fbpx

2016. augusztus – Majom hónap – kínai asztrológiai előrejelzés

yogaIzgalmas hónap vár ránk, az 2016-os év csúcspontja következik, mely sokszínűséggel és megannyi váratlan eseménnyel telíti meg napjainkat. Számos hatását tapasztalhatjuk az augusztusi energiáknak, minden és mindenki turbó fokozatra kapcsol, mert felbolydul a világ, mint egy méhkas, kiáramlik az embertömeg és belőlük az ezernyiféle érzés. Ki-ki a maga útját járja, valaki csak nyaralni megy, esetleg beleveti magát a sportolásba, ugyanakkor lesz aki teljesen új életet kezd akár más országban, más munkahelyen. Most minden kedvez az elkezdésnek és az újrakezdésnek is! Meglehet, a napokban pattan ki a fejünkből az a korszakalkotó ötlet, ami alapjaiban változtatja meg a sorsunkat, augusztusban a szokásos kreativitást megspékeli  az egyediség, a szépérzék és egy kicsit a zsenialitás is. Mindehhez ráadásul megkapjuk a szükséges erőforrásokat is, úgymint nyilvánosság, támogatók, barátok és közösségek.

A következő napok megkövetelik az egyenességet és korrektséget. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindenkiből egy szent lesz, de még az alamuszi emberek is késztetést fognak érezni a becsületességre, maguk felé mindenképp el fogják várni. Ugyancsak előtérbe kerülhetnek azon események az életünkben, melyek a bajtársiasságunkat és a gondoskodásunkat teszik próbára. Ki fog derülni, ki az igazán fontos, ki áll mellettünk jóban-rosszban, a szeretet egyfajta letisztult formája jelenik meg. Tudni fogjuk, ki az, akiért érdemes harcolni és ki az, akit végleg el kell engedni, mert vagy nem közös többé az utunk vagy eddig egyfajta “szeretetvakság” miatt láttuk másnak, jobbnak. Ebben a helyzetben is lényeges, hogy ne a pillanatnyi érzések, hanem a józan átgondolás motiválja a döntéshozatalunkat, hiszen az élet egy kicsit a büszkeségünket is próbára teszi most.

Érdekes lesz, ahogy temperamentumtól függően elindulnak az emberek a pozitív vagy negatív irányba, kevésbé lesz jellemző a nyugis középút. Ráadásul minden olyan váratlanul és kiszámíthatatlanul érkezik, csak kapkodhatjuk a fejünket, mik zajlanak le hatásukra akár bennünk, akár környezetünkben. Ennek oka a váratlanul megszülető, majd fellángoló érzések és olykor az indulatok, emiatt augusztusban nem árt nagyobb önkontrollt gyakorolni. Elég egy odavetett szó és elborul az agy, főként azoké, akikben már amúgy is erős a tűz energia, mint például a YANG TŰZ napon született emberek esetében, vagy akiknek Kígyó és/vagy van a horoszkópjában. Ők lesznek leginkább azok, akiket el tud söpörni a szenvedély, persze, csak ha hagyják.

A YIN TŰZ napon született emberek nagy kihívások elé állhatnak, az elengedés művészetét gyakorolják azért, hogy szemük és hajlandóságuk legyen az új utakra. Így hát azoknak a YIN TŰZ embereknek, akik úgy érzik, hogy nehéz évet és még nehezebb hónapot élnek meg azt javaslom, emelkedjenek felül azokon a problémákon, melyek előttük tornyosulnak, vegyék észre, hogy az élet milyen más irányba próbálja meg terelgetni őket az akadályok révén és éljenek azokkal az újabb lehetőségekkel, melyek kínálkoznak.

Ugyancsak nagymértékben érintettek a YIN FÉM és YANG FÉM napon született emberek is, egy árnyalatnyi rájuk is vonatkozik a fentiekből. Ugyanakkor, ha figyelik a környezetüket, ha túllépnek az ego diktálta és indulatból született döntéseken, igencsak virágzó hónapnak nézhetnek elébe, mert mindig meg fogják látni, hol kínálkozik a jó lehetőség, kivel miben tudnak kölcsönösen egymás hasznára válni.

Praktikusság szempontjából, azoknak, akik ebben a hónapban mennek szabadságra, inkább a vízparti üdüléseket és az aktív kikapcsolódást javaslom, a henyélésnek kevésbé kedvez ez a hónap, a túl sok pihenés hamar belső feszültséghez fog vezetni. Ellenben, ha már nincs lehetőség a nyaralásra, tanácsos a felgyülemlett szellemi és fizikai energiát kisebb-nagyobb kirándulásokkal és sporttal levezetni, és mivel ez egy aktív hónap, sokkal, de sokkal nagyobb figyelem és körültekintés tanácsos az úton közlekedőknek. Egészségügyi szempontból a légzőszervi és bőr problémák jelenhetnek meg vagy erősödhetnek fel.

Kedvező szelek fújnak viszont mindenféle megújulásnak, a közösségi események szervezésének, illetve az üzleti lehetőségeknek. Új ötletek és kezdeményező készség szinte mindenkinél megjelenik, függően attól, hogy mi érdekli, mivel foglalkozik. Lelkesen vágunk bele mindenbe, de azért nem szívesen térünk le majd a jól bevált útról.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Augusztus 12., 13., 17., 24., 25., 29.

Szeptember 5.

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Augusztus 8., 14., 16., 18., 22., 26., 28.


KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Születés éve (év oszlop): tágabb környezeted, nagyszülők, külföld, olyan emberek, akikkel felületes kapcsolatban vagy

Születés hónapja (hónap oszlop): család, szülők, testvérek, munkahely, kollégák, barátok

Születés napja (nap oszlop): Te magad, párod, otthonod

Születés órája (óra oszlop): gondolataid, vágyaid, gyermekeid, bárki, akiről gondoskodsz, hivatásod (nem összekeverendő a munkáddal)

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, nem írja le az összes életterületen várható eseményeket, ezért, ha személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!


A 2016. augusztus 7-én kezdődő kínai asztrológia szerinti Majom hónapban ilyen érzések, események jelenhetnek meg az életedben:


TigrisTIGRIS

Az év legerősebb hatásai, a legjelentősebb változások ebben a hónapban várhatóak, nem árt felkészülni egy kicsit rájuk. Mire számíthatsz? Erős akaratra, kitartásra, tettvágyra, képesnek érzed majd magad akár hegyek megmozdítására is. Ugyanakkor ha a hegy nem mozdul vagy nem akkor, amikor te szeretnéd, az gyorsan feldühíthet, a belső csalódottság és/vagy türelmetlenség villámként csaphat ki belőled. Ezért nem árt a vágyakat és az akaratot megzabolázni, át kell gondolnod, mit is akarsz, milyen irányba szeretnél haladni. Vajon az, amit éppen kitaláltál tényleg megvalósítható-e és ha megvalósul beváltja-e a hozzá fűzött reményeket, mert korántsem biztos, hogy tényleg arra van szükséged. Ha túl nagy ellenállásba ütközöl, akkor ne a környezetet hibáztasd, ne az Univerzumra akadj ki, hanem gondolkodj el azon, vajon miért nem megy olyan simán, miért késlekedik a dolog?!

Lesznek olyan változások augusztusban, melyeknek meg kell történnie. Vagy azért, mert te szeretnéd és ennek köszönhetően valóban te indítod el őket – ez a legideálisabb helyzet -, ebben olyan “természetfeletti” erők segítenek, amely bármilyen akadályon átsegítenek. Most kell útjára engedni az eddigi terveket, a megvalósításhoz szükséges összes eszköz benned lesz és a rendelkezésedre áll majd. Menj, utazz, költözz, válts munkahelyet, ha elérkezettnek érzed az időt és ha ezekhez még a lehetőség is adott.

Másik eset, ha kevésbé vagy kezdeményező, akkor is történhet olyan esemény, amely kilendít a holtpontból. Ne állj ellen a változásnak mert ez semmi jóhoz nem vezet, a dolgoknak változnia kell és a változás általában jó is. Jobban jársz, ha inkább te irányítod őket, minthogy téged irányítsanak azok!

Jó tanács még a hónapra, hogy legyél sokkal elővigyázatosabb, mint szoktál lenni a mindennapi teendőid során, sportoláskor és nem utolsó sorban a közlekedésben!


nyúlNYÚL

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Nyúl által képviselt energiára nincs hatással.


SárkánybetuSÁRKÁNY

Az augusztus az aktivitás jegyében zajlik majd, főként a hónap második felében fogod észrevenni, mennyi kis apró-cseprő ügyintézendő gyűlik össze. Erre az időszakra érdemes tervezned az utazásaid, a nyaralást, és ha Sárkány napján születtél, semmiképp ne hagyd otthon a párod, mert igazán “rózsaszín” érzelmekkel teli kaland válhat belőle. Ha van szerelmed, társad, akkor az egész év egyfajta erősebb ragaszkodásról szól, melyet az augusztus megkoronáz. Még a halódó kapcsolatokba is képes új életet lehelni, ezért most kell megadni az új esélyt és megpróbálni rendezni a konfliktusokat. Te is és a párod is nyitottabbak lesztek egymás felé, a legkeményebb szívek is meglágyulnak ekkor.

Ha minden ok a kapcsolatodban akkor már csak azért se hagyd magára a párod, mert ilyenkor nehezebb az elszakadás és a végén úgyis nagyon fogjátok érezni egymás hiányát. Sőt azt javaslom, ha teheted víz mellé menj nyaralni, mert ez még inkább segíti, hogy a benned vagy a szerelmedben lévő érzelmek a felszínre jöjjenek. Amennyiben pedig nincs még társad, ez egy olyan hónap lesz, amikor feltűnhet valaki, aki valóban képes megdobbantani a szíved!


kígyóKÍGYÓ

A Kígyó érintettségű emberek igencsak eseménydús és érdekes napoknak néznek elébe, így ha például Kígyó napján születtél, a társaddal való kapcsolatodban minőségi változásokat tapasztalhatsz. Ez leginkább belőled indul ki, ha túlzottan érzékeny leszel – és általában a Kígyó jegy szülöttei azok -, akkor ez a hónap próbára teszi mind a türelmedet, mind pedig a tűrő képességedet. A megoldás most is az, hogy a benned születő érzéseket a magad hasznára fordítsd, lásd meg, mi az amin változtatni kell. Már csak azért is, mert szinte biztosan jönnek majd olyan jelek, történnek olyan események, amelyek rávilágítanak a kapcsolat azon homályba vesző sarkaira, ahol már időszerű lenne a változás. Itt nem megoldás a duzzogás, nem lehet minden kis apróságon fennakadni, ami történik, az azért, mert beért a helyzet a megújulásra. A halódó kapcsolatokat szétzilálhatja ez a hónap, hiszen a rejtett problémákkal végképp szembesülni kell, csak ebben a helyzetben lehet pozitív a végkimenetel. Ha erre képes vagy, amennyiben haladsz az árral, hagyod, hogy a régi megkopott sémákat, beidegződéseket az új szelek kisöpörjék, akkor nagyon aktív és jó kis hónapnak nézel elébe.

Ha az érzelmi dolgoktól elvonatkoztatunk a hétköznapokban ez a hónap igencsak kedvez mindenféle változásnak, lehet ez utazás, lakás vétel/eladás, felújítás. Ha Kígyó hónapjában születtél, esélyes, hogy ez a hónap nagyobb változásokat hoz a munkahelyeden is. Nem árt figyelembe venni, hogy az impulzív döntések – főként melyek egy esetleges félreértés és ezáltal megsértődés provokál – ne rossz irányba indítsanak el, ezért a fontos dolgokban mindig légy megfontolt.


lóLÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Ló által képviselt energiára nincs hatással.


kecskeKECSKE

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kecske által képviselt energiára nincs hatással.


majomMAJOM

Nagy számban vannak közöttünk olyan Majom jegy szülöttei, akik nem sokat vesznek észre az eddigi év erőteljes hatásaiból. Talán csak a fejüket csóválva szemlélik, hogy mi történik a nagyvilágban, de nem hat rájuk közvetlenül. Ez leginkább azért van, mert a Majom évé kedvez a Majom jegy szülötteinek, ilyenkor több pozitív esemény történik velük, amit általában az ember természetesebbnek vesz, mint a rosszakat. Holott biztos, hogy sok nagyszabású esemény történik és még fog is történni veled is, leginkább olyan dolgok, melyekre mélyen magadban vágysz vagy amire már huzamosabb ideje szükséged lenne.

Amennyiben erre az időre “rendelt” események várnak rád, akkor azt fogod tapasztalni, hogy a Majom által uralt életterületeden felpörögnek az események, olyasféleképpen, mintha minden szem oda szegeződne. Ha Majom napján születtél, akkor ez az év erősen a párkapcsolat és az otthon jegyében telik. Nagyon valószínű, hogy az idén lesz valamilyen jelentőségteljes szerelmi élményed lehet ez a meglévő kapcsolatodban, de ha még nincs társad, akkor az augusztus hónap megduplázza az esélyeid a nagy Ő-re! Persze, azt senki nem tudhatja, hogy a nagy Ő végül mit hoz neked, lehet, nem pont azt, amire számítasz, hanem épp csak annyira bolygatja fel az életed, hogy elindulhass az önismeret útján.

Ha Majom hónapjában születtél, az augusztus nagyobb nyüzsgést és felfordulást hozhat a munkádban is. Nem kell megijedni, ne valami drámára számíts, inkább arra, hogy ebben a hónapban biztos nem fogsz unatkozni, ellátnak munkával bőven!


KakasKAKAS

Új kiívások érkeznek augusztusban, az erő veled lesz és a kitartás is. Most nincs lehetetlen, nincs kifáradás és nincs kecmec sem… Hidegen tudsz tekinteni a legnehezebb helyzetekre is, kitisztul a kép, ami kifejezetten jól jön, mert amúgy is szereted a letisztult dolgokat. Ha Kakas napján születtél, akkor a párodhoz nem azért fogsz annyira kötődni, mert jaj de nagyon tombolnak benned az érzések, hanem azért, mert racionálisan látod, érzed, hogy mellette a helyed, ki kell tartanod mellette. Ha épp nem jó a kapcsolat, akkor meg pont azért tudod könnyedén elszakítani az eddig összekötő szálakat, mert nem valami rózsaszín elvarázsoltság uralkodik rajtad, hanem a józan ész.

Ha Kakas órájában születtél, akkor például a gyerekeiddel szemben nagyobb elvárásokat fogsz támasztani. A szeretet tombolhat feléjük, de akkor sem hagyod, hogy a lazaság úrrá legyen és a káosz felüsse a fejét. Legalkalmasabb konstelláció ez a gyermekneveléshez, amikor a szeretet egyesül a kiszámíthatósággal.


KutyaKUTYA

A Majom hónapja azoknak a Kutya jegyben született embereknek segít leginkább, akik egyébként hajlamosak az elkényelmesedésre, így ha van benned némi “Pató Pál úr”, akkor jó hírem van, a következő napok meghozzák számodra is kellő erőt és tudatosságot. Ha pedig nem a tunya típus közé tartozol, akkor az eltökéltség szárnyakat kap, bármit meg tudsz valósítani, amit csak akarsz. Mivel a Majom a kínai asztrológia szerint az utazó állatok közé tartozik, így az augusztus lehetőséget ad arra, hogy nehéz döntéseket vállalj fel, olyanokat, amit eddig csak halogattál, melyekhez végre eljött a legalkalmasabb kezdő lökés és indulási pont.

Ha Kutya hónapjában születtél, akkor a munkádban friss impulzusok jöhetnek, nem kizárt az új kezdet sem, ezért ha épp munkahely váltáson gondolkozol, akkor érdemes ide időzíteni az álláskeresést és/vagy pozíció váltást.


DisznóDISZNÓ

Augusztusban olyan energiák érkeznek, melynek köszönhetően sokkal összeszedettebbnek érzed majd magad, ugyanakkor bizonyos szempontból sebezhetőbbé is válhatsz. Valahogy sokkal személyesebbnek veszel majd olyan dolgokat is, amelyek felett korábban elsiklott a figyelmed. Megakadsz mondatokon, azok kifejezésmódján, azon, hogy az események miért történnek, de legfőképpen hogyan érintenek Téged. Személyiséged érzékenyebb, védtelenebb oldala a napvilágra kerülhet, amely védekezésre is késztethet. Hajlamos lehetsz kihallani mondatokból olyan értelmet, melyet nem szántak neki, magadra venni általánosságban elejtett megjegyzéseket és talán sértésnek is érezni. Ha a Disznó hónapjában születtél, akkor a családi, baráti és munkahelyi kapcsolataid során érzékelheted a fentieket, ilyenkor nagyobb eséllyel fordulsz az érzelmi manipuláció eszközéhez vagy tapasztalod azt, hogy rád próbálnak meg ilyen módon nyomást gyakorolni. Bár az utóbbi csak akkor fordul elő, ha már te magad is többször ezzel a módszerrel próbáltál elérni valamit. A túlérzékenység és túlzott reakciók időszaka ez, ezért kell nagyon tudatosan irányítanod az érzéseidet.


patkany PATKÁNY

Szerelem a látóhatáron…leginkább akkor, ha Patkány napon születtél. Most érdemes hadrendbe állítanod magad, ha még nincs párod, hiszen az augusztus megduplázza az esélyt, hogy rád találjon az igazi. A már meglévő kapcsolatokba is új, érzelmekkel átitatott fuvallatokat hoz a hónap, ideje lesz a romantikának, az együtt eltöltött holdfényes, összebújós nagy sétáknak. Ha bármi probléma van vagy volt a kapcsolatban, képesek lesztek szeretettel teli odafigyeléssel meghallgatni egymást és kompromisszumos megoldásokat találni. Nagyon sokat tud dobni mindkét esetben egy jófajta vízparti nyaralás, mert ezeket a konstellációkat még inkább felerősíti, ami valószínűleg kedved szerinti lesz, hisz amúgy is benned van az igény az aktivitásra.

Amennyiben Patkány hónapjában születtél, úgy a fenti érzések a családoddal, barátaiddal és munkáddal kapcsolatban jelennek meg, itt is hangsúlyos szerepet kap a megértés, az egymásra hangolódás és az érzelmek hangsúlyos megléte.


BivalybetuBIVALY

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Bivaly által képviselt energiára nincs hatással.


Ha tetszett az előrejelzés és úgy gondolod, másnak is hasznára válna, kérlek oszd meg ezt a cikket! Köszönöm!