fbpx

2016. április – Sárkány hónap – kínai asztrológiai előrejelzés

Mi várható a Sárkány hónapjában?

Nos, ebben a szép tavaszi hónapban már mindenki tapasztalni fogja, hogy elindult a kínai asztrológia Majom éve, még azok is, akik eddig valahogy kimaradtak a “szórásból”, biztosak lehetnek benne, körülöttük is megpezsdülnek az új év energiái. Nagyon aktív, feladatokkal és teendőkkel teli napoknak nézünk elébe, de nem ígérem, hogy a legvidámabbnak is, vagy legalábbis nagyon rajtunk áll, mi sül ki belőle. Valahogy ott lóg a levegőben egy leheletnyi depresszív érzés, és ha olyan esemény történik velünk, amit túl soknak, felháborítónak vagy igazságtalannak érzünk, akkor azt egyúttal nagyobb drámának is véljük majd, mint, ami valójában. Csak és kizárólag a józan ész és a bölcsesség, amivel a mélypontokat és túlzott reakcióinkat irányítani tudjuk. Gondolkodtam, hogyan lehetne legjobban megfogalmazni ezt az áprilisi érzésvilágot, de ma segítettek az Égiek és nagyon szemléletes példát mutattak. Mint mindig, korán és nyüzsgősen kezdődött a nap, de most azzal az érzéssel keltem fel, hogy 1. szinte nem is aludtam ki magam, 2. már megint tele a naptár, ezer intézendő van, ráadásul tegnap fel is borult egy kicsit a programom, szóval nyakig el vagyok havazva és én ezt már nem “bíííírom”.:-) Majd hívott egy ismerősöm, aki teljesen kiborult a családi ügyei és anyagi nehézségek miatt, amit nem láttam olyan kezelhetetlennek, de ahogy ecsetelte, amilyen drámai körítést adott hozzá, a végén én is úgy éreztem, hogy tényleg, hát ez katasztrófa és jaj szegény. Aztán letettük a telefont, útnak indultam közben pedig átgondoltam a beszélgetésünket és részben a józan megfontolás miatt, részben a jelenlegi asztrológia állások tudatában, konstatáltam, hogy a barátnőm aggodalma fel van fújva, mert szerető családja van és az anyagi problémák sem megoldhatatlanok, nem kenyérre hiányzik, hanem a pluszok okos beosztása szükséges. Hamarosan a gondolataim elterelődtek erre a bejegyzésre, hogy miként is kellene megfogalmazni a hónap üzenetét. Ekkor az úton nagy torlódáshoz értem, rendőri irányítás, mentő állt egy kb. atomjaira összetört motor és egy szintén alaposan megzúzott autó mellett. Nos, itt volt az a pont, amikor szinte felráztak, hogy nem a kialvatlanság, a nyüzsgő élet, a családi civódások, a pénz a probléma, ezek az élet velejárói, maximum, most csak érzékenyebben reagálunk rá, de ha körbenézel a világban, akkor képes leszel különbséget tenni és súlyozni, mi az ami valóban megérdemel egy kiborulást. Ne vesztegesd te sem az időd ezekre, ne dühítsd magad apró bosszantó dolgokon, mert azok megoldhatóak! Lásd meg az élet szépségét, cselekedj, ne húzd az időt és tologasd az ügyeidet! A szemedet és tudatodat akarattal fókuszáld az szép és boldog dolgokra, mert akkor nagyobb eséllyel azokat fogod bevonzani!

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Április 10., 22., 26.,

Május 4.

A hónap legkedvezőbb napjai:

Április 6., 12., 14., 24., 25., 26., 30.

Május 3.


A 2016. április 4-én kezdődő kínai asztrológia szerinti Sárkány hónapban ilyen érzések, események jelenhetnek meg az életedben:


KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Születés éve (év oszlop): tágabb környezeted, nagyszülők, külföld, olyan emberek, akikkel felületes kapcsolatban vagy

Születés hónapja (hónap oszlop): család, szülők, testvérek, munkahely, kollégák, barátok

Születés napja (nap oszlop): Te magad, párod, otthonod

Születés órája (óra oszlop): gondolataid, vágyaid, gyermekeid, bárki, akiről gondoskodsz, hivatásod (nem összekeverendő a munkáddal)

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!


patkany PATKÁNY

Az áprilisi napok, különösen aktívnak ígérkeznek, nehezen tudsz és akarsz is egy helyben megülni. Erőteljes víz energia fog majd körbe, ami egyrészt érzelmileg fogékonnyá és talán egy kicsit sérülékenyebbé is tesz, másrészt pedig elgondolkodtatóvá is tesz. Valójában számodra most indul be igazán az idei Majom éve, így ha eddig nem is éreztél különösebben nagy változást, ez a hónap nálad is benyomja a start gombot.

A folyamatos aktivitás utáni vágyad megjelenhet fizikai szinten, illetve mentálisan is. Ha Patkány napján születtél, úgy a párod és vagy otthonod miatt több olyan intézendőd adódhat, melyek miatt útra kell kelned, akárcsak a saját ügyeid miatt is. Esetleges konfliktusok esetén jobban jársz, ha az érzéseidet szavakba is öntöd, mivel ebben az időszakban a társad is érzelmesebb, megértőbb oldalát mutatja feléd.


BivalybetuBIVALY

A Sárkány évek, hónapok, sőt még napok is általában meghatározó eseményeket hoznak a Bivaly jegy szülöttjeinek. Ezek lesznek azok az időszakok, amikor lehull a lepel vagy a “hályog” a szemről és kristálytisztán látod mind a saját, mind mások hibáit. Ha a Bivaly hónapjában születtél, akkor a munkádban vagy kollégáiddal kapcsolatban ráébredhetsz, hogy már jó ideje olyan helyzetbe hoztad magad, amit egyáltalán nem élvezel, sőt kifejezetten zavart már eddig is, de valahogy mindig sikerült berugdosni a szőnyeg alá a problémát. Nos most megint olyan napok jönnek, amikor előkerül a szőnyeg alá söpört összes nehézség és korántsem biztos, hogy ez alkalommal is vissza tudod tessékelni. Ha mégis ezt teszed, akkor a feszültség napról-napra fokozódni fog. Szabadulj meg minden olyan berögzülésedtől, ami láthatóan a legtöbb problémádat okozza, szembesítsd magad a tényekkel, hogy pl. igen, egyik-másik kollégád, barátod dolgaival egyáltalán nem tudsz azonosulni, sőt, kifejezetten irritálnak is vagy eddig mindig te csináltad meg a “nem szeretem” munkát, de ezért nem becsülnek meg, sőt, már el is várják tőled, stb.  Meglehet, ez az időszak a megtisztulás olyan fokára emel, hogy a kapcsolataid minősége alapjaiban változik meg, de akár el is kell búcsúznod korábban fontos személyektől, helyektől, de ne bánd, mert ezek már romboló minőségek voltak az életedben.

Amennyiben Bivaly napján születtél, jó eséllyel most vágsz bele az otthonod felújításába, megszépítésébe, illetve költözésre is tökéletes időszak.


TigrisTIGRIS

Az életed azon területe, ahol a Tigris megtalálható, úgy szakaszba lép, olyan, mintha eddig döcögtél volna, de most végre rendesen beindulna a motor. Tele leszel lelkesedéssel és tettvággyal, amit a fejlődésed szolgálatába tudsz állítani. Folyamatosan vágysz majd valami újra, esetleg körülötted aktivizálódnak olyan energiák, ami meglepő lehetőségeket kínálnak. Ha egyébként nem vagy egy kreatív alkat, akkor is azt fogod tapasztalni, hogy a fantáziád szárnyal, újabbnál újabb ötletek pattannak ki a fejedből, melyekkel nagyot dobhatsz üzleti vállalkozásodon, munkahelyi környezeteden, akár a párkapcsolatodon.

Ha a Tigris hónapjában születtél, akkor a fejlődést, változást főként a munkádon belül érezheted, lehetnek ezek új projektek, megbízások, lesz akinek konkrétan új munkahelyet is jelenthet. Bárhogy is jelenik meg, legyél nyitott az újra és engedd szabadjára a képzeletedet!

A pénzügyeidet illetően nem árt majd némi óvatosság, hallgass a megérzéseidre és kerüld az impulzív cselekvéseket, mert ha rosszul döntesz, akkor ebben a hónapban csak nagyobb nehézségek árán tudod helyrehozni a dolgaidat.


nyúlNYÚL

A Nyúl és Sárkány a kínai asztrológia tana szerint úgynevezett aratás konstellációban vannak, melyek leginkább a számonkérés és igazságos elrendezés időszakát jelentik mindkét szimbólum számára. Áprilisban akkor szembesülhetsz te is ilyenekkel, amennyiben a horoszkópodban van Nyúl szimbólum, ebben az esetben nagyobb eséllyel lesznek jogi ügyleteid, hatósági ügyintézendőid, melyekben nem nagyon számíthatsz sem részvétre, sem bratyizásra, csak a puszta tények döntik el, hogy a mérleg serpenyője feléd vagy a másik fél felé billen majd el. Ha korrekt voltál, ha tudod bizonyítani az igazad, ha jól felkészült vagy, akkor szinte biztos a pozitív végkimenetel, de ha felületesen, pusztán a szerencsére bazírozva indulsz neki, szinte garantálható, hogy rosszul fogsz járni. Persze ezt nem jelenti, hogy az összes Nyúl jegy szülötte ügyvédekhez fog rohangálni, hiszen nem feltétlenül az idei áprilisban válik mindenkinek aktuálissá, de nem árt felkészültnek lenni. Példának okáért, ha szerződést készülsz kötni, akkor ne bízz mindent a véletlenre, figyelj oda a részletekre és már ezzel megelőzheted, hogy később kellemetlen jogi ügyletekkel kelljen foglalkoznod.


SárkánybetuSÁRKÁNY

Ha Sárkány jegyben születtél, akkor áprilisban igazán fel kell kötnöd a nadrágod, hiszen érdekes hónapnak nézel elébe. Elsősorban tudnod kell aktivizálnod magad, minden azon múlik majd, hogy mennyire hagyod kifolyni az időt az kezedből. A tétovázás, túlzott hezitálás lesz a sikertelenséged kulcsa, holott az erő pedig ott lesz benned, képes leszel megemberelni magad és bármennyire is azt érzed, hogy sem kedved, sem energiád nincs az adott dologhoz, akarattal mégis képes leszel ezt a mentális vagy fizikai tespedt állapotot legyűrni. Ha egy kicsit hallgatsz a belső hangodra, akkor egyébként ezt magadtól is érezni fogod, lesznek olyan ügyeid, melyeket egy porcikád sem kíván, de tisztában vagy vele, nincs mese, ezt el kell intézni. Emiatt látszólag úgy nézel ki, mint aki sokkal aktívabb, mint korábban, de valójában ez inkább a belső erőd megnyilvánulása lesz. És ilyenkor lehetsz igazán büszke magadra, mert legyőzted a lustaság és kényelmesség démonát, meghaladtad a korlátaidat. Minden ilyen elvégzett feladat, lefutott kilométer, átdolgozott szorgos nap után át fog hatni a büszkeség, hogy igen, erre is képes voltál.

Egészségügyi szempontból szintén azt javaslom, hogy ne halogasd a döntéseket, a kivizsgálásokat, ha úgy érzed, valami nem stimmel, inkább menj el feleslegesen orvoshoz, minthogy kicsússz az időből. Vagy ha azt érzed, hogy környezetedben valakinek segítségre van szüksége, add át neki ezt a megérzés szülte információt – hiszen ebben a hónapban ez a képességed csodálatos mértékben fokozódik -, talán magad sem hiszed, de könnyen életet is menthetsz vele!


kígyóKÍGYÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kígyó által képviselt energiára nincs hatással.


lóLÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő  által képviselt energiára nincs hatással.


kecskeKECSKE

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Kecske által képviselt energiára nincs hatással.


majomMAJOM

A Majom jegyben született emberek közül sokan épp a legszebb, míg mások talán az egyik legnehezebb évüket élik meg, de mindkét oldal 2016-os “feladatai” ekkor indulnak be igazán. A Sárkány hónapja a legkeményebb Majom jegy szülöttjét is elgondolkodásra készteti, a döntések és események is megérintik érzelmileg. Így például, ha Majom napján születtél, akkor ez az év a párkapcsolatokról fog szólni, ha van akkor azért, ha nincs, akkor meg azért. A társaddal kapcsolatban vízválasztó döntésekre juthatsz, lehet ez pozitív és negatív értelemben is. Fel fog tűnni, ha a párod egy érzelmi tufa, aki csak önző érdekek miatt van veled, bár fájni fog, de a változás elindul benned. Persze nem feltétlenül ebben a hónapban hagyod el, de ha egész évben ezt tapasztalod, akkor az év második felében, már sokkal könnyebben meghozod a nehéz döntéseket is. Amennyiben épp szingli vagy, akkor ez a téma idén még inkább foglalkoztat majd, akarni fogod, hogy történjen végre valami, legyen végre barátod vagy barátnőd, eleged lesz az egyedüllétből. Az a jó hírem, hogy már ebben a  a hónapban esélyed van olyan társra, aki képes érzelmeket is adni, melyeket te is viszonozni leszel képes. Nem állítom, hogy ő lesz a nagy ő, de mégis kellemes érzéseket kelthet benned a vele töltött idő.


KakasKAKAS

A Kakas jegy szülöttjeinek szinte mindig nagy lehetőségeket hoz a Sárkány időszak, legyen ez év, hónap, de sokszor igencsak jelentőségteljes események történhetnek, egy “szimpla” Sárkány napon is. Ilyenkor nagyobb eséllyel kapsz érdekes megbízásokat a munkahelyeden, olyan feladatokat adnak, amiben megmutathatod, hogy milyen rátermett vagy és kibontakoztathatod vezető egyéniséged is. Talán egy leheletnyit keményebbnek is mutatkozol majd, ugyanakkor ez csak olyan minőség, amely amúgy is benned van, áprilisban csupán szívesebben használod. Sőt, jöhetnek olyan napok, amikor igen is szükség lesz arra, hogy kimutasd mentális erődet, mert esetleg az élére kell állnod egy ügynek, vagy irányítanod kell másokat. Céljaidban határozott és egyenes leszel, bármit képes leszel elintézni, elérni vagy végrehajtani, még olyan dolgokat is, amihez eddig talán kevesebb kedved vagy hajlandóságod volt.


KutyaKUTYA

Elgondolkodtató, spirituálissal maximálisan átitatott hónap ez a mostani, ha behunyod a szemed vagy elrévedsz csak úgy a messzeségbe, igazán különleges gondolatok, érzetek lephetnek meg. Ezek mintegy sugallatként bekúsznak a fejedbe és szinte látod magad előtt az Univerzum minden szegletét. Nagy rácsodálkozások, felismerések és megérzések időszaka ez, amikor a hétköznapi életedet segíti ez az online kapcsolat a Mindenséggel. Látni fogod az emberek cselekedeteinek mozgatórugóit, érteni fogsz olyan helyzeteket, amelyek eddig rejtve maradtak előtted, érezni és akár előre megsejteni is fogod a körülötted zajló eseményeket. Ne a szavakra figyelj, hanem az érzéseidre, azok sokkal élesebbek és tisztábban “látók” lesznek októberben.

Ugyanakkor nem árt tudnod, alacsony szinten is fel lehet használni az érkező energia hatását, ilyenkor leginkább konfliktusok formájában jelentkezik a hatása. Amennyiben Kutya napján születtél, egy-egy vita könnyel elfajulhat, ha vannak már sérelmeid a pároddal kapcsolatban, vagy neki veled, akkor most mindent felhasználtok és egymás fejéhez vágtok, mintegy munícióként a végső győzelemhez. Ne juss el ide, használd inkább a ráérző képességed és előzd meg a problémákat általa. Nem árt még, ha jobban odafigyelsz a párodra, kissé gyengébb lehet, akár mentálisan, akár fizikailag is!


DisznóDISZNÓ

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Disznó által képviselt energiára nincs hatással.


Ha tetszett az előrejelzés és úgy gondolod, másnak is hasznára válna, kérlek oszd meg ezt a cikket! Köszönöm!

2016, asztrológiai előrejelzés, Sárkány