fbpx

Mit kell tudni a 2016-os Majom évről?

Mit kell tudni a 2016-os Majom évről?

b1509b762975b4162f91f70852e240b72016. február 4-én megkezdődött a YANG TŰZ MAJOM év, amely hihetetlen energiákkal érkezik és egész évben ezzel a felfokozottsággal kíséri végig mindennapjainkat. A kínai asztrológia szerint a yang tűzet a Nap szimbolizálja, amelynek többek között a szenvedélyt, szeretetet lelkesedést, lobbanékonyságot és változékonyságot is tulajdonítjuk. Egy olyan elem, amely teljes mértékben kiszámíthatatlan, hiszen lehet az egy barátságos pattogó kandalló tüze, ugyanakkor elég egy kicsapó szikra, hogy az egész házat leégesse. Nos, ez az a tűz, amely biztosítja számunkra, hogy kellően aktívak, lelkesek, olykor boldogok és szerelmesek legyünk, de ugyanilyen könnyen feltüzeli bennünk az indulatot, a felháborodást, amikor jaj annak, aki az utunkba áll, mert hatalmas haragunk lángjával csapunk oda neki. És hogy pont mi lesz, ami a feszültséget kiváltja, az teljes mértékben megjósolhatatlan, de elég lesz egy kis fuvallat, hogy felszítsa a tüzet.

Az év másik fő irányítója a Majom szimbólum, melyben a legerősebb elem a yang fém. A Majomról azt tartják, hogy egy életigenlő, de rendkívül nyughatatlan, energikus állat, sőt a kínai asztrológia az utazó állatok közé sorolja, ami azt is jelenti, hogy ebben az évben ismételten sokan kelnek útra (hogy stílszerű legyek, ez a poszt is külföldön íródik), míg sokan komoly változtatásokat eszközölnek majd az életükben.  A yang tűz és Majom szimbólum okán, a 2016-os év szinte borítékolhatóan nyugtalan lesz, az események pillanatok alatt robbannak ki, kiszámíthatatlan előzményekkel és következményekkel. Mind a pozitív, mind a negatív események mindenféle előjel nélkül jelennek meg, velejárójuk lesz, hogy igen erőteljes reakciókat váltanak ki belőlünk. A yang fém a harcost is szimbolizálja, aki küzd a gyengékért és megveti a tisztességtelenséget, ezért az évben történő események erősebben koncentrálónak majd arra, hogy kiálljunk magunkért és másokért, hogy ne tűrjük el az igazságtalanságot. Visszatekintve a legutóbbi yang tűz Majom évre, mely 1956-ban volt, nem nehéz elképzelni, hogy milyen energiák képesek felszabadulni ebben az esztendőben, hiszen a Majom szereti feszegetni a határokat, megpróbál kirobbantani a komfort zónánkból, míg a tűz megadja a kellő tetterőt is.

Az év pénz eleme a fém lesz, ezért azoknak, akiknek van fém a horoszkópjukban (yang fém, yin fém, Majom vagy Kakas) nagyobb eséllyel lesz dolguk az anyagiakkal. De bárki, aki képes lesz gyorsan reagálni a változó körülményekre, nyitott lesz az újdonságokra és ő maga is képes lesz megújulni, és akár útra kellni az álmaiért, könnyen sikeres évet zárhat majd. Az erős tűz elem miatt a szórakozás, szerelem, vidámság is jobban megjelenik, továbbá megint jó nagy melegre számíthatunk a nyáron, jöhetnek a nagy nyári bulik! 🙂 A türelem nem igazán lesz az erősségünk, mindenkinek ajánlott lesz majd tízig elszámolnia egy-egy vitahelyzetben, hiszen az indulatok könnyen elszabadulhatnak, ráadásul az érzékenységünk is fokozódni fog, mindenki egy kicsit hevesebben reagál majd az őt ért sérelmekre.

Üzleti szempontból támogatott az energiával, szórakoztatóiparral, művészetekkel kapcsolatos területek, továbbá a tudomány és technológia, melyek össze is kötődhetnek. A Majom kíváncsi, kísérletező és kezdeményező állat, így én is érdeklődéssel várom, hogy lesznek-e olyanok a világon, akikből kihozza az igazán innovatív ötleteket.

Kevésbé kedvező szelek fújnak a pénzpiacoknak, a tőzsdei spekulációnak, lévén a bizonytalanság, kiszámíthatatlanság még inkább fokozódik ebben az évben. Politikai szempontból is igencsak ingoványos a terep, esélyesek a konfliktusok, de sok múlik azon, hogy mennyire tudnak a vezetők kellő érzékenységgel és belátó képességgel fordulni az emberek és más országok elképzelései felé. Tartok tőle, hogy azért itt lesz némi feszültség az idén. A tűz elemhez tartozik a vallás és spiritualitás is, így ezek a témák szintúgy igencsak napirenden lesznek.

Ugyancsak fejlődésnek indulhat a turisztika és közlekedés, nagy jövés-menésre számíthatunk világszinten, továbbá az üzemanyagokkal. olajjal kapcsolatban is sok esemény várható. Sokunk fogja érezni magában azt, hogy valamit kellene csinálni, vagy valamit megújítani, kezdeményező készségből nem lesz hiány, ezért sok újdonságra is számíthatunk és ez nagyon jó lesz, ugyanakkor óvakodjunk a meggondolatlanságtól. Ne legyünk naivak, ne söpörje el a racionális gondolkodásunkat a hirtelen támadt lelkesedés!

Mindenkinek nagyon boldog kínai új évet kívánok!


A 2016. február 4-én kezdődő Majom évében ilyen érzések, események jelenhetnek meg az életedben:


KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Születés éve (év oszlop): tágabb környezeted, nagyszülők, külföld, olyan emberek, akikkel felületes kapcsolatban vagy

Születés hónapja (hónap oszlop): család, szülők, testvérek, munkahely, kollégák, barátok

Születés napja (nap oszlop): Te magad, párod, otthonod

Születés órája (óra oszlop): gondolataid, vágyaid, gyermekeid, bárki, akiről gondoskodsz, hivatásod (nem összekeverendő a munkáddal)

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!


patkany PATKÁNY

Általános hatások:

Mozgalmas évnek nézel elébe, utazások, jövés-menések és rengeteg tennivaló formájában érzékelheted a 2016-os esztendő pezsdítő energiáit. Ha Sárkány hónapjában vagy évében születtél, akkor nálad fokozottabban jelentkezik az aktivitás, így tanácsos lesz tudatosan beiktatnod pihenő időszakokat, ellenkező esetben könnyen túlhajszolhatod magad. A Majom év a vizes elemet erősít benned, mely a kínai asztrológiában az érzelmek analógiája is, ezért nem meglepő, ha az érzelmesebb oldalad erősebben tör a felszínre, szívesen beszélgetsz, könnyebben rá tudsz hangolódni másokra. Ne lepődj meg, hogy kevésbé lesz türelmed a rutinos, mindennapi dolgokra, feszíteni fogj az újdonságok, változatosság iránti vágy és nem utolsó sorban a mehetnék.

Születésed napja (a kalkulátorban csak a nap oszlopot nézd):

甲子 – YANG FA PATKÁNY: Intenzív, megújulásokkal és kreativitással teli időszak jön, amely sok esetben a munkádban jelentkezik. Ha valami nem az elképzeléseidnek megfelelően alakul, azt tekintsd jelnek, valamin nagyon változtatnod kellene!

丙子 – YANG TŰZ PATKÁNY: Igencsak erőteljes és aktív évnek nézel elébe, ha okosan kevered kártyáid, úgy 2016 komoly pénzügyi megtérüléssel kecsegtet.

戊子- YANG FÖLD PATKÁNY: Az év eleje nyugodtan indul, talán egy kicsit kényelmesebb is lehetsz a kelleténél, de ahogy telik az idő, egyre inkább feltámad benned a vágy a változásra és számtalan ötleted ekkor fog igazán a felszínre törni.

庚子 – YANG FÉM PATKÁNY: Szakmai életedben jó nagy mozgolódásra számíthatsz és a társasági életed is fellendül, a barátokkal megélt érzelmek és kötődések 2016-ban nagyobb hangsúlyt kapnak.

壬子- YANG VÍZ PATKÁNY: Viszonylagos nyugalomra számíthatsz, de inkább csak az év második felétől, mely ideális időszak lesz a mentális és fizikai feltöltődésre, előtte az anyagiak kerülhetnek a figyelmed fókuszába.


BivalybetuBIVALY

Általános hatások:

2016-ben többször kerülhetsz olyan szituációkban, amelyek révén önmagad szembesülhetsz, sokkal tisztábban láthatod a saját és mások hibáit. Ha a Bivaly napján születtél, felismerheted, hogy a párkapcsolatodban olyan dolgokat teszel meg, amelyet egyáltalán nem élvezel, amely olykor elviselhetetlennek tűnnek. Ezek lehetnek általad meghonosított szokások, de a társadé is, azok, amelyek felett eddig vakon eltekintettél, de ebben az évben már nem akarsz. Ha mégis megpróbálod a szőnyeg alá söpörni a problémákat, szinte biztos lehetsz benne, hogy történik olyan esemény, amely ezt a helyzetet a kibírhatatlanságig fokozza, ezért ajánlatos felvállalni a változásokkal járó kényelmetlenségeket. Ez az időszak a megtisztulás igen magas fokára emel, a kapcsolatod minősége alapjaiban változhat meg.

Születésed napja (a kalkulátorban csak a nap oszlopot nézd):

乙丑 – YIN FA BIVALY: A mozgolódás, változások már egész korán, az év elejétől jelentkeznek, és esélyes, hogy a munkád révén jönnek a felismerések a nem működőképes dolgokra vonatkozóan.

丁丑 – YIN TŰZ BIVALY: Barátok és olyan emberek révén nyílhat meg a szemed a valóságra, akik látszólag nem a te érdekedet akarják, olyan szituációt teremtenek, amely hozzásegít, hogy végre kiléphess egy esetleg méltatlan helyzetből.

己丑 – YIN FÖLD BIVALY: Sokáig lebeghetsz a cselekedjek vagy tűrjek állapota között, hogy melyik felé billen a mérleg, az az te döntéseden múlik.

辛丑 – YIN FÉM BIVALY: Rendet szeretnél teremteni végre az életedben, a vágy fog vezérelni, hogy kisöpörj mindent, ami akadályt jelenthet. A hölgyeknek esélyes egy új párkapcsolat, ami felforgat minden korábbi helyzetet.

癸丑 – YIN VÍZ BIVALY: A változások igénye belülről indul el, egyszer csak bevillan, valami nagyon nem stimmel, és ez hamar cselekvésre is késztethet. A türelem ebben az évben nem lesz az erősséged, de anyagi szempontból sikeres évet zárhatsz.


TigrisTIGRIS

Általános hatások:

Nyugodtan készpénznek veheted, hogy 2016-ban nem fogsz unatkozni, hiszen az egyik legerősebb energia lesz rád hatással. Főként a temperamentumot és a hihetetlen akaraterőt hozza elő belőled, nincs az az akadály, amit nem lennél képes leküzdeni, nincs olyan ebben az évben, hogy valaki az utadba álljon. Ha valaki vagy valami mégiscsak erre vetemedik, az szembekerül egy gigantikus akarattal, amely képes bárkit és bármit elsöpörni. Azonban lesznek olyan helyzetek, ahol minél makacsabban próbálsz meg elérni valamit, annál több akadályba, meg nem értettségbe fogsz ütközni, ezek pedig kifejezetten nagy dühöt tudnak generálni benned. Ugyanakkor, ha képes leszel másként tekinteni a helyzetekre és másféle megoldásokat találni, mint amihez eddig ragaszkodtál, meglepően simán alakulhatnak a dolgaid.

Születésed napja (a kalkulátorban csak a nap oszlopot nézd):

甲寅 – YANG FA TIGRIS: Munkádban a kreativitásod szárnyat kap, az ötletek meglepő erővel törnek fel, de néha engedni kell másokat is érvényesülni. Jó nagy rugalmassági próba lesz neked ez az év!

丙寅 – YANG TŰZ TIGRIS: Céljaid megvalósulásába extra energiákat vetsz be, melyben igen jól jöhet a barátaid, avagy egy jó üzlettárs támogatása. A pénzügyekben érdemes lesz új stratégiát kialakítani.

戊寅 – YANG FÖLD TIGRIS: Az összes Tigris jegy közül te leszel a leghiggadtabb 2016-ban, de az év vége felé megérkezhetnek a viharfelhők. Legyél nyitott a változásokra!

庚寅 – YANG FÉM TIGRIS: Könnyen szembesülhetsz munkahelyi feszültségekkel, de szinte bármilyen helyzetben garantált a győzelmed, ha nem állsz a változás útjába.

壬寅- YANG VÍZ TIGRIS: Az érzelmek és józan ész harca, törekedj minél inkább a kompromisszumos megoldásokra, főként a pénzügyeidet és céljaidat illetően!


nyúlNYÚL

Általános hatások:

A 2016-os évben jogi, hatósági ügyletek nagyobb számban fordulhatnak elő. Aggodalomra nincs ok, ha például Nyúl napján születtél, úgy ez akár egy házasság is lehet vagy lakásvásárlással kapcsolatos ügyintézés, de azért figyelmességre mégiscsak szükség lehet. Ha a Nyúl hónapjában születtél körültekintőbbnek kell lenned a munkádban, ha vállalkozó vagy a számlaadási és hivatalos kötelezettségeidre ügyelj és legfőképpen magad miatt törekedj a korrektségre. Ha korábban tisztességtelen úton jártál, a Majom évében szembesülnöd kell következményeivel, meg kell tanulnod, hogy mi helyes és mi nem, hogy a jövőben ne kövess el hasonlóakat. Pozitív értelemben érdemes kifejezetten erre az évre tervezni jogi ügyleteket, hiszen jobban el tudsz igazodni az egyébként kusza jogszabályok, törvények erdejében.

Születésed napja (a kalkulátorban csak a nap oszlopot nézd):

乙卯 – YIN FA NYÚL: Hatósági és munkahelyi problémáid a meggondolatlanságod következményei lehetnek, de egy jó ötlet kihúzhat a pácból.

丁卯 – YIN TŰZ NYÚL: Céljaidban csak a tisztesség lehet a irányadó, ha ezt nem veszed figyelembe, az könnyen anyagi veszteséggel is járhat. Ha szeretnél adni-venni dolgokat (pl. ingatlan), úgy ez az év kiváló lehetőségeket tartogat.

己卯 – YIN FÖLD NYÚL: Családi kapcsolataidon belül eljöhet az elszámolás ideje, törekedj a korrektségre!

辛卯 – YIN FÉM NYÚL: Barátaid segítségére támaszkodva oldódhatnak meg a problémáid, de könnyen ők lehetnek azok, akik okozzák. Hölgyek esetében felbukkanhat egy olyan szerelem, amely karmikus feladatot jelent.

癸卯 – YIN VÍZ NYÚL: Ha pénzügyi területen nem szeretnél komolyabb problémákat, akkor legyél nagyon megfontolt döntéseidet illetően.


SárkánybetuSÁRKÁNY

Általános hatások:

2016-ban igencsak pörgős napokra, illetve érzelmi és intellektuális sokszínűségre számíthatsz. Amennyiben Sárkány havában születtél, úgy családi, baráti utazások, munkahelyi változások, erős ragaszkodás, érzelmekkel átitatott események várnak rád. Szívesen indulsz útnak, vágyni fogsz a változatosságra, ellenben nehezen viseled majd, ha monoton dolgok végzésére kényszerülsz. Lesznek olyan időszakok, amikor szívesen elmélkedsz csak úgy az élet értelméről, de ugyanúgy tökéletes év ez arra, hogy valami újat kezdj tanulni. Az egyetlen, ami ezt az aktív energiát megfékezni képes, az a lustaság vagy egyfajta halogatási kényszer, amit tudatossággal és akaraterővel könnyedén le tudsz küzdeni. Hallgass a megérzéseidre, sokat segíthetnek ebben az évben!

Születésed napja (a kalkulátorban csak a nap oszlopot nézd):

甲辰 – YANG FA SÁRKÁNY: 2016-ban nagy esélyed van olyan munkahelyi változásra, amely révén új ismeretek megszerzésére lesz lehetőséged. Ne hezitálj sokat, ha megérkezik a nagy lehetőség!

丙辰 – YANG TŰZ SÁRKÁNY: Pénzügyi elképzeléseid barátaid, ismerőseid révén valósulhatnak meg, legyen szemed a jó üzletre. Ebben az évben az anyagi jellegű dolgok hangsúlyosabbak lesznek.

戊辰 – YANG FÖLD SÁRKÁNY: Ne hagyd, hogy a halogatás legyen a sikerességed veszte, mozdulj meg akkor is, ha elsőre nem esik jól, nem fogod megbánni!

庚辰 – YANG FÉM SÁRKÁNY: Szakmai sikerek várnak rád, melyet barátok támogatásával még könnyebben elérhetsz, ne hagyd hát elúszni a szerencséd kényelmesség miatt!

壬辰 – YANG VÍZ SÁRKÁNY: Anyagi téren kedvező szelek fújnak, de szükséges lesz a döntéseid alaposan megfontolni, de nem is túlagyalni, hallgass a megérzéseidre!


kígyóKÍGYÓ

Általános hatások:

A Majom év segít abban, hogy olyan “radar” fejlődjön ki benned, ami által a korábbinál is jobban rá tudsz érzékelni mások gondolataira, pillanatnyi hangulatára. Ez olyan mértékig fokozódhat, hogy hajlamossá válhatsz már azt is megérzésnek venni, ami csak puszta agyalás, ilyenkor az együttérzést felválthatja a túlérzékenység. Ha tisztában vagy vele, hogy most te vagy szenzitívebb, gondoskodóbb, akkor könnyebben túl tudod tenni magad azon a tényen, hogy a környezetedben lévő emberek nem feltétlenül azok, így ugyanazt megértést, figyelmet nem tudják hasonló mértékben viszonozni. A 2016-os év hozhat költözést, változást az életed bármely területén, egyfajta megtisztuláson mész majd keresztül, amely segítségével felismerheted saját rossz beidegződéseidet és másokét is. Eljött az idő, hogy elindulj a fejlődés és megújulás útján.

Születésed napja (a kalkulátorban csak a nap oszlopot nézd):

乙巳 – YIN FA KÍGYÓ: A magad szelíd módján sietsz segítségére bárkinek, akinek szüksége van rá, tartózkodj attól, hogy túl sokat vállalj be egyszerre, vigyél rendszert az életedbe!

丁巳 – YIN TŰZ KÍGYÓ: Engedd el, amit el kell, mert az idén még jobban fájni fog, ha nem sikerülnek a dolgaid. Ha ezt megteszed, sok kellemes eseményben lehet részed. Az anyagi jellegű dolgok erőteljesebben jelennek meg ebben az évben.

己巳 – YIN FÖLD KÍGYÓ: Hosszú ideje tervezgetett álmaid válhatnak valóra, de szükség lesz a megfontoltságra és türelemre is, a kapkodás nem vezet sehova!

辛巳 – YIN FÉM KÍGYÓ: A barátok könnyen meglágyítják a szíved, de legalább ugyan ilyen könnyen képesek meg is bántani. Szakmai és anyagi sikerek esélyesek, ha hallgatsz a megérzéseidre.

癸巳 – YIN VÍZ KÍGYÓ: Nem szabad túl sokat agyalni, lépj túl az esetleges megbántottságodon és haladj a céljaid felé!


lóLÓ

Általános hatások:

Energikus tűz energiákkal érkezik a 2016-os év, amely különböző, de mindenképp intenzív hatásokat eredményezhetnek a napjaidban. Fokozódik a tetterőd és idén a személyiséged pezsgő, nyughatatlan vonásai törnek a felszínre. A feladatokat, pénzügyeket maximális lelkesedéssel intézed, úgy veted bele magad mindenbe, mint aki előtt nincs akadály és ez így is van, mert ha akarsz valamit, el is tudod érni. A szórakozás, az élet élvezetei előtt megnyílnak a kapuk, barátaiddal sok kellemes élményben lehet részed, talán az egyik legjobb éved lehet ebből a szempontból.

Születésed napja (a kalkulátorban csak a nap oszlopot nézd):

甲午 – YANG FA LÓ:  Idén a munkádban igencsak rámenősnek bizonyulhatsz, jó ötleteid lesznek, de ügyelj arra, hogy ne vidd túlzásba a lelkesedést.

丙午 – YANG TŰZ LÓ: Fogd vissza a lovakat, türelmetlenkedés nélkül is sikeressé válhatsz a Majom évében! Az anyagiak ebben az idén kifejezetten erősen jelenhetnek meg, légy körültekintő ezen a téren!

戊午 – YANG FÖLD LÓ: Megfontolt lépéseid és kreatív gondolataid révén érhetsz el sikereket, ha ezekre támaszkodsz, egyszerűen nem lesz akadály!

庚午 – YANG FÉM LÓ: Szakmai fejlődésed barátaid segítségével még könnyebben el tudod érni, vagy pont ellenkezőleg, új szakmai lehetőségeid révén megújíthatod baráti, ismerősi körödet.

壬午 – YANG VÍZ LÓ: Kerüld a konfliktust, hajlamos leszel hamar a plafonon lenni, ha a dolgok nem az te szád íze szerint alakulnak!


kecskeKECSKE

Általános hatások:

A Kecske jegy szülöttjeként viszonylag zavartalan évre számíthatsz, de talán nem is olyan nagy gond ez, mert igencsak mozgalmas 2015-ös esztendőt tudhatsz magad mögött. Az eddigi munkáid és elképzeléseid a korábbiaknak megfelelően tovább gördíthetőek, nagyobb akadályok nem várhatóak, maximum néhány hónap és a horoszkópodban lévő további állatszimbólum a maga extra üzenetével zavarhatja fel az álló vizet.

Születésed napja (a kalkulátorban csak a nap oszlopot nézd):

乙未 – YIN FA KECSKE: Szakmai előrelépésre számíthatsz ebben az évben, főként akkor, ha hiszel magadban és esélyt adsz az ötleteid megvalósíthatóságának.

丁未 – YIN TŰZ KECSKE: Egyetlen dolog keserítheti meg ezt az éved, ha olyan dolgokhoz ragaszkodsz, amelyekről érzed, már nem segítenek a fejlődésben. Kiváló év ez az anyagi javak megforgatására, vállalkozásra, vásárlásra és eladásra is egyaránt.

己未 – YIN FÖLD KECSKE: A tavalyi évhez képes sokkal nyugodtabb napok várnak rád, az év elejét új ismeretek elsajátításra fordíthatod, pihenhetsz, míg az esztendő második felében ismét igényed lesz az aktivitásra. Új ötleteidnek köszönhetően anyagi sikerre számíthatsz.

辛未 – YIN FÉM KECSKE: Hölgyeknek ez az év új párkapcsolatot hozhat, akinek nincs, most bátran számíthat Ámor nyilára, aki pedig már megtalálta élete párját, annak a kapcsolata szorosabbra fonódhat. Férfiak esetében esélyes némi munkahelyi feszültség, mely okos stratégiával könnyen feloldható.

癸未 – YIN VÍZ KECSKE: Megfontolt kiegyensúlyozott év vár rád, új céljaid megfogalmazása és pénzügyeid rendezése lehet az egyik fő témája a Majom évének. Ügyelj arra, hogy döntéseid mindig átgondolt alapok mentén hozd meg.


majomMAJOM

Általános hatások:

2016 egyértelműen a te éved, kívánságaid, elképzeléseid egyfajta gyermeki lelkesedéssel itatódnak át, melyet az Univerzum is szeretettel támogat. Az igazán jó hír, hogy míg máskor csak vágyakozol, most tényleg lesznek dolgok, melyek meg is valósulnak. Persze nem feltételen gigászi eseményekre kell gondolni, nem nyeri meg minden Majom szülöttje a lottó ötöst, de a kedvező anyagi lehetőségek felbukkanása legalább annyira esélyes, mint az igazán boldog párkapcsolat megjelenése. Másrészt viszont ez az év fenekestül fel tudja forgatni az életed, olyan váratlan események történhetnek, amelyek új irányt kényszerítenek ki, a változások benned és körülményeidben is megvalósulhatnak.

Születésed napja (a kalkulátorban csak a nap oszlopot nézd):

甲申 – YANG FA MAJOM: Új ötleteidnek köszönhetően elindulhatsz a szakmai ranglétrán felfelé, sikeres igazán akkor lehetsz, ha nem merevedsz bele az elképzeléseidbe és rugalmasan alkalmazkodsz a megváltozó körülményekhez.

丙申 – YANG TŰZ MAJOM: Ez maximálisan a te éved, vagy nagy felfordulás lesz vagy minden a szád íze szerint alakul. Sőt, mindkettő egyidejűleg is megvalósulhat.

戊申 – YANG FÖLD MAJOM: Ha pihenésre, elvonulásra vágysz, akkor azt kapod meg, ha új izgalmakra, akkor pedig azt. Megfontolt éved lesz, amelyben az anyagiak is fontosabb szerepet kaphatnak.

庚申 – YANG FÉM MAJOM: Hölgyeknél a párkapcsolat kiemelt szerepet kap, míg összességében szakmai területen komoly sikerekre lesz lehetőséged.

壬申 – YANG VÍZ MAJOM:  A pénzügyeid területén bármi lehetséges, elszánt és céltudatos leszel, de lehetnek olyan események, amelyek teljesen felborítják a terveidet.


KakasKAKAS

Általános hatások: 

Tudatos, irányító emberként, talán nehéz elképzelni, hogy ez még fokozható lenne, mégis, a Majom évében ezek a tulajdonságaid erősödnek fel. Ha Kakas havában születtél, szakmai téren fontosabbá válnak a morális értékek, rögtön szemet szúr, ha valaki helytelen úton jár. Értékítéletedet könyörtelen kíméletlenség jellemzi, mind önmagad, mind pedig mások részéről maximális korrektséget vársz el. 2016-ban bármilyen szakmai előmeneteli lehetőség adott, ha épp nincs munkád vagy a jelenlegi nem a legideálisabb, bátran számíthatsz arra, hogy kedvező ajánlat vagy ajánlatok érkeznek ebben az évben.

Születésed napja (a kalkulátorban csak a nap oszlopot nézd):

乙酉 – YIN FA KAKAS: Ha vannak új ötleteid rukkolj elő velük, mert 2016-ban ennek révén igazán nagy szakmai eredményeket érhetsz el!

丁酉- YIN TŰZ KAKAS: Fifikás gondolkodással, jól átgondolt üzleti stratégiával tudsz sikert elérni, ha valami azonban semmiképp nem megy, az idén már ne nagyon erőltesd!

己酉 – YIN FÖLD KAKAS: Az események eleinte még lassan, kevesebb feltűnéssel érkeznek, az év második felétől azonban már nincs megállás. Ekkor bármilyen változás, új lehetőség bekopogtathat az ajtódon!

辛酉 – YIN FÉM KAKAS: Ne merevedj bele elképzeléseidbe, ha képes leszel engedni, akkor a lehetőségeid is nagyobbak lesznek.

癸酉 – YIN VÍZ KAKAS: Pénzügyi céljaid könnyedén elérheted, jól rá fogsz érezni, hogy melyik az a lehetőség, amely megteremti a biztos alapokat és nyugalmat a számodra.


KutyaKUTYA

Általános hatások:

2016-ban szembetűnően határozottabb és szilárdabb leszel, képessé válva olyan döntések meghozatalára is, amelyekhez esetleg korábban nem éreztél kellő erőt magadban. Egy kicsit a véglegesség felé is elindulhatsz, leginkább az számít majd, hogy az események a korrektség irányába mutatnak-e vagy sem. Ha nem, akkor a belső figyelmeztető rendszered jelezni fog, hogy megállj, nem ez a helyes út, hiszen ami korábban átcsúszott, az most megengedhetetlenné válik és nem azért, mert valaki kívülről rád pirít, hanem belső igényed lesz az becsületességre. A Majom éve az egyenességről szól, de óvakodni kell a kíméletlenségtől és a túlzott irányítási kényszertől. Az intuíciód kiélesedik, érdemes lesz hallgatnod a megérzéseidre!

Születésed napja (a kalkulátorban csak a nap oszlopot nézd):

甲戌 – YANG FA KUTYA: Bár a lehetőségeid meglesznek, nem árt majd némi szemléletmódváltás. Ha nehézségeket tapasztalsz az életed adott területein, próbálj meg más megoldások révén sikert elérni.

丙戌 – YANG TŰZ KUTYA: Lehetőségeid végtelenek, a legtöbb talán baráti oldalról érkezik. Ügyelj arra, hogy egy-egy konfliktusnál ne légy túlzottan kemény és elutasító, hallgasd meg a másik álláspontját is.

戊戌 – YANG FÖLD KUTYA: Csak akkor lehetsz eredményes, ha kimozdulsz a komfortzónádból. Az év első részében a kényelmesség elnyomhatja az önmegvalósítást.

庚戌 – YANG FÉM KUTYA: Olyan emberek vesznek körbe, akik szakmai téren nagy segítségedre lehetnek. Te képes leszel irányítani őket, ők meg bátran számíthatnak a bajtársi védelmedre.

壬戌 – YANG VÍZ KUTYA: Az év első szakaszában még könnyen ki lehet billenteni egyensúlyodból, de az év vége felé egyre inkább erőre kapsz, az érzékenység helyét átveszi a megfontoltság.


DisznóDISZNÓ

Általános hatások:

A Majom évében hajlamossá válhatsz némileg túlreagálni a veled történő eseményeket, minden kis apróságot drámaként élhetsz meg, ami nem jó neked sem, míg a környezeted kifejezetten idegesítőnek találhatja. Ha a Disznó napján születtél, a pároddal történő események, az ő megnyilvánulásai nagyon érzékenyen érinthetnek. Az sem kizárt, hogy ő vagy rajta keresztül valaki érzelmileg próbál meg hatni rád, avagy ellenkezőleg, pont te leszel az, aki így akarsz célt érni. Nyilvánvaló, hogy egyik sem járható út, de némi önfegyelemmel te irányíthatod az eseményeket.  Amennyiben stresszes helyzetbe kerülsz, annak gyökerét érdemes lesz korábbi kommunikációdban, tettedben keresni, mert ha megtalálod, hogy hol és kivel hibáztál, abból olyan tanulságokat vonhatsz le, melyek révén elkerülheted a hasonló nehéz szituációkat.

Születésed napja (a kalkulátorban csak a nap oszlopot nézd):

乙亥 – YIN FA DISZNÓ: Hatósági, jogi ügyek miatt avagy a szakmai életedben történő események okán kerülhetsz nehezebb helyzetekbe, itt könnyen ki lehet billenteni a nyugalmadból.

丁亥 – YIN TŰZ DISZNÓ: Anyagilag sikeres évnek nézhetsz elébe, de ehhez szükség lesz egyfajta újszerű gondolkodásra, amelynek az alapja az együttműködés és a kölcsönös támogatás kell legyen.

己亥 – YIN FÖLD DISZNÓ: Az év első felében még csak-csak lesz mód pihenésre, nem is árt, ha tudatosan készülsz erre, mert a másodikban már nem nagyon lesz megállás.

辛亥 – YIN FÉM DISZNÓ: Ha valamit el szeretnél érni, véletlenül se próbálkozz zsarolással, sem pedig manipulálással. Talán máskor működhet, de a Majom évében semmiképp.

癸亥 – YIN VÍZ DISZNÓ: Az év első felében annyira felpöröghetsz, hogy szükség lesz némi kontrollra. Szervezd meg napjaid, gondold át, mit mikor fogsz csinálni, pihenj is és ezáltal elkerülheted a káoszt.


Ha tetszett az előrejelzés és úgy gondolod, másnak is hasznára válna, kérlek oszd meg ezt a cikket! Köszönöm!