolatok kialakítása, legyen ez szerelmi, baráti, de akár a munkát/üzletet elősegítő kapcsolatok. A munkának pedig kifejezetten kedveznek az elkövetkezendő napok, főként azoknak, ahol a technika és a művészet dominál. Itt jöhetnek korszakalkotó ötletek, kiváló alkotások és a kreativitás magas szintű megnyilvánulása.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Április: 5., 6., 10., 17., 18., 22., 29., 30.

Május 4.

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Április: 4., 7., 9., 16., 19., 21., 25., 28. 

Május 1.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Születés éve (év oszlop): tágabb környezeted, nagyszülők, külföld, olyan emberek, akikkel felületes kapcsolatban vagy

Születés hónapja (hónap oszlop): család, szülők, testvérek, munkahely, kollégák, barátok

Születés napja (nap oszlop): Te magad, párod, otthonod

Születés órája (óra oszlop): gondolataid, vágyaid, gyermekeid, bárki, akiről gondoskodsz, hivatásod (nem összekeverendő a munkáddal)

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

A 2017. április 4. – május 4. közötti kínai asztrológia szerinti Sárkány hónapban ilyen érzések, események jelenhetnek meg az életedben:

TigrisTIGRIS

A Kakas évre nézve többségében pozitívak a kilátások, s ennek lesz kiemelkedő kezdete a Sárkány hónapja. Olyan események történnek veled a következő napokban, melyek elindítanak az utadon, a stagnálás véget ér, a passzivitás köddé válik, itt az idő az indulásra. Innentől kezdve folyamatosan haladsz előre, és ez így lesz akkor is, ha ez olykor lassúnak tűnik majd.

Ha a Tigris hónapjában születtél, úgy ez a hónap változásokat hoz az életbe akár szakmai, akár családi téren. Nem feltétlenül lesz szembetűnő a fejlődés, de valami elindul, valami új kezdődhet, ami hosszú távon igenis nagy hatással lesz a további karrieredre, vagy pont a családban indul el egy folyamat, ami egész más szintre emeli az itt érintett embereket. Ugyanígy benned is megfogalmazódnak olyan érzések, hogy a jelenlegi helyzetben már nincs perspektíva, változásra van szükséged. Tökéletes hónap ez számodra mindenféle új dolog elindítására, bátran tekints előre és ha érkezik valami új, akkor nyisd meg felé a szívedet.

nyúlNYÚL

A Nyúl és a Sárkány szimbólumok az aratás idejét hozzák el, ezért ezekben a napokban élesen állítanak szembe korábbi tetteiddel. Mondhatni, patikamérlegen mérik le helyes és helytelen döntéseidet és cselekedeteidet, illetve ilyenkor hatványozottan számíthatsz jogi ügyletekre, hivatalos intézendőkre. Olyan időszak jön, amikor visszaköszönnek a korábbi megfontolt és elhibázott döntéseid, ezért ha alapos voltál, igazságos, becsületes, akkor többségében az elvárásaidnak megfelelően alakulnak a dolgaid, míg ha nem így tettél, úgy sajnos kevésbé szerencsés eseményeknek nézel elébe.

Ha Sárkány hónapjában születtél, akkor a munkádban és/vagy családi, baráti körödben jön el a tisztázás időszaka. Itt esélyes, hogy felbukkannak olyan emberek és események, melyek már fontos szerepet játszottak az életedben, akikkel le nem zárt ügyed van. Ha folyamatban lévő jogi ügyed van, annak a következő napokban meghatározó fordulata lehet, esetleg végkifejlete, ahol az eredmény nagyban attól függ majd, kinél van az igazság. Sajnos, ez az igazság nem mindig teljesen egyértelmű, hiszen az Univerzum nem csak az adott időszakra vonatkozóan ítél, hanem visszamenőlegesen hosszú-hosszú időszakokra kíséri figyelemmel ténykedésed.

Kifejezetten javaslom, hogy ebben a hónapban hangsúlyosan figyelj oda az etikus, korrekt viselkedésre, hivatali ügyeidet illetően (hatóságok, szabályok, stb.) pedig még inkább tartsd szem előtt a szabályokat, hiszen a következő napokban a döntéseid hatásával szinte azonnal szembesülni fogsz.

SárkánybetuSÁRKÁNY

Talán sokszor érzed magadon, hogy vannak napok, amikor igencsak nehézkesen mozdulsz meg, ha lehet, az utolsó előtti pillanatig elhúzod a dolgokat. Ebbe újra és újra belefuthatsz, megnehezítve általa az életed, mert ugyan tudod, hogy mit és mikor kellene csinálnod, de egy belső fásultság vagy bénultság, olykor pedig jófajta lustaság letaglóz. Ez még inkább érvényes, ha a horoszkópodban hangsúlyosabban megjelenik a föld vagy a forrás elem.

Az április a fent leírt hatást tudja fokozni, kétfajta reakciót kiváltva belőled. Az egyik az, hogy valóban belassulsz, a végtelenségig húzod, halasztod a dolgaidat, mert mindig találsz valami fontosabb, időszerűbb intézni valót, minthogy azzal foglalkozz, amivel tudod, hogy kellene. Ebből a végén sok kellemetlenséged lehet, lekésett határidők, késések fontos találkozókról, lecsúszás jó lehetőségekről. Ezt csak úgy tudod elkerülni, ha irányítod és ösztönzöd magad, akkor is, amikor semmi kedved cselekedni.

Ha például a Sárkány havában születtél, akkor a munkáddal kapcsolatban pontosan látni fogod, hogy mik azok a feladatok, amelyek nem tűrnek halasztást, de mégis tudsz majd találni kifogást, hogy miért ne lépj. Hol amiatt, hogy el vagy havazva és már fáradt vagy még azt is megcsinálni, hol pedig puszta kényelmesség miatt. Amennyiben el akarod kerülni a későbbi káoszt, felelősségre vonást, esetleg a negatív anyagi következményeit a korábbi elnapolásoknak, akkor azt javaslom, ne húzd tovább a dolgokat, lépj és magad is meg fogsz lepődni, milyen könnyen ment az, amihez alapvetően nem sok kedved volt.

A másik hatás teljességgel ellentétes, ekkor pontosan érzed, hogy hajlamos vagy az időhúzásra és nem hogy belassulnál, hanem inkább még jobban felpörögsz. Ráérzel, hogy mikor mit kell csinálni, aktívvá válsz, mindenhova 5 perccel korábban érkezel, mert tartasz az elkéséstől és nem hagyod, hogy kicsússzon az irányítás a kezedből. Ekkor sokkal kevesebb nehézséggel kell számolnod.

Ha könnyedebb napokat szeretnél úgy hallgass az ösztöneidre. Segítségükkel nyugalom és tudatosság birtokában a szabad akaratod tud érvényesülni, mely segít, hogy helyes döntéseket hozz. Ha úgy érzed, hogy valamit meg kell tenned, akkor ne tétlenkedj, ha pedig azt, hogy most vissza kell fognod magad, akkor állj meg még akkor is, ha a külső körülmények cselekvésre ösztönöznének is.

kígyóKÍGYÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kígyó által képviselt energiára nincs hatással.

lóLÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő  által képviselt energiára nincs hatással.

kecskeKECSKE

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kecske által képviselt energiára nincs hatással.

majomMAJOM

A Majom szimbólum a benne rejlő yang fém okán meglehetőségen kemény, kitartó, céltudatos embert mutat, így ha te is ebben a jegyben születtél, akkor az életed valamely területén jellemezni fognak ezen tulajdonságok, avagy lesznek a közvetlen környezetedben ilyen típusú emberek. Április hónap enyhíteni fogja a keménységedet, de nem veszi el a céltudatosságodat. Belassulni sem fogsz, sőt úgy érezheted, hogy most még több teendőd van, de talán kevésbé érzed magad rendíthetetlennek, mert az érzelmek erősebben hatnak rád, sőt befolyásolni is képesek. Ne vedd ez az gyengeség jelének, energetikailag olyan időszak következik, amely kedvez a ráérzékelő képességednek. Sokkal jobban és helyesebben tudod megítélni a helyzeteket, ha használod a benned megszülető sugallatokat és érzések által diktált gondolatokat.

Ha Majom hónapjában születtél, új lehetőségek kopogtatnak be a képzeletbeli ajtódon, lehet ez munkában való előrelépés, új megbízatás, szerződéskötés. Ami most érkezik, az kilendít a korábbi stagnálásból, felzavarja az állóvizet benned és a környezetedben is, de aggodalomra nincs ok, mert erőd végtelen, bármilyen akadályt le tudsz győzni.

KakasKAKAS

A Kakas jegy szülöttje nagyszerű lehetőségekre számíthat az elkövetkezendő napokban, így ha például Kakas hónapjában születtél, a munkád révén nagyobb előrelépésre, kinevezésre, új felelősségteljesebb munkákra számíthatsz. Lehet, eddig visszahúzódtál, de most igazán elindul számodra is a Kakas év, aktivizálódik az energiája, szélesre tárva a fejlődés kapuját. Bármi jön az utadba, az arra sarkall, hogy egyet előrébb lépj, akár a szakmai ranglétrán, akár üzleti életedben. Ha Fa napon születtél, akkor főként a munka területén jelentkezik a fejlődés, ha Víz napon, úgy egzisztenciálisan és/vagy tudásban, Fém napon, akkor a kapcsolati tőkéd virágozhat fel. Föld napon születve kifejezetten új szelek, új ingerek jönnek és kreativitásod az egekbe szárnyal, míg Tűz napon születve főként anyagi bővülésre és nagyfokú céltudatosságra számíthatsz.

Ha Kakas napján születtél és párkapcsolatban élsz, akkor a józan ész diktálta erős szeret tud dominálni a következő napokban, főként a racionális intézni valók, a “nemszeretem” feladatok közös megoldása működik a legjobban. Használd ki, fogj össze a pároddal és valósítsátok meg céljaitokat. Ha pedig még egyedül élsz, akkor ez a hónap új szerelmet, kapcsolatot jelez a számodra.

KutyaKUTYA

Nehéz fellegek vannak most körülötted, de nem kell elkeseredni, ezt is szépen fel lehet emelni, megfelelő hozzáállással és döntésekkel teljesen zökkenőmentes hónapot tudsz teremteni. A nehézségeket az jelenti, hogy feszültségek lehetnek benned és környezetedben. Szükséged lesz kellő empátiára és nyugalomra ezeknek kezelésére. Empátiád a megérzéseid, intuíciód alapján tud kiteljesedni. Érezni, tudni fogod, hogy mi van most körülötted, mire gondolnak az emberek, kinek, mi a problémája, mindezeket úgy, hogy nem is kommunikálsz velük, csak egyszerűen ráhangolódsz az rezgéseikre. Ez segíteni fog abban, hogy helyesen tudj lereagálni helyzeteket. 

Másrészt viszont a körülötted lévő feszültség teli helyzetek néha arra akarnak késztetni, hogy változtass a jelen körülményeken. Például, ha Kutya napján születtél, és a párod örökké csak morgolódik, akkor ne hagyd, hogy minden problémának te legyél az alfája és ómegája, vállald fel a saját hibáidat, korrigálj, de ne engedd, hogy te legyél a lábtörlő. Ugyanez érvényes akkor is, ha a Kutya hónapjában születtél, csak itt a munkatársaiddal lévő kapcsolatban kell helyre tenned embereket és helyzeteket, beleértve az esetleges saját rossz hozzáállásodat, döntéseidet is. Ha pedig nem sokat tudsz tenni a konfliktusok oldására, úgy segítsen a tudat, ez csak a most ilyen kiélezett, ezért nem érdemes drasztikus döntéseket hozni, elvágni örökre kapcsolatokat, avagy életre-halálra összeveszni. 

DisznóDISZNÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Disznó által képviselt energiára nincs hatással.

patkany PATKÁNY

Ahogy a nagy éves előrejelzésben írtam, összességében kecsegtető év vár rád. Mindenféle szempontból fejlődést tapasztalsz meg, ráadásul az április kifejezetten a te hónapod, hiszen rendkívül sok aktivitást és kapcsolódási alkalmat kínál.

Ebben a hónapban nagy eséllyel indulsz útnak, céljaid lehetnek távoliak is, sőt talán egy költözés lehetősége is megfordul a fejedben. Kapcsolódásod a világgal kiteljesedik, az események erős érzelmi hatásokat is eredményezhetnek. Ha Patkány napján születtél, a Sárkány hónapja az érzelmeket korbácsolja fel a kapcsolatodban. Ez lehet pozitív is, mely összehoz benneteket és segít feloldani az esetleges problémákat. Negatív értelemben akkor tud hatni, ha már amúgy is mélyponton van a kapcsolat, talán nem ekkor lesz még végkifejlet, de mindenféle érzelmi szennyes a felszínre kerül.

Hatványozottan sikeres hónapnak nézhetsz elébe, ha Patkány havában születtél. Itt a Sárkány hatása szakmai fejlődést, előrelépést és magas szintű támogatást jelez. A támogató lehet a felettesed, avagy olyan üzleti partnerek, akik által előrébb tudsz lépni a munkádban, ezért érdemes lesz nagyobb hangsúlyt fektetni a kapcsolataid ápolására, illetve újak kiépítésére.

BivalybetuBIVALY

Kicsit embert próbálóbb időszak jön a, annál inkább fogod érzékelni a Sárkány mindent felfordító elemi erejét, minél dominánsabb helyet foglal el a horoszkópodban a Bivaly szimbólum. Ha Bivaly évében születtél, kevésbé fogod a bőrödön érezni a változást kényszerítő hatásokat, de látni fogod, hogy a környezetedben igen is nagy átalakulások zajlanak, melyek téged is arra ösztönöznek, hogy átértékelj helyzeteket. Amennyiben élnek a nagyszüleid, az események velük vagy általuk fontosabbá válnak április folyamán.

Már hangsúlyosabb hatásokat, érzéseket jelent a Sárkány energiája a Bivaly hónap szülöttjeinek, így ha érintett vagy, akkor a munkádban, baráti, munkahelyi és családi kapcsolataidban meghatározó hatások érvényesülhetnek. Ha van munkád, de valamiért nem megfelelő neked (akár tudatában vagy ennek, akár nem), úgy esélyes, hogy a problémák a felszínre jönnek vagy hatványozottan megjelennek. A cél az, hogy változtass és lefejtsd magadról azokat a minőségeket, melyek hátráltatnak vagy nem visznek már előrébb. Ez megjelenhet feszültségben, konfliktusokban és ennek következtében munkahelyi változtatásban is. Az emberi kapcsolataid is átalakulhatnak, ha negatív érzések keverednek bele, soha nem a másikra neheztelj, hanem láss az esemény mögé, kutasd, hogy mi mire próbálja felhívni az Univerzum a figyelmed, hol és/vagy miben kell megújulnod, változtatnod vagy elengedned!

Ha Bivaly napon születtél, úgy a társaddal és/vagy az otthonoddal történnek a meghatározó események. A változás útjába ne állj! Légy tudatos, ha felismerted a problémák okát, akkor cselekedj, ha nem tudod, akkor figyeld a jeleket, haladj az árral. Az Égiek segítenek az utadon!

Ha tetszett az előrejelzés és úgy gondolod, másnak is hasznára válna, kérlek oszd meg ezt a cikket! Köszönöm!