fbpx

2016. Január – Bivaly hónap – kínai asztrológiai előrejelzés

Vagueness-7Bivaly hónap, amikor bármi megtörténhet

Milyen frázis már az, hogy bármi megtörténhet, hiszen ez az év minden napjára elmondható, nem?! Mégis azt mondom, ez tényleg olyan hónap lesz, amikor az események irányíthatatlanná válnak. Nem csak számodra, hanem a világon bárki számára. És minél inkább próbálják az emberek majd a kezükben tartani a gyeplőt, annál inkább tapasztalják, mennyire nem sikerül irányítaniuk vele a történéseket. Pont úgy, mintha egy nagyon sűrű ködben próbálnánk tájékozódni, amikor már a látás nem ér semmit és egyéb érzékeléseinkre kell hagyatkoznunk.

Ugyanakkor optimista vagyok ezt a hónapot illetően, mert bízom benne, hogy a világot irányító hatalmasságok végre nem tudják teljesen a saját érdekeik alapján befolyásolni az eseményeket, sok olyan történés lehet, melyet az élet a maga józan rendezőelve alapján helyretesz. Sokaknak nyugalmat hoz ez a hónap, amikor végre lesz idő a saját kreativitásuk megélésre és az ötleteik formába öntésére, másoknak pont ellenkezőleg, annyi tennivalót, hogy csak pisloghatnak. Azt ajánlom, hagyd zajlani a dolgokat, legyél egy kicsit az események szemlélője, tervezz, de ne bánd, és ne tekintsd akadálynak, ha megváltoznak a körülmények. Minél rugalmasabban állsz hozzá a dolgokhoz, annál simábban zajlanak majd a napjaid. Az égiek rendezik az utunkat, néha sokkal jobban, mint mi a magunk kissé öncélú, olykor kicsinyes elvárásaink és vágyaink alapján tennénk.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Január: 14., 20., 26.

Február: 1.

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Január: 15., 18., 19., 24., 27., 30., 31.


A 2016. január 6-án kezdődő kínai asztrológia szerinti Bivaly hónapban ilyen érzések, események jelenhetnek meg az életedben:


KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Születés éve (év oszlop): tágabb környezeted, nagyszülők, külföld, olyan emberek, akikkel felületes kapcsolatban vagy

Születés hónapja (hónap oszlop): család, szülők, testvérek, munkahely, kollégák, barátok

Születés napja (nap oszlop): Te magad, párod, otthonod

Születés órája (óra oszlop): gondolataid, vágyaid, gyermekeid, bárki, akiről gondoskodsz, hivatásod (nem összekeverendő a munkáddal)

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!


patkany PATKÁNY

Aktív személyiségedet némileg elcsendesítő napok várnak rád, gyakrabban vágysz a nyugalomra, egy kis pihenésre…persze a magad módján. Akkor is, ha fizikailag továbbra is fokozottan aktív leszel, a gondolataidban vagy a környezetedben fogod valamilyen formában megtapasztalni az stabilitást. Az környezetedben élők most még szívesebben vannak a társaságodban, mert egy meleg kályhaként ontod magadból a békét és háborítatlanságot. Minden elcsendesül körülötted, az eddigi problémák elsimulni látszanak és egy normál szintre állnak be. Ha viszont Disznó is van a horoszkópodban, mindez talán kevésbé lesz érezhető, ekkor nem tud annyira érvényesülni a visszafogó energia, sőt, tennivalóid, társasági és érzelmi életed nagymértékben fokozódhat.

Születés napja:

甲子 – YANG FA PATKÁNY: a pénzügyek ebben a hónapban kiemelt fontosságúak lehetnek, nagy esélyed van rá, hogy olyan lehetőség érkezzen, amely segít anyagi helyzeteden.

丙子 – YANG TŰZ PATKÁNY: neked kevésbé ajánlom, hogy vonulj el egy könyvvel pihe-puha párnák közé, mert a nyugalom számodra inkább csak azt jelenti, hogy nyugodtan csinálhatod a dolgodat és senki nem áll az utadba.

戊子 – YANG FÖLD PATKÁNY: Nem árt résen lenni, okosan gondolkodni. Lásd meg, mikor kell cselekedni és mikor kell engedni, tarts mindenben egyensúlyt, hogy te magad is abban maradhass!

庚子 – YANG FÉM PATKÁNY: Alapvetően kényelmes napoknak nézel elébe, de ha van Disznó is a horoszkópodban, akkor ezek száma igencsak korlátozott lesz, mert inkább a pörgést fogod érzékelni.

壬子- YANG VÍZ PATKÁNY: Te fogsz a legkevésbé vágyni a lazulásra, mert mindig jár a fejed valamin, mit kell elintézni, milyen feladatok tornyosulnak előtted. A kötelességtudat elnyomja a kikapcsolódási vágyat, de azért biztosíts magadnak néha-néha pihenőidőt.


BivalybetuBIVALY

A Bivaly jegyű emberek igencsak nehéz éven vannak, illetve lesznek hamarosan túl, sokan már látják is a fényt az alagút végén. Az Univerzum ajándékaként fogadd hát a hónap minden kellemes eseményét, tekints a pozitív élményekre úgy, mintha az élet egy nehéz, de jól teljesített feladat után jutalmazni akarná erőfeszítéseidet és azt, hogy a 2015-ös igencsak kiszámíthatatlan évben megtanultál együtt sodródni az árral és elengedni a gyeplőt. Ha esetleg azt hiszed, hogy nem voltál sikeres, tudd, hogy ez nincs így, minden egyes megélt pillanat, minden kihívás által fejlődtél, és ha elégedetlen is vagy magaddal vagy a történésekkel, akkor is jár az “ajándék”, mert pusztán azoknak megélése is a feladat része volt. De most már itt az idő, hogy a te vágyaid teljesüljenek, ezért azt javaslom, tudatosítsd magadban, mit szeretnél és kérd az Univerzum segítségét a megvalósuláshoz! (Persze azért életszerű kéréseknél nagyobb esélyed lesz a sikerre!:-))

Születés napja:

乙丑 – YIN FA BIVALY: anyagilag van esélyed összeszedni magad, egyrészt akarni is fogod, másrészt pedig olyan lehetőségek jöhetnek, amelyek ezt segítik.

丁丑 – YIN TŰZ BIVALY: Igencsak felfokozott napoknak nézel elébe, intellektuálisan toppon leszel és a párod is könnyebben ráveheted egy kis kiruccanásra!

己丑 – YIN FÖLD BIVALY: Ez a te hónapod, bármit szeretnél az Univerzum mögéd áll és segíteni fog, így még a korábbi nehézségek is sokkal egyszerűbbnek tűnnek!

辛丑 – YIN FÉM BIVALY: Ha nyugalomra vágysz, megkaphatod. Ha azt szeretnéd, hogy a párod kényeztessen és lesse a kívánságaid, most még arra is van esélyed. Csak fogalmazd meg magadnak mit szeretnél!

癸丑 – YIN VÍZ BIVALY: Főként a munkával kapcsolatos dolgaid oldódnak meg könnyebben, ha jogi ügyeid vannak folyamatban, úgy pozitív fordulatok várhatóak.


TigrisTIGRIS

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Tigris által képviselt energiára nincs hatással.


nyúlNYÚL

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Nyúl által képviselt energiára nincs hatással.


SárkánybetuSÁRKÁNY

Talán nem ez lesz a legproblémamentesebb hónapod, számos olyan dologgal kell szembesülnöd, amit szíved szerint inkább besöpörnél a szőnyeg alá, Fájdalommal csak akkor járhat, ha mereven elzárkózol a változástól, ebben az esetben kizárod annak a lehetőségét, hogy magad ismerd fel, mi az aminek mennie kell és mi az ami jól működik az életedben. Mert persze lehetnek olyan dolgok is, amivel elégedetlen vagy, de a következő napokban rájössz, azért nem is annyira rossz az, kidobni hiba lenne, megújítani ellenben egy csodás előrelépési lehetőség. Az elkövetkezendő napokra mint egy nagytakarításra kell tekintened, minden olyan dolog, ami nem jó neked, már nincs szükséged rá, az kisöpörődik az életedből. Az ellenszer pedig az, hogy már akkor cselekedj, mikor magadban érzed, valamin sürgősen változtatnod kell, ne várd meg, míg az élet kívülről kényszeríti rád azt!

Születés napja: 

甲辰 – YANG FA SÁRKÁNY: Hosszú távú céljaidban segíthetnek a következő napokban megérlelődő felismerések. Anyagi szempontból talán nem annyira szerencsés hónap ez számodra.

丙辰 – YANG TŰZ SÁRKÁNY: Minden változás ami ebben a hónapban történik veled, az azt szolgálja, hogy a jövőd élhetőbb legyen.

戊辰 – YANG FÖLD SÁRKÁNY: Ha okos vagy, sokat kereshetsz ebben a hónapban, ha kapzsiság lesz úrrá rajtad, akkor nem sok jóval kecsegtetlek.

庚辰 – YANG FÉM SÁRKÁNY: A lustaság, halogatás jelei erősebben mutatkozhatnak, csak most pontosan látni is fogod, hogy ennek leküzdésével van gondod! De képes vagy rá, mert akarod!

壬辰 – YANG VÍZ SÁRKÁNY: Szakmai téren és a párkapcsolatoddal kapcsolatban lehetnek felismeréseid, amelyek segítenek tisztába tenni alapvetően problémás helyzeteket.


kígyóKÍGYÓ

Azokon a területen, ahol a Kígyó a horoszkópodban van lényegesen céltudatosabb, határozottabb és egyúttal kitartóbb is leszel januárban. Hiába bármilyen fáradtság, pihenni vágyás, ha kötelesség van, akkor nincs apelláta, mész és cselekszel. Ha valamilyen igazán fontos dologról lesz szó, akkor erős és eltökélt leszel, képesé válva kemény küzdelemre a kitűzött céljaidért. Amennyiben Kígyó havában születtél, úgy a munkahelyeden leszel lényegesen célratörőbb. Keresed a kihívásokat, akkor érzed jól magad, ha végre valamilyen értelmes feladatot kapsz, és ha nem jön szembe a kihívás, akkor keress magadnak, használd ki a benned lévő erőt!

Születés napja:

乙巳 – YIN FA KÍGYÓ: Most aztán mindent bevetsz, hogy megvalósuljanak az elképzeléseid. A lehetőségek anyagi szempontból is fontosak lesznek.

丁巳 – YIN TŰZ KÍGYÓ: Figyelj az újításokra, ötletekre, amelyek a következő napokban bukkannak fel, mert hosszú távon befolyásolhatják az életed, pláne, hogy a pénzügyeidet is érinthetik.

己巳 – YIN FÖLD KÍGYÓ:  Határozottságod mindenkinek fel fog tűnni, meglepő fordulatokkal és céltudatosságoddal lepheted meg barátaidat.

辛巳 – YIN FÉM KÍGYÓ:  Óvakodj a túlzásoktól, lehet akarni, lehet tudatosnak lenni, de nem ajánlatos figyelmen kívül hagyni mások érzéseit.

癸巳 – YIN VÍZ KÍGYÓ: Szakmailag a fejlődés kapujában állsz, élj a kedvező lehetőségekkel!


lóLÓ

Megnyílik a szíved és a szemed mindenféle spirituális bölcseletre, belső vágyként jelenik meg, hogy a hétköznapi, materiális dolgok mellett valami több, előremutatóbb befolyásolja az életed. Lehet, pont most határozod el, hogy elolvasol ezotériával kapcsolatos könyveket, spirituális tanulmányokba kezdesz, felkeresel egy asztrológust. Fordíts figyelmet az olvasottakra, ne csak láss, hanem érts is, hiszen azok, akik ebben a hónapban ilyen témában akarnak veled beszélni, fontos üzenetek hordozói lehetnek. Akár hiszed, akár nem, a következő napok eseményei nem a véletlen művei lesznek, akikkel találkozol már fontosak voltak neked valamikor, akár ebben az életedben, akár korábbi inkarnációid során. Minden érzés, történés mögött jelentőségteljes mondanivaló lehet, olyan üzenetek hordozói, amely által megtanulhatod, minden-mindennel összefügg. Amit egykor megtettél az visszaköszönhet, ha fáj, akkor tudd, te is fájdalmat okoztál valamikor valakinek, ha kellemes, akkor te is jó voltál valakihez. A rég nem látott, váratlanul megjelenő korábbi ismerősök, barátok felbukkanásának is súlya van, sőt, most tényleg azt mondhatom, hogy mindennek jelentősége van, és minden a múltadból ered. Gondolkodj mielőtt cselekszel, kinek mit mondasz, mit kívánsz, mert szinte biztos, hogy hasonlókat fogsz megtapasztalni!

Születés napja:

甲午 – YANG FA LÓ: Akarat, határozottság? Vagy éppen akaratosság, elnyomás? Nem mindegy, hogy melyiket használod, illetve csak akkor, ha viszonzásképpen te is bármelyikkel megbirkózol.

丙午 – YANG TŰZ LÓ: A vágyaiddal, álmaiddal kapcsolatban nehezen tűröd majd a toporgást, lehet, ha nem haladsz, érdemes lesz elgondolkodnod, talán nem most először tanítanak türelemre és megfontoltságra az Égiek.

戊午 – YANG FÖLD LÓ: A vágyaidat illetően megfontoltnak kell lenned, irányítanod kell magadat, mert enélkül csak csalódás és veszteségérzet érezhetsz. Járj nyitott szemmel, a jó lehetőségek most is ott vannak körülötted!

庚午 – YANG FÉM LÓ: Békésebb vizekre evezel, nyitottabb leszel olyan tanításokra, melyekre a hétköznapokban nem sok türelmed van, pedig a jó csírája benned van!

壬午 – YANG VÍZ LÓ: A munkáddal kapcsolatos jó és kevésbé jó események megoldása mindig az lesz, ha egy kicsit félreteszed a racionális gondolkodásod. A problémáid gyógyírjét a spiritualitásban hamarabb megtalálod.


kecskeKECSKE

Bármit is tervezel folyamatosan akadályokba ütközöl vagy mielőtt belevágnál minden addigi körülmény és lehetőség megváltozik? Igen, ez a velejárója a Bivaly hónapjának. Ha úgy érzed, hogy januárban nincs befolyásod az eseményekre, akkor az a jó hírem, hogy ezt teljesen normális és elfogadható most!:-) Az egyetlen megoldás, hogy hagyd magad és bízz abban, hogy a csónakod így is, úgy is jó irányba halad. Hiszen amit ma elterveztél, az holnap már nem tűnik megvalósíthatónak és minél többször futsz bele ilyenbe, annál inkább türelmetlenebb és ingerültebb lehetsz, nem csoda, valóban elkeserítő érzés az, amikor nem vagy irányítója az életednek. A környezeted részéről sem tapasztalhatsz túl nagy támogatottságot ilyenkor, magadban sem vagy biztos, tehát az egyetlen megoldás, hogy elhiszed, minden megoldódik magától. Ez a hónap az lesz, amikor fogják a kezed és terelgetnek, próbáld meg levenni a kezed a kormányról és hamarosan látni fogod, mennyire határozott és pozitív terv mentén zajlanak a történések veled.

Születés napja:

乙未 – YIN FA KECSKE: Ebben a hónapban tedd félre a vágyad, hogy majd eldöntöd mi lesz és azt meg is tudod valósítani, lődd be kb. mit szeretnél, aztán engedd, hogy valahogy megvalósuljon.

丁未 – YIN TŰZ KECSKE: A gondolataidban igen nagy kuszaság lehet, hol ez jut az eszedbe, hol az, minden nap más ötlettel ébredsz fel. Hogy meg is valósul-e belőlük valami, ki tudja, de február elejére már látni fogod, merre vezet az utad.

己未 – YIN FÖLD KECSKE: Önmagadat illetően merülhet fel a bizonytalanság, a legjobban akkor jársz, a kíváncsisággal fűszerezett megbékéléssel hagyod magad sodorni az élet által.

辛未 – YIN FÉM KECSKE: Ha úgy érzed, hogy megremeg alattad a biztos talaj, ha nem leled azt a biztos pontot, amire alapozhatnál, akkor az egyetlen, amihez fordulhatsz a bizakodás. Ha nem küzdesz és állsz ellen, akkor nem eshet bajod.

癸未 – YIN VÍZ KECSKE: A munkahelyi bizonytalanságok felőrölhetik türelmedet, ne küzdj, meg fog minden oldódni kapkodás nélkül is.


majomMAJOM

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Majom által képviselt energiára nincs hatással.


KakasKAKAS

Alapvetően távol tartod magad az értelmetlen vitáktól, mielőtt lealacsonyító szintre süllyedne, inkább  az elegánsan való távozást választod, minthogy nekiállj perlekedni. Ellenben a januári energiák megadják neked azt az eltökéltséget, aminek köszönhetően nehezebb helyzetekbe is gondolkodás nélkül beleállj. Hidegen, józan gondolkodással méred fel, hogy mi a helyes döntés és végig is viszed, amit elhatároztál.

Érdemes az elkövetkezendő napokra olyan feladatokat, célokat tervezni, amelyekhez szükséges némi kíméletlenség, kitartás, megfűszerezve tiszta lelkiismerettel és tisztességes szándékkal. Minden olyan téma felbukkanhat az életedben, amely a korrektséggel kapcsolatos, lehet olyan döntéshelyzetbe kerülsz, ahol központi tényező lesz a becsület és igazság, de magad is jobban elvárhatod ezt a környezetedtől.

Születés napja:

乙酉 – YIN FA KAKAS: Kemény döntésekre vagy képes azzal kapcsolatban, amit elterveztél, ne hátrálj meg az esetleges nehézségek láttán.

丁酉 – YIN TŰZ KAKAS: Fantasztikus elképzeléseidnek köszönhetően felfigyelnek rád a környezetedben, bátran állj elő az ötleteiddel!

己酉 – YIN FÖLD KAKAS: A környezeted meglepődve tapasztalhatja, hogy mennyire képviselni tudod az akaratod ebben a hónapban, de azért óva intenélek az önhittségtől.

辛酉 – YIN FÉM KAKAS: Visszafogottan, csendesen, de határozottan tudod, hogy mit akarsz, a lehetőségek korlátlanok, de nem árt némi megfontoltság.

癸酉 – YIN VÍZ KAKAS: Főként a munkádban számíthatsz kedvező lehetőségekre, illetve olyan változásokra, amelyeknek köszönhetően valami új indul el ezen a területen.


KutyaKUTYA

Ha Kutya jegyében születtél, akkor a kínai asztrológia Kecske évének utolsó nagy kihívásához érkeztél. Úgy érezheted, minden összefogott ellened, sehol egy segítő kéz, még azokra sem számíthatsz, akik mindig melletted voltak. Mintha csak kitettek volna egy dzsungel közepére, hogy egyedül boldogulj február 4-ig, míg visszajönnek érted.  És tudod mi a legnagyobb csoda ebben? Az, hogy képes is is vagy rá, mert csak annyira nehéz helyzetbe tesznek bele, amennyit még pont kezelni tudsz! A cél, hogy vállald fel magad, érezd meg az önállóság ízét és ne másra told a hibát, de ne is vállalj olyat, ami nem tőled származik. Várhatóak események, amikor nehézségekbe ütközöl, amikor úgy tűnhet, mindez mások hátráltatása, hibája, olykor pedig rosszindulata miatt történik, holott könnyen elképzelhető, csak a saját bizonytalanságod az, ami a sikertelenséget okozza. Próbálj meg bízni magadban, vedd elő optimistább énedet és nézz szembe az akadályokkal, hidd el, meg tudsz birkózni mindennel!

甲戌 – YANG FA KUTYA: A pénzügyeidet illetően csak akkor tudsz egyről a kettőre haladni, ha felismered a gyengeségeidet és hajlandó vagy változtatni, ami alapvetően nem az erősséged. Az agyagiakat illetően legyél nagyon körültekintő!

丙戌 – YANG TŰZ KUTYA: A lelkesedésed és szárnyaló ötleteid nem feltétlenül hoznak támogatókat, de képes vagy egyedül is megvalósítani, amit szeretnél!

戊戌 – YANG FÖLD KUTYA: Januárban csak azokban a dolgokban lehetsz sikeres, amiben képes vagy egyensúlyt tartani, érezned kell, hogy mikor kell lecsapnod a jó lehetőségekre és mikor kell elengedned dolgokat.

庚戌 – YANG FÉM KUTYA: Amikor nehezebb helyzetek sodródnak az utadba, hajlamos lehetsz túlgondolni a dolgokat, vigyázz, nehogy a lassúság legyen a sikered akadálya.

壬戌 – YANG VÍZ KUTYA: Szakmai téren szembesíthetnek hibáiddal, ettől nem kell világnak menni, egyszerűen korrigálj, tanulj az esetből és haladj tovább az utadon.


DisznóDISZNÓ

Az érzések mindig is nagy hangsúlyt kapnak az életedben, így lesz ez januárban is, hiszen olyan kapcsolati energiák érkeznek, amelyek azt szolgálják, hogy a benned lévő kötődések még inkább elmélyüljenek. Nem a szakítások időszaka ez, pont ellenkezőleg, azon a területen, ahol a Disznó jegy a horoszkópodban megtalálható, lehetőséged van arra, hogy szeretettel és teljes odafordulással old fel a a problémákat. Ha Disznó napján születtél, akkor a társad szeretete létfontosságú lehet a számodra, féltő és óvó gondoskodással veszed körbe vagy tőle tapasztalod ezt. Ha Disznó hónapjában születtél, az érzelmi húrok, illetve a változás lehetőség a munkádban jelentkezik. Nem meglepő, ha ebben a hónapban olyan ajánlatot, feladatot kapsz, amely a szívedhez közel áll, de legalábbis hat az érzéseidre, illetve mozgalmassá teszi a mindennapjaidat.

Születés napja:

乙亥 – YIN FA DISZNÓ: Az aktív napokat főként a pénz utáni hajsza okozhatja, szervezd meg a teendőidet és ne hátrálj meg amiatt, mert pillanatnyilag valami akadály merül fel.

丁亥 – YIN TŰZ DISZNÓ: Ha rendszerezed a gondolataidat, megtervezed a napjaidat, akkor az érkező változások nem a káoszt, hanem a sokszínűséget növelik.

己亥 – YIN FÖLD DISZNÓ: A barátaid közelebb állak hozzád, mint egyébként, részben nekik köszönheted majd, hogy valami új indul el az életedben.

辛亥 – YIN FÉM DISZNÓ: Nyugalom és relaxáció, erre vágysz majd januárban, sokkal megfontoltabb leszel, mint általában szoktál lenni.

癸亥 – YIN VÍZ DISZNÓ: A pároddal csodálatos napokat élhetsz meg, a szerelem szeretet a csúcsra hághat. A munkádban is érzelmesebb leszel.


Ha tetszett az előrejelzés és úgy gondolod, másnak is hasznára válna, kérlek oszd meg ezt a cikket! Köszönöm!